Veckans Youtube v.5

Säsong 4 av Lost börjar snart så det här får bli veckans klipp


Om två månader så...

...chillar man kanske på denna strand

image40


Varför kanske vissa undrar. Jo det är så att vi ska på en reportageresa med skolan i tio dagar i slutet av mars.
Vart är det kanske andra undrar. Jo just denna strand är Playa el Agua och ligger på ön Isla de Margarita. Det är en karribisk ö som ligger utanför Venezuelas kust.
Det ska bli mycket trevligt.

Tema: Regi, Manus och Huvudroll

Det vart en till tema-kväll igår. Denna gång tre filmer där samma person står för manus, regi samt spelar huvudrollen. Filmerna som sågs var:

Annie Hall
En av dom roligaste relations-komedierna av och med Woody Allen. Fick oscar för bästa film, regi, manus och kvinnliga huvudroll (Diane Keaton). Roligt klippt, roligt berättad och riktigt rolig dialog mellan neurotiska Alvy (Woody) och något tankspridda Annie (Diane) vars relation går lite upp och ner. Underbara repliker som "Don't mock masturbation, it's sex with someone I love".

8/10

Primer
Sci-fi drama av och med Shane Carruth. Lite svårt att förklara storyn i denna men den handlar iaf om Aaron (Shane) och Abe (David Sullivan) som lyckas bygga en maskin som gör att dom kan göra en dubbelgångare av sig själva som gör att dom kan leva om dagar. Men när man som tittare börjar förstå vad som händer så twistar dom till det ett varv till. "Ni måste se den för att förstå" stämmer inte riktigt, mer i stil med "ni måste se den 3-4 gånger för att kanske förstå". Jag gillar den skarpt iaf, lite p g a att den gjordes för enbart 7000 dollar vilket visar att man kan göra kvalitativ film utan massa miljoner.

8/10

Me And You And Everyone We Know
Jag älskar amerikansk indie-film och denna är verkligen inget undantag. Handlar om moderna konstnären Christine (Miranda July, även manus och regi) som träffar skoförsäljaren Richard (John Hawkes) som precis gått igenom en skillsmässa. Känslor uppstår fast ingen av dom vet riktigt hur dom ska hantera dom. Samtidigt pågår lite sido-storys som involverar människor i Richards och Christines närhet. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men jag älskar verkligen filmen, den är så enkel men samtidigt helt briljant.

9/10

Tema: Iñárritu

Fick en idé för ett tag sen att jag ska börja med film-maraton, eller temakvällar, där jag ser tre filmer som hör ihop. Det kan vara en triologi, tre av samma regissör eller nåt annat som knyter ihop filmerna. Tänkte ta en dag i veckan som jag utför detta. Smygbörjade ju egentligen för nån vecka sen med mitt serimördar-maraton och i söndags-måndags så var det dags för ett nytt tema nämligen Alejandro González Iñárritu's tre filmer:

Amores Perros: Min favorit av hans tre filmer. Det är, som i alla hans filmer, flera historier som vävs ihop. Först om Octavio (spelad av en favorit, Gael Garcia Bernal) som använder sin brors hund för att vinna pengar i hundfighter som han sedan ska använde för att fly med samma brors fru och barn men allt går inte som planerat. Sen är det Daniel som lämnar sin familj för att flytta ihop med modellen/skådespelerskan Valeria, men den nya relationen sätts på prov när Valeria råkar ut för en billolycka. Sist får vi följa el Chivo en gammal man försörjer sig som lönnmördare samtidigt som han försöker få kontakt med sin dotter. Efter att ha sett den nu igen så kom jag fram till att den sista historien är den bästa, men dom andra två är också mycket bra och dom vävs ihop på ett mycket bra sätt.

9/10

21 Grams: Denna handlar om Paul (Sean Penn) som behöver ett nytt hjärta, Jack (Benicio Del Toro) som efter att åkt in och ut ur fängelset nu är hängiven kristen och om Cristina (Naomi Watts) med sin man och två döttrar. Dom förs samman genom en bilolycka där Cristina mister hela sin familj, Paul får en donator i och med hennes man och Jack är den som kör ihjäl hennes familj. Inte riktigt lika bra som första filmen mest kanske för att det hoppar lite för mycket fram och tillbaka i kronologin, ibalnd funkar det bra ibland känns det nästan lite för mycket. Annars mycket bra skådespel av dom tre huvudrollerna

