Stackars, stackars mig.

Tänkte sitta å tycka lite synd om mig själv.
Har fortfarande träningsverk i låren efter Laserdome i sthlm i torsdags. Utöver det har jag förbannat ont i nacken sen Märvel i fredags, vilket inte blev bättre av att jag igår natt under efterfesten av nån anledning tyckte att jag inte hade nå ont i nacken längre å därför headbangade rätt friskt så just nu är jag äckligt stel. Dessutom måste jag verkligen städa lägenheten.
Vet inte vad jag skulle ge mer för just nu, nån som städar åt mig eller en redig nackmassage?

Taco-night

Igår i fyllan så lyckades Simon styra upp att vi skulle göra tacos å ha en grabb-middag ikväll. Sagt å gjort, idag drog jag, simon, dennis, patrik, lasse, tommy och joel på Ica å handlade det nödvändiga till middagen. Efter det vart det kockduellen, tre kök va igång för att få ihop allt. Slutligen vart allt muchos gott å allt var väldans trevligt.
Efter maten kom Elin hem från sundsvall å jag å dennis följde henne för att köpa pizza. på vägen så stannade vi på hemköp å där fick vi med oss varsin Pez-dispenser med Shrek motiv, de va jävligt längesen man käkade Pez. Jag tog Puss in Boots, he's so cute and full of pez.

4:e alternativet ftw

Väldigt sen fylleblogg ikväll, nästan så det är en nykterblogg. Efter kl 5 ikväll (morgon?) igen, aja sånt som händer. Suttit å diskuterat Elvis me simon, det var trevligt. Han behövde lite uppmuntran efter att tjejerna han fått dit till hans efterfest dragit bara så där utan vidare. Jäkla dålig stil av dom tycker jag.
Anyways, de va ju långt ifrån lika kul som igår men ja de va la ok iaf. van först 200 kr igen på blackjack för att sedan spela bort dom igen, smart kristoffer.
sen gick (ooch delvis åkte bil) jag å dennis på max å köpte lite burgers. Där dök linnea och hennes kompis (appa j? please helo me out here) upp å det var ju trevligt.
EFter det vart de som sagt efterfest hos simme till nu å ja mycke mer än så har jag inte å berätta.

just de. 4:e alternativet. Först va de tänkt att vi skulle dra till en tjej som dennis känner, men det blev inte så. Sen funderade jag på å dra till ne gammal klasskompis vars syrra fyllde år, men det blev inte så. Dessutom hade en skåning här i huset "födelsedagskalas" men honom såg jag aldrig till, så det blev inte så. Istället var vi några grabbs som drack en hel del bira ihop. Å de va la härligt.

Best night out ever...

...eller åtminstone på ett bra tag. Why? I tell you why!
Började med en liten förfest här på treans våning me några medie-tvåor och några medie-ettor. So far so good typ. Efter gick vi då ut på Platinom å där träffade vi våran favorit-bartender Cathis. Efter två swesub där så bestämde jag mig för att spela lite black jack (ovanligt). För omväxlings skull så vann jag tvåhundra spänn, rätt najs ju.
Ikväll var det liveband på plattan och under tiden jag spelade BJ så hade första bandet Norma Bates kört igång och när jag inkasserat mina pengar så gick jag dennis till scenen å rockade loss till detta band. Grymma som fan var dom, lite som Sahara Hotnights fast råare typ. När dom var klara så fick jag ett litet snack me bassisten, en bassist till en annan liksom, och en stund senare så köpte jag en Norma Bates tröja av den samme.
En halvtimme (eller så) senare så körde Märvel igång. Ett Hellacopters-liknande band som var hur grymma som helst också. Jag å dennis hade tagit en framme-vid-scenkanten-position efter att beställt en öl och fy satan vilket ös de var. En halvtimme senare ropade vi in dom för ett extranummer och efter det så var det bara att köpa sig en av deras skivor (som jag sitter å lyssnar på nu).
Ett sannslöst headbangande gör att jag nu knappt orkar hålla uppe huvet plus att det ringer lite i öronen, men de va lätt värt det.
BTW när jag skulle köpa deras skiva så märkte jag att mitt kort va borta, vart kan de vara vart kan de vara? fick låna lite pengar av jansryd för å köpa skivan å funderade på när jag skulle spärra kortet. Gick med lite förhoppning till baren där jag använde kortet senast:
"du råkar inte ha nåt visakort som ligger å skräpar?" sa jag
bartender-tjejen letade lite vände sig mot mig å skakade på huvet. Jag klistrade på en ledsen min på ansiktet när hon plötsligt frågade vad jag hette. jag sa vad jag hette och då räckte hon fram ett bankkort me ett leende. Mitt leende var nog ännu större.
Två grymma band, tvåhundra spänn på blackjack, ett borttappat och upphittat visakort. Kan det bli bättre? jo det kan det väl men inte särskilt mycket bättre.
Sådärja mitt längsta fylleblogginlägg ever, å inte särskilt mycket felstavningar tror jag, men det känns som det här måste dokumenteras.

