Gott nytt år

Gott nytt år på er alla

Broken Sword som film

Här är ett inlägg till alla er som har spelat data spelet Broken Sword, vilket jag antar inte är så många iofs men whatever.
Om det någon gång skulle göras film av Broken Sword vem skulle passa bättre i rollen som George Stobbart än Matt Damon. Jag menar, kolla på den här bilden från Talented Mr.Ripley och ta bort glasögonen. Där har ni ju George




Wilhelm-skriket

Här kommer en länk till en sida om filmhistoriens mest kända skrik

Marlon Brando

Undrar om inte Marlon Brando är den skådis som är mest omsjungen. Jag sökte på letssingit.com och fick 33 träffar. Det är ganska många låtar det. Nån som vet nån skådis som är omnämnd i fler låtar let me know.

QOTSA på sporten

Såg nyss SVTs sport och när dom hade nån trailer för nån värdscupstävling i skidor körde dom början på Queens of the stone age's låt Burn the witch. Coolt

Vad i hellvete

Jag kan inte lägga upp länkar nu för tiden. Jävla skitsida. Jag blir så förbannad

Filmtips

Gökboet ikväll på 2an 22.30

Jack Nicholson i sitt esse. Fick en av dom mest välförtjänta oscarstatuetterna (bästa manliga huvudroll) för den här rollen. Filmen fick också oscar för Bästa film, Bästa manus, Bästa regi och Bästa kvinnliga huvudroll. En så kallad grand slam.

Se den och njut

IMDb.com - Världens bästa sida...eller?

IMDb, eller Internet Movie Database som det är en förkortning av, är som dom beskriver sig själv "Earth's biggest Movie Databse" och är nog den bästa sidan på hela internet. Jag är nog inne på den i snitt 5-10 gånger per dag. Det finns absolut allt om alla filmer som gjorts (det är iaf inte många som missat). Men den har ett problem, deras rekommendationer. Alltså på varje films egna sida har dom "If you like this, we also recommend" och jag lovar att på 90 % av filmerna rekommenderar dom Gudfadern. Det spelar ingen roll om det är en musikal, krigsfilm eller vad det nu kan vara. Och ibland är det helt sinnesjuka rekommendationer. Exempel: Jag råkade komma in på Ocean Ave. (den total-usla svensk-amerikanska dokusåpan som gick för några år sen) och då stod det "If you like this, we also recommend....Donnie Darko". Någon som ser någon connection. Kolla runt på lite filmer och jag lovar att ni hittar några likannde skumma, osammanhängande och samtidigt roliga rekommendationer.

Veckans låt v.52

Veckans låt:

Queens Of The Stone Age - In The Fade

Nästan:

Sheavy - Firebird 350
Metallica - Sweet Amber
David Brent - Freelove Freeway (från the Office)
Mark Lannegan Band - Come To Me

Så var ännu en jul förbi

Min 19:e julhelg är avklarad. Man börjar kunna det här nu.

Julafton - Seg som vanligt. Även fast man inte borde bry sig så mycket om julklapparna nu för tiden så blir man (åtminstone jag) i princip som ett barn när det kommer till utdelningen av klapparna, lite fjantigt är det men sant. Vad fick jag då, jo bl a: 3 säsongen av seinfeld, film, tv spel, sockar (som jag faktiskt blev glad för, det hade börjat sinat på sockfronten) m m. En fråga kvarstår ju efter dopparedagen. Varför visar SVT ett program om änder i Japan efter Kalle Anka. Det är ju antagligen inte så många som tittar på TV just då men det måste väl ändå finnas något annat att fylla ut programtiden med.

Juldagen - Party, jag tror det är första gången jag varit ut på juldagen. Det var kul. Jävligt livat. Sen är det ju inte fel att gå plus när man är ute, jag vann nämligen 330 spänn på texas holdem (det är nån ny variant istället för black jack) så de vart lite extra kul. Nåt som också kul eller snarare bissart eller till och med surrealistiskt är stället vi hade förfest på; En kiropraktor-mottagning. Jag vet de låter absurt. Det gällde att hålla reda på flaskorna så man inte groggade med nån slags massage-olja eller nåt. Men det var inte så kul på....

