veckans låt v.13

Veckans låt:

Queens of the stone age - In The Fade

runner-ups:

Mark Lannegan Band - Hit The City
Arctic Monkeys - You Probably Couldn't See For The Lights, But You Were Looking Straight At Me
Stonesour - Tumult
Audioslave - Dandelion

Mitsubishi + Da Vinci-Koden = sant??

Kollade på bilder från filmatiseringen av Dan Browns bok Da Vinci koden när jag stöttepå den här bilden.


Mitsuvinci


Den inringade symbolen är, om ni inte redan vet, bilföretaget Mitsubishis logotyp. Frågan är ju; är det en gammal symbol som Mitsubishi använt sig av eller är detta ett prov på fullkomligt lysande smygreklam. Någon som har bra koll på symboler kan väl besvara frågan.

veckans låt v.12

Med den kommande Metallica-konserten i åtanke så är veckans låt så klart:

Metallica - Hit the lights

2or

Queens of the stone age - Another love song
Novadriver - Seasons of wither
Nirvana - About a girl
Alabama thunderpussy - Such is life


Hat-trick i Metallica-konserter

I min eufori över att fått tag på Metallica-biljetter så slängde jag ihop några ord tidigare idag. Nu tänkte jag skriva lite mer om det hela. Metallica ska alltså ut på en mini-turné som går under namnet "Escape from the studio '05" (dom gjorde nåt liknande med samma namn 95). Turnén, som redan har börjat med några spelningar i Sydafrika, kommer innehålla spelningar i bl a Tyskland, England, Italien och framförallt Estland till vilken jag och några polare köpt biljetter. Detta blir alltså tredje gången jag får se Metallica live. Första gången var i Globen 1999, andra gången var 2004 på Nya Ullevi också nu i Tallinn, Estland. Förhoppningsvis blir det en fjärde gång på den förmodade världsturnén som troligen kommer efter nästa skiva. Men just nu väntar en näst intill outhärdlig väntan till den 13 juni och Metallica.

35226-3

Metallica, baby!!!!

För ungefär en timme sen hände det. Jag fick tag på biljetter till Metallicas konsert i Tallinn, Estland, den 13e Juni. Det blir tredje gången jag ser dom live. Gissa om man är nöjd nu!!!

Äntligen slut på spektaklet

Egentligen är jag väldigt anti vad gäller Melodifestivalen men igår hade jag tyvärr inget val än att se på finalen (missade pga detta filmen Sånger från andra våningen på 2an som jag gärna velat se) så därför tänkte jag att jag lika gärna kan kommentera spektaklet.
Till att börja med kan jag ju säga att fel låt vann. ojojoj vad fel det blev. Vi ska va nöjd om Carola kan ta sig till huvudtävlingen och hålla Sverige kvar där. Längre än så räcker inte denna skräplåt, som för övrigt påminner om ABBAs The winner takes it all, och Carolas utsrålning kanske får Sveriges befolkning på fall (av nån idiotisk anledning)  men i Europa är hon ju ingen speciell (OK hon har vunnit tidigare men då hade hon bra låtar). BWO skulle däremot haft en mycket större chans i Eurovision song contest. En lätt medryckande låt men framförallt så är Bodies Without Organs (som dom hette innan förkortningen) väldigt populär i nästan hela Europa. Andreas Johnssons låt, som vann hos juryn, hade nog inte haft så stor chans i Grekland heller. Typisk låt som hamnar nånstans i mitten. Här kommer en sammanfattning av starfältet.

Linda Bengtzing - Hade hon samma låt som ifjol eller var de bara jag. Jaja hon har gjort hyffsade framsteg sen hon mesade på i Ordjaketen på fyran. Tråkigt att grupper som Maiden och Metallica skulle dras ner i schlagerträsket via dansarnas hemska byxor.

Andreas Johnsson - Trodde för det första inte att han skulle sänka sig så lågt som att vara med i Melodifestivalen. Men det är klart hela hans karriär har väl gått neråt sen hiten Glorious. Låten då? Beatles-inspirerat till tusen men den passade inte Andreas.

Magnus Carlsson - Va han me? Har väldigt vagt minne av den låten. Jo just det han hade myggjagare som höll på att peta ut ögona på publiken på första parkett.

Kikki Danielsson - Hade hon inte klätt sig så hon såg ut som Barbapappa hade man kanske kommit ihåg låten.

