Quizfarm

Det finns en sida som heter quizfarm.com som har massa olika quiz. Jag gjorde bl a ett som handlade om vilken grupp jag till hörde bland rocker, emo, goth m fl. Jag var mest åt Rocker-hållet med 75%. Jag gjorde även ett om vilken religion som jag pasasde in i. Där fick jag 96% på ateism (vilket jag är) och 83% på satanism (vilket jag är lite halvt inne på). För er som tror att satanism helt enkelt är det samma som djävulsdyrkan är fel ute, det är egentligen en form av egoism som utgår att man är sin egen "gud", läs mer här.

Gott nytt år!

Det här blir förmodligen årets sista inlägg så Gott nytt år på er. Blir det nån fest ikväll då? Nä alla jag känner (ok inte alla) har ingen lust å partaja (what's wrong, it's new years eve for fucks sake) så nu har jag tappat lusten också. Har nån fest som jag kanske ska fara på men där känner jag bara en person så det känns inte så lockande. Nä det blir nog ett lugnt nyårsfirande i år, but whaddya gonna do.

En inkomstbringande dag

Började denna dag med att kliva upp kl 7 (första gången på ett halvår vilket va drygt) för att åka iväg å jobba på gamla goa ICA Supermarket. Var säkert flera månader sen jag jobbade senast vilket märktes i ryggen av allt kassasittande. Men vem bryr sig när man får lön, ca en dryg tusenlapp är inte fel. Efter att ha slutat kl 4 åkte jag hem å åt en middag och efter det bar det iväg igen för att spela poker. Även det var ett tag sen men det är alltid kul å spela och framförallt idag när vi var 15 st som spelade och en hundring i insats , det är inte varje dag. Det började helt ok och jag byggde upp stapeln succesivt och var chipleader ett tag i början. Men sen kom tre badbeats när jag var på väg å ta ut 3 spelare tack vare en dam på rivern (först hade jag AA mot QQ och en dam till kom på river och sen två när jag hade ledningen men motståndaren fick en stege tack vare dam på rivern). Efter den sista var vi bara 6 st kvar, 4 spelare skulle få åka hem utan att behöva vara fattigare än när dom kom dit, och då såg det riktigt pyrt ut. Men AA kom igen och den här gången funkade dom mot A5 och efter det vände det lite grann även tack vare 88 strax därpå. Till slut var vi bara 4 st kvar efter att en kille tagit ut spelare en efter en och blivit kraftig chipleader. 4:an åkte ganska snabbt och i det här läget låg jag tvåa. Blindsen vart större och större och någon halvmiss senare låg jag 3a med väldigt lite marker kvar då kom räddningen som gjorde att jag skulle få mer än bara en hundralapp plus. Chipleadern tog ut killen som då låg tvåa och plötsligt satt jag i heads up. Av de totalt 22000 markerna som delades upp i början satt jag med 2000 medans min motståndare hade hela 20000. Jaja 300 plus är ju inte helt fel tänkte jag och var beredd på att lämna bordet ganska hastigt. Men efter att han snott några blinds, som vid det här laget låg på 500-1000, kom först 22 och sen 66 vilket innebar att våra markerstaplar var något jämnare. Tog några blinds till och sen var det honoms tur att få pocketpar, 55, men jag hade redan ställt in allt med K10. Andra kortet som kom upp var ne kung och resten vart ovesäntliga. Efter noga räkning visade det sig att jag hade mer marker och därmed vunnnit hela turneringen vilket innebar 700 kr plus på denna pokerkväll. It's so nice when it happens good

Om du läst så här långt, well....kudos to you

Årets otroligaste, men mest intressanta, rykte

Läste på aftonbladet.se idag att Ozzy kanske kommer till Hultsfred 2007 men inte bara han utan även (drumroll) Metallica. Jag har nog tänkt åka på festivalen i Småland ändå men visar det sig att mitt favorit heavy metal band kommer dit ja då e de klart å betalt. Men att Metallica skulle komma till Hultsfred är dock inte så troligt tror jag. Detta med tanke på att dom nu i Januari ska påbörja inspelningen av deras 9:e studioalbum som ska släppas i slutet av 2007 om allt går som planerat att dom trots det ska köra en Escape from the studio-turné som dom ju gjorde i somras känns högst osannolikt men jag tackar inte nej om så skulle vara fallet.

Cheers! Salute! Skål!

Hittade en sida med hur man säger skål på 50 språk. Mina favoriter är:

Baskiska: Osasuna (som fotbollslaget, haha)
Estniska: Terviseks
Holländska: Op uw gezonheid! (Proost funkar också)

och

Ungerska: Egészségére! 