...Annandagen - Var nämligen bakis imorse. Det har blivit som en jobbig ovana på sistone. Fast de är ändå bättre att va bakis än att förstöra kvällen innan med att bli dålig. Får se hur det blir på nyårsdagen om det går bättre då. Och när man vaknar vad är det man får se. En hel jävla dag om Tsunami-katastrofen. With all due respect till alla som varit med om tragedin (för det var verkligen tragiskt det som hände) och förlorat anhöriga och så men jag kan faktiskt inte riktigt bry mig så här ett år efteråt. Jag kanske låter cold-hearted men så är det. Jag förstår inte hur det känns men jag förstår alla som har det tufft efter tsunamin. Jag har inte varit med om nåt liknande och jag vet inget om dom personer vars olika historier om hur det var där borta och hur det är här hemma efteråt rullats om och om igen på TV idag så därför har jag svårt att känna nåt riktigt medlidande. Jag tycker heller inte att det ger nåt att sitta hemma framför TV:n och tycka synd om de som drabbades för ett år sen. Visst, det är verkligen synd om dom men varken jag eller dom mår bättre av att jag sitter hemma och suckar. Det skulle eventuellt få mig att känna mig som en sämre människa som klagar över minsta lilla när det finns dom som har det värre. Självklart finns det dom som har det värre än jag, det finns det alltid, men det är faktiskt inte nåt jag kan göra åt det (Som föräldrar som säger åt sina barn att äta upp sin mat och att dom ska tänka på dom svältande barnen. Men allvarligt talat världssvälten kommer ju knappast upphöra bara för att svenska barn äter upp all sin mat). Kanske hade jag kännt annorlunda om jag hade varit mer involverad i alltihop men nu är jag inte det så därför känner jag som jag känner. Jag bidrog med pengar till insamlingen som gjordes för ett år sen ungefär och jag tycker det hjälper mer än mitt medlidande. Avslutningsvis kan jag ju säga, så jag slipper bli utmålad som nån egotrippad idiot, att jag tycker det är tragiskt det som hände och att de som förlorat någon har all rätt att sörja hur mycket dom vill men jag anser inte att jag har någon skyldighet att sitta hemma och tycka synd om dom, det gör ju varken från eller till.


Feliz Navidad

Jag jobbar imorgon och åker sedan till min syster för att fira jul så det här blir nog sista inlägget innan julhelgen. Så det återstår väl bara en sak och det är att hälsa er som läser detta en riktigt god jul och ät för guds skull inte för mycket julmat, för det är ju inte så gott egentiligen.

PS apropå rubriken Feliz Navidad. Har ni tänkt på att refrängen i After Darks melodifastival-bidrag La Dolce Vita är direkt tagen från refrängen i Jose Felicianos jullåt Feliz Navidad. Jo de är sant, lyssna så får ni se. "ja jag vill leva la dolce vita" "I wanna wish you a merry christmas"


Veckans låt v.51

Så här i juletider så måste det ju bli en jullåt så veckans låt är

The Darkness - Christmas Time


Delad andra plats:

System of a Down - Vicinity of obscenity
Quitter - Contrails
Queens of the Stone Age - Feel good hit of the summer
The Kinks - Everybody's gonna be happy

Dagens Filmtips

Memento ikväll 22:30 på 2an

En av mina absoluta favoritfilmer

Kolla in

Alla bör kolla in filmen Lost Highway 22.30 på SVT 2 av 2 anledningar

1. Regi av David Lynch vilket, som så ofta, innebär en helt vrickad (orkar inte ens försöka förklara vad den handlar om) men ändå bra film
2. Världens äckligaste/mest skrämmande film karaktär nånsin (som jag har sett iaf) är med, Mystery Man. Hans ögon har jag mardrömmar om än.

Mystery Man

Mystery Man: We've met before, haven't we.
Fred Madison: I don't think so. Where was it you think we met?
Mystery Man: At your house. Don't you remember?
Fred Madison: No. No, I don't. Are you sure?
Mystery Man: Of course. As a matter of fact, I'm there right now.
Fred Madison: What do you mean? You're where right now?
Mystery Man: At your house.
Fred Madison: That's fucking crazy, man.
Mystery Man: Call me. Dial your number. Go ahead.
[Fred dials the number and the Mystery Man answers]
Mystery Man: [over the phone] I told you I was here.
Fred Madison: [amused] How'd you do that?
Mystery Man: Ask me.
Fred Madison: [angrily into the phone] How did you get inside my house?
Mystery Man: You invited me. It is not my custom to go where I am not wanted.
Fred Madison: [into the phone] Who are you?
[Both Mystery Men laugh mechanically]
Mystery Man: Give me back my phone.
Mystery Man: It's been a pleasure talking to you.

Jag skulle bli ganska rädd om nån sa så till mig

Missat jubileum

Fan också. Har ju glömmt att fira mitt 50-inläggs jubileum. Jaja får ha det senare. Kanske på juldagen, då blir det röj, tror jag.

I am inspired by the Deeeeevil

Jag tycker att nån borde göra en film som handlar om Satan och hellvetet nu så det kan släppas den sjätte juni i år. Låt mig förklara:

sjätte juni 2006 = 06.06.06 = 666 = the number of the beast

Det passar ju perfekt men det värsta är ju att man bara får en chans var 100:e år, så om ingen annan tar vare på denna chans så får väl jag göra det.


