Veckans låt v.18

Well, technically så har ju vecka 18 redan börjat så medans de är reklam i World Poker Tour på femman så tänkte jag redovisa veckans låt:


The Beatles - While My Guitarr Gently Weeps


2.or

Cold War Kids - Hang Me Up To Dry
Cat Stevens - Here Comes My Baby
In Flames - Reflect the Storm
The Beatles - I Want You (She's So Heavy)

Multi-möbel

Som jag nämnde i förra inlägget så bor mina 3 kamrater på 18 kvm, detta innebär ju att dom inte får plats med så mycket möbler förutom ett skrivbord och 3 luftmadrasser. Men vad gör det när man har en Multi-möbel. För att beskriva hur en multimöbel ser ut så är det ju lättast att bara säga som det är; En multimöbel är inget mindre än en stor-resväska. Men en resväska kan ju vara så mycket mer än en låda som man kan ha kläder i. Under fredags-kvällen och lördagen har den använts till: Matbord, Sittplats, Klädhängare, Rumsavskiljare. Det mina vänner är vad jag kallar Multi-Möbel

Rapport från STHLM

Är just nu i Stockholm för ett snabb-besök hos mina klasskompisar, elkaljunga, sajmonpop och rikeman, som gör sin praktik här. Kom igår och åker hem imorrn. Idag hände nåt roligt, vi var på Gröna Lund. OK det var väl inte så jättekul, varken jag eller dennis åker nånting men vi tog en egen "åktur" som hette "Kändis-jakt". Mycket kändisar va de där bl a Arne Weise, Lars Frölander, Michael Nykvist, Ebba Hultqvist, André Pops m fl. Ok nu till det roliga som hände. På tunnelbanan hem till Gärdet där deras superstora lägenheten (18 kvm och just ligger vi alltså 4 st här) ligger så började vi snacka om en studentmössa som passerade utanför vagnen. Diskussionen, som egentligen bara Simon och Elin deltog i, varade ända tills Dennis yttrade sig: "Där står det ju Gärdet" sa han. Alal vi andra lutade oss fram samtidigt för att kolla ut å se va fan han yrade om, då ser vi att det var stationsnamnsskylten han läste. En halvsekund senare kom vi på att vi faktiskt borde stiga av. Sedan rusade vi alla mot dörrarna som redan, helt utan förvarning, började stängats. Dennis hoppade smidigt ut först, simon kom strax efter, sedan lyckades jag squeeza mig ut innan dörrarna hade stängts. Efter det vänder vi oss om å ser Elin stå på fel sida av dörrarna och rycker på axlarna. Vi fick vänta några minuter medans hon åkte till Ropsten å tillbaka. Detta kommer sent att glömmas.

Jag fick en uppenbarelse igår och nu har jag konverterat

Igår kom det till mig på ett oförklarligt sätt, helt plötsligt fick jag ett enormt behov av att börja lyssna på The Beatles. Tidigare i mitt liv har jag aldrig riktigt fastnat för Beatles, kanske för att det är pappas favoriter och man ville ju inte gilla samma musik som honom eller nåt sånt, men på senare dar har jag börjat gilla fler å fler låtar och igår, som sagt, fick jag världens Beatles-frossa. Så idag fick jag lov att låna en del Beatles-skivor av min far för att lägga in på datorn. Jag tog skivorna på slutet (Revolver, Sgt. Pepper, White Album, Abbey Road, Let It Be) eftersom dom började bli lite flummiga och experimentiella då (och jag är ju rätt så into sån musik nu), jag är fortfarande inte så mycket för dom tidiga "fjant"-skivorna. Oturligt nog hade min far inte Magical Mystery Tour-skivan (Skandal!) så jag får väl tanka hem den så smånigom för den innehåller typ bästa Beatles-låten: I Am the Walrus. Jaja nu sa jag fortsätta frossa.

