Ett ordspråk!

Ingen kan göra allt men alla kan göra nånting. Men om alla gör nånting så kan ju jag göra ingenting

Regelrätt utskåpning (Two wrongs doesn't make a right)

Då har jag alltså äntligen varit å kollat på hockey i Öviks skrytbygge. Å vilken match jag valde. Modo - Timrå 8-1. Utskåpning i dess rätta bemärkelse. Modo dominerade från start och gjorde 1-0 nästan direkt och även om Timrå kvitterade direkt så stog de 5-1 efter första perioden och matchen var egentligen över. I andra hade Modo lekstuga och verkade inte vilja skjuta innan dom passat 45 passningar inom laget först, 5-2 i skott och 6-1 inför tredje. Sista perioden blev också en transportsträcka mot slutsignalen men Modo fortsatte att vara överlägsna och gjorde 2 mål till. 7600, fulsatt, och även om Övik har sveriges sämsta klack och publik så va de rätt så bra tryck. Domarinsatsen kan också diskuteras. Lärikng tar en utvisning där en modoit tappar balansen och domaren kollade åt andra hållet. Sen strax efteråt tar han en lika dum utvisning bara för att göra rätt för sig. Two wrongs doesn't make a right, Lärking. Dessutom får musikansvarige i speakerbåset skärpa sig. Allways look on the bright side of life (från Life of Brian) varenda jävla gång nån blir utvisad. Dom tyckte säkert dom var jättecleaver när dom kom på de men lite variation tack.
Matchens spelare var för övrigt Justin Morrison, stark och teknisk, blir väldigt nyttig för Modo i framtiden.

You must come and see the baby!

Jag ska strax fara å se min första match i Nya Arenan a.k.a. Swedbank Arena (förmodligen bara Timrås E On Arena som har fulare namn). Och det är just Timrå dom ska möta. Nästan lite seriefinal, serieledarna mot laget me kanske den bästa formen i elitserien just nu. Återkommer senare me analys


Drömyrke

Jag vill bli Travexpert, dom verkar ha så kul ihop

Roy Andersson ska känna sig hedrad

Medans jag väntade på att Borat skulle börja igår så va jag på Åhlens åkollade lite. Gjorde ett fynd. Roy Anderssons film Sånger från andra våningen. Det vart den första svenska filmen i min DVD-samling. Gillar inte svensk men SFAV verkar så intressant och härligt knepig så jag måste se den. Därför ska Roy känna sig stolt.
nä nu ska jag nog ta å se den å se vad det är för nåt jag köpt


Veckans låt v.48

OMG hade glömt veckans låt:

At The Drive-In - Chanbara

silver till:

Anthrax - Caught in a Mosh
Ennio Morricone - Ecstacy of Gold
Pink Floyd - Time
The Offspring - Self Esteem

Fugelsang, för fan!

Alltså imorgon är det bara en vecka kvar till vår svenske astronaut Christer Fugelsang ska upp i rymden. Bara en vecka kvar innan nåt oförutsett ska hända som gör att hans rymdfärd skjuts upp ytterliggare en gång. För det måste ju bli så. Jag menar hur roligt blir det om han åker. 14 år har han väntat. Under 14 år har han fått besked om att han äntligen ska ut i outer space utan att det blivit något. Klart det är jättekul för honom att äntligen få sin dröm uppfylld (kanske) men hur kul är det för oss andra som tycker det är lika roligt varje gång Christer fått gå hem me svansen mellan benen när det är T minus 30 seconds. Om han nu får åka vem ska man då skratta åt. En sak är säkert, man kan inte skratta åt Sverige iaf som äntligen fått ut en människa i rymden. Men jag hade hellre sett nån ung pålägskalv gått förbi Fugelsang åk fått åka före.

PS. Det är inget personligt mot Christer Fugelsang utan jag tycker bara hans astronautkarriär är väldigt komisk. Jag önskar Christer all lycka i framtiden, må den utspelas i rymden eller kvar på jorden.

