Volta Video

The Mars volta har lagt upp 3 nya videos till låtar från kommande skivan The Bedlam In Goliath på sin hemsida. Två av låtarna har jag hört redan, Goliath och Aberinkula, den tredje däremot är ny för mig och heter Askepios. Den är helflummig på ett bra sätt, sånt som bara Volta kan göra.
Videorna hittar ni
här. Videon till Goliath är underbar där bandet står å goofar omkring/spelar till låten 

Veckans Youtube v.48

Veckans klipp är faktiskt yours truely med i. Igår när vi höll på å klippa ihop vårat radio program hittade Dennis en stationär mac som han började skruva i på golvet. Samtidigt hittade jag en sladd som jag började piska Dennis på ryggen med. Detta ledde till att vi fick en idé till en liten film. Så här blev resultatet.




P.S. sista klippet är från nån kväll sen när vi upptäckte att Dennis data-stol kunde skratta.

Shoot 'em up

Såg nyss Shoot 'em Up med Dennis. Han somnade och som jag önskar att jag också gjorde det. Sämre film har jag nog inte sett sen The Village. Det fanns väl nån story där nånstans, nåt om att Clive Owen (hur han kan va me i denna film är en gåta) och Monica Belucci (hur hon kan va me i denna film är en gåta) ska skydda nån bebis vars benmärg kan rädda nån senator från Paul Giamatti (hur han kan va me i denna film är en gåta) som gör allt för att ha ihjäl bebisen. Storyn känndes rätt onödig eftersom det filmen verkade gå ut på var att visa så överdrivna och stylade gun-fights och annat våld. Det var väl rätt underhållande... i 5 minuter. Sen var det 81 minuter lidande kvar. Oändligt många gränslöst usla action-oneliners. Frustrerande dåligt skytte från skurkarna, är väl ingen ovanlighet i actionfilmer men om du skulle lägga ihop alla Shoot 'em Ups skurkars shooting-skills så skulle det ändå vara sämre än den sämsta Star Wars-Stormtroopern. När Clive hoppar ut ur ett flygplan och ett gäng skurkar hoppar efter och skottlossning utbröt i luften ville jag bara gråta. En sak va bra med filmen; Motörhead, Nirvana och Wolfmother hade varsinn låt med på soundtracket.

Betyg: 2/10 (2a tack vare soundtracket)

Värsta scenen: Clive Owen och Monica Bellucci har sex i ett hotel-rum när massa SWAT-killar börjar välla in genom dörrar å fönstrar och börjar skjuta. Clive snurrar omkring i rummet och knäpper varenda en av dom utan att avbryta samlaget med Monica. Så här långt var det bland dom löjligaste scenerna jag sett men när Clive är klar och säger "Talk about shooting your load" bröt jag ihop.

SAOL, jag ger mig inte.

För andra gången försöker jag bidra till att utöka Svenska Akademins Ordlista. Fortfarande inga nyheter om mitt förra försök men det var ett tag sen nu så jag prövar igen.
Jag kom nämligen på ett ord idag, det bara ploppade upp naturligt under en konversation. Dennis sa att han inte ville ha nån fika på vägen hem från skolan och jag höll med å svarade "Nä jag är mer hungrig än fikig".
Fikig är alltså det nya ordet som bör användas istället för att säga att man är "sugen på fika". Fikig är mycket smidigare och mer besläktat med t ex hungrig och törstig. Hoppas SAOL inser det också.

Nya skor (och en knapp)

Jag har precis beställt nya skor från junkyard.se och så här i snöiga vintertider så vart det ett par somriga Vans-skor. Kommer väl inte använda dom så mycket just nu men det var rea på skorna och fraktfritt just nu plus att mina gamla Vans är helt slitna så det var ju bara å slå till. Och nu är det ju så att jag inte haft ett par vinterskor sen typ högstadiet så det blir väl att jag använder dom lite grann även om det mest blir lite grövre skor denna årstid. Som sagt var det ju fraktfritt och eftersom skorna bara kostade 299 kronor så fick jag inte genomföra köpet då minsta beställningen man fick göra var på 300. Känndes rätt surt men jag hittade det billigaste dom hade, en knapp för 19 kr, så jag kunde genomföra köpet.
Så här ser skon ut:

image33

Lite av en sorgens dag.

Upptäckte idag att ett riktigt bra band lagt av för någon månad sen, Brazil. Jag upptäckte bandet tidigare i år och tycker dom är grymt bra så det var lite tråkigt att få reda på att sångaren inte ville va med nå mer vilket ledde till att hela gruppen lades ner. Speciellt tråkigt är det för att deras senaste, och alltså sista, skiva, The Philosophy of Velocity är så grymt bra så det hade varit väldigt kul å se vart dom hade utvecklats från det. Tre skivor vart det bara för detta prog-rock/post-hardcore bandet från Muncie, Indiana och som sagt så kan jag verkligen rekommendera sista skivan och framförallt låten The Vapours.