Home Entertainment

Hakde på ett sånt där erbjudande från Home Entertainment som kommer lite nu då, köp 5 filmer betala för 1. Visst man måste köpa två filmer under ett år men 7 filmer för 3 kan man ju klart leva med. Jag valde 3 filmer och min far valde 2. Dessa valde jag:

Babel
Borat
och
Little Miss Sunshine

Jag fick alla utom Babel igår eftersom den inte släpps förrän imorgon eller nåt. Jag har redan valt ut dom filmer jag "måste" köpa för att uppfylla mina krav nämligen Everything is Illuminated och Brick. Dessutom fick jag en biobiljett på köpet. Nu är ju bara problemet att det nästan aldrig går några bra filmer i denna stad (Inte ens 300) så jag får väl gå å se Mr Beans semester...not.


Veckans låt v.17

Det har aldrig varit så svårt att välja veckans låt som det har varit denna vecka, jag menar det kom en ny, underbar, Queens of the Stone Age-låt men slutligen så blir veckans låt denna (som jag varit besatt av hela veckan):

Cold War Kids - Hang Me Up To Dry

och 2:orna är dom här:

Queens of the Stone Age - 3's & 7's
Pink Floyd - Money
Fugazi - Ex-Spectator
sHEAVY - What's Up, Mr. Zero?


fylleblogg...eller ja, in a way

kom nyss em efetr a night out. ja de va väl som vilken kväll som helst. köper några drinkar, spelar bort några hundra på blackjack. kändes som vi var ut typ en kvart  men de va typ en och en halv timme.......eller nåt
jaja nu e jag hemma iaf och äter underbara rostade mackor....knäcker all annan fyllekäk

Tidernas pinsammaste poker-programm

Visst, TV4:s Pokermiljonen e väl ingen jättehöjdare, men det är ändå sååå mycket bättre än Celebrity Poker Showdown som går på 6:an. Det är fyra saker som gör att det suger så ordentligt:

*Programmet är textat, vilket t ex World Poker Tour på Femman inte är pga att texten gör så att man ibland inte ser det som händer på bordet. Dessutom är det dåligt textat. "check" översätts till "syn" och dom skriver E-Kn istället för A-J.

*Spelledaren (eller vad han är) som står vid bordet å säger vad spelarna får för kort and whatnot är så jävla annoying. Varje gång han säger "Shuffle up and deal", vilket han säger typ 100 gånger i programmet, hoppas man på att en röd liten prick ska dyka upp i pannan på honom och att ett skott ska avfyras.

*"Kändisarna" som är med är till 90% b-kändisar som man knappt hört talas om.

*Dom som är med är så pinsammt usla på poker så det finns ju inte. Ett gäng chimpanser hade klarat det bättre. Som i programmet som går nu var situationen så här: En kille hade 4 gåner mer marker än dom andra två som var kvar vid bordet tillsammans ändå foldade han A-J under the gun, preflop.

Så för er som vill lära er spela poker, välj ett annat Poker-programm. Och för er som vill se kändisar, välj ett annat programm som innehåller riktiga kändisar

Sick, sick, sick. Don't resist

Senaste updaten på qotsa.com: Tyvär har dom tagit bort låten 3's & 7's men istället så finns, innan man kommer in på själva sidan, en animerad "Sales pitch"-video som innehåller en trasig rökande glödlampa som presenterar kommande skivan Era Vulgaris och framförallt bjuder på hela låten Sick, Sick, Sick som alltså är med på nästa album. Den är inte lika bra som 3's & 7's men den bevisar att det är värt denna hemska väntan på Era Vulgaris.

