Veckans låt v.1

Årets sista veckans låt är:

Rage Against The Machine - Renegades of Funk

2or

The Beatles - A Day in the Life
The Black Keys - You're the One
Derek & The Dominos - Why Does Love Got To Be So Sad?
Omar Rodriguez-Lopez - Lurking About in a Cold Sweat (Held Together By Venom)


Mest lyssnade v.52

1. The White Stripes   20
2. Tool   18
3. TV on the Radio   12
4. Mastodon   11
5. The Jon Spencer Blues Explosion   10

Totalt 214 låtar fördelat på 70 artister

Musik 07

Det börjar närma sig 2008 så det är väl dags att sammanfatta 2007 och jag börjar med musik och jag citerar mig själv från swesub.

35226-9

Queens of the Stone Age's senaste album Era Vulgaris är enligt mig årets bästa album. Det tog ett tag innan den fastnade men efter ett antal genomlyssningar märktes det att det var ännu ett mästerverk signerat Josh Homme.
Favoritlåtarna är nog I'm Designer, Into the Hollow, 3's & 7's, Make It Wit Chu och River in the Road.

Övriga nominerade: The White Stripes - Icky Thump; Cold War Kids - Robbers & Cowards; Fair to Midland - Fables from a Mayfly What I Tell You Three Times Is True; Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience and Grace; Kings of Leon - Because Of The Times; Omar Rodriguez-Lopez - Se Dice Bisonte No Bufalo; Rush - Snakes & Arrows; Serj Tankian - Elect the Dead

I övrigt så har jag gjort en del nya musikupptäckter detta år med band som Brazil, Cold War Kids, Fair to Midland, Ghosts of Verona och Kings of Leon. JAg har även börjat lyssna en hel del på gamla band som t ex Beatles å Ramones.


Årets stora musikhändelse var hur som helst Metallica live på Stockholm Stadion i somras.


Nästa år kan man se fram emot nya album från Mars Volta och Metallica och Volta och Queens of the Stone Age live.


Veckans Youtube v.52

Japanska gameshows är kuuuul.


Julen är över

Så var julen slut och den var trevlig som vanligt. På julafton var jag som sagt hos syster i Umeå och hade de mysigt, i julklapp fick jag filmerna Zodiac, Hard Eight och Half Nelson och även lite pengar och annat gött. I vanlig ordning så vart det Kalle Anka (bara jag får se kalle i djungeln så är jag nöjd egentligen) och även Karl-Bertil. Julmat vart det ju också såklart men ingen vört.
På juldagen var det först hemresa från ume för att sedan åka till Karin å äta lite mer julmat. Men ingen vört. Efter det så var det fest. Först förfest hos en kille som jag förfestade hos en gång i somras. Jag vart aningens för full pga en drink jag bjöds på som kanske innehöll 70-30 till spritens fördel. Jag fick dock tillåtelse att späda ut den efter några klunkar men den var ändå tillräcklig för att ge mig en redig fylla. Tror jag hade rätt skoj ändå faktiskt.
Annandagen var det mest lugnt med middag hos syster i bjästa, här fick jag bl a The Simpsons Movie i julklapp också. Ingen julmat denna gång och inte heller någon vört.
Summa sumarum så var det en stundom onykter men ständigt trevlig och vörtlös julhelg.


Veckans låt v.52

Julhelgen har skjutit upp veckans låt en aning men här kommer den och såklart så blir det en jullåt så varför inte den bästa av dom alla:

The Pogues and Kristy MacColl - Fairytale of New York

övriga låtar som är värda att nämna:

Nirvana - Lounge Act

The White Stripes - Conquest

TV on the Radio - Province
At the Drive-In - Catacombs


Mest lyssnade v.51

1. Bloc Party   11
2. Queens of the Stone Age   8
3. Metallica   7
4. Mastodon   6
4. Foo Fighters   6

Totalt 139 låtar fördelat på 71 artister


God Jul

Idag åker jag upp till syster i Umeå för att fira jul så jag tänkte passa på att påminna alla om att lyssna på lite skön julmusik, äta lite seg knäck, ta extra många köttbullar å prinskorvar och absolut inte glömma julvörten.

Men framförallt....ha en riktigt god jul.


