Tomten finns - och djävulen också

OK, så här ligger det till. Efter noga undersökningar har jag kommit fram med en teori. Tomten är Djävulen. Djävulen är tomten. Jo, det är sant och för att övertyga er kommer här några argument som styrker min teori.

*Som bekant så har ju Tomten röda kläder och allt som oftast så framställs ju Djävulen som en röd figur

*Varför tror ni Tomten har sin toppluva och sin stövlar? För att dölja sina Djävulshorn och bockfötter såklart?

*Både Tomten och Djävulen har små medhjälpare. Tomten har sina nissar och Djävulen har sina imper, eller smådemoner som dom också kanske kallas. Klär Imperna ut sig till tomtenissar när dom är på Nordpolen? Mycket möjligt, säger jag.

*Och på tal om Nordpolen. Vem kan egentligen bo där utan att frysa ihjäl? Just det, Djävulen. Han är ju nästan gjord av eld.

*Tomten/Djävulen håller på att ta över julen som högtid från kristendomen. De flesta lägger större vikt på tomtar och julklappar än på Jesus födelse. Ett bakslag för kristendomen och Djävulen jublar i hellvetet...eller på Nordpolen.

*Djävulen har ju ofta sysslat med frästelse. Och det kan man väl säga att Tomten också gör med sina julklappar och så.

*Ni som har sett filmen De Misstänkta (med Kevin Spacey) kommer kanske ihåg sista repliken: "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist". Och det funkar ju, Inte många tror på Djävulen. Och hur många tror på Tomten egntligen? Antagligen ännu färre. Samma trick där alltså.

*Och det kanske mest avslöjande: Engelska ordet för Tomten är ju Santa Claus eller bara Santa. Kasta om bokstäverna och vad blir det? Exakt, Satan.

Självklart är min teori antagligen inte helt flawless. Men erkänn att det inte känns alldeles för otroligt.


Dagens Lista 2: Tecknad komedi

Eftersom jag inte gjorde någon lista igår så kommer det 2 ikväll

Top 5 tecknade komediserier

5.Kid Notorius
4.South Park
3.Futurama
2.Family Guy
1.The Simpsons

Dagens Lista: Komedi

Top 5 utländska komedi serier som ej är tecknad.

5.That 70's Show
4.Fawlty Towers
3.Arrested Development
2.Seinfeld
1.The Office

Torka

Idé-torka på bloggen . Kan inte komma på nåt att skriva om. Har inte ens någon bra lista på gång. Jag får ladda mina batterier till imorrn och producera lite mera då.

Om det nu skulle vara nån som bryr sig om min blogg så ber jag er att hålla ut. Det kommer mera.

För övrigt tycker jag att Agnes ska vinna Idol


Bakis-blogg

ojojoj

Det vart livat igår, och man fick betala tillbaka idag. Men det var ändå värt det, för en gångs skull var det kul att gå ut. I vanliga fall brukar det vara alldeles för mycket folk men igår va det lagom mycket men ändå många som man kände. till och med musiken var ok. Så det var en lyckad kväll igår trots att jag inte va så pigg imorse. men lite cola och längdskidor på tv gjorde susen. Annars är ju Formel 1 den ultimata bakis-tv-sporten.

Dazed and Confused me Led Zeppelin är en bra bakis-låt


SOAD

System of a down har släppt Hypnotize, uppföljaren till Mesmerize. Jag är inget SOAD-fan, jag gillar musiken som fan men deras sånginsatser är helt bisarra och värdelösa i dom flesta låtarna. Men som vanligt måste jag lyssna igenom skivan för det brukar alltid finnas några guldkorn. På förra skivan har vi Lost In Hollywood (Dom sjunger betydligt bättre i deras lugna låtar) och Question! och än så länge har jag hittat en guldlåt på nya skivan: Lonely Day, även det en lugn låt och über skön. I övrigt är väl skivan som Systems skivor brukar vara (enligt mig) bra musik och konstig sång.

Dagens Lista: Cohen

Filmtema idag i bloggen. så här kommer en film-lista. Top 5 filmer av bröderna Cohen.

5.
Barton Fink
4. Miller's Crossing
3. Raising Arizona
2. O Brother, Where Art Thou?
1. The Big Lebowski

50-talets Mr Bean

Har nyss kommit hem från Semestersabotören. Jacques Tati spelar en den tystlåtne Monsieur Hulot som klantar till det för det mesta, samma idé som i Mr Bean alltså fast typ 40 år före. I den här filmen är Hulot på badsemester och strrular till det ordentligt. Den 1 och en halv timme långa filmen gick ganska snabbt och man fick en del skratt på vägen men det blir lite samma sak många gånger. 3 av 5 i betyg.