DVD-Samling

Tänkte bara länka till min DVD-samling som nu innehåller 223 titlar

Cold War Kids

Såg på Conan O'Brien för nån dag sedan och då uppträdde ett nytt band vid namn Cold War Kids med en underbar låt som heter Hang Me Up To Dry. Enligt deras myspace så spelar dom rock/blues/soul och det finns en del likheter med The White Stripes vilket inte är helt fel. Nu väntar jag bara tills jag får mitt bredband för det första jag kommer göra är att ladda hem deras debutalbum Robbers & Cowards som kom i slutet av förra året men tills dess får man nöja sig med dom fyra låtarna på deras myspace

3's & 7's

Queens of the Stone Age har lagt upp en ny låt från kommade skivan Era Vulgaris på sin hemsida. Och den här gången är det en hel låt, 3's & 7's, samma låt som var med i första studio-videon som qotsa postade för ett tag sen
Är inne på sjätte lyssningen nu och jag verkligen älskar låten, eller mer än älskar nästan, går inte å beskriva. En fråga återstår dock: Varför kan det inte vara den 11:e Juni idag så att skivan kommer imorgon.

Praktik @ SVT

sitter på Mittnytts kontor och gör...ingenting. Men man kommer långt med MySpace, lyssnar lite på Nine Inch Nails nya skiva just nu. Tidigare under dagen så har jag iaf fått filma mitt första inslag, om strejk bland byggnadsarbetare, det kommer förmodligen visas ikväll.

2 brev ut, 2 filmer in

Gick iväg en snabbis för att posta 2 brev så jag får bredband i lägenheten nån gång. Smet in en sväng på Åhlens också, det slutade med att jag kom hem med två nyinköpta DVD-filmer:

A History of Violence (2005) - Tom (Viggo Mortensen) äger en resturang i en småstad och allt går bra tills han en natt skjuter ihjäl två rånare i självförsvar. Staden hyllar honom men själv tycker han inte lika mycket om situationen, framförallt när skummisar (Ed Harris, William Hurt) kommer å hälsar på.

Me and You and Everyone We Know (2005) - Christine (Miranda July, även regi&manus) är en konstnär. Richard (John Hawkes) är en frånskild tvåbarnspappa och skoförsäljare. Båda söker någon men när dom finner varann blir det inte riktigt som dom tänkt sig

Era Vulgaris; Låten

Jag hade glömt att kolla Blabbermouth (hemsida för rock-nyheter) på ett par dagar men idag kollade jag igenom och hittade en härlig nyhet. Eller själva nyheten visste jag om redan, det var nämligen låtlistan till Queens of the Stone Age's kommande album Era Vulgaris, men det fanns även en länk till nya skivans myspace där man kan lyssna på en ny låt som inte kommer vara med på Era Vulgaris. Låten heter däremot Era Vulgaris och innehåller hjälp från ingen minder än Trent Reznor a.k.a. Nine Inch Nails. Riktigt bra är låten också och den får ju en att längta om möjligt ännu mer till skivan, även om denna låt som sagt inte kommer vara med.
Det finns även en härlig live verision av Feelgood Hit of the Summer på myspacen.

Veckans låt v.16

Veckans låt är tillika tidernas bästa låt och det är:

Led Zeppelin - Stairway to Heaven

2or

Brazil - Strange Days
Metallica - Phantom Lord
Blue Cheer - Summertime Blues
Eagles of Death Metal - Cherry Cola



PS. Anledningen till Stairway to Heaven var att jag såg filmen Almost Famous (mycket bra 9/10 i betyg) i den filmen skulle en scen där huvudpersonen spelar den låten för sin mamma för att visa att rock-musik inte är så farligt som hon vill tro. Tyvär vart det rättighetsproblem kring användandet av den låten så scenen är inte med i filmen. Däremot finns den bland "deleted scenes" på DVD:n, visserligen utan ljud men med en text som säger till när man ska sätta igång låten om man har den själv. Denna scen var helt underbar och det var verkligen synd att den inte kunde vara med i filmen, scenen gav även ytterligare en dimension till själva låten.

seriously speaking

alltså allvarligt talat, det har gått mer än 5 timmar sen det var klart att Modo tog sitt andra SM-guld genom tiderna och det är egentligen omöjligt att inse vad som egentligen har hänt. Det kommer ta ett tag innan man verkligen fattar allting. Men huvudsaken är att man har roligt.

