Veckans Youtube v.13

För ett antal veckor sedan postade jag ett klipp med gaut-magikern David Blaine. Här kommer en äldre video gjord av samma killar. Den är helt störd, och rolig.


The Garage Ghost

Igår så var jag och Dennis nere och filmade i källaren/garaget tillhörande byggnaden vi bor i. Efter att jag brutit mig ur ett förråd och fått ett påföljande blåmärke, allt för filmkonsten, så skulle vi filma i själva garaget.
Det stod några bilar där men i övrigt var det dött. Vi riggade kameran å så och checkade läget när vi plötsligt hörde ett ljud. Det lät precis som ett bildäck som rördes fram och tillbaka mot garagegolvet, som om nån satt i nån av bilarna och svängade på ratten. Vi gick runt och kollade bilarna och försäkrade om att det inte var nån som spelade oss ett spratt men det var ingen där. En aning uppskrämd av detta så hoppade man till varje gång man hörde minsta lilla ljud men vi lyckades filma det vi ville och ta oss därifrån. Kan det vara ett spöke som ränner bland bilarna nere i garaget? Kanske, kanske.

5:20 AM & 25 C°

Så ligger det till just nu på ön Isla de Margarita som ligger strax utanför Venezuela. En ö som yours truly ska besöka om en knapp vecka. På måndag går flyget först från Gajdeo Airport ner till Arlanda, vidare till Madrid för övernattning. Sedan på tisdag bär det av mot Karibien och Isla de Margarita. Lite trist och ångestfyllt så här innan med tanke på denna utbildnings "underbara" planering och upplägg, vi har bara en 4 dagar på oss, från att förra veckans praktik slutade och att vi ska fara, att göra research på reportaget vi ska göra och projektbeskrivning and what not.
Anyhoo det ska bli gott att åka iväg på en härlig resa, hoppas på att inspelningen av reportaget inte tar alltför lång tid så man kan slappa och bara njuta av resmålet en del också.

image57

Veckans låt v.13

Veckans låt är utan tvekan:

The Hives - Automatic Schmuck

2or

Johnny Cash - I  See a Darkness
Bob Dylan - Girl of the North Country
Tool - Vicarious
Quitter - Gunfighter


Mest lyssnade v.12

1. The Hives   25
2. Queens of the Stone Age   17
3. Brazil   14
4. Biffy Clyro   13
4. Mark Lanegan   13

Totalt 228 låtar fördelat på 69 artister

Veckans Youtube v.12

Lite försenad men här kommer veckans klipp. The White Stripes spelar Hotel Yorba live. Sa jag att dom gör det helt random på en stadsbuss i Winnipeg?


Huvudmonstret

I onsdags så fick jag å dennis slutligen se Cloverfield på bio och det var värt väntan faktiskt. Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar innan riktigt men jag blev positivt överraskad ändå, framförallt för sättet den är gjord på och hur bra dom utförde det. 
Filmen börjar på ett avskedsparty i New York för att Rob ska åka till Japan för ett jobb. Hans bästa kompis Hud får i uppdrag att dokumentera festen. Efter ett tag så börjar allt skaka och halva Manhattan släcks, först tros det vara en jordbävning men det visar sig vara ett gigantiskt monster som attackerat the big apple. Kaos utbryter, festen avbryts och Rob bildar grupp med sin bror Jason, Jason's flickvän Lily, Lily's kompis Marlena och Hud med filmkameran. Istället för att ta sig i säkerhet så bestämmer sig Rob för att försöka rädda Beth, tjejen som han är kär i, som hade dragit från festen tidigare och nu fastnat i sin lägenhet och resten hänger på. Så vi för följa med denna lilla grupp som försöker fly från monstret och dess avarter på och under Manhattans gator.
Som ni kanske redan vet eller anar så är den film man ser "upphittade band" från filmkameran som Hud springer runt med. Inte första gången precis samma sak i Blair Witch Project som jag dock inte sett så jag kan inte riktigt jämföra. Jag kan dock säga att jag gillar det sättet att filma på och att dom utför det riktigt bra, det känns äkta vilket kan förklara varför vissa biografer hade åksjukevarningar på vinsningarna av denna film. Visst det är för bra kvalité för att vara en vanlig handhållen kamera men det tänker man inte riktigt på. Sen är det en najs touch när det ibland kommer in gammalt material som redan finns på bandet som Hud använder i kameran.
Storyn, manus och skådespelare är väl inget att hylla till skyarna precis men inget av dom delarna är dåligt. Däremot får monstret ett litet minus, mest pga att jag hade fått för mig att man knappt skulle få se det men man såg väldigt tydligt och på nära håll flera gånger vilket tog udden av det lite. Sen får man inte veta nåt om monstret heller fast det hade nog inte gjort filmen nå bättre, snarare tvärtom.
Overall så är Cloverfield en riktigt bra bio-film.