RIP Brazil

Veckans låt v.48

1:a:

The Killers - Bones

2:a:

Tool - Pushit
Serj Tankian - The Unthinking Majority
Quitter - Contrails
Rage Against The Machine - Bulls On Parade

Fick bara lov att ta ett litet kort...

image31


me likey

ja men va fan...

...de va ju ett tag sen så lite fylleblogg kan man väl fixa. Sitter här å käkar kebab å har lite efterfest. Grannen knackade nyss på väggen men va fan, who gives a shit.
anyhoo, de va snack om singstar men jag vette fan om de blir nåt, jag hoppas mer på att alla går hem så jag kan fyllelira lite guitar hero. För de är ju typ jäkligt skoj ju


The awesomeness is total

Sedan jag köpte mitt PS2, och lite innan dess också, så har jag varit sugen på att skaffa Guitar Hero. Idag släpptes Guitar Hero 3 och jag kunde inte hålla mig. Och hur kul är det inte då? Hade spelat litegrann en gång tidigare och tyckte de va kul då å nu när jag har det själv så är det bara nötning som gäller. Simon har också köpt ett PS2 och en Guitar Hero-gitarr idag så vi kan spela med/mot varann, hur svinit kul som helst.
Nu kör jag Career-mode med mitt band Tingmissartoq (tänkte först heta Lactose Intolerant Cows men de va för långt så jag slumpade fram ett ord på wikipedia) å har nyss battlat mot Tom "Rage Against The Machine" Morello.
Och i och med inköpet så har jag inte bara fått ett bra spel utan även ett botmedel mot avsaknaden av Karin nästa vecka för Guitar Hero 3 kommer jag nog kunna fördriva en hel del tid med.



Veckans Youtube v.47

Blirr inget veckans youtube denna gång utan det blir ett klipp från Screwattack på gametrailer.com och deras Video Game Vault.
Detta 8-bit-spel hade jag när jag var liten å då tyckte jag det var hur sweet som helst. Nostalgi!


Woohoo! Ännu en biljett!

Nu är The Mars Volta-biljetten fixad. Jag köpte Dennis QotSA-biljett så han fick köpa min TMV-biljett nu så vi blev even steven. Känner på mig att Februari 08 kan bli typ bästa månaden ever; Mars Volta-album som nyss släppts, eventuellt släpps Metallica's nya album, ska se Volta å Queens live och dessutom börjar Lost igen. Jag längtar redan

Game on

Har varit väldigt dålig på sista tiden att spela spel både dataspel och TV-spel. Men efter att ha kört en del Burnout med Dennis och även the Warriors som han köpte idag så fick jag lusten tillbaka. Dunkade in Final Fantasy XII i PS2 och insåg snabbt vilket bra spel det är så nu blir det till å nöta.

OMG! TMV!

I'm in for one hell of a week i slutet av Februari. Som jag redan nämnt så har jag ju skaffat biljetter till Queens of the Stone Age den 25:e Feb och idag så råkade jag klicka in på Mars Volta's hemsida, en sida som inte uppdateras alltför ofta, men idag så var det en väldigt trevlig uppdatering:
 
"The Mars Volta Announce 2008 Scandinavian Tour Dates"

Läser lite mer och det visar sig att dom ska spela på Cirkus i Stockholm...5 DAGAR INNAN QOTSA!!
Hur fucked up är inte det då? Mina två favorit-band inom loppet av 5 dagar. Helt jävla sjukt.
Biljetter släpps iaf nu på onsdag, och jag är jävligt nöjd.

The Bedlam in Goliath - cover art

Så här kommer kommande Volta-skivan The Bedlam in Goliath se ut:

image29


Går man in på
themarsvolta.com/puzzle/ så får man lösa ett pussel för att få fram denna bild och dessutom få ladda hem en helt ny Mars Volta-cover; Back Against the Wall som gjordes av The Circle Jerks ursprungligen