Zeppelinaren flyger igen

Som vissa kanske uppmärksammat så återförenades Led Zeppelin (som jag tidigare utnämnt till tidernas grupp) för några dagar sen för sin första riktiga konsert sedan trummisen John Bonhams bortgång 1980. Denna gång är det faktiskt Bonhams son som sitter bakom trummorna. Spelningen vart en succé, ingen kan väl ha väntat sig nåt annat, och nu planeras en 18 månader lång världsturné. Förhoppningsvis ligger ett stopp i sverige och då könner jag att det är min plikt att infinna mig på den spelningen, tyvär kommer väl biljetten kosta skjortan men jag tror faktiskt jag har nån skjorta jag kan avvara.
I och med denna comeback så visade SVT1 en Led Zeppelin-konsert igår. Mycket bra om än väldigt kort, men under den dryga timmen så fick man iaf magiska verisioner av Stariway To Heaven och Kashmir.


Veckans Youtube v.51

Veckans klipp kommer från det bästa avsnittet av någon serie någon gång, avsnitt 4 från den första säsongen av brittiska The Office där personalen på Wernham & Hogg ska ha teambuilding-seminarium. Varenda sekund av detta avsnitt är fullkomligt lysande framförallt när den kroniskt idiotiska chefen David Brent har sin gitarr i farten. Detta är den absoluta favoritscenen med David och Gareth som ska försöka muntra upp Dawn.


Öl, Bowling, Guitar Hero och gay-videos

Grabbkväll ikväll, freaking sweet jue. Började me lite öl för mig, dennis, simon å lasse sen begav vi oss till Bowlinghallen för lite grym bowling. JAg va grymmast, iaf på första serien vilken jag vann och det var den enda serien vi hann spela färdigt så jag utnämner till bästa bowlaren ikväll.
Sen gick av nån anledning på Max för att köpa burgerinos, varför vet jag inte men de va la gott ändå. Vi käkade hos lasse men tog oss vidare hem till dennis ganska snabbt för mera öl kombinerat med Guitar Hero. Jag utnämner mig även, utan några som helst fuinderingar till bästa gitarristen ikväll.
Just nu sitter vi här å, tja, dricker öl och spelar GH3 lite sporadiskt samtidigt som Simon håller på att redigera sin senaste Gayvideo på sin macbook. För att se dom tidigare, klicka
här.
anyhoo back to the partay now

5 dagar kvar

Tiden går äckligt snabbt å snart är de julafton which I like of course. Blir alltid excited när julen närmar sig, inte precis för julklapparna anymore även om jag uppskattar att få ett gäng nya dvd-filmer, utan mer för stämningen. I år har jag varit extra mer excited tror jag, Julvörten går åt som smör och jag var så nära att köpa julservetter bara för att liksom. Nu har det dock inte blivit så mycke mer pynt än vörten och ett vackert hjärta från K.
I år önskar jag mig, som vanligt på senare år, filmer och då framförallt Zodiac, Hard Eight och första två South Park-säsongerna. Nåt av det hoppas jag å få iaf och snart får jag veta.

Vilse i översättningen

Det vart ett kärt återseende igår, det var dags för film å Dennis hade lust å se Lost in Translation å jag sa visst så då såg vi den. Har sett den kanske 4-5 gånger men jag hade nästan glömt hur jäkla bra den är. Älskar karaoke-sekvensen, Scarlett är jäkligt sexig när hon sjunger Brass in Pocket i rosa peruk och Bill Murray + Roxy Music's More Than This är en freaking sweet combo. Scenen när dom ligger i sängen och pratar om att åldras är också en favorit. Filmen är så varm å stillsam samtidigt som där är sjukt rolig bland all japanese crazyness. Kan ses om och om igen.

veckans låt v.51

Veckans låt är lite överraskande:

Unit 4 + 2 - Concrete & Clay

You to me
Are sweet as roses in the morning
And you to me
Are soft as summer rain at dawn, in love we share
That something rare

The sidewalks in the street
The concrete and the clay beneath my feet
Begins to crumble
But love will never die
Because we'll see the mountains tumble
Before we say goodbye

My love and I will be
In love eternally
That's the way
Mmm, that's the way it's meant to be


2or

Ennio Morricone - Ecstacy of Gold
Nirvana - Heart-shaped Box
Kyuss - Catamaran
Roxy Music - More Than This


Mest lyssnade V.50

1. Tool   34
2. Pink Floyd   27
3. Led Zeppelin   13
4. Rush   11
4. The White Stripes   11

Totalt 279 låtar fördelat på 85 artister

men de va ju så länge så...

de känns som de är dags för en fylleblpogg. Det vart en lite konstig kväll, kårfest vart de iaf = billig öl. JAg vart ganska full tror jag. Eventuellt blir det fest imorrn också, vi får la se.