8/10

Babel: Den "sämsta" filmen av dom tre. Denna innehåller fyra stories; Ett Amerikanskt par (Brad Pitt, Cate Blanchett) på resa i Marocko där hon blir skjuten i axeln; En marockansk familj som köper ett gevär för att kunna skjuta schakaler men sönerna försöker träffa en buss för att se om geväret har så lång räckvidd som utlovat; Det amerikanska parets barnflicka som tar med deras två barn till sin sons bröllop i Mexiko men får problem på tillbakavägen; En döv japansk tjej som vill känna sig älskad av någon efter att hennes mamma tagit livet av sig. Den japanska storyn är den bästa enligt mig framförallt för att den är den som berör mest. Efter denna känns det som om Iñárritu borde prova på nåt nytt.

7/10


Ännu ett breakup

Det kom en låt med Blood Brothers när jag lyssnade randomly på winamp så jag kom på att jag kanske skulle ta och kolla upp om dom var på gång med nån ny skiva eller liknande. Det var dom inte, snarare tvärtom. Tydligen så valde dom att gå skilda vägar i november i fjol.
5 skivor hann dom med att göra och jag tycker att dom två sista, Crimes och Yougn Machetes, är dom klart bästa. Det är trist att man missade dom båda gångerna dom var här i Sverige i fjol och nu får man ingen ny chans. Man får i stället glädja sig åt all bra musik dom gjort och att dom gett namn åt min blogg.

Trash into trash equals trash flavored trash.

RIP The Blood Brothers

Veckans låt v.5

Veckans låt:

Bruce Springsteen - Born to Run

nästan veckans låt:

Fair to Midland - April Fools and Eggmen
Queens of the Stone Age - You Think I Ain't Worth a Dollar, But I Feel Like a Millionaire
Ryan Adams - New York, New York
The Shys - Call in the Calvary


Mest lyssnade v.4

1. Foo Fighters   11
2. The Ghosts of Verona   6
3. At the Drive-In   5
3. Metallica   5
4. The Mars Volta   5

Totalt 85 låtar fördelat på 39 artister

Sam&Max revisited

Min favorit-genre när det gäller dataspel är utan tvekan Point-and-click-äventyr såsom Monkey Island-serien, Broken Sword, Grim Fandango. Under första halvan av 90 talet så var sådana spel betydligt populärare än nu, iaf enligt tillverkarna, och förutom tidigare nämnda spel fanns klassiker som Full Throttle, Day of the Tentacle och Sam & Max. Det sistnämnda, som kom ut 1993 och var ett av mina favoriter, har nu gjort comeback. Inte i samma 2-D grafik som originalet utan 3-D men det är iaf exakt samma typ av klassiska Point-and-click. Kärlek. Dagens upplaga av Sam & Max är uppbyggt som en TV-serie där säsong 1 med 6 episoder kom ifjol och dom två första episoderna av säsong 2 har alldeles nyligen släppts. Kan väl också sägas att Sam & Max handlar om Detektiven (och hunden) Sam som löser olika fall med sin ständiga sidekick (tillika kanin) Max. Det känns underbart att återuppleva den härliga humor och kluriga problem som Sam & Max innehar.
Förhoppningsvis så inser Lucas Arts att sådana här spel är påväg tillbaka och gör Monkey Island 5, inget Rock Band eller GTA 4 skulle kunna överträffa det släppet.

Sam&Max anno 1993:

image39

Sam&Max anno 2007:

image40


Veckans Youtube v.4

Excuse the lateness men jag har knappt varit hemma någonting denna vecka men jag tänkte lägga upp Veckans Youtube även om det är en dag för sent. Och i brist på annat så kan man alltid vända sig till Barats & Bereta.