Thou shall not have migrän

Vaknade upp imorse och upptäckte att jag fått en släng av migrän. Huvudvärk å illamående är ingen vidare kombo. När jag låg i sängen och inte hade nån lust å kliva upp tänkte jag "this time is as good as any to watch The Ten Comandments" sagt å gjort, 3 timmar å 40 minuter senare hade jag sett igenom denna mastodontfilm från 1956 me Charlton Heston (vem annars) som Moses och Yul Brunner spelar antagonisten Rameses i denna bibliska historia som följer Moses liv. Filmen fick oscar för bästa special effects vilket inte är så konstigt. För att vara 50 år sen så är det väldigt imponerande. Ok den tecknade elden känns väldigt B men när Moses delar Röda havet så funkar effekterna utomordentligt.
 
Det är nåt speciellt med gamla mastodontfilmer, som Spartacus, Ben Hur m fl, dom är ju inte speciellt bra egentligen men det är val kanske att dom är så storslagna (som väl va huvudsaken med filmerna) som gör att dom ändå blir bra på nåt sätt. The Ten Comandments är inget undantag, mastodontfilm när den nästan är som bäst. Sen diggar jag när filmer har "Intermission" och "Overture" å sånt.

7/10


Jagshemash

Nu har jag äntligen sett Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, lite efter kanske but who cares (tycker de är skönt när biosalongen är nästintill tom).
Hur va den då? Ja man fick ju skratta en hel del, eller rättare sagt större delen av filmen. Samtidigt var det skönt att den inte var längre än 1.23. Dom hade varvat mycket bra mellan gamla hedrliga typen av Borat-klipp där han testar olika grejer, typ körskolan, med scener med Borat och Azamat. Sen är det ju roligt hur han gör narr av USA (egentligen mer än Kazakstan fast på ett mer subtilt sätt). Som film betraktat är det faktiskt en bra Road Movie och det finns en liten röd tråd bland allt jävulskap (polisen vart tillkallad 91 gånger under inspelningen) Borat hittar på, man hinner till o med tycka lite synd om Kazaken när allt går mot honom.

Betyg: 8/10

Höjdpunkterna:

* Borat och Azamat står naken i en hiss
* "This is a VCR...Record"
* "Is it a cat in a hat?" (om en sköldpadda)
* "Why you call police? The retard escape?" (personen var retired)

Ennio Morricone - My fucking hero

Efter att ha avnjutit ännu ett avsnitt av min favorit-serie Arrested Development så såg jag slutet av reprisen på Morricone dirigerar Morricone. En konsert med kompositören Ennio Morricone som är mest känd för sin filmmusik och då främst samarbetet med Sergio Leone. Ecstacy of Gold från filmen The Good The Bad and The Ugly är enligt mig ett av dom absolut bästa stycken som gjorts i filmmusikväg.


Rockbjörnen

Nu kan man rösta på vilka man vill ha som nominerade till årets Rockbjörn. Förra året va det Queens of the Stone Age som gällde för mig. Men detta år vill jag väldigt gärna se The Mars Volta nominerad i nån av kategorierna. SÅ rösta på dom e ni snäll

slut på helgen

Fredag: Party. Förfest med klassen vilket innebär Singstar. Förlorade på Life On Mars denna gång mot livetpaminpinne.blogg.se. Jag vann förra gången så de står 1-1 och de blir avgörande nästa gång. När väl förfesten va slut (alldeles för tidigt) så var de dags att dra vidare. Sen kom jag inte ihåg så mycket mer...eller jodå men det mesta e ganska dimmigt från kvällen. Jaja mycket folk va de iaf (har jag för mig) men de va 200-dagars så de va mest ynglingar ute, but who gives a shit. När jag kom hem så skulle jag bestämt se Terminator 2. Såg kanske 10 minuter sen slocknade jag, but whaddya gonna do.