PS Rubrik är ett citat från filmen
The Name of the Rose (baserad på en bok av Umberto Eco) med Sean Connery i huvudrollen. DS


Det var bättre förr....

Med risk för att låta som en gammal gubbe så säger jag det ändå: Det var bättre förr. Jag syftar förstås på King Kong som jag såg igår på bio. Men jag måste säga att 1933 års jättegorilla fortfarande är kungen av Kongar. Ok, nu ska jag klaga lite på den nya.
För det första var den, som dom flesta klagat på, alldeles för lång. 3 immar och 8 minuter (jämfört med originalet som bara är 1.40) är i längsta laget (jag säger inte att alla filmer som är över tre timmar är för långa, Magnolia ett bra exempel). Peter Jackson hade nog kunnat skurit av en halvtimme eller två. Men trots att den nästan är dubbelt så lång som originalet så är det inte så mycket mer som händer i den nya. Jackson har mest dragit ut på scenerna (framförallt Kongs slagsmål-scener).
För det andra så tycker jag inte om att denna gigantiska apa som har titelrollen är så kännslig och mänsklig i den nya verisionen. Det hade varit bättre om dom använt gammal hederlig stop-motion teknik istället för Andy Serkis skulle göra en Gollum-revival.
För det tredje är det ju helt absurt att Ann (skådespelaren spelad av Naomi Watts) får känslor för denna håriga enorma best. Hallå!! Kong är en enorm primat som bryter käkar av förhistoriska dinosaurier. En naturlig reaktion är ju rädsla, som den gamle Ann (spelad av Fay Wray på 30-talet) visade filmen igenom. Och när Naomi-Ann till och med försökte lära Kong nåt slags tecken för beautiful, ja då gick det för långt. Jag väntade ju bara på att apan skulle börja prata i slutet, men så långt gick det ju som tur var inte.
Och för det fjärde så fattar jag inte riktigt meningen med karaktären Jimmy. Helt onödig side-story som inte fick nån direkt klarhet (lite coolt dock att han läste Heart of Darkness, boken som Apocalypse Now är baserad på).
Nu var ju 2005 års King Kong inte helt värdelös. Sannslöst vacker, Jack Black som gör mycket bra ifrån sig i en förhållandevis seriös roll, och duktigt regisserad av Peter Jackson, fast jag gillar inte hans användning av slow-motion (han har nån speciell typ av slow-mo som jag inte riktigt kan beskriva men han använde samma typ i LOTR-filmerna) men sånt får man väl ta. Men det bästa med filmen var alla referenser till originalet. Många scener var tagna rakt av och andra grejer hade Jackson fått med på nåt annat sätt (t ex låtsas-infödingarna på broadway hade likadana kläder och var målade på samma sätt som dom infördingarna på ön var i 33 års verision)
Betyget då? 3 bananer och ett bananskal av fem möjliga.

The eight wonder of the world

Ska strax iväg å se King Kong på bio, ska bli kul att se hur Peter Jackson tolkat 30-tals klassikern. Och det är ju alltid kul att se Jack Black. Såg originalet från 33 idag bara för att fräscha upp minnet innan remaken. Jag diggar verkligen den gamla, OK effekterna är ju inte dom bästa men vadå de va ju 72 år sen och för att vara så gammal så är det verkligen spektakulärt, så det ska mycket till för att dagens variant ska knuffa ner originalet från ap-tronen. Den gamla är ju bara 1 och 40 så det ska bli intressant att se vad Jackson har fyllt ut dom 80 minuterna som den nya är längre än originalet. Jaja jag återkommer med mer information.

All work and no play make ostn a dull boy

Kommer att bli en dryg vecka framöver. jobbar måndag till fredag och slutar som tidigast kl 18. ujujuj. hoppas det inte blir nån Jack Torrance-repris bara.

Celebrity Daredevil

Håller fortfarande att se Celebrity Daredevil, och det blir bara bättre och bättre. Såg nyss Rodmans stunt där han skulle hoppa med en bil utför en klippkant och en vajer drar honom ur bilen precis efter kanten. Allt går bra ända tills vajern svingar tillbaka Dennis rakt in i bergväggen. Och det var så kul att höra Rodman när han dinglade i vajern efter hoppet full av adrenalin. "oh yeah....oh yeah....oh fuck" BAM rakt in i berget. Och sen fattade ingen hur det kunde hända. Det kan ju till och med jag räkna ut att om man svingas ut från en klippkant i en vajer så måste man ju komma tillbaka förr eller senare, man hänger ju inte precis still rakt ner.

Om det går nån repris på detta, SE DET!!!!!!