Bio

Ikväll blir det bio på Filmstudion. Dagens film: Semestersabotören från 1953 av och med Jacques Tati. Återkommer senare med nån slags recension.

Ghost World

OBS! Denna film "recension" kan innehålla eventuella spoilers, som det så vackert heter, bara så ni vet det

Såg filmen
Ghost World igår på 2an (eller 1an) igår. Riktigt bra faktiskt. Bra manus, bra skådisar med Steve Buscemi i spetsen (som vanligt underbar i en typisk Buscemi-roll). Av mig får den 4 ostsmörgåsar av 5 möjliga. Jag hoppas att ni som såg den också såg sekvensen efter eftertexterna i vilken dom hade gjort en variant av scenen där Buscemi fick spö av nörden med Turtles-michelangelo-vapnet. I den andra verisionen knäckte Buscemi honom och avslutade med några tuffa repliker a la Mr Pink. En sak som jag dock undrar över; fanns det nån symbolik med bussen som hämtade upp Norman och till slut också Enid? Någon som har förslag

Dagens Lista: Simpsons

Listar här dom 10 bästa karaktärerna i The Simpsons förutom familjemedlemmarna.

10.Seymor Skinner - (thinking) If I find out you cut class, your ass is mine. Yes, you heard me. I think words I would never say.
9.Chief Wiggum - No... sorry, you have the wrong number, this is 912.
8.Bumblebee Man - El yo-yo es grande
7.Prof. Frink - Well it's not your original bear of course mm-hey, but it's programmed to be just as cuddly.
6.Hans Moleman - I was saying Boo-urns.
5.Krusty the Clown - "S" is for "shiksa"!  S-H-I ... uh, I think there's a "T" in there somewhere ... ah, look it up!
4.Mayor Quimby - Ich bin ein Springfield swap meet patron
3.Troy McClure - You might remember me from such self-help videos as "Smoke Yourself Thin", and "Get Confident, Stupid.".
2.Mr. Burns - Damn it, Smithers! This isn't rocket science, it's brain surgery!
1.Lionel Hutz -
Hutz: Mr. Simpson, I was just going through your garbage, and I couldn't help overhearing that you need a babysitter. Of course, being a highly-skilled attorney, my fee is $175 an hour.
Homer: We pay eight dollars for the night, and you can take two popsicles out of the freezer.
Hutz: Three.
Homer: Two.
Hutz: OK, two. And I get to keep this old bird cage.
Homer: Done!
Hutz: [proudly] Still got it

100 höjdare!

Igår var det Carola som ville stämma Filip & Fredrik. Och idag var det Nalles tur att bli förbannad för att Filip & Fredrik funderade om Nalle skulle ha sex med sitt 30-årige faderbarn om han hade fått adoptera honom. Dom måste ju kommit ganska nära sanningen om han blev så sur. Apropå Carola så sa hon ju i sitt "försvarstal" i tidningen att hon inte använder sin skirk-predikan som natt-bön för sin son. Det får man ju verkligen hoppas. Jag kan ju knappt sova på nätterna efter att ha hört hennes absurda skrikande. Kul att grabbarna på femman provocerar iaf.

Hundmat

När man jobbar i affär så stöter man ju på en del konstiga varor. Men det här tar nog priset. Kyckling Provence. För HUNDAR. Varför? Känner hundar skillnaden på vanliga kyckling-bitar i nån gelé sörja och kyckling provence-bitar i nån gelé sörja? Bryr dom sig om det skulle smaka annorlunda? Eller finns det kräsna gourmet-hundar som inte äter vad fan som helst? Fanns det ett behov av Kyckling provence för hundar innan det kom ut på marknaden? Frågorna är många och svaren är få. Vi får nog aldrig veta säkert varför det finns i våra livsmedelsbutiker. Men njut av det så länge det varar.


Dagens Lista

Höll på glömma dagens lista!

Topp 5 Nintendo 8-bit musik:

5. Ballon Fight - mest för bonusbanan och ljudet när stor fisken käkar upp en
4. Wrecking Crew - ganska anonymt spel men oj vilken musik
3. Super mario 1 - classic
2. Ice Climber - huvud temat är ju hur bra som helst och bonus bana-låten är ännu bättre
1. Zelda - också en classic. Ett riktigt mästerverk. Om 100 år kommer den nämnas i samma sammanhang som beethovens 9:a

Arrested Development

Arrested Development är ju en riktigt bra komedi-serie. smart och rolig. Gob's misslyckade trolleritrick i dagens avsnitt i vilket han skulle begrava sig själv är bland det roligaste jag sett på länge. Tyvärr känns den också underskattad och bortglömd. Det känns väldigt fel att den ska gå ½ 12 på måndag kvällar. Synd att man inte följde den från början.