Lördag: Inte det minsta bakis faktiskt, jag var fortfarande en aning berusad på morgonen dock. Smällar man får ta. Sen var det barndop som gällde. Min systerdotter Thyra skulle få lite vatten på sig. Det var 2 år sen jag va i en kyrka senast och under de två åren har jag gått från passiv kristen till ateist så det kändes lite...jag vet inte.....annorlunda. Anyhoo, jag filmade hela spektaklet. Lite halvslarvigt kanske men jag fick me de vesentliga iaf.

Dagens I-land problem

Alltså varför måste chips påsar vara gjorda av ett material som gör så att man väcker hela jävla kvarteret när man ska öppna den. Det om något gör en jävligt förbannad

Varför HD-TV

Alltså jag undrar en sak. Dom gör ju reklam för HD-TV nowadays och då visas två TV-bilder, en hur det ser ut med vanlig TV och en hur det ser ut med HD-TV. Men om dom kan visa hur vilken kvalité det blir om man köper HD-TV i en vanlig TV vad ska man då ha en HD-TV till? Då måste de ju gå att ha HD i en vanlig TV. Och om det inte går varför visar dom då hur det kommer se ut med HD om det ändå inte är så det kommer se ut? Nu kan jag ju inte alla tekniska detaljer, så de finns ju säkert nån vettig förklaring, men ändå

Mammas Nya Kille

Mammas Nya Kille är alltså inte min mammas nya kille utan ett helt underbart humor-program på P3, Söndagar kl 10.00. Jag har laddat hem alla avsnitt (man kan göra det gratis via Itunes, gå in på MNK:s hemsida på sr.se) och det är ju hur jävla bra som helst. Bengt Strömbro är programmledare och med sig har han sidekicken och Piteåbon Patrik Larsson (bästa radioprofilen nånsin) som gör olika uppdrag varje vecka. Vi får även möta Gotte på A-Ekonomi som gör allt för att slippa jobba, Mangan som försöker slå världsrekord genom att åka inlines mellan Treriksröset och Smygehuk och han får aldrig sluta rulla, Shanti Roney läser gamla uppsatser från högstadiet, Job Andersson berättar om hur det gick till i Sverige för i tiden och många fler. Ladda hem och lyssna, bästa jag nånsin hört på radion.


En Absurd Upllevelse

Färjestad knäckte Modo ikväll. Sen var det paus i 3 minuter sen vann Modo mot Färjestad. Orsaken var ju det bombhot mot matchen mellan FBK och Modo för en månad sen. Det gjorde att dom 7 minuter som återstod av den matchen (Modo ledde då med 2-0) skulle spelas efter matcchen FBK-Modo idag. I dagens match gjorde Modo 1-0 efter 15 sekunder men sen var Färjestad så där Färjestadiskt överjävligt bra som bara Färjestad kan och gjorde 4-1 i första perioden. Resten av matchen blev en transportsträcka (som slutade 6-3) till dom 7 minuterna som skulle spelas efteråt. Då tände det till igen. Färjestad som fick börja med spel 5 mot 3 körde framåt det som gick men fick bara in ett mål och till slut så vann både Modo och Färjestad och det blev en jäkligt konstig känsla över alltihop.

Hong Kong-kärlek och ungdomsfängelse (och At The Drive-In)

Beställde lite grejer från cdon idag. Det blev:

In The Mood For Love (Hong Kong 2000) Kar Wai Wongs drama om en man och en kvinna som börjar träffas pga av att dom båda misstänker sina respektive är otrogen. Med Tony Leung och Maggie Cheung

2046 (Hong Kong, 2004) Uppföljaren till In The Mood For Love handlar om en författare som skriver en rokman om ett tåg som går till 2046 dit resenärer åker för att återuppleva gamla minnen. Med Tony Leung och Ziyi Zhang

Sleepers (USA, 1996) Fyra pojkar utför ett busstreck. Ett busstreck som går för långt och dom skickas till ett ungdomsfängelse där dom inte får det allt för lätt. När dom kommer ut är det dags för hämnd.