I'm Batman

Jag och Dennis kör en Batman-vecka just nu. Började i Tisdags med att vi såg Batman från 1966 med Adam West som Läderlappen. Som stort fan av TV-serien såg jag framemot denna film och den var lika grymt dålig/rolig som serien. Roligaste scenerna var hajattacken i början där en, något plastig, haj hängde i Batmans ben samtidigt som Batman hängde i en "Batladder" som ledde till hans "Batcopter". Sen när Batman och Robin skulle fundera vem som låg bakom attacken kom dom bl a fram till att Jokern måste vara inblandad eftersom hajen "was pulling Batman's leg". Sen scenen när Batman likt typ Kalle Anka, eller Mr Bean eller vad som helst försöker bli av med en stor rund bomb som håller på å explodera. Han springer omkring på en kaj å flaxar men jämt när han ska kasta den i vattnet står nån människa i vägen så han fortsätter springa hur länge som helst. Fruktansvärt roligt blir det iaf.
Igår såg vi Batman från 89 som är rätt bra, dock är Michael Keaton rätt trist som Batman men det vägs upp av Jack Nicholson's performance som Jokern.
Och idag såg vi Batman Returns, som precis som förra är regisserad av Tim Burton. Returns känns mer Burton-sk än första Batman vilket gör att jag gillar den lite mer. Återigen är Michael Keaton en trist Batman, dock känns denna film inte så inriktad på just Batman utan känns som den mer handlar om the Penguin i första hand och Catwoman i andra hand och Batman liksom bara flyter omkring men det funkar rätt bra faktiskt.

Nu har vi dom två dåliga Joel Schumacher filmerna (Batman Forever, Batman & Robin) och den bästa, Batman Begins, kvar. Sen är det bara att börja vänta till Dark Knight som kommer till sommarn


Veckans Youtube v.46

418 The only Emo-Stormtrooper. Enjoy




Bonus-klipp även denna vecka:

TV-Serien 24 om den hade gjorts 1994

Getting better....maybe

Febern har släppt nu och jag är tillbaka på skolan efter att ha varit instängd i min lägenhet i två dar.
Igår kom iaf Karin förbi och hon fick mig att gå å köpa daimglass, se Dr Snuggles och framförallt må bättre. Det var mysigt.
Febern är som sagt borta men hostan är kvar å den har inte släppt nånting egentligen, har träningsverk i magen pga hostan. Är det ens fysiskt möjligt? Känns lite läskigt iaf.

misquote

Aftonbladet nämnde en lista på dom filmcitat som används mest av regular people för några dagar sen. Listan såg ut så här:

1. "I'll be back." The Terminator

2. "Frankly, my dear, I don't give a damn." Gone With The Wind

3. "Beam me up, Scotty." Star Trek

4. "May the force be with you." Star Wars

5. "Life is like a box of chocolates." Forrest Gump

6. "You talking to me?" Taxi Driver

7. "Show me the money." Jerry Maguire

8. "Do you feel lucky, punk?" Dirty Harry

9. "Here's looking at you, kid." Casablanca

10. "Nobody puts Baby in the corner." Dirty Dancing

Listan är väl inte så mycket å säga om egentligen om det inte vore för att 3 av dom är felcitat. För det första två om man ska va lite petiga, plats 3 från Star Trek så sägs aldrig det där utan han säger "Scotty. Beam me up" och i Forrest Gump så är det egentliga citatet "My momma always said, 'Life was like a box of chocolates'".
Men det värsta felcitatet är ju det från Dirty Harry, ett väldigt vanligt felcitat för övrigt. För att klargöra så kommer här hela monologen:

"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?"

Rätt ska ju vara rätt tycker iaf en filmnörd som jag.


Omväxling förnöjer...

...men tydligen inte för TV 4.
Igår var det dags för årets Fotbollsgala om det nu inte var en repris från fjolåret, eller året innan, eller året innan, eller.....Ja ni fattar. Om nu inte fyran vill förnya sig så tänker inte jag göra det heller utan jag tar ett citat från min egen blogg och
ett inlägg som är precis ett år gammalt:

...Men varför ska jämt Tomten å Dogge vara med på alla såna här tillställningar. Det var inte roligt första gången och det är definitivt inte roligt nu. Och varför ävlas TV4 med att ha en "Hejaklack" på scen. Vilken funktion fyller den? Absolut ingen!

Man hoppades ju förra året att det var sista gången man behövde irritera sig på dessa inslag men så var ju inte fallet. Sen att fyran tycker det är så extremt coolt att Zlatan å Persbrandt är polare börjar också bli lite jobbigt. När dom sa att Micke P skulle dela ut pris till bästa forward så hade dom ju inte behövt dra några nomineringar eller nåt, Zlatan hade ju kunnat stått beredd å ta emot priset direkt när Persbrandt kom in för liksom varför skulle 4an haft Persbrandt som prisutdelare om inte priset skulle gå till Zlatan?
I övrigt kan ju sägas att det var den mest väntade guldbollen ever, hade inte Ibra fått den så hade de varit skandal. Annars var en aspackad Bengt Andersson rätt skoj

The Bedlam in Goliath - Låtlista... igen

Ja jag är besatt av The Mars Volta och väntan på nya albumet är olidlig så därför kommer låtlistan till The Bedlam in Goliath igen, denna gån uppdaterad med längd på varje låt.

