Veckans höjdpunkt

Just nu är veckans hökdpunkt i TV-väg utan tvekan Arrested Development (23.30, måndag, TV4). Den serien är ju hur bra som helst. I avsnittet som pågår nu så gör Ben Stiller ett gästspel som magikern Wonder och han vill ha med Gob på sin nästa magi-DVD:

Gob: oh, Use your illusion
Wonder: No, some band got the rights to that name, I'm thinking of something similiar, like Use your illusion 2.

Så jävla klockrent. Jag har beställt första säsongen på DVD nu också så jag kan se hur allt började. Får den nog imorrn. Hoppas hoppas.

Är man punkare så är man.

Om man är tidernas största punkband genom tiderna, Sex Pistols, så har man ju ett rykte att leva upp till. Och som dom gör det.

Såg på fyrans text-tv att bandet blivit invald i The rock and roll hall of fame. Bryr dom sig? Knappast.

Så här kommenterar gruppen utmärkelsen på sin hemsida:

"Next to Sex Pistols, rock and roll and that hall of fame is a piss stain"

En gång punkare, alltid punkare.

Se hela meddelandet från Sex Pistols
här

OS

Ni trodde väl inte jag missat årets näst största event, OS i Turin. Tänkte bara vänta tills det är slut innan jag yttrade mig om det. Och nu är det ju slut så här kommer min sammanfattning av Vinter-OS 2006. Det kommer i en sån här geeky sportjournalist-stil med kategorier å så ni fattar säker. Så dom här grejern/händelserna/personerna är OS...


...snyggaste räddning #1: Gerbers räddning mot Kanada i gruppspelet där han gör en grymm sidledsflyttning och plockar pucken.

...snyggaste räddning #2: Lundqvist sannslösa stöt räddning när det återstår 30 sekunder av finalen


...sämsta inställda sikte: Nej inte Olofsson i skidskyttets jaktstart utan USA i damhockeyn mot Sverige i
semifinalen. Missade öppet mål typ 42 gånger.


..."du glömde sparken, Hedlund": Jacobellis i kvinnornas boardercross-final, som ledde överlägset inför sista hoppet innan mållinjen i vilket hon grabar brädan och missar landningen och tillika guldet.

...Wikegård: Johan Thornberg som försöker, så gott det går, vara och prata som Wikegård. Men det blir kanske lite väl många onomatopoetiska ord så blir det bara för mycket. Det tycker nog Wikegård också.

...nära: Kjellin i puckelpist som missade bronset med några ynka poäng


...närmare: Myhrer i slalom som missade bronset med 3 hundradelar


...närmast: Sveriges herrar i Skidyskytte-stafetten som missade bronset med en pjäxa


...sämsta tajming: Peter Jonsson, som kommenterade freestyle & snowboard, avbröt sina hjälpkommentatorer hela jävla tiden.


..."Visst är skridsko enda grenen i OS? eller?": Holland. Hade 33 st i os-truppen. Förrutom ett par bob-lag och två halfpipe-åkare så tävlade alla i skridskor.


...icke-idrottare: organisten i hockey-arenorna. Vilken hjälte. Körde inte bara hela hockey-orgel-registret utan hitlåtar som Benny and the Jets av Elton John, Talk av Coldplay och till och med Bar-temat i Star Wars Episod 4

...Diva: Pavarotti. På invigningen Framträdde han ju (playback verkade det som) när han var klar åkte ridån igen men öppnades strax efteråt öppnades den igen, bara lite grann, så pavrotti kunde vinka till folket igen. Tydligen så var han inte riktigt klar.

...mål #1: Gaborik i matchen Slovakien-Ryssland (kanske turneringens bästa). ca 5 minuter kvar av matchen, Gaborik får pucken till höger i egna zonen, åker i 100 knyck över hela planen, skjuter i skäret, sätter pucken vid bortre stolpen.

...mål #2: Gaborik i samma match, någon minut senare. Gaborik får pucken till vänster i egna zonen, åker i 200 knyck över hela planen, skjuter pucken i skäret upp i krysset.

...bästa land: ok tyskland vann medaljligan men vadå. Sverige gör sitt bästa vinter-OS någonsin och tar 14 medaljer varav 7 guld. Bäst när det gäller så många gånger på så kort tid, det kunde man väl aldrig tro.