oh ah Kuusela, säg oh ah Kuusela (fylleblogg)

SM-guld, SM-guld, SM-guld. Modo Hockey är dom bästa, heja heja heja Modo. Vilken dramatik, vilken spänning, vilken efterfest.
OK efterfesten var väl inget speciellt att tala om, men dramatiken, ojojoj. Först trodde jag att jag skulle se finalen ensam men så vart det inte, det vart hockeyförfeständå.
Vi va väl ca 15-20 pers som såg hockeyn hos en kille, jag kom dit till slutet av 2:a perioden och sen var det bara att nervöst vänta ut 3:e perioden. Där satt vi på högspänn tills det var ca 5 minuter kvar då strömmen i hela huset gick. Snabbt ut till Oscars bil å lyssna på radiosporten. Väl där ser vi att grannen ser på hockeyn. Vi går dit å ringer på men ingen verkar öppna, dom flesta börjar gå därifrån men jag står kvar å väntar på att grannen ska öppna och till slut gör dom det. Dom (ett medelålderspar) vart lite misstänksam när en halvfull ungdom med en öl i handen frågar om några killar kan få se slutet på hockeyn men dom gick med på det till slut å åtminstone fick se slutet på finalen som gav Modo det efterlängtande SM-Guldet.
Efter slutsingalen vart det torget där x antal modo-fans firade modo-segern, bästa ramsan var ändå "Oh ah Kuusela, säg oh ah Kuusela" han avgjorde ju ändå både match 5 och 6. Nu blir det väl typ firande i en vecka...eller inte men förjäklaskoj blir det iaf, har typ redan tappat rösten men huvudsaken man har roligt och hur kan man inte ha roligt när Bajen tar en säker seger och Modo säkrar SM-guldet på samma dag. Och hur firar man ett SM-guld på bästa sätt? ser slutet på Alien kanske. Den går iaf på fyran nu. Skriver kanske nåt mer om segern/guldet/festen imorrn vi får la se men peace out for now

å Hammarby, å vi älskar hammarby... (fylleblogg)

Fy fan va najs. Hammarby -Trelleborg 3-0, Bajen lekte med skånelaget. Paulinho gjorde 1-0 i första halvlek sen blev Hammarby bättre å bättre och gjorde både 2-0 (Erkan Zengin) och 3-0 (Sebastina Eguren) i slutminuterna. Visst Trelleborg är ett jävla skräplag men Hammarby har ju enlligt media tippats bli ett jävla skräplag också så det var starkt att vinna övertygande.

Ja just det. Modo vann visst SM-guld också

planera aldrig för man blir bara besviken om det inte blir som man tänkt sig

Så här skulle dagen se ut för min del:

sova länge, handla sprit och mat innan Bajen-matchen, se Hammarby-Trelleborg kl 16, äta mat, hockey-förfest någonstans med Modo-LHC, utgång.

Så här har min dag sett ut och kommer eventuellt se ut:

väcks halv 11 av att någon på jobbet (ICA) ringer pga magsjuka och vill att jag ska hoppa in, handlar öl på väg till jobbet, jobbar från 11 till 16.15, ser andra halvlek av Hammarby-Trelleborg, får veta att jag inte kan komma på hockey-förfest, går å köper nåt att äta, sitter hemma å ser hockeyn själv, ser kanske nån film eller nåt.

Och det är därför som jag oftast tar dagarna som kommer och inte planerar så jävla mycket. Nu hoppas jag bara att jag hittar nån hockey-förfest ändå så man får gå ut å festa.

Kommentatorspår är bra... ibland

Lyssnar på kommentatorspåret till den underbara filmen The Machinist (49 kr på cdon, köp!) med regissören Brad Anderson som snackar om filmen. Kommentatorspår brukar ofta vara intressanta men inte i det här fallet. Eller det Brad säger är bra men felet är att kommentatorspåret ligger ca 3 minuter efter själva filmen så när han säger "in this scene..." så blir det typ "hmm vilken scen pratar han om. måste spola tillbaka". Störande var ordet

Nu blir det guld!?