Choklad-semlan och Xbox-krångel

Först den dagens goda händelse. Jag var ute på stan med Karin då vi såg en skylt från ett café som hade chokladsemlor med daimgrädde. Det måste vi prova tänkte vi och det gjorde vi också. Det var alltså chokladsmak på själva bullen och daimbitar i grädden, det var den absolut godaste semlan jag ätit vill jag lova. Men vad kostade denna delikatess då? Enbart 15 kronor. Det var verkligen inte den sista chokladsemlan jag åt kan jag säga-
Sen den lite jobbigare händelsen. Som tidigare nämnt så köpte jag ett Xbox 360 häromdan och den funkade väl helt ok förutom att de levde om som fan när man spelade spel plus att det stod att det bara fanns 13.9 GB ledigt på hårddisken istället för 20 som det borde vara. Gick idag till EB Games och bytte kom hem och till att börja med såg jag att det inte fanns nån scart-grej, gick tillbaka till EB och fick en sådan och gick hem för att spela. kopplade in men ingen bild. Kom dock på ganska snabbt att tv-sladden var påslagen för HD-TV istället för vanlig TV. Efter att det var fixat så kunde ag äntligen spela och denna maskin lät normal-högt till min förtjusning. Men jag han bara lira tutroialen innan det kom upp att skivan var oläsbar och att jag skulle rengöra. Tog ut skivan som såg helt ren ut, rengjorde den ändå och försökte igen utan framgång. Det funkade på den gamla maskinen men då levde den om som sagt. Dessutom så fanns det bara 13.9 GB på denna hårddisk även efter jag formaterade om den. Blir till å besöka EB games imorron igen, han som sålde det sa trots allt att jag skulle få byta tills det funkade men just nu verkar det som om det inte är meningen att jag ska ha nåt Xbox.

Veckans låt v.4

Veckans låt är såklart TMV:

The Mars Volta - Metatron

2or

The Mars Volta - Ouroborous
Tool - Undertow
The Hives - Automatic Schmuck
Drive-By Truckers - Women Without Whiskey


Mest lyssnade v.3

1. The Mars Volta   39
2. Drive-By Truckers   18
3. The Hives   17
4. The Killers   15
5. Brazil   14

Totalt 222 låtar fördelat på 71 artister

X-lådan är min

Ja då har man skaffat sig en xbox 360 då. Den e fin. Köpte den i fredags, begagnad på eb games för 2800, tillsammans med Assassin's Creed, spelet jag köpte konsolen för i stort sett. Det tog dock två dagar innan jag kunde böra spela det, visserligen fick jag spela xbox för första gången ever i lördags. Det vart öl å Call of Duty 4 med grabbarna. Jag och Johan vann den prestige-fyllda och avslutande Team Deathmatch turneringen (4 2-mannalag, alla möter alla, två bästa i final).
Anyway så fick jag äntligen börja med Assassin's Creed igår och det är så snyggt å bra som jag hade hoppats. Är på mitt första uppdrag nu där jag ska ta ihjäl nån i Damaskus och jag älskar att hoppa omkring på taken och sitta uppe i torn å blicka ut över staden. Spelet utspelar sig under korstågen i slutet på 1100-talet där man är en lönnmördare som får i uppdrag att ta ihjäl 9 stycken gubbar. Nä nu måste jag nog ta å lira lite.

image38


Chaos and confusion

A place or situation of chaotic uproar, and where confusion prevails.

Det är vad ordet "Bedlam" betyder som i The Bedlam in Goliath.
Har nu lyssnat igenom skivan några gånger och den är så jävla amazing. Fruktansvärt bra är den. Inledande sju låtarna (Aberinkula, Metatron, Ilyena, Wax Simulacra, Goliath, Tourniquet Man och Cavalettas) är sjukt bra och funkar ihop så bra att man blir mörkrädd. Som jag nämnde tidigare så är övergången mellan Aberinkula och Metatron magisk, samma sak med Wax Simulacra och Goliath. Efter denna öppning (öppning å öppning, mer än halva skivan är avklarad) så tappar den lite med Agadez och Askepios men när nya trummisen Thomas Pridgen börjar gå loss på slagverken i Ouroborous är det redan glömt. Sen avslutas skivan med sköna Soothsayer och Conjugal Burns.
Än en gång har Omar Rodriguez-Lopez visat hur musikaliskt genialisk han är. Och än en gång så måste jag säga att jag dör av längtan till jag får se dom om en dryg månad.

The Bedlam in Goliath - leaked

Som om det inte vore nog med Mars Volta inlägg för idag så måste jag ju blogga om det faktum att kommande skivan The Bedlam in Goliath nu har läkt ut på nätet så här en knappa två veckor innan den släpps. Precis börjat lyssna igenom den för första gången nu och det blir nog några till innan jag får den riktiga varan i brevlådan den 29e (eller 28e om man får tro Ginza)

Kommit till andra låten nu. Övergången mellan inledande låten Aberinkula och andra spåret Metatron = Kärlek.


Veckans Youtube v.3

Jag spinner vidare på förra inlägget och ger er The Mars Volta - Roulette Dares:


Snart bara en månad kvar..