BWO - Borde ju vunnit. Även om dom gjort bättre låtar så var den här bäst i detta startfält

Poodles - This was a bad excuse for a heavy metal band. jag rös genom hela framträdandet. Ozzy Osbourne måste ha vänt sig i sin grav som han egentligen borde ha legat i. En sak till, Vilken jävulsk kagge sångarn hade.

Björn Kjellman - missade att va me i Belgiens uttagning 76 så han ställde upp i år i Sverige istället. bytte han låt? Oh Nej! Men värst va ändå att han påminnde om Alex DeLarge från Clokwork Orange på storbildskärmen som fanns på scen.

Carola - Lät som Bonnie Tyler ibland när hon skrek ut texten till denna intetsägande låt. Och det hade inte å göra med att hon var hes. Det lät lika illa i delfinalen. Jag fattar inte vad alla ser hos denna obehagliga människa.

Rednex - Ja vad ska man säga. Det var ändå kul på nåt sätt.

Magnus Bäcklund - Magnus missade att vara med i Irlands uttagning 92 så han ställde upp i Sverige i år i stället. Bytte han låt? Nej Nej. Johhny Logan möter John Farnham. Pampigt blev det iaf, men bra? Tror inte det, va.

Bäst igår var hur som helst Fredrik Lindström som räknade upp alla juryröster. När han började med Örebros röster tänkte jag "hoppas han göra alla dialekter, hoppas". Och som han gjorde det. Som nån sa, "aldrig har väl rösträkningen varit så kul". Jag kan bara instämma.


veckans låt v.11

Det är fortfarande mest SOAD som gäller så veckans låt är:

System of a Down - Holy Mountains

andra låtar:

Queens of the Stone Age - Bronze
Novadriver - Sleep
Mark Lannegan Band - Death Valley Blues
Arctic Monkeys - The View From The Afternoon

Äntligen nåt man kan vara stolt över

Öviks musik-export är väl inget skryta med så här långt. OK Metal-gruppen Meshuggah som är grymt stora överallt förutom i Sverige, typ, har några öviks-killar i gruppen. Men förutom det så är det väl Roger Pontar och Eilert Pilarm, inga höjdare precis. Men nu är det ändring på det. Lyssnade på Hitlistan på P3, som listar dom mest sålda singlarna, och på fjärde plats ligger, till åtminstone min förvåning, öviks-rockgruppen Takida. Nu är jag ju absolut inget stort fan av Takida, jag tycker inte dom är dålig däremot känns det som medelmåttig NHL-rock* men det är ändå roligt att en grupp från ens hemstad blir framgångsrika över hela landet.



* NHL-rock är väl en genre som jag skapat själv. Det är sådan hårdrock som passar utmärkt i EA-sports NHL-dataspel

Slå upp grabbfilm i en ordbok...

...och ni får nog se en bild från filmen Predator från 1987 (som visas just nu på 4an för andra gången inom loppet av en månad). Den har ju allt som får testosteronet att svalla.

* Arnold Schwarzenegger i högform (när Arnold säger "get to the chopper" som bara han kan, då är han i högform) tillsammans med massa andra muskulösa armékillar

* Ett oändligt vapenförråd, och då är det inga små 9 mm utan dom största jävla kulsprutorna som finns.

* Ett coolt och nästan oslagbart monster som kan göra sig osynligt och skjuta laser.

* En brud som mest bara springer om kring och ska se snygg ut

* Ett gäng taskiga sexskämt och några ännu sämre "action-one-liners"

* Litervis och åter litervis med blod. OK kanske inte så mycket men en hel del är det.

Den har alltså allt en riktig grabbfilm ska ha. Av 22000 röster på IMDB.com så är 21000 manliga och bara 1000 kvinnliga röster, det säger ju en hel del.
Är den bra då. Nej de kan man ju inte säga, men är man ute efter en hederlig grabb-action så är den ju oslagbar.