Aberinkula - 5:47
Metatron - 8:13

Ilyena - 5:38

Wax Simulacra - 2:41

Goliath - 7:17

Tourniquet Man - 2:40

Cavalettas - 9:35

Agadez - 6:45

Askepios - 5:13

Ouroboros - 6:38

Soothsayer - 9:10

Conjugal Burns - 6:36


Veckans låt v.46

Veckans låt är dedicated to my lovely K

I keep on playing our favorite song
I turn it up while you're gone
It's all I got when you're in my head
And you're in my head so I need it

Queens of the Stone Age - In My Head


Andra låtar som kan vara värda å nämnas:

Priestess - Lay Down
Tool - Sober
Dire Straits - Brothers in Arms
Blood Brothers - My First Kiss at the Public Execution

"Åå, Asterix, han sa tjockis!"

Lånade Asterix 12 Stordåd häromdagen och idag när jag bara ligger i sängen och återhämtar mig så passade jag på att se den.
Jag kom ihåg när jag såg den när jag va liten och tyckte att den var hur rolig som helst. Nu när jag såg den igen så var den minst lika rolig. Skrattar fortfarande åt slapstick-humorn som man tyckte var rolig när ma var liten men upptäckte att den även innehåller en hel del sublima "vuxenskämt", som t ex när Julius Caesar säger till Brutus att sluta leka med en kniv innan han skadar nån.
En klockren film som håller än idag alltså.

När jag ändå är inne på gamla barnprogram så kan ju sägas att jag tankat hem alla 13 Dr. Snuggles-avsnitt. Har sett första och man kan ju undra vilka substanser skaparna gick på när dom gjorde serien. Flummigare serie får man leta efter, å då har jag ändå inte kommit till Kosmoskatten och kamelen som bor i rengbågslandet. Men det är samtidigt great fun eller nostalgiskt om inte annat.

I got a fever...

and the only prescription is more cowbell.
Allvarligt talat så tror jag faktiskt inte mer cowbell skulle hjälpa mot denna feber. Sovit två timmar i taget sen kl 20 å nu fick jag lite svårt å somna om. Anyway nu ska jag sluta tycka synd om mig själv å kanske försöka somna om

Veckans bonus-Youtube

Detta kan vara det roligaste klippet jag någonsin sett på Youtube, därför måste jag lägga upp det nu som en bonus för jag kan inte vänta till torsdag




Det finns så många roliga moment. För det första är det alltid kul å höra finnar skrika i smärta, "Aj vittu". Sen är Marcus Grönholm så jäkla rolig i intervjun. Hans chockade min är priceless å den blir extra rolig pga att hans kartläsare som råkade ut för stenattacken är hellugn å sitter å tar kort. Sen det han säger är så jävla classic:

We had to stop because it came some stone or something through Timo's seat, up in the asshole of Timo.

Och sen efter det vill han säga nåt mer men vet inte vad så istället gör han en gest som visar hur stenen åkt upp in the asshole of Timo. So fucking hillarious.

Veckans Youtube v.45

NHL-säsongen är ju i full gång å bl a Henrik Lundqvist är i storform men att han, eller nån annan målvakt, skulle göra om den här räddningen är föga troligt. Äckligt vackert. (Höjdpunkten kommer 1.16)


Be Kind Rewind

Efter den lite underskattade Human Nature, den helt underbara Eternal Sunshine of the Spotless Mind och den grymt härliga Science of Sleep så är regissören Michel Gondry på gång med sin fjärde långfilm.
Be Kind Rewind heter den och handlar om Jerry (spelad av Jack Black) som råkar förstöra alla videoband i sin kompis Mike's (Mos Def) videobutik. För att åtgärda problemet bestämmer dom sig för att göra om filmerna som dom få stamgästerna vill hyra med sig själva i rollerna.
Bäst är nog att se trailern så här kommer den.




Längtar som fan till denna film för den verkar riktigt jävla rolig. Kommer på bio i USA den 25e januari nästa år.