Så här cirka 35 dagar kvar till man ska se The Mars Volta Live så kollade jag in deras hemsida där jag fick fram den troliga setlisten som dom komer bjuda på här i sverige. Dom har iaf kört med samma dom fyra första spelningarna dom kört i år i USA. Så här ser den ut (Vilket album låten är ifrån inom parantes):

Roulette Dares (The Haunt Of)   (De-Loused in the Comatorium)
Viscera Eyes   (Amputechture)
Wax Simulacra   (Bedlam in Goliath)
Goliath   (Bedlam in Goliath)
Conjugal Burns   (Bedlam in Goliath)
Tetragrammaton   (Amputechture)
Agadez   (Bedlam in Goliath)
Cygnus....Vismund Cygnus   (Frances the Mute)
Metatron   (Bedlam in Goliath)
Drunkship of Lanterns   (De-loused in the Comatorium)
Ilyena   (Bedlam in Goliath)
Meccamputechture   (Amputechture)
Aberinkula    (Bedlam in Goliath)
Day of the Baphomets   (Amputechture)


Mest låtar från nya skivan, Bedlam in Goliath, vilket är förståligt även om jag gärna sett lite mer från debutskivan, De-Loused in the Comatorium, men dom tog iaf med min favorit TMV-låt, Roulette Dares.
Jag såg även en
intervju med Cedric och Omar dom gjorde på nåt TV-program i tisdags. Det sades inte så mycket men det nämndes att dom hållit på i upp mot 3 och en halv timme på konserten dagen innan. Can't wait till 20 februari.

Nintendo och homosexuella

Old news to some, news to some, vilket fall som helst så är det riktigt roligt.
Nintendo släppte sitt senaste Mario-spel för ett tag sen, Super Mario Galaxy. Ta en titt på omslaget.

image36

Ser väl ok ut men kolla vilka bokstäver i titeln som är märkta med en liten stjärna nere i hörnet. URMRGAY alltså U R Mr Gay, Du är herr gay. Det finns inte en chans att det är en slump, isf hade det varit världens största, vilket gör det hela grymt skoj. Varför dom valde detta som dolt budskap kan man ju fråga sig.


Världens bästa radioprogram är tillbaka

Efter ett uppehåll på över ett år så är nu världens bästa radioprogram tillbaka: Mammas Nya Kille. Patrik Larsson, Job Andersson, Shanti Roney, Mangan och alla andra karaktärer kan man äntligen höra igen i radion. Visserligen missade jag dagens avsnitt kl 16 på P3 men jag har nu laddat hem det gratis från iTunes och lyssnar nu. Så jäkla underbart är de.

Veckans låt v.3

Veckans låt är:

Biffy Clyro - Semi-Mental

2or är:

The Mars Volta - Roulette Dares
Desert Sessions - Crawl Home
Eagles of Death Metal - Chase the Devil
Tool - Parabola


Mest lyssnade v.2

1. Biffy Clyro   35
2. Eagles of Death Metal   24
3. Queens of the Stone Age   16
4. At the Drive-In   13
4. Arctic Monkeys   13

Totalt 240 låtar fördelat på 70 artister

Biffy Clyro

Som kanske bekant så ska jag väldigt snart åka å se Queens of the Stone Age live. Igår fick jag reda på vilka som ska vara förband, Biffy Clyro, så jag laddade hem deras senaste skiva, Puzzle, för att kolla in va de var för nåt. Nu har jag precis lyssnat igenom den och jäklars dom är ju riktigt bra. Skulle beskriva hur dom låte tidigare då vart det så här:

Låter som Foo Fighters progressiva lillebror från skottland

Och ja det står jag fast vid, As Dust Dances skulle lika gärna kunna legat på Foo Fighters senaste platta. Huvudsaken är iaf att dom låter mycket bra och nu har jag plötsligt tre band att se fram emot att se live i februari.


ostn goes film-noir

Lika som bär?

image35

Jag 07

Jag har gått igenom film och musik men hur har året varit för mig personligen? Helt underbart, kanske mitt bästa år så här långt i livet. Känns svårt å komma ihåg vad man gjorde i början av året men på våren hade jag en trevlig praktik på SVT mittnytt här i övik iaf med en trevlig handledare som fick mig att börja lyssna på Nick Cave och Jeff Buckley.
I samma veva så flyttade jag till en egen studentlägenhet inne i stan vilket känns helt underbart och som fört mig närmare mina bästa vänner.
Modo vann ju SM-guld där på våren också vilket innebar fest, eller varje helg på hela året i stort sett innebar fest.
Sedan jobbade jag på ICA under sommaren som vanligt men sommarens höjdpunkt var ju såklart Metallica i Stockholm och framförallt när dom körde Whiplash och jag stog allra längst fram å bangade.
Sen när sommaren började ta slut och hösten började ta över så träffade jag världens underbaraste tjej, fast det insåg jag inte då utan det tog ca 2 månader, till Halloween, tills jag insåg det var tjejen i mitt liv som jag numera älskar över allt annat.