P.S. Dennis gick de lite sämre för. hans armband från hultsfred 05 har slutligen gått sönder. Han stoppade det i fickan men nu var det tydligen försvunnet därifrån också. Poor dennis.


Dag 3, kväll 3 och dag 4

Först skol-delen av resan. Very well på onsdagen så var vi först på Jarowski å gick runt lite å fick en sneak peak av kommande säsong av Room Service, jealous much? you should be. Efter det var vi på Meter film å kollade lite, bl a fick vi gå genom Idol-studion, å vi fick se Carina Berg i egen hög person, visserligen på håll men jag å dennis va jäkligt nöjd fär det lilla vi fick ändå. Efter Idol va vi på rundtur på SVT, been there done that iofs men de var rätt sköj ändå.
Innan vi var på SVT så åt jag å Dennis våran första Ben&Jerry-glass, jag åt Cherry Garcia å den var muchos god.
Ok nog om dagen, hände nog inte å mycket mer egentligen.
Kvällen har jag ju nämnt lite inattt men jag kan ju fylla på me lite info. Hastig förfest här på City Hostel innan vi drog mot söder. Först hängde vi på samma hak som vi hängde lite på förra gången jag var ner här på besök, dit kom Jessica en tjej som dennis elin å simon jobbade me på filminspelnings-praktiken. Efter det så var det dags att dra sig mot beryktade klubben Rocks, men ja vi vet ju hur det gick. Sannslöst bitter gick vi vidare mot en biljard-pub som Jessica kännde till. Där fick jag spela lite blackjack å biljard iaf det var ju lite roligt.
När dom stängde så hittade vi Södergrillen där jag å dennis fick i oss en efterlängtad Bajenburgare (med bearnaisesås på muchos gott) Sen efter många om å men fick vi tag på en taxi med en galen chaffis i, han körde som en tok sen va vi hemma å gick in å svor lite åt nöt-vakten å sen sov vi.
Idag skulle vi först på TV4 radio (?) på morgonen men vi gick ju på svt igår så därför tog vi sovmorgon och började istället kl 13 med ett studiebesök på Expressen. Där fick vi bl a se en skitkasst gjord kortfilm om hur dom jobbar där sen fick vi själv göra en tidningssida på ett layout program. Min å dennis va utan tvekan bäst.
Efter sista studiebesöket så körde några av oss tvåor och några ettor Laserdome (efter lite dansmatte-uppvärmning, jag kom tvåa på det). Mitt lag förlorade i laserdome men jag var iaf nästbäste spelare av båda lagen så jag är la rätt nöjd ändå.
Eftersom detta är sista dagen vi är här så slog vi på lite stort å besökte Dolce Vita, en italiensk resturang. Där åt jag en sataniskt god kyckling-rätt med lite parmesan skinka å ost å grejer inuti kycklkingfiléer. Eftersom servitören var bajare och dom hade haft Hasse Eskilsson som stamgäst så fick han redigt me dricks.
Nu sitter vi å ser på Nile City iaf å imorrn blire hemresa å sen blir det fest i helgen också. ovanligt right?

fullast i stan

Tydligen så var jag för full för att komma in på Rocks på mariatorget idag men jag säger som så här: Hade Rocks' dörrvakt jobbat i övik så hade ingen person blivit insläppt någon gång. Full va jag då fan inte, visst jag var inte nykter men jag var fan inte för full för å gå in dit. Jävla idiot vakter, dummaste jävla nötter jag någonsin träffat på. Jag träffade hur som helst dave, de va han som fick mig att komma till Rocks in the first place men de r ju inte hans fel att vakterna fick nobelpriset i stupidity.

Jag und Ernst

Träffade Ernst Kirschsteiger idag...eller tja





skriver mer om vad som hände idag imorgon för nu är det fest, mer om den också imorrn.