If you're walking down the street
and you see a little ghost
whaddya gonna do about Ghostbuuusters



Only You

All I needed was the love you gave
All I needed for another day
And all I ever knew
Only You



Josh Radin - Only You

Öl, TV-spel, Boston Tea Party

Det var liksom lite tänkt att det skulle spelas innebandy idag men varken jag eller simon orkade. Istället hittade jag en påse, eller hittade å hittade det har stått en påse strax innanför dörren sen i fredags men jag har inte brytt mig om å kolla i den förrän idag. Där i hitta jag hur som helst några av Johan's PS2-spel som han letade som en galning efter i fredags (nu vet du johan) så jag föreslog för simon att vi skulle lira lite Tekken. Sagt å gjort, släpade upp Playstationet till övervåningen och jag hade knappt hunnit sätta mig innan simon sa att han va sugen på öl å tog fram en sådan. Då kom jag på att jag ju hade en del öl kvar från helgen så jag sprang ner å hämtade å sen vart de lite öldrickande tillsammans med Tekken, Need for Speed och Burnout. Efter det kom resten av gänget lägligt till Boston Tea Party som idag, liksom alla gånger, var riktigt rolig. Jag diggar verkligen fysikern Partik, han e gullig på nåt sätt.
Sen vart de lite mer TV-spel å lite Iron Maiden å nu sitter jag här å väntar på morrondagen.

Veckans låt v.45

Veckans låt blir med tanke på en viss konsert-biljett jag har här hemma:

Queens of the Stone Age - Suture Up My Future

Veckans låt blir inte:

Foo Fighters - Everlong
Queens of the Stone Age - Skin on Skin
The Beatles - Yer Blues
Eagles of Death Metal -.Speaking in Tounges

Emo-boy

Igår var det Halloween-fest på kårlokalen å då var det dags för utklädnad. Först tänkte jag vara Alex DeLarge från Clockwork Orange men det sket sig så istället vart det att gå som Emo. Svarta kläder, svart nagellack å smink, lite blod på handlederna och ett rakblad som halsband, sen va jag klar. Rätt så nöjd e jag iaf.
Själva festen var väl sådär, känndes halvdött på kåren fast ändå inte, nog mest jag som va borta eller snarare tvärtom, hade inte riktigt hunnit bli tillräckligt full när vi lämnade förfesten å de e svårt å bli full på kåren när dom bara har öl å cider. Hursomhelst så vart det genast mycket trevligare så fort jag lämnat kåren så som helhet så vart det en väldigt mysig och najsig kväll.

image28

Woohoo! Biljett!

Sådär ja. Idag kl 9 släpptes alltså biljetterna till Queens of the Stone Age's spelning i Stockholm i Februari. Väckarklockan och mobil-alarmet ställdes på 9.00 och nu 20 minuter senare är 2 biljetter bokade till evenemanget. Fan va de ska firas i kväll. Men nu ska jag nog sova om nån timme.

OMG! QOTSA!

Most jouyus news så här på nattkvisten. Sitter å läser senaste inlägget på en kompis blogg där det mitt i en mening typ står nåt om Queens of the Stone Age och Sverige. Backar tillbaka, läser om; Queens of the Stone Age kommer till Sverige i februari. "Whaaaaaa-?" tänkte jag å hastade in på qotsa.com: "European tourdates announced". Läser vidare och, jodå, Queens of the fucking stone age kommer till Globens Annex i Stockholm, Sverige den 25:e Februari!!!
Imorgon släpps biljetter och jag kommer köpa två så det är bara för den som vill att roffa åt sig den ena biljetten å haka på.

Veckans Youtube v.44

Av någon anledning så började jag checka in lite videoklipp med the late great comedian Andy Kaufman i morse.
så veckans youtube blir från hans första (jag tror de iaf) uppträdande på Saturday Night Live, fullständigt bisarrt och briljant.
Om ni inte gjort det så se filmen Man on the Moon med Jim Carrey som Andy Kaufman eller läs in er lite på denna helt udda komiker.


En hyllning

En hyllning till dom tre bästa människor jag någonsin träffat.

Först Dennis som alltid finns där som en egen liten Kramer, en närmsta granne som alltid kommer med galna grejer och upptåg men som man alltid kan skratta med och åt och som man alltid kan lita på och dessutom alltid har en jävligt trevligt tid med oavsett tid och plats, helt enkelt bäst på alla sätt å vis
Sen Simon, killen som man alltid kan snacka med vad de än handlar om, han finns alltid där när man behöver det som mest eller minst. Alltid trevlig, alltid rolig, alltid bäst på alla sätt å vis.
Å slutligen Elin, bästa tjejen jag lärt känna oavsett hur många snusar du kastar i min säng, så länge du hjälper till å bäddar om och tvättar mina lakan så är du kalas. Samma som dom två föregånde människorna, alltid bäst på alla sätt å vis.

Tack för att jag får vara en del av era liv, vare sig ni vill eller inte ;).