Också köpte jag en samlings-skiva/DVD med At The Drive-In

Have no fear. Bosse is here

http://www.aftonbladet.se/bil/0409/06/BIL-04s28-kopplingsbo-9_368.jpg

Julbord is absolutely not the shit

Snart en månad kvar till jul och då är det julbords-dags. Jippi! Woo-hoo! eller inte. Fan va Julbord e överskattat. Köttbullar å prinskorv e ju kanon men de kan man ju get 365 days-a-year. Sen e de bara nån äcklig gris-stjärt å en massa fisk å jävulskap. Rosa sörja och annat trams. Nej inför en saftig burger eller nåt på denna högtids matkavalkad så de blir lite ordning...eller snarare oorddning. Men oordning is the shit.

Ett herrans liv - bra uppvärmning

Ett Herrans Liv med Filip & Fredrik började idag igen med Robert Gustafsson som gäst. FF är ju roliga som vanligt men kvällens avsnitts höjdpunkt var på skrattyogan när en medelålders kom in genom dörren till nån knepig ljudeffekt. Jag höll på dö.

Ett Herrans Liv var en utmärkt skrattuppvärmning till veckans höjdpunkt; Arrested Development börjar om en halvtimme på fyran

Veckans låt v.47

Novadriver - Shoot the sky

silver till:

Queens of the Stone Age - In my head
At the Drive-In - Invalid Litter Dept.
Mando Diao - The Band
The Raconteurs - Steady as She Goes

I'm so high I run in place

Ok hög är jag inte men jag är jävligt off. Sitter på skolan och nån journalist har nån föreläsning and I have no fucking idea om vad han snackar om. Must have left me brain at home...nä jag har den me mig men jag har andra tankar som tar för stor plats

Arrested Development och At The Drive-In

Tänkte länka tillnågra klipp på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=tN9XlAW-Cu0

Från min favorit-serie Arrested Development. Alla scener med familjens Chicken-danser ihopklippta till ett ända mästerligt filmklipp.

http://www.youtube.com/watch?v=uBmRbMZdsnU

Ett sannslöst bra liveframträdande på fransk TV av ett sannslöst bra band; At The Drive-In

Dagen efter

Märkte att jag hade bloggat inatt i fyllan...Inte bra, måste nog skaffa alkolås på datorn. Det var iaf mycket kul igår. Inte så mycket folk ute som det brukar ha varit dom senaste helgerna vilket jag tycker är ganska skönt. Och inte va jag bakis imorse heller, så de var helt enkelt en top notch fest.
Jag kvicknade till i morse vid 7 och satte igång TV och såg Postis Per på fyran. De va kul å se min gamla favorit. När jag va liten älskade jag Postman Pat (som det hette på den tiden innan nån idiot kom på att dom skulle ersätta engelska originalnamnet med Postis Per) men då hade jag ingen aning om att han var en sån hejare på fotboll som han visade sig vara i morgonens avsnitt.

Fylleblogg

Fyllehicka is the shit...eller inte...fan va jobbigt de är. Kom nyss hem after a night out. Varför satte jag igång datorn för? jaja jag ska aldrig mer fylleblogga, that's for sure.  Nu måste jag få bort fyllehickan, illa kvickt.

Stoner Rock

Den genre som jag lyssnar på mest just nu är utan tvekan Stoner Rock. och de bästa banden för tillfället är:

10.Solace
9.Karma to Burn
8.sHEAVY
7.Masters of Reality
6.Dozer
5.Kyuss
4.Nebula
3.Novadriver
2.Fu Manchu
1.Queens of the Stone Age

Så har ännu ett år snart gått...

På måndag är det precis ett år sedan jag startade denna blogg. Vad har då hänt under detta år med bloggen?