Veckans Youtube v.50

Veckans klipp blir den senaste låten/videon från The Mars Volta's kommande album The Bedlamn in Goliath. Det ska bli väldigt nice att få lyssna på hela plattan när den kommer. Här är låten Ilyena:


Ett steg i rätt riktning...

...mot ett Xbox 360 that is. Idag fixade jag ihop en annons till blocket för mitt Gamecube. Det är första gången jag försöker sälja nåt via blocket och damn I'm impressed. 20.52 publicerades min annons, 23.04 fick jag ett samtal från en man från Karlstad som var ute på julklapps-jakt. hade tänkt 1500 som pris men jag 1600 i annonsen men med tanke på att det blev en så snabb affär så fick han det för 1400 plus frakt. Så nu ska jag bara överleva nyår och så sen ska jag börja checka in Xbox-beställningar.

image34

bye bye Gamecube. We had some great times together

Dagens bröd

image33


Yummy!!

Xbox 360? jo jag tackar

Fick ett jäkla sug att köpa et xbox 360 idag och jag tror jag ska göra det i början av nästa år efter jag har sålt mitt gamecube. 3200 kr på cdon för konsol å två spel just nu, det minus GC-försäljning så blir det ju inte så dyrt. Det skulle ju bara ytterligare förgylla början på 2008: Blir nästan granne med Karin, The Mars Volta & Queens of the Stone Age live med Karin och Dennis, Mars Volta och Metallica (förhoppningsvis) skivsläpp, ny säsong av radioprogrammet Mammas Nya Kille, ny säsong av Lost, filmsläpp som Juno, Lust Caution och framförallt Control. Jag ser verkligen fram emot januari-februari 08.


image32

Lönnmördare

Skrev häromdan att jag vill ha tv-spelet Rock Band, det är inte enda spelet jag vill ha. Assassin's Creed verkar vara sinnessjukt jävla bra och jag vill ha det så mycket. Just nu finns det bara till XBOX 360 och PS3 men det kommer till PC början av nästa år. Tyvär så är det galet snygg grafik så min gamla dator lär ju inte ens klara av att visa ikonen på skrivbordet. Så antingen får men väl uppdatera datorn eller skaffa en ny konsol, skulle inte ha nåt emot nåt av dom, inte bara för Assassin's Creed även om det lockar som fan.


Veckans låt v.50

Veckans låt är:

Rage Against the Machine - Revlover

2or

Kings of Leon - On Call
Queens of the Stone Age - I'm Designer
The Mars Volta - Roilette Dares (The Haunt Of)
Eagles of Death Metal - Cherry Cola



Mest lyssnade v. 49

1. Mastodon 45
2. The Mars Volta 35
3. Kings of Leon 27
4. The Killers 24
5. Metallica 16

Totalt 334 låtar fördelat på 83 artister

Ready to party

Efter ett gediget festande sen i sommras, som trappades upp när skolan började, så bestämde jag mig för att ta en nykter vecka förra veckan. Senaste gångerna jag har festat så har det inte kännts så jäkla skoj, mest bara rutinmässigt så en ledig vecka känndes helt rätt och jag tror den gett resultat. Ikväll är det fest igen och jag känner mig riktigt sugen. Dock kan jag inte supa mig alltför redlös eftersom jag ska åka bil imorron, ska först köra bilen, osm jag haft under helgen när pappa varit bortrest, till flygplatsen och sen få skjuts därifrån till Ume för att fira syrrans 30-årsdag.

Veckans Youtube v.49

Veckans klipp: 20 Questions...with a twist




-Now is it an animal, vegetable or mineral?
-*sob* .........Mineral

Last.fm

Skaffade Last.fm förra veckan (ett program som har koll på vilken musik man lyssnar på), under namnet Xtapolapocetl, så jag tänkte skriva vilka tre artister jag lyssnat mest på varje vecka i Veckans Låt-inläggen. Senaste är uppdaterat.

Rock Band

Enda sedan jag hörde talas om att TV-spelet Rock Band skulle komma så har jag varit jäkligt sugen på det. När det sen kom info om att det skulle släppas på PS2 och inte bara PS3 och Xbox 360 så vart jag ännu mer sugen. Nu så här 2 månader innan det släpps här i Sverige så känns det nästan som att jag kommer dö om jag inte skaffar spelet. Rock Band är alltså som Gutiar Hero kombinerat med Singstar plus trummor, man skapar alltså ett eget rockband där me en sångare, gitarrist, bassist och trummis. Ser så sjukt jäkla roligt ut med trummorna.
Låtlistan är också fucking awesome. Metallica, Queens of the Stone Age, Rolling Stones, The Hives, Foo Fighters, Nirvana and so on and so forth.
Så här ser de ut när man spelar (Ending Bonus = Awesomeness)