Testa å säg det framåt småtimmarna

Börja sup, James

Jag har diverse Metallica-konserter på datorn och faktum är att James Hetfield var bättre när han var full. Man märker det mest på att han alrdig svär under mellansnacken nu för tiden vilket, även om de låter lite fånigt, jag inte gillar. Som till exempel under konserten på Ullevi 04 håller James på att glömma bort att dom ska spela Sad But True då låter det så här "That was kind of screwed up, we almost missed a whole song". Så skulle det inte låtit för 5 år sen, alltså pre-rehab. in fact så lät det så här i Globen 99 inför Of Wolf and Man "Hello Stockholm. It's good to fucking see you again. You always make Metallica feel good here, you know, so we're gonna make you feel good. We are Metallica and this is what we do best, motherfucker"
Som sagt jag vet att det låter lite löjligt men jag vill ha den svärande James tillbaka så börja sup, James.


Fratelli d'Italia

Finns det nåt bättre TV-program än Fotbolls-VM krönikor? Idag var det VM-krönika för sommarens fotbolls VM i Tyskland och det är alltid lika härligt att titta tillbaka på det bästa som finns i sport-väg. 1 timme var dock lite kort, man fick bara se det vesentliga. Dom kunde lätt ha lagt till en halvtimme på programmet. Italien vann ju och dom var ju tillika mina favoriter (inte från början men efter åttondelen). Snyggaste målen var nog Rodgriguez nedtagning på bröstet och volleyskott i matchen Argentina - Mexiko eller Italiens Grossos 1-0 mot Tyskland i slutet av förlägningen i semin efter en underbar passning av Pirlo. Det målet gav iaf det största glädjevrålet från mig (ja mer än sveriges 1-0 mot paraguay) under VM:et. Nu är det "bara" 3 ½ år kvar till nästa VM i Sydafrika men däremellan kan man ju se fram emot EM 2008.


Namnbyte (help me out)

Jag tycker det börjar bli dags för ett namnbyte på min blogg och kanske lite design förändringar. Jag är öppen för förslag, gärna låttitlar, låttexter eller nåt me filmanknytning. Renoveringen sker isf den 1/1


Veckans låt v.52

ett par dagar sen men ändå. veckans låt är:

Metallica - Eye of the Beholder

second place:

Eagles of Death Metal - I Want You So Hard (Boy's Bad News)
Pink Floyd - See Emily Play
Queens of the Stone Age - In My Head
Justin Timberlake - My Love (I can't help it, men den är faktiskt bra)

Ännu en julhelg till ända

En liten sammanfattning av julhelgen 2006.

24/12 - Firade jul med far och mina systrars familjer. Gick väl till som vanligt ungefär eller ja när Kalle Anka skulle börja ville mina systersöner (2 ½ år gamla typ) hellre se på Bamse på DVD och det skulle dom ha med mig på. Och jag tackade inte nej. Allvarligt talat, behövs verkligen Kalle på julafton? Inte om du frågar mig. Jag hann iaf se på Kalles fågel expidition, som är den ända som är kul att se på fortfarande, innan de var Kalle som gällde. Jag skrev vid ett tidigare tillfälle vad jag fick i
julklapp.

25/12 - Först middag hos mormor sedan utgång som jag skrev om i natt. Det som kan tilläggas var väl nåt om förfesten kanske. Vi var hos en klasskompis syrras kompis som jag aldrig har träffat förut. Det var överhuvudtaget inte många på festen som jag visste vilka det var, de flesta var typ 5-10 år äldre än mig. Men värden var schysst iaf, bjöd på whiskey (som jag iofs kastade upp direkt) och öl. Annars tror jag fick med det mesta i förra inlägget.

26/12 - Var till min syster i Umeå å käkade och här är vi nu och nu är det 363 dagar kvar till jul

Corleone, Ripley, Hughes, Kennedy och Clintan

Det vart storhandling på cdon.coms julrea idag. detta hamnade i varukorgen:

Gudfadern-triologin - Coppolas maffia-triologin känns som ett måste i varje filmälskares DVD-samling och nu när den bara kostade 299 kr så var det ju bara å slå till på denna box med de tre filmerna och en extramaterials-skiva.

The Talented Mr. Ripley - Matt Damon spelar lurendrejaren (underbart ord) Tom Ripley från 1999. En film jag har tänkt se några gånger men jag har alltid missat den när den gått på TV. Nu hittade jag den för bara 29 spänn.

The Aviator - Martin Scorsese's film från 2004 om hollywood-snubben Howard Hughes (spelad av Leo Di caprio). var nominerad till 11 oscars och fick 5. 49 kr kostade den.

JFK - Oliver Stones film från 1991 om advokaten Jim Garrison som upptäcker att allt inte är som det stämmer kring mordet på USAs president John F Kennedy.

The Unforgiven - Clint Eastwoods western från 1992. Med Clintan själv och även Morgan Freeman och Gene Hackamn. Fick Oscar för bästa film. 59 :-/st för denna och JFK.

Allt som allt 7 filmer för 500 kr vilket även innebär att jag har över 200 DVD-filmer/boxar

Fylleblogg #2

Vissa verkar ha ett behov att jag ska fylleblogga (bl a en som jag hoppas inte fyllebloggar ikväll :P) so this one is for you.