...sämsta land: Norge tar visserligen 19 medaljer vilket är väldigt mycket. Men inte med norge-mått, och bara två guld innebär att det blev ett riktigt fiasko för vinternationen nummer ett.

..."festen som tog slut innan den började": Det var väl tänkt att Rocca, som har varit överlägsen i slalom i år, skulle ta ett säkert guld i just slalom. Sannslöst mycket italienare på plats får se sin favorit starta först av alla. Tyvärr varar hans åk i en halvminut ungefär innan han står på näbben. Den efterblivande tystnaden hördes över hela italien.


...mest felplacerade: Cheerleadersarna i hockeyarenorna. Känndes inte som att det passar in i OS-andan.


...galnaste: Sveriges tyska skidskyttetränare Wolfgang Pischler. Förstås.


...Hån: SVTs totala ratning av rodel/bob/skeleton. Inte ett enda inslag från tävlingarna i dessa sporter, inte som jag såg iaf. Ibland kunde man se några resultat svischa förbi i nån textremsa i bildens överkant. Ja just det Jan Rippe (OSombudsmannen!?) fick ju kommentera finalen i skeleton, men det fullbordade ju bara hånet mot dessa sporter. Jag gillar inte dessa sporter men tycker att dom är faktiskt lika mycket sport som, t ex, Nordisk Kombination.


...telefonsamtal: det som ringdes till funktionären i paralell-snowboard någon hundradels sekund innan svenskan Sara Fischer skulle starta vilket fick förödande konsekvenser.

...comeback: Kinesiskan i konståkningens paråkning som kastades av sin partner men landningen gick inget vidare. Pladask på knäna vilket förmodligen inte var alltför hälsosamt. Hon fick hjälp till sargen, pratade lite med sin tränare, började åka runt lite på isen och sträcka på benet för att sedan fortsätta åket. Strongt eller vad. Men inte nog med det. Åket räckte till ett silver också.

...trick: Kanadensaren Moreau kom bara fyra i herrarnas puckelpist. Men vilka trick han gjorde. kanske inte dom mest avancerade men hellvete va han snurrade snabbt.


...hatobjekt: för mig har det blivit Janica "jag-är-till-99%-chans-inte-med-i-morgon-men-ställer-upp-ändå-och-tar-silver" Kostelic.


...ryck: Anders Södergren i 3-milen. Körde ruskigt bra i den sista, sannslöst branta backen och fick en ordentlig lucka. Tyvärr hade Anders också...


...sämsta glid: Det var ju visserligen kul att museet ville låna ut Gustav Vasas gamla skidor men nog kunde dom väl gett dom till någon annan än Södergren. Han stod ju nästan still i sista nedförsbacken in till upploppet.

...Kommentator: Chris Härenstam, såklart. Jäkla skit att SVT gick på rutin istället för form/skicklighet när det kom till hockey-finalen som kommenterades  av Staffan Lindeborg.


Slutligen kan jag ju säga att det varit ett fantastiskt OS (synd att jag missade mycke pga jobb) med sannslöst många svenska framgångar, för en gångs skull, med hockeyfinalen som höjdpunkt. Kanske.

Visste ni att...

...Bronx, värsta hoodet i New york som består av typ 90 % puertoricaner och svarta, är uppkallat efter en svensk. Jonas Jonson Brunk (eller Bronk) heter killen som 1639 köpte en bit mark av indianerna i den "Nya världen". den biten mark kallades Bronk's land och sen blev det bara Bronx. Ganska cool historia ändå.

Man kanske ska fara dit och säga åt dom som bor där att dom kan sticka och att vi svenskar ska ta tillbaka det som en gång var vårt. Fast det kan va kul att leva också.

Bokrea

Bokrean har ju startat och men jag brukar inte bry mig allt för mycket. Inte öfr att jag inte gillar att läsa böcker men jag brukar ha svårt för hitta böcker som jag vill läsa. Men idag hittade jag faktiskt tre böcker på Akademi Bokhandeln.