7,5/10

P.S. Det var ju alltså premiär för Cloverfield i Övik när vi såg den, kan ju bara säga att det var jag, dennis och tre till i salongen. Bio-kulturen här i stan kommer jag aldrig bli klok på.

Vikarierande mystiskt monster

För andra dagen i rad så skulle jag, bucklan, opa å laze gå och se Cloverfield som till slut även kom hit till Sveriges sämsta biograf. Igår så var vi dit eftersom det stog att den skulle gå då men när vi skulle köpa biljetterna så sa dom att det strulat i Stockholm och att dom inte hade fått filmen än. Buhu sa vi och gick hem med försäkran om att den var skickad och skulle komma imorrn.
Då kom vi dit ikväll för att äntligen få se den. Men. det gick ju ingetvidare heller, dom hade fått filmen men väldigt sent eller nåt för dom kunde inte visa den nu heller. Så när vi inte fick se ett mystiskt monster inta New York så gick vi hem och såg ett mystiskt monster inta en amerikansk småstad istället:

Frank Darabont's The Mist baserad på Stephen Kings bok.

OBS! SPOILER ALERT

Två gånger tidigare har detta samarbete förekommit och då med mycket goda resultat (The Green Mile & The Shawshank Redemption) men Stephen King-filmatiseringar har ju en vana att inte vara nåt vidare så tredje gången gillt kanske? Japp, tredje gången Frank gör Stephen så blir det inget vidare, kanske för att denna gång handlar det om övernaturligheter och då framförallt monster från en annan dimension.
Kort genomgång: En tät dimma lägger sig över en liten stad men itne vilken dimma som helst för den innehåller otäcka monster, allt från oversized flugor och spindlar till ännu mer oversized monster av nåt slag. Det ena "djuret" dödligare än det andra. En far och hans son fastnar på en mataffär där dom håller sig med en samling människor för att undvika the mist.
Filmen börjar bra, lite styltig dialog men inget man stör sig på, och handlingen drar igång på en gång och man vill veta vad som pågår. Den är bra ända tills första offret skördas av ett par läskiga tentakler. Efter det börjar (film)historiens största kollektiva bortglömnad av logiskt tänkande och common sense. Ingen karaktär i filmen tar rätt beslut alla gör fel på fel vilket gör denna film till den mest frustrerande filmen jag sett. Och det som gjorde mig mest frustrerad var en överkristen brud som predikar om domedagen and what not och lyckas vända dom flesta i affären till sin sida för att sedan skylla allt på och ge sig på the good guys. Har aldrig jublat så mycket till en film som när en av dom goda först sköt "Kristi brud" i magen och sedan när hon ramlat ihop på knä, straight execution med ett fint skott i pannan. Efter det så var det typ bara slutet kvar som, utan att säga allt för mycket, sög riktigt ordentligt. Mitt tips är att när denna kommer på bio så spara pengarna till nåt annat.

4/10

16 x Kurosawa

Idag beställde jag Akira Kurosawa - Collection Box V för härligt billiga 146 kr. Den 5:e och sista boxen i samlingen som även denna innehåller 3 filmer. I och med detta så har jag nu, tack vare en film utöver boxarna, har totalt 16 filmer av den japanska mästerregissören. Som ni kanske förstår så är han, tillsammans med Paul Thomas Anderson, min favoritregissör. Mina favorit-filmer av dom jag sett är Yojimbo, Nora Inu, Sju Samurajerna och Rashomon men då har jag inte hunnit kolla igenom box 4 som innehåller filmerna Den Berusade Ängeln (1948), Himmel och Hellvete (1963) och Onda Män Sover Gott (1960) och såklart inte heller box 5. I den ingår filmerna Blodets tron (1957), Mannen som trampade på tigerns svans (1945) och Madadayo (1993). Akira Kurosawa gjorde 32 filmer (vilket innebär att jag har hälften nu) innan han dog 1998.

MTV 18.00 - 20.30: Thumbs up!