*Har skrivit 172 inlägg

*Har haft 736 unika besökare

*Haft ett halvårs uppehåll

*Blivit omnämnd i Fredrik Virtanens blogg tack vare detta inlägg

Nu återstår väl å se hur många månader av nästa år jag kommer att skriva


Are you not entertained?

Såg Gladiator extended super ultra mega ediotion igår. Det var ett tag sen jag såg den och jag hade nästan glömt hur hellvetiskt bra den är. I denna 17 minuter längre verision (som är förpackad i en jätteläcker box tillsammans med 2 extramaterial-skivor (149 :- på Ginza) Har en del extra scener lagts till, bl a en när Commodus utför en avrättning på två st som inte berättat att Maximus överlevt. Scenerna gör väl varken filmen bättre eller sämre men det är alltid kul me lite nytt material.

Fest/Filmtips

Ikväll blir det fest, som vanligt nu för tiden. Ska partaja med min gamla klass å äga dom på musik-buzz.

För er som inte ska festa ikväll; ni står inför ett svårt val. Antingen så ser ni den underbara maffia-filmen Casino med Robert De Niro och Joe Pesci på SVT 1 kl 23:05. Eller så ser ni O Brother, Where Art Thou? Komedi av bröderna Coen med George Clooney i huvudrollen på TV4 22:45.
Har ni inte sett nån av dom så tipsar jag nog lite mer för Casino, framförallt för att den går på ettan, då slipper ni reklamen. Men då måste O Brother... ses vid annat tillfälle.

Pink Floyd

Har äntligen börjat lyssna på Pink Floyd på allvar. Självklart har man hört många låtar förut men jag har aldrig lyssnat på dom ordentligt. Eftersom jag gillar The Mars Volta som är lite som Pink Floyd fast lite mer rock n roll så har jag länge tänkt börja lyssna på dom gamla psykadeliska rockarna. Började med att ta hem Dark Side of the Moon och Wish You Were Here och håller nu på med The Wall. Jag har ännu inte hunnit lyssna in mig riktigt på dom men än så länge e de mycket bra.

RIP Filmkrönikan

Jag såg Filmkrönikan som vanligt igår och jag blir mer och mer förbannad för varje program som går den här säsongen. Under Orvar Säfströms sista två år som programledare så användes cirka 273 recensenter och när dom skulle byta programledare till denna säsongen (som jag har för mig skulle rikta sig mer mot ungdomar) så tog den tråkigaste, töntigaste, stelaste, torraste och framförallt sämsta av dom alla, Helena von Zweigberk. När Orvar tog över Filmkrönikan så vart det en av veckans höjdpunkter i TV-väg och jag såg det varje vecka. Nu är programmet långtråkigt, dåligt upplagt och helt enkelt genomuselt. Det brukar vara två jättekorta recensioner i början och slutet och sen i mitten är det ett jättelångt utdraget samtal om en film mellan dom 3 personerna i studion. Och det där samtalet får man inte ta del av för det är som om dom sitter på lunchen och snackar och att det sänds i TV spelar typ ingen roll. Orvar sa i nån tidnings-intervju att man som tittare inte släpps in och precis så är det.
Nä Filmkrönikan dog i och med att polisongerna lämnade TV-rutan och det krävs en rejäl förändring för att dom ska återfå dom tittare som har lämnat, vilket jag är rätt säker på måste vara ganska många. Riktigt dumt av SVT att förstöra det Orvar hade byggt upp under sina år. Ta till baka honom snarast så är allt frid och fröjd.

Aptit för förstörelse

Jag köpte Guns N Roses första och bästa skiva, Ja t o m en av de bästa rockskivor som nånsin gjorts, Appetite for Destruction på Konsum för 89 kr idag. Inget går upp mot ett härligt fynd

Romare, robotar och koreanska seriemördare

Fick hem tre filmer som jag beställt på Ginza igår:

Gladiator - Extended 3 disc special edition

Terminator 2 - Judgement Day - Ultimate 3 disc edition


Memories of Murder

De två första utgår jag ifrån att ni vet vad dom handlar om. Memories of Murder däremot är en Koreansk film som handlar om två kriminalpolisers jakt på en seriemördare på 80-talet. Baserat på verkliga händelser

skola - film

Igår fick vi en uppgift att göra en film i grupper. Vi skulle göra en jättekort klipp med snabba klipp på någon som klär på sig.

