fylleblogg från min nya lya

Ja man har ju då fått en egen lägenhet fast man har ju inget internet än men man snor av nåns trådlösa internet så man kan fylleblogga åtminstone. Anyhoo detta blir mitt första blogginlägg från min nya lägenhet jag kanske skriver er om den nån gång i framtiden men nu ska jag nog se på simpsons å sen ska jag upp å jobba imorrrn. Hur var kvllen då?  jorå rätt så lugn men ändp jäkligt skoj, blir nog utagång imorrn också. jaja gpnnatt på ear.

Läser Lagerbäck min blogg?

Man skriver ett inlägg i paus om att Anders Svensson borde bytas ut å det första man ser när Sverige kommer tillbaka efter halvtid är Kim Källström som kommer in istället för Svensson. Har Lagerbäck en liten laptop i omklädningsrummet som han kunde kolla min blogg med eller?
Jaja nu vart du ju inget bättre efter bytet. Bedrövligare match var ju längesen man såg. Alla underpresterade och de va kallt å jävligt på nordirland (är de solsken så blir matcher roligare att se på hur de än går). Mittbacksparet Hansson/Mellberg gjorde två misstag vilket Leeds fjärde-forward, typ, Healy tog vara på å gjorde de två mål som räckte för att slå Sverige me 2-1. wellwell nu e de bara å vänta till Juni innan nästa landskamp är, då kan va väl förhoppningsvis förvänta sig bättre väder iaf.


Anders äter tacos i Borås

Byt ut Anders Svensson omedelbums! Tidernas gnällspik

Wiki-Man

Allas vår (eller ja, min) Youtube-favorit, VeryTasteful har äntligen kommit med en uppföljare till Forest Ninja (I Love Sasquatch). Den senaste musikvideon heter Wiki-Man och handlar om internet-lexikonet Wikipedia och den kan ses här:

http://www.youtube.com/watch?v=CvgINs2bVHo

Lucky me

Man har precis sett sporten på SVT 2 och TV:n får stå på över Mittnytt medan man checkar datorn lite. 22.30 börjar ser man att det börjar en film och tänker "vad kan det vara för nån?", kollar text-tv och läser att det är den film jag velat se hellre än någon annan som senaste åren nämligen Hard Eight, en av mina favoritregissörers, Paul Thomas Anderson's debutfilm. Den finns inte på dvd i sverige, isf hade jag köpt den för längesen, så de var tur att jag "råkade" se den nu.
Filmen handlar om en gammal man som är erfaren gambler och tar en ung screw-up med sig till Las Vegas för att lära honom vinna pengar men allt går inte så bra.
Underbara skådespelare med min favorit John C Reily i huvudrollen tillsammans med Philip Baker Hall. Även Gwyneth Paltrow och Samuel L Jackson spelar bra i viktiga roller och Phillip Seymour Hoffman är alltid bra även om han här har en väldigt liten roll. Det märks att det är PTA's debutfilm och den kommer inte upp i samma standard som hans senare verk (framförallt Boogie Nights & Magnolia) men det är ändå en mycket bra film där PTA återigen (eller de va ju första gången) får fram strålande skådespelarprestationer.

8/10


Fler skivsläpp på gång

Brittiska hårdrockarna Bullet For My Valentine håller på å spela in en uppföljare till sitt debualbum The Poison. Det nya albumet har ännu inget namn men ska troligtvis släppas till hösten. Två låttitlar är "Scream, Aim and Fire" och "Waking the Demon" och enligt producenten så kommer skivan vara full av "old-school metal" å det bådar ju gott. Apropå BFMV så ska dom vara förband åt Metallica på några av deras spelningar i sommar och andra band som ska värma upp Tallica-fansen i Europa är bl a Stone Sour och Mastodon (Heaven & Hell (Black Sabbath med Dio som sångare) har även varit på tal). Som jag sagt tidigare så får vi i Sverige nöja oss med HIM som opening act och som jag sa då så är det väl inget större fel på det men jag hade hellre sett något av dom andra banden jag räknade upp, framförallt Mastodon, men det blir nog bra ändå.
Och på tal om finsk hårdrock så ska Children of Bodom börja spela in nytt album efter sommaren.