Vardagar på MTV mellan kl 6 och halv nio är guld värt. Det är mestadels inte bra men jäkligt roligt å se.

18:00 - Made. Program som handlar om någon som vill bli något annat. Oftast en nörd som vill bli populär. Man fastnar vid det om man slår på tv:n oavsett om man vill eller inte.

19:00 - X-Effect. Best show ever typ som hade premiär igår. Helt skadat program. En tjej och en kille som varit ihop men som nu är i nya relationer får åka på en romantisk helg. Vad dom inte vet är att deras nya pojk/flickvänner övervakar varje steg dom tar. Sen på slutet så får dom välja om dom ska gå tillbaka till exet eller fortsätta vara med sin nya kärlek. Väldigt elakt program men väldigt skoj.

19:30 - Next. Dejting-program a la MTV där en tjej/kille möter 5 killar/tjejer en och en och välja att fråga om dom vill på en andra dejt eller dissa dom för nästa person som står på tur. Sämsta av programmen men ändå rätt skoj å titta på speciellt när det är gay-avsnitt.

20:00 - Dismissed. Dejting-program a la MTV där två tjejer/killar slåss om en kille/tjej via varsin dejt, fast alla tre är med på dejten. Jäkligt kul att se när det är två killar som försöker överträffa varann eller när två tjejer blir jäkligt sura på varann.

Har man trist en kväll så kan alltid MTV rädda situationen

Veckans låt v.12

1:a

Sue Jorge - Rebel Rebel

2:a

The Beatles - Love You To
Biffy Clyro - Who's Got a Match?
Brazil - The Vapours
Coheed & Cambria - The Crowning


Mest lyssnade v.11

1. Nutmeg   20
2. Märvel   14
3. Foo Fighters   6
4. Wolfmother   6
5. The Killers   6

Totalt 185 låtar fördelat på 75 artister


Tennis

Jag har fastnat helt för Tennis numera. Perfekt blandning av rolig sport och statistik till tusen. Jag är en statistik-nörd och älskar att hålla koll på ATP-rankingen. Jag tror intresset väcktes i och med Wimbledon-finalen mellan Federer och Nadal ifjol men det krävdes lite svenska framgångar, tack vare Söderling med två raka finalplatser i Memphis och Rotterdam, för att jag skulle fastna helt för sporten.
Igår drog Pacific Life Open i Indian Wells, California igång, den första av totalt nio Masters-turneringar och både Söderling och Björkman tog sig vidare till andra omgången. Tomas Johansson spelar sin match i första omgången idag.
Som tur är så har man ju både Viasat Sport och Eurosport och kan därför följa dom flesta tävlingarna (Pacific Life Open börjar visas imorrn på Viasat) och visas dom inte på TV så följer man med på
atptennis.com där det finns info å statistik om alla spelare, turneringar och världsrankingen.
Så just nu är mina 6 favorit-sporter nog fotboll, rugby, tennis, formel 1, hockey och amerikansk fotboll.

Veckans Youtube v.11

Här kommer veckans klipp som egentligen skulle blivit veckans youtube för flera veckor sedan. Förmodligen världens sötaste musikvideo. enjoy!


Update

Har varit rätt dålig på blogg-fronten senaste tiden så jag tänkte uppdatera lite. Förra veckan så var min tjej ute å reste så då passade jag bland annat på att läsa ut min första bok på väldigt länge nämligen Fight Club. Chuck Paluhniuk's bok på vilken filmen med samma namn är baserad på. Den var väl i stort sett lika bra som filmen, väldigt lika förutom slutet. Den tappade ju även lite pga av att man redan visste vad "grejen" med storyn var. Det faktum att jag läste ut boken på fem dagar gav mig lite mersmak för böcker igen så det blir nog till att gå och låna en ny bok snart igen, förmodligen någon annan som blivit filmatiserad.

I fredags så var det utgång och rock n roll. Stockholms/Öviks bandet
Nutmeg spelade på Platinom. "The bastard child of PJ Harvey and Jon Spencer smacked around by Kurt Cobain" som dom beskriver sig på sin hemsida. Övriga influenser inkluderar Queens of the Stone Age, Blood Brothers och At The Drive-In. Nånting för mig skulle man kunna tro. Och det var det också, riktigt härligt ös och nu är jag en Nutmeg-Tshirt och en (ännu ej släppt) Nutmeg-skiva rikare.