Dag 2 och Kväll 1

En slank vi dit å en slank vi dit å en va vi me på Sing-a-long.
2:a dagen här i STHLM bestod av en hel del rännanede. Först var vi på Bonniers vid Hötorget å lyssna på en gubbe som jobbar med tidningen Privata Affärer, han pratade om hur det funkar lite runt omkring tidningar å marknadsföring å shit men jag va så jävla trött så jag satt mest å jobbade på att hålla ögonen öppna.
Efter det var det bara att tunnelbana sig till Kista för att lyssna på nån tjej på Nokia som inte va särskilt intressant, hon gjorde mest reklam om nokia's musiktjänster. she was cute though.
Slutligen var vi på Sveriges Television för att vara publik under inspelningen av TV3's Sing-a-long. Det var la rätt skoj, Claes Malmberg är ju rolig iaf.

Igår kväll så var iaf jag, dennis och bobby på bio å såg Superbad. Den va rolig framförallt tack vare dom idiotiska poliserna (Seth Rogen & Bill Hader) och Michael Cera som är så jävla bra comedic actor, han blir nog nästa stora komedi-skådespelare iaf om jag får bestämma. Före å efter bion han vi dra i oss några öl på en pub där en stor stark kostade 24 kr (36 kr senare på kvällen). Imorrn blir de mer fest.

P.S. Kom på en rätt rolig grej idag (jag å dennis tyckte de va jäkligt skoj iaf). Vi tänkte att man kunde skriva om Tore Skogmans texter å lägga till en massa svordomar. Vad ska det hete? Tourette Skogman (erkänn det var ändå ganska roligt)

City Hostel, STHLM

Har nyligen kommit fram till Stockholm på denna den första dagen av klassresan. Jag och 7 av mina klasskompisar har checkat in på City Hostel, ett vandrarhem ca 500 meter från cityterminalen. Ett stort plus med vandrarhemmet är att det har gratis trådlöst bredband och som ni då nog förstår så har jag dragit med mig macbooken så jag kan blogga and whatnot. Jag har hittat ett perfekt litet hideout bakom min överslaf, det är mitt kontor/garderob. Alla klagar på att det är varmt men i mitt hideout så är det svalt å skönt plus att jag får in en del naturljus här, it's super.
Anyway mer rapport senare under resan antagligen.

mitt kontor/garderob

Veckans låt v.39

Foo Fighters nya skiva Echoes, Silence, Patience & Grace släpps på tisdag men det innebär ju inte att man kan lyssna på den redan nu. Jag har aldrig varit nåt FF-fan men i och med deras framträdande på Live Earth så gilla dom. Deras bra låtar är riktigt jävla bra men sen är det lite för många låtar däremellan som låtar alldeles för lika varann egentligen. Nya skivan låter precis som Foo Fighters brukar göra men det låter ju bra. Min favorit på skivan så här långt blir även Veckans låt:

Foo Fighters - Erase/Replace

2or:

Foo Fighters - Everlong
At the Drive-In - Schaffino
Led Zeppelin - Thank You
Nick Cave - Where the Wild Roses Grow

STHLM nästa

Imorgon bär det iväg till Stockholm för en liten skolresa till på fredag. Studiebesök och dylikt på dagarna och en och annan fest på kvällarna. Det kommer nog bli lika roligt som det kommer bli tomt i bloggen i några dagar, såvida jag inte tar med macen. Kan ju vara bra för filmtittande och det är tydligen trådlöst bredand på vandrarhemmet vi ska bo på. Får väl se hur det blir som men eventuellt byebye på ett tag iaf.

what's the deal liksom

det här blir sista gången jag skriver när jag bara är halvfull, är jag inte redigt packad nästa gång så blir de ingen fylleblogg. Å lika bra är väl det för det känns som detta inte heller kommer bli nån memorable fylle-inlägg. Anyhoo typ en riktigt trist utekväll igen, så förbannat less på folk som måste gå in innan 10 för att slippa betala inträde. Går man in innan 22.00 så är man less runt kl tolv å vill gå hem. tråkigt som fan är det, jag går helst aldrig ut före kl 24 då är man lagom less vid stängningsdags kl 0200. Men som sagt så vart de före kl 22 idag å jag va typ less direkt vi kom dit, sen va de nåt som gjorde att jag vart mer less när ajg var där, sen gick vi på max å handla mat istället. Där träffa vi en milf som ville ha allt som vi sa på sin burgare, hon hade varit på harry's å shakeat loss, hon va rätt skoj, sen drog jag å dennis hem å åt våra burgare, och roligare än så vart de inte.