Ja vad ska man säga om juldagen. Trängsel i kön som nästan kan likans med de främsta raderna på en metallica-konsert, men slutligen kom till en point of no return och man hade ju redan betalat för biljetten så de va bara å hålla andan i typ en halvtimme å ta sig in. Och när man kom indå?! Ja mycket folk och så ganskajobbigt if you ask me och man hade ju hunnit nyktra till i kaoset (kön alltså) så de va bara in å svepa några drinkar så man va igång igen men då va de ju inte så mycket tid kvar å leka på. jaja vann några hundra på blackjack iaf så jag tror jag inte gick så mycket back på kvällen. Nu hoppas jag på en rolig hemmafest på nyår istället or I'll get my own party with black jack and hookers. In fact forget about the party.

PS 1 de sista va ett citat från Bender i Futurama
PS 2 nu blir de Seinfeld å dillchips, ha de bra alla
PS 3 nu verar fyllehickan komma också. Jävla skit

Cellular Phone - vilket roligt ord

Men min cellular phone är inte så rolig. Batteriet tar slut på en knapp vecka även om jag knappt använder den. Och det är inte bara att den får lite batteri eller så utan den blir helt stendöd. Måste gå in å klaga. Så till er som skickade en julhälsning eller ringde igår så var jag inte sur eller så utan mobilen ville helt enkelt inte fira jul

modiga TV-journalister, hämndlystna kvinnor och framtiden

Ja igår va det jul å en del presenter fick man ju (tydligen har man varit rätt så snäll iaf). I DVD-väg så fick jag:

Good Night, and Good Luck - George Clooneys drama om TV-journalisten Ed Murrow som hade en kamp i början av 50-talet mot kommunist jägaren och senatorn McMurphy.

Lady Vengeance - Sista delen i Chan-Wook Parks hämnd triologi och handlar om Geum-ja en kvinna som för tretton år sen litade på fel man som satte dit henne för ett brott han begått. Nu efter 13 år i fängelse ska hon hämnas

Blade Runner - Ridley Scotts sci-fi-klassiker från 82 med Harrison Ford i huvudrollen.

Utöver dessa filmer fick jag bl a Seinfeld säsong 4, ett sällskapsspel som är som TP fast med bara filmfrågor (jag vann premiärrundan), boken "1001 filmer du bör sett innan du dör" och lite annat smått å gott

Frohe fucking Weihnachten

Nu ska jag snart åka iväg till syrran å fira jul så då passar jag på å önskar alla en god jul

Anti-klimax som heter duga

Killen som var astronaut på jorden i 14 år fick äntligen göra det han väntat på så länge, komma ut i rymden. Och nu när Christer Fuglesang varit där uppe för första gången så får han nite komma tillbaka igen. De e klart han får men vädret ställer till så dom fick lov att skjuta upp landningen. Det är lite härligt, när vanliga flyg inte får landa cirkulerar dom över flygplatsen ett tag men när Discovery inte fick landa tog dom ett extra varv runt jorden, bara sådär. Sen diggar jag att den första tiden för landningen var exakt 21:56. Inga cirkatider här inte.

Avslutning på Itzhaks julevangelium

Idag gick det sista (av 4) avsnittet av Hipp Hipp's serie "Itzhaks Julevangelium". I serien har vi följt de gamla Hipp Hipp-karaktärerna Morgan Påhlsson, utrikeskorrespondenten på SVT som är tillbaka i Sverige, Kajan, brandchefen som blir förälskad i en ny tjej på jobbet, Tiffany Persson, som försöker fixa Carola till en julshow i Staffanstorp och Kändisresor-Göran vars litauiska fru blivit gravid. Denna miniserie kommer inte alls upp i samma klass som Hipp Hipp iaf inte dom första 3 avsnitten men dagens avsnitt var riktigt bra. Jag älskar när Görans medarbetare Holger skulle berätta om sin utbrändhet på sitt förra jobb som ismaskinsförare.

Dödstraff borde införas igen

och den första som skulle avrättas borde bli julruschen. Tänkte ge mig ut på stan en sväng för att checka läget lite å de va inte roligt. Usch vad jag hatar när det är mycket folk på stan (det finns väl nån fobi för det?). Anyway jag hittade Match Point på DVD och en t-shirt iaf mitt i allt julkaos

Lurendrejare och otursförföljda gamblers

Hittade två filmer för 99 idag på Kvantum:

The Sting (Blåsningen) En riktig klassiker från 1973. Robert Redford och Paul Newman bildar team igen, förra gången var i Butch Cassidy & The Sundance Kid, så jäkla bra film, rekommenderas starkt. Den här gången spelar dom två con mans i 30-talets Chicago som ska lura en maffiaboss på storkovan.

The Cooler
William H Macy spelar otursförföljde Bernie Lootz. Han får jobb på casino som cooler ett jobb som går ut på att föra otur till andra vid bordet. Sen får han upp ögonen för en coktail waitress och turen vänder till casinots förtret

dan före dan före... Well you get the point

Bara ett par dagar kvar till jul och det är la alltid härligt med jul. Kunde ju iaf fått varit lite snö iofs, det snöade en del i förrgår men det töade bort igår. Såg att det på vissa håll i Sverige skulle vara varmare på julafton än vad det var på midsommarafton 98. Enough about the weather vad önskar jag i julklapp då? Bara filmer (nån skiva och nån bok också och ett "film-TP") lite tråkigt men det är det jag vill ha och kommer köpa ändå i framtiden så det är ju bättre jag får det än nån grej jag inte vill ha som bara kommer stå å samla damm. Dom filmer det handlar om är bl a; Good Night and Good Luck, Blade Runner, Dog Day Afternoon m fl och en del boxar som t ex De två kvarvarande futurama-boxarna och de tre resterande Akira Kurosawa-boxarna, jag har de två första i båda dom serierna. Jaja hoppas jag får nåt av det här då är det en god jul för mig iaf

The biggest douche in the universe

Alldeles nyss slutade det bästa South Park avsnittet, som jag sett iaf, på TV4. Det handlade om Cartman som skulle försöka få ut Kennys själ ur sin kropp med hjälp av Chefs föräldrar i skottland samtidigt som Stan blev ett TV-medium mot sin vilja när han försökte få fram att John Edwards (som slutligen blev utsedd till The biggest douche in the universe). Huvudsakligen gjorde avsnittet narr av denne John Edwards och det var mycket roligt men det som förgyllde avsnittet var ände hur dom skojade med Rob Schneider med olika dumma trailers för nya filmer med honom i huvudrollen. det började lite lugnt med:

"Rob Schneider was an animal. Then he was a woman. And now Rob Schneider is... A stapler. And he's about to find out that being a stapler is harder than it looks. Rob Schneider is... The Stapler. Rated PG-13."

sen blev det ännu dummare:

"Rob Schneider is a wall street executive, with everything going for him. Only problem is, he's about to become... a carrot! It's twenty four "carrot" comedy! Rob Schneider is, A Carrot! Rated PG-13."

Och till sist:

"Rob Schneider derp de derp. Derp de derpity derpy derp. Until one day, the derpa derpa derpaderp. Derp de derp. Da teedily dumb. From the creators of Der, and Tum Ta Tittaly Tum Ta Too, Rob Schneider is Da Derp Dee Derp Da Teetley Derpee Derpee Dumb. Rated PG-13."

http://www.youtube.com/watch?v=nMTbx4Mrgno

Jag höll på dö av skratt. Kan inte dvdboxar med South Park släppas i Sverige snart. Jaja nu är de ett till avsnitt på fyran


Vem behöver NHL 07?

Alltså varför lägga pengar på att köpa, eller ens lägga tid på att ladda ner, NHL 07 när man har NHL 95 till supernintendo på datorn. Så jävla bra hockeyspel!

En av tidernas bästa thrillers

The Usual Suspects (De Misstänkta) har äntligen släppts på DVD i Sverige. Den är ju ett måste att ha i filmsamlingen och jag hade den på VHS tidigare men det gills inte riktigt. Nu när den bara kostar 99 kr på cdon (dessutom fraktfritt med csn-kort) så var det ju bara att slå till. Lite fattig utgåva för som jag fattar det så är det inget extramaterial men vadå, filmen i sig är ju nog så bra så det kan man ha överseende med.

Oscar

Oscars-galan närmar sig och nomineringarna kommer väl så småningom. The Departed lär väl ta några, jag menar Scorcese har varit nominerad till bästa regissör 5 gånger utan att fått det, kompensations-oscar? Men redan nu så har det blivit klart vem som ska få Heders-oscarn och det går till ingen mindre än kompositören Ennio Morricone, min favorit som framförallt ligger bakom musiken till Sergio Leones filmer. Han har inte fått nån oscar än för bästa musik så en heders oscar var verkligen på sin plats

Veckans låt v.51

som alla hade förutspått så blev det ju alltså veckans låt:

The Mars Volta - The Widow

silvermedaljörer:

Bloc Party - Plans
The Mars Volta - Cassandra Geminni
At The Drive-In - Star Slight
Eagles Of Death Metal - I Want You So Hard (Boy's Bad News)

Vart tog Arrested Development vägen?

Vanligtvis skulle jag suttit nu förväntansfull och räknat dom sista få minutrarna till ännu ett avsnitt av den sista säsongen av tidernas bästa serie: Arrested Development. Men idag är ingen vanlig måndag. Nej idag visas istället Spanarna (80tals-film med Emilio Estevez & Richard Dreyfuss). tss tss tss. Jävla TV4. Ok då om dom har ett par veckors juluppehåll men nädå. Enligt TV4.se så kommer det inte börja sändas i januari iaf och då spelar de ju ingen roll längre för enligt cdon så släpps 3:e säsongen på dvd den 24 januari så då är jag all set.

Och för er som inte sett denna fantastiska serie har chansen att följa den från start på TV4 Komedi från och med 1 januari kl 22

18 dagar

Det är så lång tid jag har på mig att bestämma om jag ska ta upp fotbollskarriären igen. En kompis (the allmighty) lag har nämligen träning då och jag är rätt sugen på att börja spela igen. Jag försöker komma fram till hur längesen jag slutade spela och jag tror det var 3 och ett halvt år sen ungefär. Det var då jag förstörde mina hälar vilket ledde till att jag la skorna på hyllan och jag är väldigt tveksam på att dom skulle hålla nu om jag dammar av skorna igen det skulle bli på ren vilja jag kör isf för jag saknar fotbollen, ja det gör jag.

2046

Jag såg Wong Kar Wais hong kong-drama 2046, från 2004 som tar vid där hans förra film In the Mood for Love slutade. Handlar om en författaren Chow Mo Wan som skriver om ett ställe i framtiden som kallas 2046 (numret på hotellrummet som stor del av ITMFL utspelades) dit folk åker för att uppleva gamla minnen eller nåt. Och den paralella, eller huvudsakliga, handlingen är att man får se författaren (Tony Leung från Infernal Affairs) minnas sina gamla förälskelser. Lite svårt å förklara denna ganska knepiga handling, och filmen blir stundtals lite för skruvad framförallt när man tas med in i Chows futuristiska roman men filmen är ändå riktigt bra. Lika härligt stillsam som In the Mood for Love, mycket bra skådespel av bl a Tony Leung, Ziyi Zhang (Hero, Crouching Tiger Hidden Dragon) och Gong Li (Miami Vice, Memoirs of a Geisha)  och framförallt underbart plåtad av Christopher Doyle. Jag rekommenderar starkt denna film men jag anser att man bör se In the Mood for Love först som är snäppet bättre.

7/10 (In the Mood for Love = 8/10)

Vad blir nästa världsrekord?

Han har gjort världens längsta rymdpromenad. Han har lyckats hålla en frisbee snurrande i luften i 20 sekunder. Självklart är det Fuglesang jag snackar om och jag undrar vad nästa världsrekord blir. byggt ihop en legoborg på snabbast tid? pissat längst? Spelar väl egentligen ingen roll vad han gör kvällstidningarna kan alltid få det till nån typ av världsrekord.

(Obs detta inlägg hånar mest kvällspressens överdrivna rapportering och inte Fuglesang själv, honom gillar jag)

Manos - The Hands of Fate

Manos - The Hands of Fate är en skräckfilm från 1966 som klassas som en av dom absolut sämsta filmerna genom tiderna. På imdb.com's lista över dom sämsta filmerna är denna på 14:e plats med 1.9 i betyg men då har den 13000 röster vilket är 10000 fler än filmerna ovanför den på samma lista. Lite intressant är att tjejer under 18 är dom som ger filmen bäst betyg. Själv har jag inte sett filmen, hade hoppats på att den fanns på Google Video men dom hade bara dom 3 första minuterna som iofs är bevis nog på hur bedrövlig denna film verkar vara. En annan film som blivit utnämnd till världens sämsta film av världens sämsta regissör är Plan 9 From Outer Space av Ed Wood (Den går att se hela på Google Video) en sci- fi film från 1959. Alla som sett filmen Ed Wood av Tim Burton med Johhny Depp som Ed vet vad jag snackar om. Denna film helt riktigt genomusel men det blir ju riktigt roligt samtidigt, ungefär som Predator med Arnold Schwarzenegger (kolla efter klipp på Youtube).

Bon appétit

Såg The Meaning Of Life för andra gången på 3 dar (väldigt ovanligt att det händer men min far ville se den så vad gör man) och denna gång njöt jag verkligen av Mr Creosote-sketchen (mannen som är så fet och slutligen äter så han spricker). Förut har man blivit lite äcklad när han sitter och kräks hela tiden men det är ju så pass överdrivet så nu gör blir det bara roligt men det bästa med sketchen är inte Mr Creosote själv (spelad av Terry Jones för övrigt) som är rolig utan den franska kyparen som serverar honom, spelad av John Cleese och det är kanske det roligaste han gjort. Hans franska uttal, hans mimik och hans naturliga sätt att vara gentemot monstret Creosote är helt lysande men jag tror att man måste se sketchen ett gäng gånger för att komma över allt det "äckliga" och kan se det som är briljant i sketchen. Det behövdes för mig iaf.

Celebrity Week

Som jag berättat tidigare så var Colin Nutley på besök på skolan, väldigt intressant för övrigt, men han var inte den enda kändisen som va på tapeten den här veckan. Samma dag som Colin var här fick jag skjuts av Roger Pontare till lunchen och så sent som igår så var skådespelaren Magnus Märk på skolan å snackade. Magnus är väl mest känd som "Kissekotten" Korriander i gamla goda såpan Tre Kronor. Kändistätt värre :D

Rush

Läste en recension på nån av The Mars Voltas skivor och där nämndes 70-tals prog-rockarna Rush. Jag hade aldrig riktigt hört talas om dom tidigare, eller hört talas om dom hade man väl gjort men aldrig lagt dom på minnet eller så. Men nu fick jag ju lov å kolla upp dom när dom liknas med Mars Volta och jag dessutom börjat lyssna på Pink Floyd en del så jag tankade 2112, deras konceptalbum från 1976 som blev deras genombrott. Egentligen är det inte ett konceptalbum utan bara första låten som heter just 2112, och som är 20 minuter lång, som är massa smålåtar ihopsatta och den bildar en typ av berättelse (tror det var om en framtids värld eller nåt).
Jaja skivan är hur som helst riktigt bra, härliga solon och jag diggar verkligen sångaren. Avslutningen på 2112, "Grand Finale", är verkligen magnifik.

Bamse - Djävulens högra hand?

Här är ett tal jag höll på skolan idag som jag och en kompis skrivit (OBS vissa fakta, eller hela talet, bör tas med en nypa salt):

Är du emot kommunism?
Är du emot blottning?
Är du emot droger?
Är du emot doping?
I så fall borde du även vara emot seriefiguren Bamse.

Antalet vänsterextremister, blottare, narkotika missbrukare och idrottsmän som använder dopingpreparat har ökat i en lavinartad takt under de tre senaste årtiondena. Är detta en slump? Eller finns det en koppling till den populära serien Bamse och hans vänner?

Den tecknade serien, som skapades av vänstersympatisören Rune Andréasson, är fullproppad med vänstervridna politiska värderingar och åsikter.
Krösus sork utmålas som ett odrägligt kapitalistsvin som förpestar den idylliska tillvaron för de kramgoa kommunisterna som gestaltas av Bamse och hans vänner.
Ett talande exempel var när Krösus sork ville fälla en ek där ekorrarna bodde för att bygga en bank. Bamse lyckades dock att sätta stopp för girigbukens illvilliga försök, vilket tydligt visar att äganderätten ställdes åt sidan. 

Serien, som alltså vänder sig till barn, förpestas även sexistiska anspelningar.
Vid en första anblick ger Bamses ständige följeslagare Lille skutt ett relativt mesigt intryck.
Men vid en närmare granskning framstår Lille skutt, en man med fru och barn, som en perverterad blottare.
Det faktum att han endast bär en ynklig liten fluga på sin kropp säger väl det mesta om denna sjuka lilla kanin.
Jag frågar mig, är det verkligen rätt att våra barn ska tvingas att sitta och titta på en kanin som tillfredsställer sina sexuella behov i TV-rutan?

Ett annat problembarn i denna serie är Skalman vars livsstil får Pete Doherty att framstå som en renlevnadsmänniska.
Den sinnesrubbade uppfinnaren har vid ett flertal tillfällen använt narkotiska preparat. Detta har fått hiskliga följder.
Vid ett tillfälle provade Skalman en konstig substans som förpassade honom till ett drömtillstånd där han svävade på rosa moln.
Denna händelse fick barnombudsmannen Lena Nyberg att gå i taket.
- I hela serien gör man tydliga paralleller till narkotika. Det är naturligtvis sorgligt. Det är mycket olämpligt att dra de här parallellerna i en serietidning som vänder sig till barn, sa hon till Aftonbladet.

Snedvridna politiska värderingar, perverterade vettvillingar och drogchocker i all ära, men seriens största problem är dess återkommande tema - Bamses omfattande användande av dopingpreparat.
Det är mer en regel än ett undantag att Bamse, denna "godhjärtade nallebjörn", vänder sig till sin manipulativa farmor för att få sig en dos av hennes dunderhonung för att kunna prestera på topp inom såväl boxning som fotbollssammanhang.
Experter vid antidopingsbyrån WADA likställer dunderhonungen som gör Bamse oproportionerligt stark med den värsta sortens bloddoping.
Risken med Bamses ständiga dopinganvändande kommer att orsaka förödande konsekvenser för kommande generationer av svenska elitidrottare.
Vi behöver endast ta en snabb titt på vårt östra grannland för att se hur det finska skidlandslaget med Mika Myllylä i spetsen föll för Mumintrollens frestelser och åkte fast vid en dopingkontroll under VM 2001 i Lahtis.

Det finns dem som påstår att Bamse och hans vänner inte är någonting annat än gulliga och harmlösa seriefigurer vars enda syfte är att roa våra barn.
Men om du som förälder blundar för mina argument och fortfarande anser att dina barn inte tar skada av att titta på Bamse så ifrågasätter jag starkt din kompetens som förälder.
Barnen är vår framtid och vi borde förbjuda Bamse i rutan om vi värnar om deras framtid.
För ingen vill väl att våra barn ska växa upp och bli knarkande och perverterade kommunister?
Jag hoppas att ni tar ert förnuft tillfånga och förenar er med mig i min kamp mot Bamses skräckherravälde.
Förbjud Bamse i rutan och det finns kanske hopp om en ljus framtid för våra barn trots allt.

6 månader

Imorrn är det exakt ett halvår sen som jag var å såg Metallica i Tallinn. Nästa sommar hoppas jag på att det blir Hultsfred eller Roskilde beror lite på vilka som har bäst utbud. Eller det beror på vilka som kan bjuda på The Mars Volta. Om dom bara skulle kunna pallra sig till norden så ska inget få hindra mig att se dom och det skulle vara bra om dom kommer till nån festival.

Apropå på ingenting så är det nästan lika längesensom jag klippte mig senast. Tror inte jag haft längre hår än nu and I feel fine.


Världens svenskaste engelsman på ingång

Imorgon kommer Colin Nutley till skolan och ska hålla föredrag. Kan bli mycket intressant. Jag är inget stort fan av hans filmer men han är ju ändå en av dom största inom svensk film nowadays så han lär ju veta vad han snackar om

Hey Mr. Spaceman, won't you please take me along for a ride?

Så har han då äntligen fått komma upp i rymden, Christer Fuglesang. Och det är väl för väl. Även om jag står fast vid att det varit roligare om inte farit så är det samtidigt kul för honom och läckert med den första svenska astronauten. Nu gäller det bara att följa hans livsfarliga uppdrag och den dramtaiska dockningen som media valt att kalla det. Allvarligt talat så vidare dramatiskt är det väl inte men kvällstidningarna är ju som dom är.

Meningen Med Livet

Köpte igår Monty Python's The Meaning of Life och har i och med det de 3 långfilmer som det brittiska humorgänget gjorde. Meaning of Life är den sämsta av dom tre, men då ska man komma ihåg att Holy Grail och Life of Brian är två av tidernas bästa komedier, men den har en del toppar som är sannslöst roliga t ex när en general ska tackas av med presenter och tårta i skyttegraven mitt under ett krig eller när Eric Idle och Michael Palin är utklädda till tiger och kommer på bortförklaringar för att slippa bli skjutna av nån tigerjägare.

Veckans låt v.50

Insåg igår vilken bra skiva Pet Sounds av Beach Boys är så veckans låt är:

Beach Boys - I Know There's An Answer

2or

Beach Boys - God Only Knows
Blood Brothers - You're the Dream Unicorn
The Mars Volta - Roulette Dares (This Is the Haunt Of)
Guns N Roses - My Michelle


Hur kan samma man som gjort Das Boot...

...Även gjort den sannslöst patetiska piece of crap-film som kallas Air Force One.

Two most happiest times in my life

Dom två gånger man känner sig som mest nöjd med sig själv är när man...

1. Får till perfekt värme på vattnet när man duschar

2. Får till perfekt styrka när man blandar saft

Take my advice, or I'll spank without pants

Och mitt advice är att kolla in denna länk

Actual English Subtitles Used in Films Made in Hong Kong

ni kan även return to index på den sidan och kolla in funny english mistranslations. Min favorit är från en rumänsk doktors kontor:

"Specialist in women and other diseases"

O Fugelsang, O Fugelsang, när ska du upp i rymden?

5 minuter. Så nära var det att allas vår Rocket Man, Christer Fugelsang, äntligen skulle få åka upp i rymden. T minus 5 minutes, då tog ansvariga beslutet att det var för mycket moln för att Discovery skulle få ge sig ut på sin resa. Fugelsang håller väl fortfarande god min och nytt datum, natten mot söndag, är redan fastställt men våran egen astronaut måste vara rätt pissed och tanken på att det kanske inte blir nu heller lär ha dykt upp ett par gånger. Och än är han inte uppe

Can't they see it's why my brain says rage

Håller på att lyssna genom Metallicas alster för första gången på jag vet inte hur länge. Innan jag såg dom live för andra gången i GBG för 2 ½ år sen lyssnade jag nästan på en Metallica-skiva per dag men efter den konserten tappade jag intresset för Metallica. Inte för att konserten var dålig, tvärtom. Kanske min bästa upplevelse i livet och det var just därför som jag inte kunde lyssna på dom efter det. Det gick liksom inte att uppnå samma nivå som det var att se dom live. Det var som om den konserten var ett klimax för min kärlek till Metallica. Det har aldrig blivit sig likt efter den 30 maj 2004. Visserligen så tilltog min kärlek till dom inför den här sommaren när jag skulle se dom live igen, i Tallinn, Estland den här gången. Nya låtar (som dom dock inte körde i Estland) och Master of Puppets 20-års jubileum gjorde att intresset vaknade igen men det blir nog aldrig som det var innan GBG. Nu gäller det att nästa skiva kommer bli bra och framförallt att den kommer snart.

Har för övrigt kommit till just Master Of Puppets-skivan nu (Leper Messiah) som enligt mig är deras absolut bästa.

Poker på chefsnivå

Fick ett ganska lustigt samtal nyss. Min f d chef, som jag hade året innan jag började plugga igen, ringde mig å frågade om jag kunde jobba...som pokerspelare. Han hade vunnit inköp till en turneringpå internet men var upptagen så han frågade om jag kunnde spela i hans ställe. Javisst sa jag. Nu är det bara hoppas på en vinst så ska jag kräva en rejäl andel.

Veckans låt v.49

...är:

Bullet For My Valentine - All These Things I Hate (Revolves Around Me)

2or

At The Drive-In - Star Slight
Panic! At the Disco - I write Sins Not Tradgedies
Blood Brothers - Set Fire to the Face On Fire
Mars Volta - Cicatriz Esp

AD Conutdown

Nu är det bara lite drygt 6 vasalopp kvar till det femte avsnittet av Arrested Development.

Gammal max cola is the shit

Köpte en sedvanlig fylleburgare inatt och har kvar av colan än. Trots att den är varm och nästan slut på kolsyra (det finns faktiskt lite kvar otroligt nog) så är den jäkla god. Nä nu ska jag se på film, tror jag började se nån igår när jag kom hem.


PS. Jag ber om ursäkt för detta enormt onödiga inlägg


Dagens Filmtips: The real Spinal Tap

Metallica: Some Kind Of Monster SVT 2 22.35

Dokumentär om tidernas största Hårdrocks-grupp (ok det kan väl diskuteras men en av dom största)Metallica av Joe Berlinger och Bruce Sinofsky. Skulle handla om inspelningen av deras senaste album St. Anger men handlingen kom istället att handla om gruppens terapi-sessioner och diverse problem som bassisten Jason Newsteads avhopp och sångaren James Hetfields rehabilitering. Ett mycket bra dokument av Metallica för alla fans och en mycket bra musikdokumentär för alla andra. Ibland får man lite Spinal Tap-känsla så det blir en hel del skratt i filmen också.


Yngwie

Ser på tv4 sport och det var en intervju med handbollsspelaren Jonas Larholm som spelar i Barcelona. Frågan kom upp om vad han saknar mest från sverige. "släkt å vänner" originellt värre. Kom å tänka på en gammal intervju med gitarristen Yngwie Malmsteen där han fick samma fråga. Hans svar kom direkt "Skogaholmslimpan". Det finns bara en Yngwie

Tradition is the illusion of permanance.

Det har börjat bli en vana att summera helgen så varför bryta ett vinnande koncept....sa jag vinnande? Anyway:

Fredagens idol har jag ju redan sammanfattat så jag går direkt på lördagen och Lördag har ju som vanligt nu på slutet inneburit fest. Igår var inget undantag. Förfest hemma hos mig med några gamla klasskompisar (vem rörde min bas så den blev helt out of tune?). De var kul. Sen var det platinom som gällde och det var väl som vanligt. Summa sumarum så var gårdagen som vilken utekväll som helst. Hände egentligen ingenting värt att nämna. Nu ser jag fram emot hemmafest nästa helg hos en polare som varit in the land down under, det har han lovat iaf. 

Rätt artist kom tvåa

Markus var favoriten (inte min) som höll och vann och tog därmed nitlotten. Ja han vann ett skivkontrakt men de e väl typ 99 % chans att tvåan Erik (som jag höll på) också får ett kontraktförslag inom kort. Nu ska vinnaren, Markus, in i studion snabbsjunga ett gäng färdigskrivna låtar och släppa en skiva om 17 dagar. Det kan inte vara så jättekul ändå.
För övrigt var finalen tråkig som vanligt, och jag fattar inte varför finalisterna bara får sjunga korta verisioner av låtarna (var Markus Fix Me ens en minut?) när dom ändå har 2 timmars programtid. Jag tycker dessutom att Erik var bättre i alla momenten i finalen. Ok första låten, Queens Show Must Go On, var lite halvknackig men Markus gjorde Fix Me ganska lame (det är ju en lame låt sångmässigt). Sen på "tittarnas favorit" var det tur att dom tog Bed of Roses åt Erik, och inte I Don't Want To Be som enligt mig var det bästa framträdandet av alla i årets Idol, för det brukar vara omöjligt att toppa ett superframträdande. Markus verision av U2's Pride gillar jag inte. Verserna är bra men refrängen...nä, jag tänker bara på när jag å en polare trams-sjöng den låten. Sen vinnar-låten, som var om möjligt ännu tamare och sämre än dom tidigare två, men den passade Erik bättre än Markus. Så för min del gjorde det inte så mycket att Markus för jag tycker att den stora vinnaren är den som kommer tvåa.
En sak till; varför ska juryn uttala sig under finalen, dom kan, vill, får (?) inte göra nåt annat än att hylla finalisterna. Hade nån av dom sjungit falskt rakt igenom och slarvat bort hälften av texten så hade juryn ändå kommit med beröm. Kändes som det inte gav så mycket.

Tidernas sämsta 40-års jubelium

Gävles traditionsenliga julbock är på plats för 40:e gången sedan 1966. Nästan lika många gånger har samma bock brännts ner eller saboterats på annat sätt. Lika stor tradition med andra ord. Men nu har bocken gjorts obrännbar. så ska de ju inte vara. "Ingen bock utan eld" som det gamla ordspråket säger. Man får väl hoppas att det bllr en repris från 1976 när en raggrarbil körde sönder bocken.

Inte ens napalm kan få bocken att brinna

Bockens historia