Ojojoj vad utspelade Modo blev i slutet igår men vad hjälpte det när Krizan stoppade (nästan) allt från Linköpings sida. 16-4 i skott i förlägningens ca 17 minuter varav 4 minuter powerplay för LHC men Krizan tog allt. Andra Modo-utvisningen (Döme tripping) var väldigt tuff och en kompensations-utvisning var att vänta och mycket riktigt, en minut efter att Modo blivit full strength så drar Linköping på sig en utvisning. Om jag inte minns fel så var det Kristian Kusela som blev fälld och det var ju sedan just Kusela som ca 15 sekunder senare i Power Play kunde fixa 3-2 i matcher för Modo. Men man får ej glömma fingertoppkänslan från Lückner som tar en timeout för att ge förstalinen lite vila inför Powerplayet som vart avgörande så gårdagens hjältar var Krizan, Kusela och Lückner. Nu har dom råd att förlora borta i morgon men Modo har sådant flyt så dom kan mycket väl säkra guldet i Linköping.

70-tals rock, bankrån och 2:a världskriget

Vann en turnering på svenska spel poker för ett tag sedan, nästan 2000 kr (kom tvåa i samma turnering i går, fast bara 500 kr denna gång) så då fick de bli lite inköp av filmer. Resultatet av handlingen på cdon blev detta:

Almost Famous - Utspelar sig under 70-talets rock era. En 15-årig kille får i uppdrag av rock-tidningen Rolling Stone att följa med och skriva om det nya lovande bandet Stillwater. Regi: Cameron Crowe I rollerna: Billy Crudup, Kate Hudson, Phillip Seymour Hoffman

Dog Day Afternoon (En satans eftermiddag) - Sonny (Al Pacino) och Sal (John Cazale) ska göra ett enkelt rån men det går inte som dom hade tänkt, slutligen bevakas det hela av polis, TV and whatnot. Regi: Sidney Lumet

The Thin Red Line - Terrence Mallick's 2:a världskriget-drama om en grupp soldater som får i uppdrag att kontrolera en bit land på en ö i Stilla havet. Gedingen rollista: John Cusack, George Clooney, Adrien Brody, James Caviezel, Sean Penn, Woody Harrelson, Nick Nolte, John Travolta och min favorit John C Reily

Modo vs. Hammarby

Idag krockade den Allsvenska premiären för Bajen med SM-final 4 för Modo, det vart mestadels hockey och det va ju rätt val. Först fotboll:
Hammarby mot GAIS borta, ett poäng får väl kanske vara godkännt, kul att 3:e forwarden Sebastian Castro-Tello gjorde målet men jag längtar ändå till amerikanen Charlie Davies debut. Det lilla jag såg av matchen så känndes det som Bajen va de bättre laget, detta utan Petter Andersson, Davies, Cristian Traore (om han nu ska vara ordinarie) och Jeff Aubynn va otränad/kontraktbråk. Trelleborg hemma i nästa borde ju bli 3 poäng och förhoppningsvis mål av Charlie Davies. En sak till; Sydafrikanen Toni Nhleko måste vara tjockare än två Dede Anderson.
Också hockeyn:
Vilken underbar match av Modo. 5-1 och för en gångs skull spelade dom i 60 minuter och som dom gjorde det. Timander nätade redan efter 42 sekunder och nån minut senare gjorde Micke P 2-0 å LHC hade aldrig nån chans. 3-0 av Döme i slutet av första perioden å de va mer eller mindre klart. Nu tror jag på 7 matcher och skulle Modo vinna avgörande gör dom nåt som aldrig kommer kunna överträffas, spela samtliga 21 slutspelsmatcher och vinna guld, de skulle vara jäkligt starkt. Kul i dagens match att det var "doldisar" som klev fram som Döme, Oscar Steen å Micke P, plus att giganterna Svartvadet, Sundström, Timander å Krizan storspelade. En sak till: Fel på lyset inför tredje perioden gav ett avbrott på en timme. Ett knep från Modo som inte vunnit en sista period på typ 10 matcher eller nåt? Isf funkade det för Modo vann 3:e med 2-0