MacGyver

Upptäckte en mycket rolig sak i introt till kult-serien MacGyver idag. Han hänger i helikoptrar, han stoppar bomber i sista sekunden, han hoppar från flygplan och... han äter glass. Checka in 59 sekunder in i detta klipp. Hillarious


stop motion dag 4

Projektet rör sig framåt sakta men säkert. Dom är ju inte särskilt cooperative legogubbarna, man får ju liksom göra allt åt dom. Å andra sidan kräver dom ingen lön, rast eller mat så det funkar ju. Själv har jag typ blivit "förste legogubbe-flyttare", det är oftast jag som får göra dom små rörelser mellan korten som gör att gubbarna flyttar på sig, det är ganska kul men rätt enerverande ibland, dom är ju rätt statiska legogubbarna.
Anyway om ca en månad ska musikvideon vara klar och under tiden ni väntar till den kommer upp på youtube så får ni en liten sneak-peak.

image19

Veckans Youtube v.38

Mera musik denna vecka. En underbar akustisk cover av tidernas bästa låt, Stairway to Heaven, signerad mexikanska duon Rodrigo y Gabriela. Kolla in deras myspace för en cover på Metallica's Orion också.


Prisa CSN, nu kommer studielånet

Inatt fick äntligen studielånet, just in time för det var verkligen på sluttampen på kontot.
Och har man pengar på kontot så kan man beställa filmer och det gjorde jag. Det vart 2 filmer och en serie-box:

Children of Men (nu har jag alla tre filmer som jag ville se i ett inlägg för jättelängesen)
Barton Fink (ännu en film i Coen-samlingen)
och
Twin Peaks - Säsong 1 (äntligen får jag se denna, förhoppningsvis, underbara serie)

Anyway de sköna med att jag fick lånet så här sent är att om exakt en vecka får jag nästa lån-utbetalning plus lön från ica. Det kan bli en rolig stockholms-resa nästa vecka (Vi ska till sthlm med klassen och gå på studiebesök och sånt på dagarna och det lär väl bli en del partyn på kvällarna)

Första stop-motion-dagen avklarad

Idag började vi fota våran musikvideo som vi ska göra på skolan. Min grupps video är en stop-motion video med lego i riddarmiljö. För er som inte vet vad stop-motion är så är det när man stälelr en gubbe eller nåt i en position, tar ett kort, ändrar gubbens position, tar ett till kort och så vidare, sedan lägger man ihop bilderna och det ser ut som gubben rör sig.
Efter att gått runt på stan å handlat lite grejer till videon, typ fejk-blod, så kom vi alltså igång med fotandet. Det är mycket småpillrande men när man ser resultatet så känns det riktigt nice. För att vara första gånge vi håller på med stopmotion så tycker jag att det ser riktigt bra ut. Idag gjorde vi t ex en sekvens där hjälten i videon plockar blommor åt sin prinsessa som sedan rövas bort av den onda trollkarlen och hans drake. Jag ser framemot att få jobba vidare med detta imorgon.

Veckans låt v.38

Det blir:

The Mars Volta - Cassandra Gemini

Det blev nästan:

Arctic Monkeys - From the Ritz to the Rubble
At the Drive-In - Hulahoop Wounds
A Perfect Circle - Orestes
Goo Goo Dolls - Iris

Stillwaters sångare på besök

In extension to the not so good fylleblogg så kan jag ju så här 5 timmar senare berätta att det vart något av en efterfest runt kl 3 i och strax utanför min lägenhet. Bl a så var Billy Crudup här å lirade på min bas (nä såklart var det inte Billy men han är sjukt lik Billy när han är me i Almost Famous). Jäkla skön lirare den där Cudrup-look-a-like:en.
Elin var spårlöst försvunnen hela natten men dök upp runt halv 5 eller så, så då va allt frid å fröjd igen å jag kunde lägga mig här igen å kolla på Seinfeld.

va fan liksom

varför skriver jag detta? är liksom inte ens full eller nåt.
Det vart iaf inte som jag hade tänkt mig i kväll, hade kanske blivit om jag stannat ute ett tag till, men de är bara hypotetiskt känns de som. anyhoo, fyllebloggen är inte vad den varit, det är en sak som är säkert men vad göra när livet är som det är; fucked up å alldeles åt hellvete.