1. Nostradamus Profetior - En bok med många av Nostradamus (en kille på 1500-talet som sa sig kunna se in i framtiden, läs mer
här) profetior där han bland annat förutspår båda världskrigen, månraketer världens undergång och andra härliga grejer. Kan nog vara intressant

2. Två Nötcreme Och En Moviebox - Filip Hammars & Fredrik Wikingssons, förhoppningsvis, roliga bok om hur de var att växa upp i Sverige på 80-talet

3. Dumskallarnas Sammansvärjning - Komedi skriven av John Kennedy Tooles. Beskrivs så här på baksidan: "Fet, lat och stridslysten och med en omättlig aptit på popcorn, varmkorv och B-filmer - sådan är Ignatius J. Reilly, hjälten i denna moderna klassiker". Kan nog vara rolig läsning.

Ja, jag kom på en grej att skriva om

Ja nu ska ni få höra (framförallt alla ni som gillar Metallica men som inte redan läst om detta), det är som så att enligt Metallicas officiella hemsida så kommer inte Bob Rock producera nästa album. Sanningen är ju den att Metallicas fyra bästa skivor gjordes innan Bob kom in i bilden så detta kanske blir en ordentlig nytändning. Vem ska ersätta Bob då. Jo, ingen mindre än Rick Rubin. Stor-producenten som inte bara gjort Hiphop -plattor me Beastie Boys utan även, bland annat, historiens kanske bästa metal-album; Slayers Reign In Blood. Rick har även legat bakom Slipknots senaste skiva och gav Johnny Cash en riktigt härlig avsluitning på sin karriär med American Man-skivorna. Detta borde ju bara kunna sluta på ett sätt, succé. Men det värsta är väl att man kommer få så otroligt höga förväntningar på nästa Metallica-album nu (som tydligen ska komma i slutet av 06/början av 07) men förhoppningsvis kommer den att överträffa förväntningarna. Vi får väl se

Veckans låt v.8 (måste skriva mer)

Alltså jag kommer aldrig på nåt att skriva om. Nåt är fel. Jaja här kommer veckans låt iaf, ungefär en kvart försenad.

Eagles of Death Metal - Only Want You

runner ups:

Doktor Kosmos - Arbetslös i Borås
Slipknot - The Blister Exists
System of a Down - U-Fig
Cream - Sunshine of Your Love


Melodifestivalen

Så drog Melodifestivalen igång i helgen igen och nu har man nåt att se fram emot ett gäng helger framöver. härlig musik med härliga artister. Fantastiskt roliga humorinslag och så vidare och så vidare. Men ärligt talat är det inte för lite melodifestival med bara fyra deltävlingar och en final. De skickades ju in 3300 bidrag och jag tycker att alla ska få vara med. Jag räknade lite igår och kom fram till ett förslag på hur dom kan lägga upp de nästa år. Program varje dag Måndag till Lördag med 10 låtar per program och sen en veckofinal varje söndag där vinnaren går till en supermegafinal. Skulle det inte vara härligt.


By the way, I was being sarcastic.

Veckans låt v.7 (data-trubbel)

Har vait utan dator hela veckan efter att hårddisken bland annat tagit skada av onödiga mängder damm. Som tur var slapp jag tappa alla filer på datorn (vilket hände för inte så länge sen) men jag måste ju installera om dom flesta programmen. Well well där har ni orsaken till min frånvaro på bloggen men nu är jag tillbaka och jag tänkte börja med veckans låt som alltså är två dagar försenad.

Vinnare:

Queens of the Stone Age - Tangled Up In Plaid

Också vinnare fast inte lika mycket:

In Flames - Come Clarity
Queen - Under Pressure
Elton John - Bennie And The Jets (bara för att organisten i hockey-arenan på OS kör den i spelavbrotten. coolt)
The Slaves - Suicide

nu är de nära

Snart har jag haft 1000 besök på min blogg, ganska nöjd ändå, och frågan är ju vem som ska bli den som blir den speciella gästen på min egen sida. Just nu har jag haft ca 950 besök så om ett tag kommer svaret.