2007

Nån som kommer ihåg Bowling For Soup's hit 1985 som kom för några år sedan? refrängen gick så här:

Since Bruce Springsteen, Madonna
Way before Nirvana
There was U2 and Blondie
And music still on MTV
Her two kids in high school
They tell her that she's uncool
Cause she's still preoccupied
With 19, 19, 1985


Hursomhelst så kom jag ikväll på en ny text till den med dagens internet som tema (jag fick inte till några bra rim som i originalet men ändå) och den går så här

Wikipedia and eBay
Making friends on MySpace
There was Youtube and Google
And movies on IMDb
Or playing some Warcraft
Other online-RPG's
Cause I think the net was best
in twothou-, twothou-, 2007

Lite halvnöjd över mig själv faktiskt, men man får ju vänta några år innan den kan användas på riktigt

Era Vulgaris tracklist confirmed

Nu behöver jag inte posta några mer låtar till Queens of the Stone Age's kommande album Era Vulgaris för nu har dom på sin hemsida lagt ut låtlistan för skivan som ska släppas den 12:e Juni och den ser ut så här:

01. Turning on the Screw
02. Sick, Sick, Sick
03. I'm Designer
04. Into the Hollow
05. Misfit Love
06. Battery Acid
07. Make It Wit Chu
08. 3's & 7's
09. Suture Up Your Future
10. River in the Road
11. Run Pig Run

Bara ett fel från tidigare, Flip on the Light vart Run Pig Run, jag vet inte om dom bara byt namn eller om jag blivit felinformerad men det känns som det kvittar för nu är det bara 2 månader kvar tills man får avnjuta detta mästerverk (förhoppningsvis)

Tidernas bästa triologi

Har börjat se film-historiens bästa triologi i ett svep. Sagan om ringen? nä knappast. Gudfadern? Nope. Matrix? don't make me laugh. Triologin jag pratar om är Sergio Leone's Dollar-triologi som består av För en handfull dollar, För några få dollar mer och Den gode, den onde, den fule. 3 av dom bästa western-filmerna genom tiderna (bara Sergio Leone's Once Upon a Time in the West slår sig in där nånstans) med Clint Eastwood i huvudrollen som Mannen utan namn (fast han har olika namn i alla filmer). Sergio Leone är en av mina favorit-regissörer, jag älskar hans bildspråk och hans samarbete med kompositören Ennio Morricone, jag vet inget annat samarbete mellan regissör/kompositör som funkat bättre än de gör när Leone och Morricone är i farten.
Jag såg nyss "första" delen, För en handfull dollar som är en remake på filmen Yojimbo av Akira Kurosawa som är en annan favorit-regissör, och att den är den sämsta delen i triologin säger mer om hela Dollar-triologin än om just den filmen för den är riktigt bra. Anyway nu blir det snart För några få dollar mer för att sedan avsluta med en av dom vackraste filmerna genom tiderna, Den Gode, Den Onde, Den Fule. 

Veckans låt v.15

För ordningens skull så tänkte jag redovisa veckans låt som denna vecka är:

Entombed - About to Die

2or är:

The Doors - Touch Me
The Mars Volta - Drunkship of Lanterns
Mastodon - Colony of Birchmen
The Mars Volta - Eriatarka

follow-up on the censor-thing

Under dom 7 låtar som System of a Down hann spela på kvällens MTV Live så hann musikkanalen bleepa dessa ord som jag upptäckte iaf:

Bleeding
Ho
Asshole
Fix
Fuck
Kill
Gun
Anger (osäker men det lät som dom tog bort det)

plus att hela textraden "I suck out my mother's fucking brains" blurrades ut.

Jaja nu blir de Headbangers Ball på MTV ändå (The Trooper me Maiden är först ut) fram till att Emir Kusturica's genombrotts-film Zigenarnas Tid börjar på SVT 1

B******g in a sink

Råkade nyss flippa förbi MTV precis när MTV Live började med inga mindre än System of a Down. De e ju riktigt nice men man blir lite halv-lack på MTV (amerikansk TV överhuvudtaget) som ska censurera allt förbannat. Första låten som SOAD spelade nu var Revenga då bleepade dom ordet "Bleeding" i frasen "Bleeding in a sink". Det är så jävla störande framförallt när det är live. Dessutom är klockan fan halv 11 då bore det väl inte vara några problem å köra lite explicit lyrics

Allsvensk premiär

Så har äntligen världens...um, europas....eh, nordens...hmm.....Sveriges bästa liga dragit igång. Allsvenska premiären va redan igår och inleddes med en och en halv skräll, typ. Brommapojkarna vann derbyt mot Djurgården me 1-0. Eftersom BP inte riktigt känns som ett "riktigt" Stockholms-lag så spelar det ingen roll för en Bajare som mig om dom vinner och framförallt inte om dom vinner mot Djurgården.
Trelleborg tog poäng mot Blåvitt, va väl inte så oväntat iofs Trelleborg brukar gneta till sig ett och annat poäng mot toppklubbarna på hemmaplan. Idag fortsatte Allsvenskan med seriefinal in a way. Elfsborg och Malmö tippas va dom två huvudkonkurrenterna om guldet. Oavgjort även där och det är väl som vanligt i Allsvenskans inledning, många x-matcher. Jonathan Johansson gjorde iaf mål och har redan börjat sin väg mot skytteligavinsten.
Anders, 10 år, skulle göra en överlappning till Stefan Izhisaki (stavning?) men bestämde sig för att ta bollen själv isället. Det blev ett hopslag mellan Elfsborgarna, Anders ramlade, bollen gick till inkast och jag skrattade gott.
På tisdag inleder Hammarby sitt spel i år mot GAIS borta, borde bli seger. Bajen får för första gången på flera år spela utan någon press på sig vilket jag tror kan gynna dom.
Hur går det då i årets Allsvenska, jag tippar litegrann:

Guld till: Hammarby (tippar med hjärtat) Malmö (tippar med hjärnan)
Hammarbys placering: 1:a (hjärtat) 3:a (50% hjärta 50% hjärna) 6:a (hjärna)
Skytteligavinnare: Charlie Davies (hjärtat) Jonathan Johansson (hjärnan)
Nedflyttningsplats: Örebro (hjärtat) GAIS (hjärnan) AIK (tippar med skadeglädjen)


Måste bara fräsha upp minnet för er och berätta om fjolårets snyggaste mål som faktiskt gjordes av AIK, nämligen i någon av slutomgångarna när en AIK-back i slutminuterna av matchen nickade in bollen i eget mål efter ett inkast vilket indirekt innebar att Solna-tattarna vart utan guld ifjol. Kan se det målet hur många gånger som helst, så jäkla snyggt.

EDIT: Hittade videon på målet här

Ett av livets stora mysterium

Alltså jag fattar inte hur det går till som. Varje gång jag köper en påse lösviktsgodis så blir det alltid samma typ av godisar kvar på slutet:

1-2 colaflaskor
1-2 malaco-fiskar
1-4 svarta wine-gums
5-10 runda små choklad-bitar
5-10 små gelehallon

Jag måste nog hyra in ett gäng forskare å matematiker som får räkna på det här.

qotsa.com

Var inne på Queens of the Stone Age's hemsida igår på dan för at tkolla om det kommit några nyheter men tyvär. Var sedan in på kvällen och märkte att dom hade ändrat design på sidan and better yet lagt till ett smakprov från låten Sick, Sick, Sick som kommer på nästa skiva Era Vulgaris som släpps i juni. Man får ju inte höra speciellt mycket (39 sekunder för att vara exakt) och först visste jag inte riktigt vad jag tyckte men efter den gått några gånger så låter den väldigt lovande och jag längtar till å få höra hela låten och framförallt hela skivan.

Dammsugare, Brittisk knarkhandel och David Lynch

Var på Rusta igår och köpte lite grejer som kan behövas nu när man flyttat, typ dammsugare, stekpanna och DVD-filmer. Hittade 2 filmer där:

Layer Cake - Cool film med Daniel "nya Bond" Craig i huvudrollen som en drugdealer utan namn. Allt går bra för honom tills nån jeppe snor ecstasy från en serb och XXXX (som Daniel Craig's karaktär heter i rollistan) får för det. Plötsligt går inte allt så bra längre. Jag såg den igår, den får nog 8/10 i betyg

Wild at Heart - David Lynch's film med Nicolas Cage och Laura Dern som kärleksparet Sailor och Lula som flyr från några skummisar som Lula's mamma har skickat för att döda Sailor



# 562

Jag har ju nämnt tidigare att jag har en ny lägenhet and well kanske ska utveckla lite. Jag har alltså flyttat den senaste helgen till en studentlägenhet (med nummer 562) mitt i stan. Särskilt stor är den väl inte men 23 kvm me eget kökspentry är fullt tillräckligt för mig, skönt att få ha något eget bara plus att de är närmre till skola och ev jobb and whatnot. Som sagt så "snor" jag trådlöst bredband från någon, gör så tills jag får hit andra datorn, det känns lite tomt utan all musik på datorn. Anyways så börjar man känna sig lite som hemma efter 2 fyllenätter och en riktig natt här and I think everything's gonna be aaallllright.

nice nice nice

Modo gjorde det. Dom lyckades vända 3-2 underläge i matcher mot Timrå och lyckades sedan med samma bedrift mot HV 71. Och som dom gjorde det. Avgörande match i Jönköping och massivt tryck första minutrerna från HV men vad hjälpte det mot Krizan i högform. Och sen spelar Modo upp sig å gör 2-0 i första perioden som sedan blev 3-0 och 4-0 å då va de ju klart. Härligt att se dom som ska leda laget verkligen gör det, tänker på Svartvadet, Sundström, Timander, plus att alla andra gör sitt jobb. Nu väntar LHC (nån som hade tippat dom två som finallag? nä tänkte väl det) och Modo har faktiskt 4-1 i matcher under grundserien och dessutom fördel av hemmaplan i finalen. Dessutom har ju Linköping fördel av att spelat 5 matcher mindre än Modo. Jaja hur som helst blir det spännande och de e ju huvudsaken man har roligt

Veckans låt v.14

Veckans låt är:

Brazil - The Vapours

och tvåorna är:

King Crimson - 21st Century Schizoid Man
Pink Floyd - Hey You
Brazil - A Year In Heaven
Tool - Ænema

Gnällspiken har talat igen

Anders, 10 år, var i farten i samband med Sveriges landskamp mot Nordirland i veckan med ett härligt uttalande. Idag var den lille gnällspiken framme igen under ett inslag om Elfsborg så visade dom bilder från en träning där Anders hade gått av planen utan anledning varpå följande konversation (på ett ungefär) mellan Anders och Elfsborgs tränare Haglund utspelade sig:

Haglund: Vart tog du vägen?
Anders: Jag gick av en stund.
Haglund: Varför det?
Anders: Jag vart förbannad.
Haglund: Går man av planen för det?
Anders: (tystnad)
Haglund: Tänkte väl det.

2 fylleblogg i rad

jaha då va man här igen. full som ett ägg (elller nä men nykter e amn ju inte) jaja de vart en jäkligt go hamburgare på max iaf, jäkligt god eftersom de ända jag hade ätit under dagen var lite makaroner me ketchup å riven ost (tack för maten, elin btw) menmen, huvudsaken man har roligt å dde hade jag väl?jag tror de iaf. 

fred ut.