Så för att summera; Flickvän + egen lägenhet i samma hus som bästa kompisarna + massa fest och annat skoj + Metallica live = Bästa året i mitt liv


Veckans Youtube v.2

Nya året har inte startat i nåt rasande blogg-tempo precis men här kommer veckans youtube iaf.
Igår var det fest och då kunde det se ut så här på efterfesten. Let me introduce - Dennisdansen.


Veckans låt v.2

Veckans låt är:

System of a Down - Science

2or

Wolfmother - Woman
The Black Keys - Just Got To Be
Desert Sessions - Making a Cross
Foo Fighters - Hey Johnny Park


Mest lyssnade v.1

1. The Black Keys 54
2. Desert Sessions 15
3. Wolfmother 12
4. The Mars Volta 9
5. Queens of the Stone Age 6

Totalt 167 låtar fördelat på 74 artister

En god vecka

Det har varit en bra vecka, eller iaf onsdag och torsdag, sett ur en materiell och ekonomisk synvinkel. Under dessa två dagar fick jag ihop detta:

2 stickade västar (svart och grå)
1 hatt a la Bogart
1 röd/vit/svart-rutig skjorta
1 vitt linne
1 svart kontorstol i skinn

Pris: 88 kr

Hur gick detta till som? Jo västarna fick jag av Mackan eftersom han hade råkat krympa dom i tvätten till en storlek som passade mig perfekt. Hatten köpte jag på second hand för 40 kr. Skjortan och linnet köpte jag på Carlings för mitt presentkort, jag fick lägga ut 48 kr extra för det. Stolen hittade jag i Karins soprum, den stod där å såg helt sprillans ny ut så jag tog me den hem emd tanke på att min tidigare "kontorstol" har varit en extremt oskön trästol. Det är kul att fynda

Tema: Seriemord

Igår avslutades mitt, Karins och Dennis seriemördarmaraton. Vi såg två av tre filmer i måndags och alltså den sista igår. Dom filmer vi såg var:

Natural Born Killers: Lika rolig som den är våldsam nästan. riktigt bra är den också fast det blir lite för mycket ibland med alla byten mellan filmformat, inklippsbilder och miltärfilmer och dylikt som läggs in i bakgrunden. Jag älskar "Mickey loves Mallory"-scenen, hemsk scen med Mallory's hemska pedofil-farsa som görs som en sit-com komplett med burksratt och allt. Sen älskar jag Robert Downey Jr som i denna film har nån Australien-dialekt. Favorit-repliken: Mickey: That's why "helicopters" were not "deployed.".

Seven: En av dom bästa thrillers ever, finns inga invändningar alls mot denna film egentligen. Stämmningen i filmen är perfekt, kanon skådespel av Freeman och Pitt och även om Kevin Spacey har ett fåtal scener på slutet så är det nog hans bästa roll efter American Beauty. På tal om slutet så är det ett av mina absoluta favorit-slut, så smart, så hemskt, så bra.

Zodiac: Ännu en Fincher-film. Inte heller denna finns det många invändningar mot förutom att den blir en aningens seg en stund i mitten när Jake Gyllenhaal's karaktär försvinner ur storyn ett tag. När han däremot kommer tillbaka i storyn och börjar starta en egen utredning/bokskrivning så blir det hur bra som helst och det ger mig många rysningar när han börjar komma fram till vem som är Zodiac-mördaren. Älskar verkligen scenen när Jake besöker bio-gubben.

Veckans Youtube v.1

Missade detta igår så det kommer idag istället. Veckans klipp är 3 delar med David Blaine, en magiker som t ex Criss Angel. Den här killen gör helt otroliga tricks och hans min när han utför sina tricks är helt priceless. What the F!

 

 




P.S. obviously är det ju en parodi.