Så här blev min grupps resultat

http://www.youtube.com/watch?v=rcwcYONxIns

Surrealism is the shit

http://www.jeffjordanart.com/index.htm

En underbar surrealistisk konstnär som bl a ligger bakom omslaget till Mars Voltas senaste album Meccamputechture.

Nära döden upplevelse

Igår kväll va de fan nära att man strök med. Orsaken var Arrested Development, tidernas bästa serie. Jag har nog aldrig skrattat så mycket framför TV:n som igår. Jag tänker inte försöka förklara vad som va så roligt, det behöver man se hela serien för att fatta.

Veckans låt v.46

Veckans låt är som följer:

Mastodon feat. Josh Homme  - Colony of Birchmen

övriga nominerade:

Khaos Fed Sunn - Rain of Bombs
Cream - Sunshine of Your Love
The Blood Brothers - Peacock Skeleton with Crocked Feathers
David Bowie - Life on Mars

Fotbollsgalan del 2

Ja nån jättekalkon vart det ju inte. Adam Alsing va rätt lyckad som programmledare. Lar-Åke Lagrell och company som sjunger Take That va riktigt roligt. Men varför ska jämt Tomten å Dogge vara med på alla såna här tillställningar. Det var inte roligt första gången och det är definitivt inte roligt nu. Och varför ävlas TV4 med att ha en "Hejaklack" på scen. Vilken funktion fyller den? Absolut ingen! Sen blir ja så jävla förbannad på att Ola Wenström är så jävla kåt på sig själv. Han gjorde en intervju med Zlatan för typ ett halvår sen med en förvånansvärt glad Zlatan och Ola Wenström måste ju varit så jävla nöjd över sig själv över att just han, Ola Wenström, lyckades göra en sådan intervj med självaste Zlatan. Jag undrar om han funderade på att lägga av som sportjournalist efter att "ha gjort sitt" i och med den där intervjun. Jag hade inte gråtit några tårar om han hade gjort det men nu är han kvar och ska till varje pris få me sin underbart fantastiska Zlatan-intervju överallt. Den va me igår i fyrans "Alternativa fotbollsgala" (herregud vad Wenström och Ekwall saknar talang för att leverera humor) i kategorin "Årets Mål" (?). Och den var även med i kvällens fotbollsgala i sammanfattningen av fotbollsåret 2006 (Zlatans skoj under en PR-turné för Nike kändes som en viktig händelse). Ola Wenström hade ju tydligen hotat hoppa av fotbollsgalan av någon anledning. Jag misstänker att fyran inte planerade att inkludera Wenströms utomordentliga intervju på galan och då vart herr Wenström lack.

Jaja, pristagarna då. Guldbollen till Freddie kändes ganska givet. Allbäck i all ära men han kan inte få guldbollen. Årets mittfältare vart ju inte helt otippat Kim Käl...nä just de han va inte ens nominerad. Bedriften att ha tagit en mer eller mindre ordinarie plats i ett av världens bästa klubblag var det tydligen fyra andra mittfälltare som knäckte. Men det är klart Kim kan ju inte spela när det regnar, det är ju ett stort minus.
Kvällens sämsta prisutdelare va iaf Pia Johansson. Är hon rolig någon gång någon stans? Skulle inte tro det.

Fotbollsgalan

Strax börjar fotbollsgalan och det är väl som vanligt stor kalkonvarning. Sen fyran tagit över denna tillställning har det varit idel dåliga galor, och varför bryta trenden nu?
Ok det är inte fyrans fel men att Kim Källström inte är nominerad till årets mittfälltare är så jävla fel så det finns ju inte.