Gräsklippar-SM

Förra veckan berättade jag om att Jönköpingsnytt terroriserar sig med sitt nyhetsbrev. Jag kan ju avsluta det om jag vill men jag har låtit det fortsätta ett tag iaf och idag betalade det tillbaka.
I dagens nyhetsbrev var en av nyheterna denna: Jönköpingstjej bäst på att åka gräsklippare
Tydligen var en tjej från Jönköping på 21 år bäst Gräsklippar-SM i Växjö förra veckan. Därmed får hon åka till USA och VM nästa år.
Artikeln å hela grejen med SM är ju hillarious och den tillhörande bilden med prispall och allt är rolig. Men det som gör  hela grejen till typ det roligaste ever är den som tagit bilden:

"Foto: Mek och Maskin"

helt jävla priceless

What's my age again?

Vuxenpoäng.com kan man räkna ut hur många vuxenpoäng man har och därigenom också hur gammal man "borde" vara. När jag gjorde det testet fick jag 11.4 vuxenpoäng vilket innebar att min ålder borde vara 21.2. Lite lustigt för jag är ju ca 21.3 år på riktigt så man kan väl säga att jag lever som jag borde göra.

Veckans Youtube v.37

Det var svårt å välja veckans klipp men till slut fick det bli ett musik-klipp jag aldrig får nog av. Det bästa och mest energiska uppträdande jag nånsin sett på Late Night with Conan O'Brien signerat At The Drive-In inte långt innan gruppen splittrades 2001. Dom två afro-killarna (Cedric & Omar) bildade efter splittringen världens bästa grupp The Mars Volta (ATD-I-bassisten joinade TMV senare också) och dom andra tre bildade gruppen Sparta.
Anyway enjoy the energy from At The Drive-In (plus en betydligt rundare Conan än vad han är nu)


The Bedlam in Goliath - Good news/Bad news

Kollade in lite på the Comatorium, ett forum om The Mars Volta, och såg att dom varit i kontakt med konstnären Jeff Jordan, killen som gjorde målningen Big Mutant som pryder senaste TMV-albumet Amputechture. Dom hade mailat honom och frågat hurvida han skulle vara involverad i omslaget till nästa skiva. I Jeff's svar så stod det att han skulle göra 11 nya målningar plus att dom skulle använda sig av en av hans tidigare verk till kommande The Bedlam in Goliath. Det var den goda nyheten för jag älskar verkligen Jeff Jordan's stil.
Den tråkiga nyheten var i samma svar från Jeff där han sa att vi helt enkelt får vänta till Januari till å se å höra hur albumet blir. Framskjutet till Januari!? Jag tror jag storknar. Sen om det stämmer eller inte vet jag inte för enligt Gold Standard Labs hemsida (skivbolaget som ger ut TMV's skivor) så stod det tidigare att 30 oktober var releasedatumet som gäller, information som dock inte står på sidan längre. Sen om man kollar på Amazon.com så står det att skivan kommer släppas den 18e september. Man kan ju hoppas att Amazon har rätt men det är ju föga troligt.
Utöver detta så är det som diskuteras mest på the Comatorium är den nya MySpace-användaren som dykt upp: D.efine E.very I.nch the M.ile O.ne S.eeks som tydligen har något med The Mars Volta att göra (Deimos är ett namn som TMV använde under en hemlig spelning) så det är nog bäst att hålla koll på den sidan


Damn infernal hosta

Har blivit förkyld igen, känns som det bara var nån vecka sen senast, men så går det väl när man umgås med folk som är förkyld. Började ha lite ont i halsen i lördags men det gick över direkt sen på söndag kväll kom hostan, en sån här hosta-upp-hela-strupen-hosta, som bara blivit värre. Anyways nu ska jag sluta oja mig, det har aldrig varit en favoritgren för min del, men så här ligger det till iaf.


Är jag vuxen nu?

på A svarar jag nej, men jag tackade faktiskt nej till fest igår trots att dom flesta av mina klasspolare skulle på KY-festen som hölls igår. Orsaken till min rejection var att jag blivit förkyld i helgen så jag tänkte att det vore smartare att vila istället för att göra det ännu värre, ändå ligger jag här nu med en jobbig hosta men det går nog över snart. Festen igår gjorde iaf att jag fick pröva Nintendo Wii för första gången. Nyinflyttade grannen till Dennis går i media-1:an (jag går ju i 2an nu) å hans klasskompis hade tagit med sig Wii så vi tvåor som bor här i huset hakade på deras Wii-förfest (fast jag drack ingenting). Det var riktigt kul, jag är obesegrad i Tennis så till den som vill utmana mig säger jag bara lycka till.

VMA

Måste kommentera nattens gala lite; MTV Video Music Awards. Till att börja med kan ju sägas att det nog var den struligaste galan jag sett. Det fanns ingen programledare vilket gjorde att det inte fanns nån som helst styrsel. Ett pris delades ut, sen var det ett uppträdande, sen hoppades det över till nån av dom fyra "privat-partyn" som hölls runt om i hotellet i Las Vegas där galan tog plats (Kanye West, Justin Timberlake/Timbaland, Fall Out Boy och Foo Fighters hade varsin svit där dom uppträdde med olika gäster) sen var det dags för reklamavbrott och efter avbrottet började samma cykel om igen. Ett jäkla flackande å farande utan nån direkt ordning var det med andra ord.
Av uppträdandena var ju Foo Fighters special-party klart intressantast där bl a, förutom Foo Fighters själv, Mastodon feat Josh Homme, Motörhead-Lemmy (tillsammans me FF), System of a Down-Serj (också med FF) uppträdde. Tyvär fick man bara se korta snuttar av låtarna innan och efter reklamavbrotten men dom påpekade att man kan se alla dessa i sin helhet på mtv.com efter showen. Gick in idag å skulle kolla men då får MTV pga rättighets-skäl inte visa majoriteten av dessa klipp utanför USA (Det var bara Mastodons Colony of Birchmen som gick bra från Foo Fighters partaj) What's the deal with that liksom.
Annars var ju den största grejen Britney Spears' comeback på scen. Under hela preshowen så pratades det inte om nåt annat (förutom om hur förbaskat coolt de va att dom höll till i Las Vegas, på ett casino, mitt bland spelmaskiner. Lät som om det är nåt helt nytt med casinon och Vegas å så). När så galan skulle dra igång så var det hon som skulle öppna den med att framföra sin nya låt. Jag har aldrig sett ett framträdande med sådan brist på energi någon gång. Det första hon gjorde var att snubbla till så hon höll på ramla och efter det slöade hon omkring på scen och rörde munnen då å då så det åtminstone skulle se ut som hon mimade. Man visste inte om man skulle skratta eller gråta. Hur var låten då? ärligt talat så kom jag inte ihåg hur den lät.
Och vilka vann priser? Det har jag inte heller nån större koll på, det kaotiska uppläget på galan gjorde att det föll lite i skymundan men om jag inte minns fel så vann Rihanna för bästa video med Umbrella (helt oförståligt).
Nu är det bara å vänta till Oscars-galan så man får lite ordning på gala-torpet

Veckans låt v.37

Den var omnämnd tidigare i veckan och blir också veckans låt:

Jeff Buckley - Hallelujah

other nominees were:

Tool - Parabola
Mark Lanegan Band - Come to Me
Black Sabbath - Black Sabbath
A Perfect Circle - Judith

Simon Bank

Simon är utan någon som helst tvekan bästa sport-krönikören ever. Period.
Hans senaste
krönika om matchen mot Danmark var fullkomligt lysande. Alla hans krönikor är lysande men denna var exceptionellt lysande. Några utdrag:

De ville tvinga Sverige att spela upp långt, och Sverige - med backar som inte vet så mycket mer om bollbehandling än att man inte får använda händerna (om man inte möter Kroatien borta) - gick med på det utan att blinka.

...men ingen strategi i världen kunde dölja att Christian Wilhelmssons fötter är snabbare än Thomas Helvegs fötter, eller att Zlatan Ibrahimovics fötter är snabbare än Thomas Helvegs bil.

...Niclas Alexandersson - som inte varit i fel position sedan en olyckligt blöt kväll på Club Herman i Falkenberg 1988...


jag kan ju liksom inte kalla de nykter-blogg

Ja 3e utgången på 4a dagar är ett faktum. Det var väl ganska trevligt men jag hade stora problem (problem?) å bli full. Drack mycket men hade ändå full kontroll, vet inte om jag ska se det som ett bra eller dåligt tecken.


några minuter senare:

jaha fick nyss ett lite smålustigt samtal från johan, samtidigt som jag lyssnar på Tallica från i somras. Bra skit.
Alltså sseriöst jag orksr som inte skriva nåt mer nu egentligen så detta får avsluta detta inlägg. Ännu ett dåligt fylleblog inlägg jag vet men va fan man kan inte vara på topp jämt.

Kan inte Lagerbäck bara avgå?

Aningens Deja Vu-känsla men jag måste ändå få bli förbannad på Lars jävla Lagerbäck igen. Förra gången var det inför Danmark - Sverige som jag vart sur på Lagerbäcks laguttagning. Nu är det dags för returmöte och dags för mig att lacka ur igen.
För det  första, den ständiga kampen, som egentligen inte borde vara nån kamp, mellan Kim Källström (Lyon ett av europas bästa lag) och Anders Svensson (Elfsborg i en av europas sämsta ligor). Valet är ju helt självklart, Kim ska spela. Period. Men Lagerbäck vill ha med sin hemlige älskare (dom måste ha ett förhållande eller nånting) så Svensson får spela.
För det andra. Isaksson har varit skadad länge och inte spelat en match i år. Rami Shabaan var grym mot Hammarby förra veckan och är självklar etta i Fredrikstad. Valet är återigen självklart, Rami ska spela. Men Lagerbäck väljer Isaksson.
För det tredje. Niklas Alexandersson fyller 53 år nästa vecka (letar fortfarande efter en källa på det men jag tror på det iaf) och Chippen Wilhelmsson har gjort ett inhopp i Bolton denna säsong. Kennedy Bakircioglü är het i Ajax. Valet är ännu en gång självklart, Kennedy ska ha en plats på mittfältet. Men ja ni har redan räknat ut det, Chippen och Alexandersson har varsin kant på mittfältet.
Så frågan återstår ju, Kan inte Lagerbäck bara avgå? Nu kommer vi väl vinna ikväll ändå och vi tar oss antagligen till EM men mina åsikter står jag fast vid. Då spelar de ingen roll om Svensson, Chippen och Alexandersson gör 12 mål var och Isaksson räddar 9 straffar ikväll.

Jag känner mig produktiv...fast ändå inte

Ska snart iväg å jobba lite på ICA vilket innebär att jag denna vecka har jobbat på två olika arbetsplatser plus varit i skolan. Känner mig väldigt duktig faktiskt. Men!
När jag tänker efter så har jag totalt bara varit på dessa tre arbetsplatser i totalt 4 timmar, om man inte räknar med det egna arbete vi jobbat med på skolan. Så egentligen så har jag ju inte precis jobbat ihjäl mig precis men det är ju ändå nice å kunna säga att jag haft dubbla jobb utöver skolan denna vecka


Veckans Youtube v.36

Kom på detta lite sent så jag gör det lite lätt för mig å tar en klassiker: The Matrix in 5 Seconds


Hur mycket är ditt kadaver värt?

$4240.00

en liten fylleblogg kan jag väl fixa bara för sakens skull liksom

Aja är rätt så full så jag tänkte skriva lite hör eftersom jag inte gjort de dom senaste två gånerna jag varte full. aja sitter här å har nån typ av efterfets tror dfe kanske är singstar´

nähä de vart de inte. men jag fick iaf tillbaka mitt ps2 så jag kan se simpsons. Yay that liksom.

en dålig fylleblogg jag vet men aja de blir nog en ny på lördag I hope

Pleasant chills

Finns det nåt skönare än att rysa av välbehag? Jo de finns de väl men det är en underbar känsla. För min del så frambringas dessa pleasant chills förmodligen bara av musik och en låt som aldrig slår fel är Jeff Buckley - Hallelujah. Hans sinnesjukt underbart fantastiska röst gör att jag ryser till varje ord han sjunger.
Just den låten vart ju för övrigt nyligen framröstad av en massa låtskrivare till tidernas bästa låt, det håller jag väl inte riktigt med om men den är vacker as hell. Top 10 på listan ser för övrigt ut så här:

1. Jeff Buckley - Hallelujah 

2. The Beatles - Strawberry Fields Forever

3. David Bowie - Life on Mars

4. The Rolling Stones - Sympathy for the Devil

5. Billie Holiday - Strange Fruit

6. The Verve - Bittersweet Symphony

7. Bruce Springsteen - Born to Run

8. The Beach Boys - God Only Knows

9. Bob Dylan - Blowin' in the Wind

10. Lou Reed - Perfect Day


Vad har jag gjort Jönköping?

Jag fattar inte varför men sen igår har jag börjat få nyhetsbrev från jnytt.se - Jönköpings största dagstidning på nätet. Jag har aldrig varit inne på sidan, jag har ingen connection med Jönköping what so ever, jag har inte ens varit där (eller jo kanske en gång för typ 15 år sen) så frågan är; vad vill Jönköping mig? Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

back in business

Meningen var at tdet skulle vara sovmorgon idag så det vart väl efter 3 nån gång man kom i säng inatt. Därför vart jag aningens less när telefonen började ringa vid halv 10. Detso roligare var det då när jag upptäckte att det var Mittnytt som ringde. Reportern ville ha min hjälp med att filma lite angående en brand. Hon ringde eftersom fotografen som var min handledare när jag praktiserade där i våras är pappaledig resten av året och vikarien som skulle vara där denna vecka var på andra uppdrag så då fick jag rycka in. Känns som man fick ett riktigt bevis på att dom tyckte man gjorde bra ifrån sig när man var där på praktiken. Det känndes lite halnervöst å ovant ibörjan eftersom de var ett bra tag sen man använde kameran men jag kom in i de ganska snabbt.
Känns bra iaf att fått göra sitt första riktiga tv-jobb nu ska jag bara vänta på att bossen för Mittnytt ringer från Sundsvall å snacka ersättning.


Veckans låt v.36

Det är ingen mindre än:

Foo Fighters - The Pretender

Dom som är lite mindre än den är:

Screaming Trees - Sworn and Broken
Pink Floyd - Comfortably Numb
The Zombies - Time of the Season
Meshuggah - Future Breed Machine

fylla ikväll - inventering imorrn

Ja hur fan ska de gå? Well de gick förra gången de var inventering. Då var jag fortfarande lite halvfull när jag kom till Ica-butiken för å räkna varor å de funkade ju även om jag låg dubbelvikt en hel del pga av skrattattacker framkallade av radioprogrammet Mammas Nya Kille. Får väl se hur det går den här gången, till å börja me gäller de ju å komma upp, kl 8 på morgonen börjas det. Jag har iaf beställt wake-up-call om de inte blir så att man stannar uppe hela natten. Får se hur det urartar sig ikväll först.


Pink Floyd The Wall - Världens längsta musikvideo

*SPOILER ALERT*

Jag såg nyss
Pink Floyd The Wall som är baserad på Pink Floyd's album The Wall (no shit!). Till att börja så kan jag säga att albumet är ett av tidernas bästa album utan att egentligen innehålla några bra låtar. Ok Comfortably Numb och Hey You och några till är bra som dom är men i övrigt så är det liksom nja. Men lyssnar man igenom hela albumet så märker man hur bra dom funkar tillsammans, liksom Another Birck in the Wall (part 2) är väl en ok låt men det är när man först lyssnar på Another Brick in the Wall (Part 1) som går in i The Best Days of Our Lives som sedan går in i Another Brick (part 2) som den blir fantastisk.
Ok nu till filmen. The Wall är ett konceptalbum och storyn är den samma som i filmen. Den handlar om Pink (spelad av sångaren/live aid-snubben Bob Geldof) som när han är liten förlorar sin far i WW2 och därefter enbart tas om hand av sin överbeskyddande mamma. I skolan råkar han ut för tyranniska lärare. Pink växer sedan upp och blir rockstjärna och gifter sig men hans fru är senare otrogen mot honom. Alla dessa tråkigheter är "bricks in the wall", en vägg som Pink bygger upp i hjärnan och isolerar sig från omvärlden och blir mer och mer insane. När han inför ett gig åker på en drogöverdos så börjar han hallucinera att han är en ledare för ett Nazist-liknande parti och att konserterna är som stora samlingar för partiets följeslagare. Slutligen gör hans samvete uppror och hans ställs inför en rättegång i sin egen skalle. Där kommer juryn fram till att Pink måste riva muren och öppna sig till omvärlden igen vilket gör hela storyn till en cykel som går runt (vilket demonstreras så underbart genom att första låten på albumet börjar med en röst som säger "...We came in" och det sista som hörs på sista låten är en röst som säger "Isn't this where...")
Har man inte lyssnat på albumet The Wall och dessutom läst på vad storyn på den handlar om så skulle jag vilja säga att man är körd när man ser filmen. Filmen har näst intill ingen dialog förutom det som sjungs i Pink Floyd's låtar vilket bör göra det svårt att hänga med när det klipps från skolan till krig till Pink som rockstjärna till animerade sekvenser. Nu har ju jag som tur är lyssnat flitigt på The Wall och läst på mig på storyn så jag kunde bara sitta å njuta av en enda lång musikvideo till detta underbara album (fick enorma rysningar när Comfortably Numb drog igång). En låt har tillkommit i början av filmen som inte är med på skivan och låten Empty Spaces har omarbetats till en längre verision (som egentligen är den ursprungliga verisionen). Annars så är alla låtar med som vanligt förutom Hey You (vilket är väldigt synd eftersom den är min favorit på albumet) och The Show Must Go On.
Som film betraktat är den väl inte mycket mer än godkännd men som The Wall med rörliga bilder så är den riktigt bra, de är ju som svårt å klaga på soundtracket

7,5/10