Veckans låt v.6

Veckans låt är:

System of a Down - Attack


Goda tvåor:

Arctic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor
In Flames - Dead End
Spiritu - Fat Man In Thailand
Solace - Loving Sickness (Burning Fuel)

Biografen som gud glömde

Jag trodde öviks biograf, Paladium, hade gjort sitt stösta bottennapp redan när dom började visa Fahrenheit 9/11 någon vecka efter den kom på DVD, men så var inte fallet. Nu har dom riktigt gått ner sig. Som jag nämde förra veckan så gick Brokeback Mountain (favorit till oscar för bästa film, idel toppbetyg överallt) och Walk The Line (goda chanser till båda huvudrolls-oscarna, även den toppbetyg) upp i fredags. Jag nämnde även att jag trodde att det skulle mycket till om någon av dem skulle visas här i stan. Gissa om jag hade rätt. Det är så pinsamt så man vill kräkas. Och det blir inte roligare när man får veta vilka filmer som två av 2005 års bästa filmer får lämna plats på bioduken för. Little Chicken och Lilla Jönssonligan 28 (eller nåt sånt). Tragiskt är väl det ända ord man kan summera det hela med.

TV4 och Kanal 5 har fått barn

Jo det är helt sant och barnet heter Jeopardy. Det ser ut som Kanal 5. Det låter som Kanal 5. Det leds av en Kanal 5-programledare. Men det är TV4 som har fått vårdnaden. Ok, allvarligt talat. "Nya" Jeopardy hade premiär idag med Adam jävla Alsing som programledare. Det var inget bra. Det känndes som ett tramsigt gissa-ord-och-ringa-in-och-vinna-program som skulle kunna gå på eftermiddagar på femman. Dekoren var inget vidare. Grafiken va riktigt usel. Ljudet var hemskt (nä det var inte fel på min TV. Det var nåt speciellt med ljudet som luktade Ordjakten lång väg). Adam gjorde väl inte bort sig, men det känndes bara fel fel fel. Själva tävlingen var väl nästan som vanligt fast frågorna hade blivit betydligt lättare. Nä Magnus kom tillbaka! Snälla.

Superbowl XL

40:e superbowlfinalen gick av stapeln inatt. Pittsburgh Steelers knäckte ju som väntat Seattle Seahawks med 21-10. Imponerande dock av Seattle att ta sig till final efter en tuff säsong med många skador och.....nä allvarligt talat jag har ingen aning om nånting när de gäller amerikansk fotboll. Det är lite kul här i Sverige när det gäller Amerikansk fotboll, man hör inte ett knyst under hela säsongen sen helt plötsligt är de superbowl. Men trots mitt obefintliga NFL-intresse hade jag verkligen lust att bänka mig framför TV:n och se nattens final. Hade det inte varit för att den räckte till kl 5 på morgonen och jag skulle upp å jobba idag så hade jag gjort det. Nu får jag ladda till Superowl XLI istälelt.

Skivrapport

Har skaffat två nya skivor:

Arctic Monkeys - Whatever people say I am, Thats what I'm not.
Har lyssnat igenom den nån gång och den känns väl rätt ok. första hiten "I bet you look good on the dancefloor" är helt underbar (Årets låt?). Arctic Monkeys har ju blivit årets "hype-band" och om man jämför med fjolårets dito, Bloc Party, så tycker jag att deras debut-album Silent Alarm är en bättre skiva med en hel rad kanonlåtar (Helicopter, Banquet...the list goes on and on). Men som sagt, Arctic Monkeys har gjort en bra skiva som förmodligen växer ju mer man lyssnar på den.

In Flames - Come Clarity
Jag började lyssna på In Flames efter deras skiva Clayman hade kommit och dom blev snabbt ett av mina favoritband. Men två år efter Clayman kom ett nytt band, som också hette In flames. OK, så var det ju inte riktigt men det kändes nästan så när Reroute To Reamain släpptes för Göteborgarna hade förnyat sig väldigt mycket. Reroute To Remain är ändå en riktigt bra skiva men uppföljaren Soundtrack To Your Escape var inte lika bra och jag började tappa lite intresse för In flames. Men så släpps "nya" In Flames tredje skiva, Come Clarity. Och vilken skiva sen. Fantastiska låtar som till exempel Take This Life, Dead End m fl. Come Clarity är nya In Flames klart bästa skiva (deras bästa någonsin är nog Whoracle, tycker jag) och den har gjort att jag gillar In Flames igen.

Veckans låt v.5

Veckans låt är:

Arctic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor

2or

In Flames - Take This Life
Sheavy - Kill Queens Go Disco
Slayer - Bloodline
Queens of the Stone Age - Do It Again