Recruit

Nu har jag bara halvsett sista kvarten av denna film så jag tänker itne yttra mig om själva filmen däremot tänkte jag yttra mig om Al Pacino. En gudabenådad skådespelare på alla sett och vis men en sak undrar jag. Ställer han ett ultimatum till regissören/manusförfattaren till filmerna han är med i att hans karaktär måste ha minst ett vredesutbrott i filmen? Nu har jag inte sett alla hans filmer men så vitt jag kan komma ihåg så har han det i dom filmer jag sett iaf.
För övrigt så verkade Recruit inte vara någon jätte höjdare till film (Ah look at me, jag som lovade att inte yttra mig)

AD Conutdown

Nu är det snart bara ett hot mot USA:s president (eller dylikt) och en makalös hjälteinsats av superkillen Jack Bauer kvar till avsnitt 2 på tredje säsongen av Arrested Development

Helgen

Det har varit en bloggfri helg, så varför inte summera den samma.

På Torsdagen gjorde jag radio. Vi har hållit på med det på skolan och i torsdags hade vi delats upp i 5 grupper som gjorde varsitt halvtimmes-programm. Min grupp gjorde ett programm om rockmusik och jag var programmledare. Så jag satt och intervjuade en gäst under större delen av programmet. Lite nervöst va det men det underlättade att gästen var en kompis till mig.

På Fredagen sändes programmet i öviks närradio. Jag tycker det vart helt ok. Några småmissar men jag tycker ändå vårat nästan va det bästa av dom fem programmen som våran klass gjorde. Annars hände inte mycket på fredagen.

Lördag va det fest. Klassfest närmare bestämmt. Vi körde singstar hela förfesten. Jag gjorde riktigt bra ifrån mig på David Bowies Life On Mars och Johnny Cashs Ring of Fire gick också helt ok. Sen gick vi ut alldeles för tidigt (jag som precis skulle köra Enjoy the Silence) och jag hatar att gå ut tidigt. Runt tolv är perfekt då hinner man inte bli less.

Idag var jag hos min syster i Umeå å firade farsdag. Jag köpte filmen Kramer mot Kramer till min far, han gillar Dustin Hoffman.

Die Blechtrommel

Såg på Blecktrumman idag, en tysk film från 1979 baserad på en bok av Günther Grass. Handlar om en pojke i 20-talets Danzig som får en blecktrumma i 3-års present och bestämmer sig för att sluta växa. Sedan upplever han bl a 2:a världskriget ständigt trummande. Riktigt bra film och mycket bra skådespel av pojken i huvudrollen.

Quadruple bypass burger

Detta är ju helt klart dagens nyhet

http://www.expressen.se/index.jsp?a=746212

USA? Ja. Tragiskt? Ja. Jäkligt roligt? O Ja

Kiss Kiss Bang Bang

Köpte och såg den igår. Riktigt bra och rolig men ibland känns det som om den försöker lite för mycket med sina rappa repliker å whatnot. Men över det hela taget så är den ändå mycket bra. var så jäkla trött igår så jag halvsov de sista 20 minuterna, men jag har sett dne förut så whatever


Arrested Development

Ja säsongspremiären va alltså igår. Och det var lika bra som väntat. Skrattade nästan oavbrutet genom hela avsnittet. Det ända dåliga är att det är hela 6 dagar till nästa avsnitt. Och jag längtar redan tills DVD boxen kommer ut i Februari (hoppas jag)

Veckans låt v.45

Veckans låt är

At The Drive-In - Pattern Against User


runner ups

Blood Brothers - Love rhymes with hideous car wreck
Metallica - Nothing Else Matters
The Who - Pinball Wizard
Rolling Stones - Angie

2 timmar kvar..

...Till säsongspreimären av Arrested Development. Jag är typ den ända i Sverige som ser på den serien. Jag har inte träffat på en ända som brukar se den iaf

Inget SM-Guld till AIK!!

