OS

Ni trodde väl inte jag missat årets näst största event, OS i Turin. Tänkte bara vänta tills det är slut innan jag yttrade mig om det. Och nu är det ju slut så här kommer min sammanfattning av Vinter-OS 2006. Det kommer i en sån här geeky sportjournalist-stil med kategorier å så ni fattar säker. Så dom här grejern/händelserna/personerna är OS...


...snyggaste räddning #1: Gerbers räddning mot Kanada i gruppspelet där han gör en grymm sidledsflyttning och plockar pucken.

...snyggaste räddning #2: Lundqvist sannslösa stöt räddning när det återstår 30 sekunder av finalen


...sämsta inställda sikte: Nej inte Olofsson i skidskyttets jaktstart utan USA i damhockeyn mot Sverige i
semifinalen. Missade öppet mål typ 42 gånger.


..."du glömde sparken, Hedlund": Jacobellis i kvinnornas boardercross-final, som ledde överlägset inför sista hoppet innan mållinjen i vilket hon grabar brädan och missar landningen och tillika guldet.

...Wikegård: Johan Thornberg som försöker, så gott det går, vara och prata som Wikegård. Men det blir kanske lite väl många onomatopoetiska ord så blir det bara för mycket. Det tycker nog Wikegård också.

...nära: Kjellin i puckelpist som missade bronset med några ynka poäng


...närmare: Myhrer i slalom som missade bronset med 3 hundradelar


...närmast: Sveriges herrar i Skidyskytte-stafetten som missade bronset med en pjäxa


...sämsta tajming: Peter Jonsson, som kommenterade freestyle & snowboard, avbröt sina hjälpkommentatorer hela jävla tiden.


..."Visst är skridsko enda grenen i OS? eller?": Holland. Hade 33 st i os-truppen. Förrutom ett par bob-lag och två halfpipe-åkare så tävlade alla i skridskor.


...icke-idrottare: organisten i hockey-arenorna. Vilken hjälte. Körde inte bara hela hockey-orgel-registret utan hitlåtar som Benny and the Jets av Elton John, Talk av Coldplay och till och med Bar-temat i Star Wars Episod 4

...Diva: Pavarotti. På invigningen Framträdde han ju (playback verkade det som) när han var klar åkte ridån igen men öppnades strax efteråt öppnades den igen, bara lite grann, så pavrotti kunde vinka till folket igen. Tydligen så var han inte riktigt klar.

...mål #1: Gaborik i matchen Slovakien-Ryssland (kanske turneringens bästa). ca 5 minuter kvar av matchen, Gaborik får pucken till höger i egna zonen, åker i 100 knyck över hela planen, skjuter i skäret, sätter pucken vid bortre stolpen.

...mål #2: Gaborik i samma match, någon minut senare. Gaborik får pucken till vänster i egna zonen, åker i 200 knyck över hela planen, skjuter pucken i skäret upp i krysset.

...bästa land: ok tyskland vann medaljligan men vadå. Sverige gör sitt bästa vinter-OS någonsin och tar 14 medaljer varav 7 guld. Bäst när det gäller så många gånger på så kort tid, det kunde man väl aldrig tro.

...sämsta land: Norge tar visserligen 19 medaljer vilket är väldigt mycket. Men inte med norge-mått, och bara två guld innebär att det blev ett riktigt fiasko för vinternationen nummer ett.

..."festen som tog slut innan den började": Det var väl tänkt att Rocca, som har varit överlägsen i slalom i år, skulle ta ett säkert guld i just slalom. Sannslöst mycket italienare på plats får se sin favorit starta först av alla. Tyvärr varar hans åk i en halvminut ungefär innan han står på näbben. Den efterblivande tystnaden hördes över hela italien.


...mest felplacerade: Cheerleadersarna i hockeyarenorna. Känndes inte som att det passar in i OS-andan.


...galnaste: Sveriges tyska skidskyttetränare Wolfgang Pischler. Förstås.


...Hån: SVTs totala ratning av rodel/bob/skeleton. Inte ett enda inslag från tävlingarna i dessa sporter, inte som jag såg iaf. Ibland kunde man se några resultat svischa förbi i nån textremsa i bildens överkant. Ja just det Jan Rippe (OSombudsmannen!?) fick ju kommentera finalen i skeleton, men det fullbordade ju bara hånet mot dessa sporter. Jag gillar inte dessa sporter men tycker att dom är faktiskt lika mycket sport som, t ex, Nordisk Kombination.


...telefonsamtal: det som ringdes till funktionären i paralell-snowboard någon hundradels sekund innan svenskan Sara Fischer skulle starta vilket fick förödande konsekvenser.

...comeback: Kinesiskan i konståkningens paråkning som kastades av sin partner men landningen gick inget vidare. Pladask på knäna vilket förmodligen inte var alltför hälsosamt. Hon fick hjälp till sargen, pratade lite med sin tränare, började åka runt lite på isen och sträcka på benet för att sedan fortsätta åket. Strongt eller vad. Men inte nog med det. Åket räckte till ett silver också.

...trick: Kanadensaren Moreau kom bara fyra i herrarnas puckelpist. Men vilka trick han gjorde. kanske inte dom mest avancerade men hellvete va han snurrade snabbt.


...hatobjekt: för mig har det blivit Janica "jag-är-till-99%-chans-inte-med-i-morgon-men-ställer-upp-ändå-och-tar-silver" Kostelic.


...ryck: Anders Södergren i 3-milen. Körde ruskigt bra i den sista, sannslöst branta backen och fick en ordentlig lucka. Tyvärr hade Anders också...


...sämsta glid: Det var ju visserligen kul att museet ville låna ut Gustav Vasas gamla skidor men nog kunde dom väl gett dom till någon annan än Södergren. Han stod ju nästan still i sista nedförsbacken in till upploppet.

...Kommentator: Chris Härenstam, såklart. Jäkla skit att SVT gick på rutin istället för form/skicklighet när det kom till hockey-finalen som kommenterades  av Staffan Lindeborg.


Slutligen kan jag ju säga att det varit ett fantastiskt OS (synd att jag missade mycke pga jobb) med sannslöst många svenska framgångar, för en gångs skull, med hockeyfinalen som höjdpunkt. Kanske.

Kommentarer
Postat av: Oscar the allmighty

Peter Jihde, måste kommenteras. Jag menar mannen är ju sanslös. Svt trodde säkert att de skulle komma på bättre fot med idrottarna genom att hålla peter borta, men karln lyckas iaf. OS i salt lake lyckas han reta upp Magdalena Forsberg genom att säga 'varför tog du bara silver?'. I detta OS lyckas han reta upp Anja 'äppelkind' Pärson, genom att klappa henne på kinden när hon vann slalomen. Cred till Peter för att han är skönt spontan.

2006-02-27 @ 20:55:11
Postat av: Anonym

Underhållande läsning!

2006-02-27 @ 22:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback