If I were a rich man, Ya ha deedle deedle, bubba bubba deedle deedle dum

Så här dagen innan man får lite pengar från csn så är det väldigt knapert på kontot.
Det är lite jobbigt när man börjar räkna in den lilla skara pantflaskor man har i sin ekonomi, framförallt när det visar sig att den utgör hälften av ekonomin.
men imorrn är det glömt, då har man pengar oc hdet ska firas med min och Elins 45års-fest på lördag. Längtar redigt mycket.

"Why should I change? He's the one who sucks!"

Igår ville Dennis se på film "Jag har inte sett Office Space på länge" sa jag så då såg vi den. Hade ju nästan glömt hur jäkla bra den är. Så jäkla klockrent manus med underbara karaktärer.
Handlar om Peter Gibbons som under en hypnos-terapi-session kommer fram till att han inte tänker gå på sitt avskyvärda kontorsjobb längre. Samtidigt så är det nedskärningar på gång och Peters bästa kompisar Samir och Michael Bolton (som yttra rubrik-citatet på frågan varför han inte kallar sig "Mike" för att slippa referensen till smörsångaren) bli uppsagda. Michael vet dock hur man med hjälp av ett virus kan sno pengar från företaget genom att föra över alla småcent som avrundas bort vid alla överföringar till ett konto och Peter lyckas övertala honom och Samir att utföra planen.
Det gänget är roliga, framförallt Michael, deras chef, Lumbergh, är underbart överdrivet sliskig, Milton med sin röda häftapparat och gigantiskt tjocka glasögon är så söt när han går omkring och mumlar med ingen och Peters granne som mest håller utkik efter bröst på channel 9. Plus alla andra små härliga bi-karaktärer som gör denna film så underbar.
En film som bör ses, framförallt om man är lite less på sitt jobb eller "having a case of the mondays".

8/10


Veckans låt v.21

Veckans låt är:

The Black Keys - Just Got To Be

runnerups:

The Mars Volta - Tetragrammaton
Che - Hydraulicks
Tool - The Patient
Racounteurs - Salute Your Solution

Nygammal musik

Upptäckte nyss ett band som jag haft ganska länge i playlisten och tyckt varit rätt bra men nu insåg ju att dom är riktigt jäkla bra.
Che heter bandet och är ett stoner-rock-band bestående av stoner-gudfäderna Kyuss's trummis Brant Bjork, som här spelar gitarr och sjunger, Bjork's efterträdare på trummor i Kyuss, Alfredo Hernandez (som även spelat lite i Queens of the Stone Age som i sin tur skapades av gamla Kyuss-medlemmar, Josh Homme & Nick Oliveri) spelar även trummor i Che och Unida's (ett annat jäkligt bra stoner-band som leds av gamla Kyuss-sångaren Andy Garcia) Dave Dinsmore står för basspelet. Det tråkiga med Che är att dom bara gjort en skiva, Sounds of Liberation, men hur jäkla bra är inte den då. 7 låtar där den ena är bättre än den andra och alla innehåller underbara riff från Bjork. Det är jäkligt svårt att välja en favoritlåt på skivan. Alla som gillar stonerrock borde, nej, måste kolla upp denna skiva.

Palle Kuling choklad

image59


                               You know you love it!!

Veckans Youtube v.20

This is just freaking awesome:


Veckans låt v.20

1a

The Killers - Read My Mind

2or

Tom Petty - American Girl
Justice - DVNO

Foo Fighters - Learn to Fly
The Hives - Main Offender


GBG

Examen står runt knuten och man kan ju undra vad man ska göra sen. Eller jag vet vad jag ska göra sen. Först blir det lite jobb på gamla goa Ica sen blir det med största sannolikhet flytt till Göteborg, dels för att min underbara tjej vill det dels för att jag bott i övik hela livet och vill, borde, måste prova nåt nytt. Först för att jobba till hösten kanske också våren och sedan nästa höst så blir det till att plugga filmvetenskap tills jag storknar eller tills det inte finns nå mer filmvetenskap att plugga. Sen så får man väl se vad som händer, jag skulle inte ha något emot att vara filmrecensent nånstans.

Sup å svälj, Simon Helg

Oj vilken underbar match som fick avsluta Allsvenska vårsäsongen. Hammarby - Gefle på Söderstadion.
Första halvlek var lite småtråkig, Hammarby hade mest boll å bäst spel men Gefle hade bästa chanserna, Shabaan visade dock stor klass å rädda bajen några gånger. I 40e minuten så kunde han visserligen inte stå emot längre. Gefles Johan Oremo drogs ner av Monteiro i straffområdet. Straff, utvisning och 1-0 till Gefle, det såg ut att bli en tråkig kväll.
Så i andra kom bajen ut och jagade kvittering, framförallt Charlie Davies som skapade många chanser men som vanligt sumpade lika många. Det var inte förrän i 80e minuten som Hammarby lyckades göra 1-1 och det var ingen mindre än Davies som stog för en snygg nedtagning och vändning i straffområdet vilket ledde till kvittering. Men dom grönvita var inte nöjda med det, trots en man mindre så jagade dom 3 poäng. Claudio Dadomo och Simon Helg (en favorit-spelare som är född 1990!!) byttes in och en av Helg's många dribblingsräder ledde till ett inkast. Ett inkast som han kastade till Petter Andersson som i sin tur drog sig mot kortlinjen och lyckades spela bollen snett inåt bakåt till Dadomo, som för övrigt inte gjort nåt rätt under sin tid i bajen, som tryckte in bollen direkt i bortre krysset i 93e minuten. 2-1 var ett faktum och Bajen får sommarlov med ett härligt läge inför höstsäsongen.

Nu är det slut...eller?

Man U tog guld i Premier League i dagens sista omgång. Real Madrid säkrade för ett tag sen La Liga-segern. Roma och Inter står på lika poäng inför den avslutande matchen i Serie A nästa helg. Som ni märker så börjar ligorna i fotbolls-Europa ta slut och nu när Allsvenskan tar EM-uppehåll så blir det snålt på fotboll (Champions League-finalen som undantag) fram till EM i sommar.
Äntligen tycker kanske vissa. Ge mig mer tänker jag och när det inte spelas nån fotboll på riktigt så får man väl fixa det på annat sätt och vilket sätt är bättre än att fixa Football Manager 2008 å börja lira? Sagt och gjort. Om inte allt för lång tid så tänkte jag påbörja ännu en karriär som manager i denna underbara spelserie, förmodligen i nån av dom lägre divisionerna i England för där trivs jag allra bäst. Barnet FC ligger ju varmt om hjärtat eller kanske Rochdale...får återkomma om den saken.

Snälla kom hem

Björn Runström du hör ju hemma på söder för fan.

image58


Hans kontrakt med Fulham/Kaiserslautern går ut nu i sommar och Bajen är tydligen på honom vilket är mycket goda nyheter. Kanske man får se några härliga filmningar och snygga mål från Runa i höst.

Veckans Youtube v.19

Veckans klipp är kanske den bästa reklamen ever. Sen att det är Eagles of death metal som står för musiken gör ju den inte sämre.
P.S. rekomenderar att ni ser den på nikefootball.com för bättre kvalité


The man who wasn't supposed to have a videogame console

I somras köpte jag ett Playstation 2 begagnat vilket användes flitigt och var mycket roligt tills det bestämde sig för att lägga ner verksamheten i början av detta år. Helt plötsligt så ville den inte läsa skivorna jag stoppade i. I samma veva så köpte jag ett Xbox 360 begagnat vilket har använts flitigt och varit mycket roligt fram till slutet av förra veckan då bilden och konsolen började frysa när jag spelade spel/såg på film. Jag kom fram till, trodde jag, att det var när nätverkssladden satt i som det vart knas och ja det funkade rätt bra när jag inte hade den i. Sen igår natt när jag skulle testa nätverk igen så lyckades jag spela ett par timmar Call of Duty via xbox live utan några problem (tidigare hade bilden frysts efter typ 5 minuter). Nöjd som jag var efter spelandet så tänkte jag avrunda natten med lite Seinfeld. Ack så fel jag fick. När jag skulle byta skiva så hängde sig allt, jag drar väl ur nätverkssladden tänkte jag men det hjälpte inte. När jag skulle starta igen utan sladd så möttes jag av Red Ring of Death vilket tyder på ett systemfel är i görninge, no shit. Paniken tilltog och jag kollade vad man kunde göra åt saken, testade lite simpla grejer och fick konsolen att funka igen. Någorlunda iaf, nu frystes bilden till var 5:e minut igen. Idag har jag inte (vågat) röra xoboxen på hela dan men nu för en stund sen tänkte jag börja me filmandet av min GTA-dokumentär och det blir bara RROD. Känns jävligt drygt just nu, framförallt med tanke på den ooooooerhört taskiga tajmingen detta hade. Nu när man äntligen ska få nytta av sitt TV-spelande (examensarbetet) ja då går konsolen å pajjar. Tydligen så finns det reperationsgaranti kvar på konsolen vilket är lite ljusning i det hela, fast det lär väl ta ett bra tag.
Två saker från det här tar jag nog med mig: Köp aldrig en begagnad spelkonsol och det är nog inte meningen att jag ska få se på film. Först går DVD-spelaren sönder, sen går PS2:an sönder, köpte en sladd för å koppla datorn till TV:n som numera inte funkar som det ska och nu senast då så har Xboxen lagt ner.
Känns rätt hellvete just nu


Veckans låt v.19

Veckans låt är:

The Mars Volta - Ouroborous

och inte:

The Killers - Read My Mind
Eagles of Death Metal - Don't Speak (I Came to Make a BANG!)
Kyuss - Hurricane
Priestess - Lay Down

TV-spel + Skolarbete = Sant

Det är dags för sista kursen på min utbildning innan examen 30:e maj nämligen vårat examensarbete. Först var det tänkt att jag och några till skulle göra en film men när vi inte fick vara någon stor grupp så valde jag min plan B som jag kom på kvällen innan förslaget skulle läggas fram. Eftersom jag bokade GTA 4 för några dar sen så tänkte jag att, eftersom examensarbetet helst skulle vara en dokumentär, jag kan göra en dokumentär om just GTA 4. Jag tänkte mig en Super-Size Me-ish dokumentär, jag ska ta reda på varför spelet är så hypat genom att dels dokumentera mig själv när jag spelar det, dels intervjua andra spelare, försäljare och spel-skribenter. Jag tog upp idén för lärarna och dom tyckte det var en riktigt bra idé så nu har jag tre veckor framför mig i TV-spelets tecken vilket ska bli mycket kul.


Veckans Youtube v.18

Jag får ta till en länk för denna Veckans Youtube men det är för att videon inte finns på youtube men det är så kul så jag måste ta me de ändå.
5:an har ett program som heter Hitmakers, ett idol-liknande program där 5 nordiska skivbolag lyssnar på massa artister för att se om det är nåt att ha.
I näst senaste programmet så var ett hårdrocksband med som heter Seven Circles. Musikaliskt var dom väl helt ok men alltså sångaren. Hans karisma, inlevelse rörelseschema och styrka i rösten är väldigt roligt att se och höra. Det hela blir lite The-Office-pinsam-humor. Tydligen är sångaren 28 år, det känns dock mer som ett mellanstadie-band typ. Anyway, enjoy!

Seven Circles