Åhléns filmrea

Åhléns har sämst priser på DVD-filmer av alla affärer men när det vankas filmrea då går det att fynda en hel del. Vårens filmera, elelr nåt, startade i fredags och det upptäckte jag idag så jag gick in å köpte det första jag la ögona på. Det låter kanske värre än va det va för det första jag såg va The Squid and the Whale för 119 kr så då kändes det som det bara va å slå till. Får se om man går in nå mer å fyndar men det såg inte ut å va nån jättebra rea.

Veckans låt v.13

Under helgen har jag tankat hem en hel del, för mig, ny musik och även me grupper jag haft sen tidigare. De nya: Blue Cheer, Brazil, King Crimson, Soundgarden, Screaming Trees, The Sword, Wolfmother. De Gamla: Alabama Thunderpussy, Mark Lanegan. Detta har speglat av sig en del på Veckans låt-listan så veckans låt är:

Brazil - Crime (And the Antique Solution)

Också veckans låt fast inte lika mycket:

Alabama Thunderpussy - The Cleansing
The Ghosts of Verona - A Space Catastrophy
The Sword - Iron Swan
Fugazi - Cashout




PS: På tal om Brazil så kan jag bara tillägga en kort, kort recension av deras skiva som jag snackad om tidigare. Den tappade lite momentum i mitten med några låtar me lågt tempo. Men det störde inte och lägg därtill en stark avslutning och en absolut grymm öppning på skivan så gör det The Philosophy of Velocity till ett riktigt bra. Sen att det är ett koncept-album (om en författare försöker skriva en roman men fastnar i paranoida drömmar) skadar ju inte since I really like koncept-album.

vad skulle du göra om du hade 16661 kr över?

Jag skulle iaf rensa min "önskelista" på Discshop.se. Har höllit på hela dagen med att gå igenom hela deras filmsortiment (ok de vart lite hockey (fan då att modo loosade) å annat där emellan) för att lägga in dom filmer jag vill ha på min önskelista där. Bland deras 12000 filmer ungefär så hittade jag 87 filmer och boxar som jag vill ha och det vart totalt 16661 kr. Bland dom 87 är några av dom jag vill ha extra mycket:

Dog Day Afternoon
Everything is Illuminated
Bittersweet Life
Squid and the Whale
Hämnarens Resa
och
Brick

Very Well, såvida jag inte hittar 16661 kr nånstans snart så får man väl beta av listan allt eftersom


OMG I'm hooked

Ja men dåså det tog typ en å en halv minut för mig att inse att Brazil verkar vara en mycket bra grupp. Första låten bestod av 1 minut och 16 sekunders piano-klinkande och skrivmaskins-knapprande som gick över till första riktiga låten, Crime, som bara är underbar. Jag tappade nästan andan, vet inte om de var av lättnad för att de va bra eller bara av att det var riktigt bra helt enkelt men det var precis samma känsla som när jag hörde Son et Lumiere/Intertiatic Esp som inleder The Mars Volta's debutalbum De-Loused in the Comatorium. Och på tal om Mars Volta så är det tydligt att dom (ovh även dom andra banden jag räknade upp i förra inlägget) är en stor inspiration till Brazil men det ser jag verkligen inte som något dåligt, tvärtom för Brazil känns ändå som nåt eget. Spår 3 och 4, You Never Know respektive The Vapours, är också riktigt bra och det är bara att hoppas att fortsättningen håller samma nivå

A highly anticipated album

Jag upptäckte en ny gruppför ett tag sen vid namn Brazil men det har varit svårt att få hem deras senaste (och tydligen bästa) album The Philosophy of Velocity. Tills nu. Har bara två låtar kvar tills jag har fått hem detta album som jag sett fram emot väldigt mycket, eller rättare sagt extremt mycket, nästan till den grad att jag knappt vågar lyssna på det med rädsla för att dom ska vara dåliga.
Brazil spelar Post-Hardcore/Indie Rock enligt allmusic.com och deras influenser är The Mars Volta, At The Drive-In, Pink Floyd, Rush m fl. Detta är grunden till att jag verkligen sett fram emot denna grupp. Anyway nu är de 30 sekunder kvar till premiärlyssningen av Brazil, jag tror jag vågar det ändå.

En lugn helg och ett Modo i final (nästan)

Först hockey: Modo har ena skrdskon i final känns det som nu, vinst me 3-1 borta mot HV igår och Modo har redan nu "snott" den bortamatch dom behöver för att vinna semifinal-serien, nu räcker det med att vinna sina två resterande hemmamatcher så är de klart å betalt. Om Svartvadet var den stora hjälten i kvartsfinalen så är semifinalens stora namn, så här långt, Niklas Sundström (legat bakom 5 av Modo's 7 mål) och Karol Krizan (släppt in två mål på två matcher) och även försvarspelet i sin helhet. Tidigare har jag sagt 4-1 i matcher till Modo å det strå jag verkligen fast vid nu.

För mig personligen blir det en lugn helg iaf, have to recharge my batteries eller nåt. Det vart lite poker igår iaf. Var illa ute tidigt i turneringen men jag kämpade till mig en fjärdeplats iaf vilket inte gav nånting men jag spelade iaf bra tycker jag.


HIM + Metallica = sant?

Enligt Metclub så ska tydligen finska HIM vara förband åt Metallica på spelningarna i skandinavien. Tyckte om dom rätt mycket för något år sen men senaste skivan va inget vidare så jag tappade suget lite men det kan bli kul å se dom live. Samtidigt tycker jag det inte riktigt stämmer med HIM som förband, jag menar det e ju inte precis något röjar band, så jag är ltie kluven till beskedet. Men men det är ju ändå Metallica man åker för å se.

The Mans Volia

Var in på Åhléns en snabbis idag, kollar in skivorna för att se vilka Mars Volta skivor dom hade. Dom hade faktiskt senaste skivan, Amputechture, men det är egentligen ovesäntligt för det var den lilla platta som avskiljer olika gruppers/artisters skivor som tog min uppmärksamhet. På den platta som markerade början för Mars Volta's skivor så hade Åhléns-personalen skrivit "The Mans Volia". så jäkla un-proffesional och low-class, antagligen hade dom bara sett på framsidan till skivan och chansade på vad det stod. Ska klaga nästa gång jag e där för jag hade inte tid idag, men dom ska få veta att man inte kallar ett av mina favoritband för vad som helst.

The White Stripes

Det har varit mycket snack från mig om Queens of the Stone Age's nya album som släpps i Juni men dom är inte dom ända som släpper nytt i Juni. The White Stripes kommer att släppa nytt album som kommer heta "Thicky Lump". Enligt deras hemsida så är några låttitlar:

Catch Hell Blues
Little Cream Soda
Monkeys Have It Easy (discarded)
Rag And Bone
Clicky Bump (retitled into something pleasant)
Blue Orchid (relocated to previous album)
and
You Don't Know What Love Is (You Just Do As You're Told)


Alltså två skivor och en konsert att se fram emot. Det kan bli en rolig sommar.

Hammarby måste ju ha slagit rekord

Nej jag menar inte att dom klappade igenom i bandyfinalen igen och förlorade sin 6:e final under 2000-talet, även om det också måste vara nåt slags rekord, utan jag snackar om Hammarby Fotboll. Ungefär 3 veckor kvar till den efterlängtade Allsvenska premiären (Bajen har GAIS i första matchen) och aldrig tidigare har något lag kallats för "kris-lag" så ofta vid denna tidpunkt som Hammarby IF. Det är Målvakts-kris, krisartad försäsong, Tränar-kris, Kontrakt-kris, ja ta vilket substantiv som helst å sätt "-kris" efter så stämmer det in på Bajen. Om man får tro tidningarna iaf. Visst försäsongen har inte varit bra, Erland Hellström var skadad men han har tydligen fått klartecken för spel i premiären och nu senast var de ju andre tränaren Thom Åhlund som plötsligt hoppade av, så nog har det väl sett bättre ut för Bajen men att bli kallad kris-lag 39 gånger långt innan Allsvenskan ens har börjat är något överdrivet. 4-1 i premiären mot GAIS skulle sitta riktigt fint, kanske tystar media ett tag iaf.

Nya låtar och smakprov från Era Vulgaris

Upttäckte två nya låtitlar till Queens of the Stone Age's kommande album Era Vulgaris så just nu ser låtlistan ut så här, inte i rätt ordning förstås.


3's + 7's
Battery Acid
Flip on the Light
I'm Designer
Into the Hollow
Make It Wit Chu
Misfit Love
River in the Road
Sick, Sick, Sick
Suture Up Your Future
Turn on the Screw


Här är en live video med Josh Homme och Chris Goss när dom spelar Into the Hollow som alltså borde finnas med på Era Vulgaris som släpps i Juni


Veckans låt v.12

The Mars Volta - Roulette Dares (The Haunt Of)

inte veckans låt:

The Mars Volta - Cicatriz Esp.
The Mars Volta - Televators
The Doors - Light My Fire
sHEAVY - What's Up Mr. Zero

Men de va väl för väl, Modo

Det vart semifinal till slut för Modo, såg ju tämligen mörkt ut efter matchen i onsdags men det var mycket starkt att först vinna borta i Timrå och sedan vinna 7:e avgörande matchen hemma idag. Återigen vart det en jämn match (målmässigt vart det oavgjort i matchserien) men till slut kunde Svartvadet avgöra i sudden efter att Timrå öppnat lite för offensivt och låtit Modo komma 2 mot 1 två gånger i rad.
Nu väntar HV 71i semin och de kan nog bli bra. Dom imponerade inte precis i slutet av serien och fick en 7-match-serie mot brynäs så de kan nog bli bra för Modo även om HV vann 4 av 5 matcher mot Modo i serien varav båda matcherna i Swedbank arena. Men nu är de slutspel å nya förutsättningar och jag tror Modo är stärkta av vändningen mot Timrå

A new hope

Well igår vart en night to remember. Hyggligt perfekt fylla och en del härliga incidenter. Kvällen slutade iaf me att jag såg halva Office Space som jag sen såg färdigt i morse, så jäkla underbar film. Men nog om gårdagen, idag ska jag upp til umeå å fira min systersons 3-årsdag.

reporting directly from the scene

Sitter just nu hos Elin på för-förfest. Fick nyss en snögubbe som säger "Ho ho ho Merry Christmas" på min axel. Yea well vann både Buzz å singstar. men men anyhoo backt the party ey. over and out

(å elin hon är här hon också //elin tatatatatataaaaaa)

Revenge of the Drunk

(Läses med amerikansk filmtrailer-röst)

Last weekend one young man had too much to drink and the guards didn't want him around any more. This weekend he's looking for revenge. He will show them all that he can behave while being drunk.
One man. One Nightclub. Lots of Booze.
Tonight Kristoffer will play the lead role in this night's blockbuster:

Revenge of the Drunk

Rated PG-20


Stay tuned for the sequel tomorrow: The Hangover Strikes Back

Zlatan-klack a la Horava

Ett mål som inte ens kan hända me hjälp av någon bugg på nåt NHL-tvspel avgjorde kvartsfinal 6 mellan Timrå-Modo. Pierre Hedin skjut från blå, Miroslav Horava hoppade upp i luften för att undvika pucken, istället klackade han omedvetet pucken rakt upp i luften och sen via Timrå-målvakten Backlunds skirdsko in i mål. Visserligen omedvetet men målet vart rätt likt Zlatans klack mot Italien i EM 04. Horavas mål ledde till 3-2, 20 sekunder efter att Timrå kvitterat till 2-2.
Jaja nu väntar en avgörande match i Swedbank Arena imorgon och båda lagen har ju vunnit mer borta än hemma så det är väl kanske lite fördel Timrå...eller?

Time travelling

Tänkte på en sak häromdagen. När man sover så reser man i tiden på ett sätt. Om man somnar typ kl 23 och vaknar kl 9 morgonen efter så har man ju hamnat i framtiden. Man har tagit sig från en tid till en annan utan att göra nånting annat än att ligga i sin "tidsmaskin" och blunda. Så tidsresor är inget hokus pokus egentligen utan något alla gör varje natt...in a way

korrupta LA-snutar, schizofrena matematiker och uttråkade kontorsarbetare

Köpte några filmer på cdon.com som jag fick idag i posten:

Office Space - Handlar om tre kompisar som jobbar på ett kontor men dom är inte så förtjust i sin arbetsplats så när två av dom får sparken smider dom en plan för att blåsa företaget.

A Beautiful Mind - Handlar om matematikern John Nash's (spelad av Russel Crowe) liv. Om hur han kämpade mot sin schizofreni och hur han fick nobelpriset

L.A. Confidential - 50-talets LA. 3 kriminalare på den korrupta LA-polisen försöker hitta sanningen bakom en dödsskjutning på ett café.

Era Vulgaris update

Billboard har fått previewa Queens of the Stone Age's kommande skiva och i å med det så kom de fram lite nya låttitlar och lite info om låtarna. Förutom låttitlarna "Into the Hollow", "Sick, Sick, Sick", "Misfit Love", "Battery Acid" som qotsa.com släppte tidigare så nämndes "3's + 7's", "Suture Up Your Future", "I'm Designer", "River in the Road" (med Mark Lanegan på sång) och en gammal Desert Sessions-låt vid namn "Make It Witchu" (även den sjöng Lanegan på Desert Sessions-verisionen). Enligt Billboard så innehåller "Sick, Sick, Sick", "Battery Acid" och "3's + 7's" 'snabba kraftfulla riff' medans "Suture Up Your Future" och "I'm Designer" innehåller mer 'psykadeliska, boogie-liknande rytmer'.
Tidigare hade det ryktats om att Trent Reznor från Nine Inch Nails och Julian Casablanca från the Strokes skulle medverka på skivan men tydligen så fanns det inga spår från dom på dom 9 låtar som Billboard fått lyssna på. Nu är det bara några månaders väntan kvar tills man får lyssna själv.


Rock-sångare

Tänkte göra en liten spur-of-the-moment-lista på mina favorit-sångare. visst det finns dom som är bättre tekniskt and whatnot men dom här gillar jag skarpt iaf:

1. Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stone Age, Mark Lanegan Band)
2. Kurt Cobain (Nirvana)
3. Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle)
4. Josh Homme (Queens of the Stone Age)
5. Corey Taylor (Slipknot, Stonesour)

So come on, jump in the fire

Nu har äntligen the 'Tallica-boys börjat inspelningen på nya skivan å de var skönt att se lite nya studio-bilder på Metallica.com. Det var också skönt att dom har lite självdistans. Med tanke på fansens reaktion på Lars Ulrich's trumm-virvel-sound och Krik Hammett's lack of solos så skrev dom så här i och med studio-updaten:

The last couple days have been devoted to each band member working out the right sounds, including Lars who remembered to turn on the snare and Kirk who played a solo!

sånt gillar vi. I en radio intervju så sa Lars att dom vill och ska försöka släppa albumet i år, annars blir det senast nästa år. Men snart kommer ju QOTSA's skiva och dom har bokat in en del festival-spelningar i Europa, förhoppningsvis kommer dom även till Sverige. Tallica & QOTSA samma år, de dkulle vara för bra för att vara sant

This is Kristoffer reporting for SVT

Yay, har nu fixat praktikplats till våran första LIA (Lära i arbete) på skolan. Från 16e April och 8 veckor framåt kommer jag vara hos SVT Mittnytts reporterteam i Övik och hjälpa dom å filma å redigera inslag and what not. Känns jäklit skönt att det är fixat för det har varit lite halvtrögt att hitta nån plats men nu känns de kul att det vart på SVT på hemmaplan iaf.

In other news: Ska strax iväg å se femte kvartsfinalen mellan Modo - Timrå. 2-2 i matcher så här långt efter att Modo först tog en stark bortaseger i lördags för att sedan slarva bort övertaget i förrgår. Nu gäller det att vinna ikväll annars är det antagligen kört.

my precious högra lillfinger

Jag har supit bort halva känseln i mitt högra lillfingret. Nämen så här är det jag vaknade upp i söndags och kände att mitt lillfinger var halvt bortdommnat, kändes som typ när armen börjar "somna" fast bara lillfingret. Det går väl över ganska snabbt tänkte jag men det sitter i än och det känns jävligt weird. Förmodligen får jag amputera fingret eller hela armen eller så har jag fått en dödlig sjukdom i fingret eller så är det helt ofarligt och jag är som ny igen inom kort. Men just nu känns det väldigt mysko.

Veckans låt v.11

Vekcans låt:

At The Drive-In - For Now... We Toast

runnerups:

Blood Brothers - Lazer Life
sHEAVY - What's Up Mr. Zero
Mark Lanegan Band - Come To Me
The Small Faces - All Or Nothing

with somewhat distance

har väl kommit över den värsta nojjan över vad som kan ha hänt igår och känner mig rätt så ok. Alltså det blir alltid fel när man inte riktigt är förberedd för fest, oplanerade fyllor blir alltid värst. tycker inte jag drack så jättemycket ändå, eller jo kanske och snabbt och då går de ju som de går. Men men jag har livet i behåll och det blir antagligen fest nästa helg också men den här gången är jag förberedd.

PS 1 alltid skönt med lite fotboll så här dagen efter. Inter - Milan var ett riktigt bra derby och sen att Zlatan avgjorde med ett pass (till Cruz som hade varit på plan i 10 sekunder typ) och det avgörande 2-1 målet.

PS 2 Mark Lanegan är riktigt jävla bra bakis-musik

Tänker tillbaka på gårdagen...

...so embarrassing

genuine pinsam jävla fylleblogg (hyllning till min fader)

här blottar jag mig för hela jävla världen, men vad gör man inte. anyways, anyhoo, kvicknade just till men upptäckte att istället för att sitta på nån parkbänk nån stans så satt jag hemma på min egen toalett vilket var ett jävulskt plus (tack och förlåt pappa för hemresan). Vart lite mycket ikväll (några red bull + vodka extra som jag kanske hade klarat mig utan), och jag som inte ens skulle ut (jävla happy hour) men men jag har egentligeningen ingen aning om vad som hände eller händer de ända jag vet är att jag vart kinda utslängd/utledd sen kom fadern mmin och hämtade mig efter några om och men huvusaken är att jag är hemma nu och kan skriva detta inlägg för att sedan lägga mig i minn egen säng och sova skönt.

PS 1. fan va långt jag skrev för att vara i fyllan DS

PS 2 The Ark vann tydligen, Vöntat? ja. Härligt? som fan!

Faith of the unknown one, the deliverer

"The deliverer" i den meningen är biljett.nu och det visade sig till slut att ha "Faith" lönade sig för idag fick jag äntligen hämta ut biljetten till Metallica på sthlm Stadion den 12e Juli. Dom skickade t o m ett par öronproppar vilket kan komma till användnig. Nu är det bara en 4 månader lång väntatn som ligger framför en men man får stilla sig med lite Live Shit och Cunning Stunts och dylikt.


tallica

Bang your head against the stage like you never did before...

No remorse is the one command

Senaste nytt om Metallica och deras kommande album är att dom ska börja spela in 14 nya låtar nästa vecka och att releasen nu verkar vara framflyttad till 2008, läs mer om det här. I väntan på skivan får man nöja sig med en bok som släpps snart, 'Metallica and philosophy' heter den och sägs vara "en provokativ studie om den 'tänkande mannens metal-band'". Läs mer om boken här.
Ej att förglömma så ska jag ju som jag tidigare nämnt också se 'Tallica live i sommar. Jag har fortfarande inte fått biljetten som jag förbokade hos biljett.nu och jag började bli lite orolig och mailade biljett.nu som gav mig lugnande besked om att biljetter skulle börja skickas ut nästa vecka och att man var garanterad en biljett så allt är väl frid och fröjd.

Snart dags för match

Ikväll är det dags för andra slutspelsmatchen i elitserien. För att sammanfatta första matchen som spelades i förrgår kan man ju citera gamle komikern Rodney Dangerfield (RIP) som en gång sa "I went to a fight the other night, and a hockey game broke out". Själva matchen slutade 2-1 till Timrå men det var ju slagsmålen de snackades om. Det helade började med en inte alltför vacker slashing från P-Å Skröder som resluterade i det första matchstraffet av totalt 6 som dealdes ut i matchen. I samband med utvisningen kom även 1-0 för timrå. Strax efter det så hamnade Jonatan Hedströms klubbspets inanför Karol Krizan's målvaktsmask. Hur pass illa det tog, om det ens tog, vet bara Krizan själv men jag tycker att något straff skulle ha delats ut. Någon minut efter det bröt den största fighten ut. Egentligen va de väl ingen jättefight Döme bökade in nån i sargen å de va väl det, hur domaren kunde få fram 5 matchstraff är lite märkligt. Domaren va iofs inte specielt bra överhuvudtaget inte för att Modo förlorade på att domarinsatsen va kass men ändå. Jaja ny match ikväll iaf och jag tror på hemmavinst för Modo med 4-1

Varför blir det alltid fel i Champions League-studion?