Metallica update

Kännde att det var dags med en liten update på Metallica's kommande album. Egentligen finns ju inte så mycket att säga men det har sagts att förhoppningsvis släpps den i Februari, verkar som det kommer klarare besked nu i December efter att Metallica haft en diskussion med skivbolaget.
En annan nyhet är att första singeln kommer finnas med på det kommande spelet Rockband, alltså innan själva albumet släpps.
Velvet Revolver's trummis Matt Sorum gjorde ett utalande om skivan i en intervju i Rolling Stone Magazine:

Lars (Ulrich) is a good friend of mine. He played me the demos from San Francisco, and I turned and looked at him and I said, 'Master that shit and put it out.' It's ridiculous. The demos were sick. Eight-minute songs, all these tempo changes, crazy fast. It's like, 'Dude, don't get slower when you get older, but don't get faster!? How are you gonna play this live?' And then me and Lars were out partying all night, and he had to go in the studio the next day and do this stupid like nine- or ten-minute song, and I was laughing at him ? because he played me the demo of it, and it was [sings really fast drum part], so fast. I called him, and said, 'Dude, how are you feeling?' He was like, 'Dude, I'm hurting.' They're cutting everything to tape, no fuckin' ProTools ? live, no clicks. Bitchin'. I dig it. I'm really excited for them."

Mjölk bakom apornas planet?

Mjölk har tydligen blivit en bristvara runt om i världen mycket pga att asiatiska länder köper allt mer mjölkprodukter. Detta kommer till att börja med innebära höjda priser men i framtiden så blir det allvarligare konsekvenser har vi kommit fram till. Tänk om.......

Asien köper allt mer mjölkprodukter så därför kommer antagligen en stor bomb släppas över kina å japan å det för att inte mjölken ska ta slut. Detta kommer leda till att teknikutvecklingen kommer stanna vilket gör att vi
så småningom, när dom maskiner vi har börjar dö ut, kommer att börja utvecklas bakåt till grottmännisko-stadiet igen. Med andra ord så är filmen Apornas Planet en helt sann framtidsvision och det är alltså bristen på mjölk som låg bakom alltihop.

Veckans låt v.49

Veckans låt är tro det eller ej:

Brazil - Cameo

Veckans låt är nästan:

Kings of Leon - Trani
Mastodon - Circle Cysqautch
Queens of the Stone Age - First It Giveth
The Mars Volta - Askepios


Mest lyssnade v.48

1.Mastodon 19
2.OK Go 13
3.Brazil 7
4.sHEAVY 4
4.The Mars Volta 4

Totalt 108 spelade låtar fördelat på 46 artister

En trevlig lottning

För det första så gick det inge vidare på Casino Cosmopol igår. Bara minus men som man säger otur i spel, tur i kärlek. Å vilken tur jag har där sen.

In other news så var det ju lottning till EM-slutspelet idag. Det brukar ju inte precis vara några upphetsande tillställningar i såna här lottnings-sammanhang men när det bara var två länder kvar, Sverige och Italien, och dom skulle dra vilket land som skulle möta Frankrike, Holland och Rumänien så vart det onekligen spännande. Som tur var drog Jürgen Klinsmann Italien till dne gruppen vilket innebar att Sverige hamnade i samma grupp som Spanien, Grekland och Ryssland. En mycket bra grupp tycker jag. Grekland har inte varit riktigt bra sen EM för 4 år sedan då dom vann på diciplinerat försvar och underskattning av motståndarna. Ryssland kom med till EM tack vare Englands jättesumpning med förlust hemma mot redan klara Kroatien där vinst gett avancemang. Spanien spelade ut Sverige nyligen i kvalet men Sverige slog Spanien tidigare i samma kval plus att Spanien alltid har svårt i mästerskapen. Känns som Sverige kan slå alla tre lag om dom spelar som dom kan och ska men man ska förstås inte underskatta något av lagen.

Mitt tips:
Sverige-Grekland  0-0
Sverige-Spanien  1-1
Sverige Ryssland  3-1

Sverige åker ut i kvartsfinal mot Frankrike.

Sundsvall och tillbaka

Ska strax åka ner till Sundsvall med min far för att besöka Casino Cosmopol. Det blir andra gången jag är där, förra gången gick ett antal hundra plus hoppas på lite tur denna gång också. Inga roliga pokerturneringar idag eller imorrn dock så det blir väl mest Black Jack och Casino Hold 'em. Återkommer imorgon med resultatet