Dagen efter så skulle jag och Dennis kolla in nyöppnade puben...resturangen...ööh...stället Public mitt emot där jag bor. Vi fick dock inte komma in för dom hade, tillfälligt hoppas jag, 23 års gräns så istället vart det gamla goa Framnäs. Dock gick vi hem när vi insåg att vi var ensamma på stället en bit in på andra ölen.

I måndags var det dags för att besöka den utsökta biografen här i stan (obs! sarcasm) för att med min far se Morgan Pålsson: Världsreporter. Det var en helt ok film, inget mästerverk men det hade jag inte förväntat mig heller. Det är svårt att få ihop en hel långfilm baserat på ett sketchprogram men dom valde rätt karaktär att göra det på och dom hade kommit på en bra story som höll hela vägen. Man skrattade både en och flera gånger mest, eller istort sett bara, vilket är ett minus, åt Morgan himself. Klart är iaf att Morgan Pålsson passar bäst i korta-sketcher-formen i Hipp Hipp även om långfilmen var fullt godkännd underhållning.


Veckans låt v.11

Veckans låt v. 11 är

Nutmeg - Got Some

2or:

Black Sabbath - Black Sabbath
Nick Cave & The Bad Seeds - The Curse of Millhaven
The Killers - Read My Mind
Wolfmother - Joker & The Thief


Mest lyssnade v 10

1. Tool   45
2. The White Stripes   30
3. System of a Down   19
4. The Mars Votla   16
5. Biffy Clyro   15

totalt 340 låtar fördelat på 103 artister

SM-guld igen?

Modo slutade trea i serien. Det har hänt en gång tidigare sedan Elitserien skapades och det var ifjol. Då vart det guld, repris i år?

Veckans Youtube v.10

Veckans klipp är nostalgi. Fragglarna! Dessa figurer ligger även till grunden för den senaste hetaste dansen, man öppnar och stänger munnen och slänger med huvudet i sann Fraggel-anda. Kolla in videon så förstår ni:


Jimi Hendrix - Fire

Iförrgår när jag å bucklan satt och fipplade med hans xbox för att lira lite Cod live så började det tjuta nåt fruktansvärt. Brandlarmet hade gått igång. Som vanligt, troligen pga den enorma mängd brandövningar under skolan, så tog man inte larmet på allvar. Man grips inte av panik precis och nu, jämfört med skolan då man visste var man skulle ta vägen, så vart man mest förvirrad och undrade vart man skulle ta vägen. Det slutade nere på entré-plan med andra till synes förvirrade hyresgäster. Efter ca en kvart tog någon initiativ och ringde Securitas som efter ytterligare en kvart kom och stängde av larmet. Lite konstigt att man måste ringa securitas när larmet går, borde det inte gå till brandkåren? Anyway en halvtimme efter larmet gått igång så kunde man pallra sig hem till lägenheten igen. Om det skulle varit allvar (det luktade faktiskt lite bränt i huset) så undrar man ju hur mycket som skulle hunnit brunnit ner under en halvtimme. En sak är säker jag skulle gjort vad som helst för att rädda min dvd-samling. Tanken på att den skulle fösvinna är ingen rolig tanke.


PS: kom på en liten rolig grej, tänkte att jag kunde tipsa om låtar i och med rubriken. Titeln ska ha nåt med texten att göra. Får se om jag orkar

I'm getting smarter

Jag hittade ett IQ-test vars resultat jag la upp på bloggen för ca ett år sen och testade att göra det igen. Till min förvåning så hade jag ökat mitt IQ från 127 till 137. You live and learn I guess.


IQ Test Score

COD + Conan + Will = Awesome

Call of Duty 4 är alltid kul. Conan O'Brien är alltid kul. Will Arnett är alltid kul. Conan som snackar med Will om CoD var i dagens avsnitt av Late Night, som var ett av dom bästa jag sett, helt skadat sannslöst roligt. Will var verkligen i högform, som han alltid är hos Conan. Checka in CoD-snacket vetja:


Veckans låt v.10

Gårdagens veckans låt var:

Biffy Clyro - Saturday Superhouse

2or:

Rolling Stones - Playing with Fire
Blood Brothers - Huge Gold AK-47
Derek & the Dominos - Why Does Love Got To Be So Sad?
Serj Tankian - Empty Walls

Chicago Star...

...på McDonalds var riktigt god.
140 g nötkött i ovalt ostbröd med sour cream och gräslök dressing, salsa och bacon. Nog godaste jag ätit på Mickey D nån gång.