The Simpsons-Maraton

Sjunde säsongen av världens bästa TV-serie, The Simpsons, släpps nästa månad på DVD så därför har jag ägnat en hel del tid nu på slutet åt att se igenom de 6 första säsongerna igen (Som innehåller ca 125 avsnitt). Vilken gång i ordningen vet jag inte men det är lika roligt varje gång och man hittar alltid nya grejer att skratta åt. Just nu har jag börjat på fjärde säsongen, som tillsammans med säsong 5 nog är dom bästa av dom som finns på DVD.


veckans låt v.10

Jag börjar verkligen älska System of a Down (har inte alls gillat dom förut) framförallt senaste skivan Hypnotize. Så därför är veckans låt-lista lite SOAD-influerad:

1:a

System of a Down - Kill Rock 'N Roll

2:or

System of a Down - Hypnotize
System of a Down - Holy Mountains
Eagles of Death Metal - Miss Alissa
Knife - Silent Shout (vet inte varför jag gillar den men)

Academy Awards

Tro det eller ej men jag var faktiskt uppe och såg hela Oscars-galan i natt. Var det värt det? Jo det var det väl. Det hände väl inget jätte-spektakulärt men det var ändå kul å se.
Galans kung (om man kan säga det om en film) blev, dock med liten marginal,
Crash. Den tog något överraskande oscar för bästa film och även för bästa originalmanus och bästa klipnning. Brokeback mountain blev väl delad etta med Crash, också den fick 3 priser för bästa regi (som nästan är samma som bästa film egentligen) bästa manus baserat på tidigare verk och bästa musik. Skådeseplar-priserna blev jämnt fördelade bland dom andra filmerna som inte fick dom stora priserna. Bästa manliga till Phillip Seymour Hoffman (Capote), bästa kvinnliga till Reese Witherspoon (Walk the Line), manliga biroll till George Clooney (Syriana, hans egna film Good night, and good luck var nominerad till bästa film och manus men George fick denna utmärkelse i stället) och kvinnliga biroll gick till Rachel Weisz (Constant Gardener). De tekniska utmärkelserna delades upp så att King Kong och En Geishas Memoarer fick 3 var. Akademin gjorde väl så att ingen skulle vara sur på efterfesten, Hip hop låten It's hard out here for a pimp från filmen Hustle & Flow fick konstigt nog en Oscar för bästa låt men akademin ville väl att dom inte skulle ställa till nåt sedan. Just det, det fanns en förlorare. Steven Spielberg som inte vann någon av dom 4 kategorier hans film Münich var nominerad i, men han ar ju redan så många så han behöver väl inga fler.
I övrigt om galan kan väl sägas att den var betydligt bättre än t ex Guldbagge-galan och trots att den varade i 3 och en halv timme så kändes det som att den gick mycket fortare. Jon Stewart var rolig som konferencier för galan. Roligaste presentatören var nog Ben Stiller i en misslyckad green-suit, jag vet dock inte om det var meningen eller om det verkligen var misslyckat, roligt blev det iaf.

Alfapet

Detta inlägg är till alla er som tcker att det skulle vara jätte kul att spela Alfapet igen men vet inte vart ni har spelet eller orkar inte hämta det uppe på vinden. Nu kan ni spela det på internet. Gratis!

Alfapet

Filmstudion

Filmstuidons vårsäsong har ju dragit igång. Det var visserligen ett tag sen det började, har bara glömt å rapportera. I kväll var faktiskt säsongens fjärde film men innan jag går in på den ska jag gå igenom dom tre första filmerna.

9/2
Sideways - En film jag redan hade sett. Eller rättare sagt en bra film jag redan sett. Underbart manus, bra skådespeleri. 4 i betyg av 5

16/2 Rosenstrasse - Tysk andra världskrigetfilm om tyska kvinnor vars judiska män blev tillfångatagna. Jag tyckte inte riktigt om filmen utan att veta varför. Men det var ändå en välgjord film som får 3 i betyg

23/2 Stage Beauty - 1600-tals-Teaterfilm. Inget vidare egentligen. Shakespeare in love är bättre (har jag för mig). Godkännt, 2 i betyg

Också idag var det Sin City, även det är en film som jag sett (jag t o m har den på DVD).Sin City är den absolut coolaste filmen som jag sett. regissören Rodriguez stil är helt underbar och han har, med hjälp av Frank Miller som gjort seriealbum om Sin City, verkligen fått till serietidningskänslan. Det känns som man öppnar ett serietidning med rörliga bilder. Som film betraktat är det väl inte den bästa men den är som sagt grymt cool.

veckans låt v.9

Skulle kunna vara samma låtar som förra veckan egentligen. Får väl göra lite ändringar.
Veckans låt är:

Nirvana - Very Ape

delat silver till:

Eagles of Death Metal - I Only Want You
Arrested Development Theme (för att serien är så bra. dessutom är det en rätt go låt)
Stone Sour - Orchids
Queens of the Stone Age - Go With The Flow