Ja det var ju det som var huvudsaken inför dagnes sista omgång. Och så vart det ju också. Elfsborg lyckades hålla undan (även om Djurgårn skulle haft straff i 90e minuten vilket förmodligen hade resulterat i 1-1 vilket hade inneburit guld till gnaget) och Boråsarna var väl förtjänt ett guld.
Bajen då. Ledde serien innan VM och tappade Björn Runström och båda innermittfältarna plus ett gäng andra spelare skadades. Hade det inte varit för det så hade nog guldet hamnat i STHLM ändå. Men nu vart dom trea istället vilket, sett till förutsättningarna, inte är fy skam. Nu börjar snart Royal League och jag kan knappt bärga mig. Eller inte.

bye Danny-boy

Ja, jag följer Idol 2006. Lite förvånande att Danny åkte idag, inte för att jag sörjer precis men både Cissi och Johan borde åkt ut före. Ändå är årets idol ganska likt förra året, ja programmupplägget är ju likadant och de är ju ingen överraskning men deltagarna är ganska lika fjolårets. Felicia smyger med i tävlingen hela tiden och blir bättre å bättre, precis som Agnes ifjol. Markus är en rocker som alla har älskat från start (inte jag dock, det är nåt med hans röst som jag inte gillar) precis som Sebastian (gillade aldrig Sebastian heller). Johan hänger kvar på nåt mirakulöst sätt varje gång trots att han inte är speciellt bra, precis som Jens i fjol. Erik är mest bara snygg precis som Måns (fast Erik är mycket bättre, han är väl den som utvecklats mest i denna tävling). Och Danny påminner ganska mycket om Ola. Så egentligen är det nästan samma tävling. Kanske därför jag har svårt att hitta en favorit men Felicia har jag trott på sen starten (Hade Agnes som favorit förra året också) sen tycker jag att Erik är ett starkt kort efter dom senaste gångerna (hans I don't want to be är det bästa hittils i idol 2006). Jaja vi får se hur det går till slut men jag blir inte jätteförvånad om det blir som förra året; Felicia (alltså Agnes) mot Markus (alltså Sebastian) i final men i år är det väl kanske en killes tur så Markus står kanske som vinnare i slutändan. Men kan Erik fortsätta utvecklas så kan han bli en joker i slutet.

Halloween

Lånade ett Sin City-seriemagasin idag. Som hyggligt stort fan av filmen (tycker den är hur cool som helst iaf) så tänkte jag kolla om dom hade nån Sin City på biblioteket och till min förvåning så hade dom faktiskt det. Den jag lånade är den första berättelsen The Hard Goodbye och är den av dom tre berättelserna i filmen (dom andra är The Big Fat Kill och That Yellow Bastard) som innehåller Mickey Rourke som Marv, tror att det är den första. Jag har börjat läsa litegrann och den är väldigt lik filmen, allt från repliker till "kameravinklar" är identiska på många håll.

"Aids is finally funny"

South Park har börjat på fyran igen. Säsong 6 är det som går nu. Jag hade nästan glömt hur roligt denna serie är. 2 avsnitt ikväll, det första avslutades med att dom kom fram till att det äntligen gick att skämta om aids efter 22,3 år. Dom avtäckte t o m ett monument som klargjorde att "Aids is finally funny". Hillarious

Mera bas

Jag har nyss lärt mig en ny låt på bas nämligen The Darkness I Believe In A Thing Called Love. Rolig å spela och ganska lätt. Men roligast är ändå Creams låt Sunshine Of Your Love.
Jag har även lagt in bas på en klasskompis låt.

Super chef

Jag gör fan världens godaste hamburgare, utan konkurens. End of story.

Hitta skräckfilmerna!

Hittade en sida där man ska hitta thriller- och skräckfilms-titlar i en målning. Prova själv:

http://www.mms.com/us/dark/?zjxj=01200004W6909348W24W0

Jag har hittat 46 av 50