Det slår aldrig fel. Varje sändning från Champions League på 6:an när dom kommer tillbaka till studion från ett av alla reklamavbrott så inleds studiosnacket av Claes Runheim som säger "...ommen tillbaka" eller "...dra halvlek börjar snart". Alltså varje gång så får Claes klartecken att börja för tidigt så början på alla hans "välkommen tillbaka"-meningar blir stympade.Det är väl ok om det händer någon gång men efter varje reklamavbrott e fan jävligt low class.

The Simpsons 9

Idag släpptes säsong 9 av tidernas näst bästa serie (Arrested Development är knapp etta) The Simpsons. Det kom väldigt plötsligt, jag hann inte ens börja längta för jag upptäckte bara för några dagar sen att den skulle komma idag. Det har blivit lite av en tradition att köpa den på Onoff första dagen för mig, de har varit så med dom tre senaste boxarna iaf och säsong 9 blev inget undantag. Vanligtvis brukar dom kosta 499 kr hos Onoff men till min förvåning så hade dom sänkt priset till 449 kr på denna nya box så denna dag kunde inte bli så mycket bättre helt enkelt.

Dricks med en twist

Jag hade inga dricks-pengar i lördags så då får man ju vara lite fyndig.

dricks

Kontorsstol-skate-infall

satt på skolan idag å arbetade lite (med betoning på lite) när vi (jag, simon, dennis, jonas) efter att ha sett denna video på youtube fick ett infall för att göra våran egna kontorsstol-trick-video. Med hjälp av två MacBook's och en mobilvideokamera så filmade vi Dennis trick som bestod av att han skulle åka fram och hoppa över två energidryck-burkar. Vi filmade x antal gånger från olika vinklar, t o m "Wheel-cam" (vi tejpade fast mobilen vid ett hjul på stolen), och nu gäller det bara att försöka klippa ihop allt material and share it with the masses.

100 Höjdare

Så har en ny säsong av Filip & Fredrik's 100 Höjdare dragit igång. Den här säsongen går i samma spår som förra i och med att dom träffar massa knepiga, unika, sköna människor. En skillnad är att dom i år även kommer besöka Norge och Danmark.
Gårdagens programm var riktigt jävla bra. Bäst var mannen som bodde i en bil utanför Robertsfors. Hans catchphrase va typ "äh, de e väl inget speciellt". Degerfors-gubben, som kände alla svenska elitdomare och gjorde underbart dåliga imitationer av olika djur, var också underbar.

Very Tasteful

Måste tipsa om youtube.com's kanske roligaste användare: VeryTasteful. Hans riktiga namn är Billy Reid och har gjort en del korta musikvideos och annat smått å gott. Hans filmer är riktigt fåniga och dumma och det är just det som gör dom så förbannat roliga.

Mina Favoriter är:

Gary The Banana
I'm Typing LOL
Caller ID
Man on the Scene - Yesterday
Go Fish

Veckans låt v.10

Veckans låt är utan tvekan:

sHEAVY - What's up Mr. Zero

långt ifrån men ändå närmast:

The Blood Brothers - We Ride Skeletal Lightning
Tool - Forty Six & 2
Unida - Thorn
Tool - Schism

SAOL (fucking blogg.se)

Till att börja ska jag klaga på blogg.se. Dom har gjort nån slags uppdatering nu som inte vill funka som de ska, dessutom har dom bytt allas lösenord utan å säga till och om man skickar förfrågan om nytt lösenord så kom det inget mail på PC:n. Nu försökte jag göra det på macen och då funkade det så nu är jag tillbaka och bloggar igen. 

Och nu till huvudnyheten; jag har skickat in ett förslag på ett nytt ord till Svenska Akademins Ordlista. Vilket ord? Underskattningsuppbyggnad. Och vad betyder det då? Jo det är ett ord jag kom på för några år sedan och det används framförallt i sportsammanhang. Underskattningsuppyggnad är när man låtsas framstå som sämre än vad man är inför motståndaren för att man på så sätt ska underskattas av motståndaren för att sedan vända det till sin fördel. Jag vet inte när nästa upplaga av SAOL kommer men förhoppningsvis finns ordet Underskattningsuppbyggnad finnas med där.

kind of fylleblogg

sitter hemma nu after a night out. Vi hade klassfest ikväll med diverse lekar, en femkamp vart det. Mitt lag kom sist men de var meningen eller vi tänkte komma sist eller först, inget jävla mittemellan, å de lyckades vi med så everyones happy eller nåt. Jag knäckte iaf, typ, alla på singstar vilket är härligt.
Anyways Dennis sa massa grejer som jag skulle blogga om ikväll som jag inte kommer på nu, kanske blir nån bakis-blogg av de imorrn. Speaking of imorrn de e ju vasaloppet imorrn, kanske ska upp å se det....eller inte, då. Anyhoo good night and peace out från världens bästa fyllebloggare, eller nåt, keep it real

Bokrea, Skor, Bas och Zlatan

Tänkte bara uppdatera lite. Hittade en bok idag på Akademibokhandelns bokrea. Det vart Truman Capote's Med Kallt Blod.  Jag har inte sett filmen Capote, som handlar om hans arbete bakom med den här boken, men efter att ha läst klart så hoppas jag ha ännu större anledning att se filmen. Jag köpte även ett par skor idag, ett par svarta Converse.
Har lärt mig en hel del låtar på bas den senaste tiden som t ex: The Clash - Should I Stay or Should I Go, Bloc Party - Helicopter, The Strokes - Reptilia, At The Drive-In - Pattern Against User och The Ramones (eller Metallica) - 53rd & 3rd. Det känns som de går framåt hela tiden med spelandet och jag förväntar mig att inom kort slagit igenom som den nya Lemmy.

Till sist; dagens glada nyhet. Zlatan är tillbaka i landslaget. Det är jäkligt skönt och nu med Allbäck skadad så är det extra viktigt att han ställer upp.


Varför sitter Peter Jihde så konstigt?

Det är väl ingen nyhet att Peter Jihde's talkshow är kass men jag undrar varför han sitter så konstigt med fötterna. Såg lite av talkshowen igår å störde mig på det och kom då på att jag stört mig på det tidigare när han va på sportspegeln. ok för er som inte uppmärksammat sätt att placera fötterna när han sitter så ska jag försöka förklara. Han liksom vrickar högra foten så fotsulan pekar åt vänster och sedan ställer han vänstra foten ovanpå den högra. Lite svårt å förklara å de låter säkert helt skadat och ska jag vara ärlig så ser de helt skadat ut också

CV

Igår spelade vi in ett låtsas-CV på skolan mest för att lära oss studion å Pro Tools å så. Jag gick in för att göra ett riktigt uselt CV å det blev så här:

Jag: Um.. Hej. Jag hörde nånstans att ni sökte medarbetare och jag har liksom inget speciellt för mig nu för tiden så jag tänkte varför inte.
Få se nu vad har jag gjort tidigare? Ja jag hoppade av gymnasiet iaf, blev så less. Annars har jag inte precis några meriter. Jo just de jag har haft två jobb. ena va på ...

Referens 1: Ha! den pajsaren, ja han jobbade väl här ett halvår ungefär. Kom inte i tid nån gång, jo förresten en dag när en medarbetare fyllde år va han i tid. Hans min när de inte fanns nån tårta var obetalbar *skratt*

Jag: sen jobbade jag på ....

Referens 2: Den jäveln. Ja han fick jobb här men efter två veckor kom jag på honom med min fru. Alltså hade han varit här nu så skulle han förbanna den dag han föddes.

Jag: Jaja söker ni nån som mig så hör av er. Om ni undrar vad jag vill ha för lön så är jag nöjd om jag får tak över huvet och mat för dagen.