Konstigt

Såg en konstig omröstning på aftonbladet.se. Eller själva omröstningen va inte så konstig utan mer uppdelningen av svarsalternativen. Man kan t ex inte vara stolt för att man tittar på Simpsons men man kan skämmas för att man tittar på denna eminenta serie. Och på "stolt"-sidan har dom bara seriösa program typ K Special och Uppdrag granskning. OCH OC!!!??? 2000-talets Beverly hills. det borde väl ändå vara på "skämmas"-sidan lika väl som SImpsons.

Communication Breakdown med Led Zeppelin är en bra låt.

Konsert

Såg ju Doktor Kosmos i lördags. Det bästa jag varit på i år, sen har jag ju iofs inte varit på så många konseter i år. Skämt åsido så var det helt fantastiskt. Dom han väl riva av en 15-20 låtar . Tycker nog att Lesbian Wannabe var bäst. Å vem fan e du? va inte dum den heller. Det tragiska va väl att det var typ 40-50 personer där. Det är typ bara Jerry Williams och the refreshments som drar fulla hus i denna kultur-befriade stad. Eller om 90-tals fenomenet rock tåget skulle göra comeback. Men då bara om Tomas Ledin är med. Så är det här i övik.

Dagens Lista: Scooby Doo

Tänkte försöka ha en lista om dagen, så här kommer dagens.

10 saker som gör ett Scooby Doo-avsnitt komplett

1. Dimma
2. Kyrkogård
3. Jättemackor
4. En skumm kille som alla ska tro är boven men som inte är det
5. Springande i dörrar (när dom går in i en dörr och kommer ut ur en annan...ja ni vet)
6. Daphne mutar Scooby med Scooby snacks
7. Gruppen delar på sig så att Fred, Daphne & Welma blir en grupp och Scooby och Shaggy en annan
8. Scooby råkar lösa fallet genom att hitta nån lönndörr eller nåt
9. Skurkens sista replik är "om det inte vore för dom där snorungarna ...."
10. Ett värdelöst skämt på slutet som alla utom tittarna tycker är roligt

Avslutningsvis kan ju sägas att Scooby Doo är det bästa Hanna-Barbera gjort men att avsnitten med Scrappy är ett riktigt lågvattensmärke i den tecknade barnprogramms-historien. Scooby Dum (scooby doo' kusin) ska dock ha cred.

ostn, who?

nu känns det som det skulle vara på sin plats med en liten, liten presentation av mig själv. Det blir i en urtråkig uppstaplingsform men whatever.

Namn: Ostn
Bor:Övik
Ålder: Jag borde ha tagit körkortet och jag får snart gå på systemet
Gillar: Film, musik and such and such
Gillar inte: Symbolen för att man kan se ett program med text på SVT (fruktansvärt gräslig), Rod Stewarts "American Songbook" -epok (är inget Stewart-fan egentligen men detta får en att kräkas), Jättemålchanser i fotboll som sumpas och som någon sekund senare visar sig vara avvinkad för offside, radiokanalen Lugna Favoriter och krig å svält å sånt ska man väl också säga så man inte får skäll.
Lyssnar ofta på: Hårdrock, Metallica, QOTSA m m
Ser ofta på: Roliga komediserier (simpsons, seinfeld, office) och bra filmer (det mesta utom majoriteten av Hollywood-action och fåniga romantiska komedier)
Detta skulle jag göra om jag fick ha helskägg för en dag: Röka pipa tills jag fått en släng av lugncancer.

För övrigt tycker jag hatt ska bli mode igen.

om nån undrar så är Ostn norrländska för osten

Fula ord

Här kommer en lista över riktigt fula ord:

5. Plint
4. Fläsk
3. Marulk
2. Blöt
1. Plös


Observera att dessa ord blir extra fula om man utalar dem med ett norrländskt L istället för rikssvenska-L:et.


Rösta!

Glömm inte att rösta på Queens of the Stone Age till årets Rockbjörn. Helst i alla kategorier.

En Blogg!?!?

Jaha. Då har man skaffat sig en Blogg. Varför vet jag inte men vad spelar det för roll. Kanske blir kul att skriva om allt och ingenting till alla och ingen. Vad jag ska skriva om vet jag inte heller men det blir nog en del om musik och film och diverse alldagliga händelser ur mitt liv som kanske kan vara värda att nämna, vad vet jag. Jag hoppas jag kan vara till någon slags nytta för det fåtal personer (om ens det) som tittar förbi.