Film 07

Förra nyår gjorde jag ett nyårslöfte som jag inte lyckades hålla så jag tänker köra på samma detta år. Löftet är att se 300 filmer under 2008. I fjol kom jag upp i 179 st vilket var lite slött tycker jag och jag tror detkommer gå bättre detta år, hann med att se 3 stycken redan igår.
29 stycken av dom 179 jag såg i fjol släpptes i Sverige under 2007 och dom var i tur och ordning:
 
The Departed: Bra film av med bra skådespel från framförallt DiCaprio. Jag tycker dock att originalet Infernal Affairs är mycket bättre. Sågs på bio. 7,5/10 (läs mer
här)

Ocean's Thirteen: Bättre än tvåan, sämre än ettan. Sågs på bio. 7/10 (läs mer här)

Harry Potter and the Order of the Phoenix: Bättre än 1 & 2, sämre än 3 & 4. känndes mest som en transportsträcka till nästa film. Sågs på bio. 6/10 (läs mer här)

The Simpsons Movie: Riktigt underbar. Som ett extralångt avsnitt av serien och det var det jag ville ha. Sågs på bio.9/10 (läs mer här)

Transformers: Grym CGI och action, dålig film. Sågs på bio. 4,5/10 (läs mer här)

Tenacious D in the Pick of Destiny: Stundtals mycket rolig men detta humor-rockband gjorde sig bättre i tv-avsnitts-format. 6/10

300: Visuellt fullkomligt briljant, i övrigt kanske inte lika briljant men det visuella vägde upp det. 8/10

Pan's Labyrinth: Årets film. Fullkomligt magisk på alla sätt och vis. Sagovärlden kombineras fantastiskt med den verkliga. 9,5/10

Ung Snut: Fransk polisfilm. Lite seg men helt ok. 6/10

Children of Men: Riktigt riktigt snygg och bra film. Clive Owen är underbar i huvudrollen. Och 6-minuters-tagningen *sigh* 9/10

Superbad: Rolig komedi framförallt tack vare sidostoryn med McLovin och dom två korkade poliserna. Sen är ju Michael Cera underbar. Sågs på bio 7/10

Shrek 3: Ettan och tvåan är guld, nu börjar det kännas lite uttjatat. Pepparkaksgubben var nästan enda behållningen. 5/10

Knocked Up: Mycket rolig komedi. Nyskapande men helt vanlig på samma gång. 7.5/10

Hot Fuzz: Inte lika underbar som Shaun of the Dead men ändå helt underbar. Årets "otecknade" komedi. 8/10

Ratatouille: Bra underhållning från Pixar. Som vanligt. 7/10

1408: Tja, ok rysare. Mer psykisk än fysisk skräck vilket jag gillar. 5/10

Sunshine: Bra sci-fi, grymma effekter med hjälp av ljus å kameran. Lite svagt slut kanske. 7.5/10

Hairspray: Musikaler är inte min starka sida men denna var rätt mysig. Kul med Walken å Travolta som ett par. Sågs på bio.  6/10

American Gangster: Jag vart inte så överväldigad av denna gangster-film. Inte så förtjust i Denzel, däremot Russel. 7/10

Rescue Dawn: Mycket bra film med en som vanligt underbar Christian Bale i huvudrollen. 8/10

Shoot 'em Up: Genomusel film. Vill inte säga nåt mer. 2/10 (läs mer här)

Inland Empire: En typisk Lynch-film. Var väldigt trött när jag såg den vilket inte var så bra. 7/10

La vie en rose: Filmen om Edit Piaf. Den var helt ok. Lite lång och för mycket hoppande i tiden. Sågs på bio. 6/10

American Pie 6: Beta House: Kommentarer är överflödiga. 0/10

Eastern Promises: Bra men lite seg, precis som Cronenbergs tidigare film A History of Violence som dock va lite bättre. 7/10

This is England: Fullkomligt udnerbar film, nog bästa efter Pan. Humor och allvar blandas på ett riktigt bra sätt. 9/10

Half Nelson: Ryan Gosling är kanon i huvudrollen och jag älskar ju amerikansk indie-film. 8/10

Zodiac: Efter den lite tveksamma Panic Room så är Fincher tillbaka. Sista 30-45 minuterna var magnifika. 9/10

2007 var sammanfattningsvis ett bra filmår där höjdpunkterna var Pan's Labyrint, This is England, Zodiac, Children of Men och The Simpsons Movie.
Dock ser jag nästan ännu mer fram emot 2008 med titlar som There Will Be Blood, No Country For Old Men, Sweeney Todd, Juno och The Darjeeling Limited