Världens mest patetiska TV-program

Världens mest patetiska TV-program måste nog vara Celebrity Daredevils! (TV4, Fredag, 00:20), och självklart är det Amerikanskt. I detta program ska tre amerikanska kändisar utsätta sig för faror. I kvällens avsnitt ska bl a Dennis Rodman köra utför en klippkant med en bil och "förhoppningsvis dras ut ur bilen med hjälp av en special-vajer" som programmledaren så dramtiskt målar upp det hela. Obviously så är det hela jävligt supervised så det är antagligen ingen fara med kändisarna. Om det nu är kändisarna som utför stunt-tricksen för i kvällens första trick "utfört" av Angie Everhart (nån slags skådis) sprang hon omkring å brann uppe på nån skyskrapa. Men allt man såg var en människa med overall och ansiktsmask som brann sen när allt var släckt och klart  fick man se Angie ta av sig ansiktsmasken. Inte så svårt att trickfilma med andra ord.

Hela programmet är så amerikanskt och så patetiskt att det blir helt underbart roligt, framförallt programmledarnas seriositet när dom gång på gång utreder hur dödshotande alla trick är.

Hoppas verkligen det går fler programm framöver för det är bland det roligaste jag nånsin sett. Som inte är menat vara roligt.

Bandy

Imorrn ska jag ner till Edsbyn och se bandy. Edsbyn-Hammarby i den så kallade "bandykyrkan" (Mest idiotiska arenanamnet efter Nashvilles hockeyarena Gaylord Entertainment Arena). Det blir första gången jag ser bandy live har sett lite på TVmen är ingen jätte bandy-fantast men de ska bli kul å se. Hoppas Bajen tvålar dit Edsbyn med 3-4 mål

Länk

Tänkte bara lägga ut två länkar:

Aftonbladets underbart rolige kolumnist
Johan Hakelius

och

Aftonbladets samling av Jan Stenmarks verk.


Enjoy

Bisarr

Världens mest bisarra låt måste vara System of a Downs Vicinity of Obscenity. Det är svårt att med ord förklara hur sannslöst knäpp den låten är, man måste höra själv. Men textraden "Banana banana banana banana terrecotta banana terracotta terracotta pie!" säger ju en del iaf. Men det mest bisarra är inte låten i sej utan att låten är riktigt bra, tycker jag iaf. De flesta SOAD-låtar är mer eller mindre knäpp och oftast blir det bara för mycket men Vicinity of Obscenity går över gränsen av vad som är för mycket och på nåt sätt blir det bra.

Veckans låt v.50

Veckans låt är (äntligen):

Quitter - Contrails

Nu har jag tjatat om denna låt i 3 veckor så jag hoppas nån har upptäckt denna underbara men okända grupp

Runner-ups:

Masters of Reality - Third man on the moon
Metallica - Outlaw Torn
Coldplay - Fix you
Zelda Theme

VM

Kom på att jag inte ens kommenterat VM-lottningen. Tycker att den blev bra för Sverige men det va tråkigt att det blev England igen men det ska väl gå bra ändå. Jag tror det går så här; Sverige spelar oavgjort mot England och vinner mot Paraguay och Trinidad. Paraguay vinner mot Trinidad och England och tar andraplatsen i gruppen efter Sverige. OK man ska inte underskatta Paraguay och absolut inte England men man kan ju hoppas att mitt scenario inträffar.

Vad händer?

Vad är det som händer egentligen? Jag skriver ju ingenting. Nåt är fel. Måste skriva nåt nu iaf. Vad har hänt medan jag har varit borta. Ingenting egentligen. Har fått låna en gitarr så nu ska ja försöka lära mig lira och sen starta ett band och sen erövra världen.

Har börjat spela det nya strategi spelet the Movies. Inte spelat så mycket men det verkar ganska kul. Fast man borde få vara med involverad i själva filmandet.

Roligast i gårdagens 100 höjdare! Fadde försöker få kontakt med sina grannar. Sannslöst roligt. Sen är ju klippet med Linderborgs en klassiker

Har precis sett igenom båda säsongerna av the Office igen. Helt klart den roligaste/bästa otecknade (för att använda ett hederligt gammalt lågstadie ord) serien som någonsin gjorts. Ricky Gervais är ett geni. Måste köpa julspecialavsnitten på DVD as well.

Har precis börjat se igenom säsong 6 av The Simpsons igen. Helt klart den roligaste/bästa serien alla kategorier som någonsin gjorts. Matt Groening är ett geni. Måste köpa säsong 7 när den kommer.

Har bara några körlektioner + uppkörning + teoriprov kvar sen är körkortet klart. längtar lite grann iaf.

Nu har jag iaf skrivit nånting. måste skriva mer

Carpe Diem

Jag upptäckte alldeles nyss att det finns ett sängföretag som heter Carpe Diem. Är det bara jag som finner det lite ironiskt eller kanske paradoxalt? Jag menar, Fånga dagen och sova hör inte riktigt ihop. Visserligen är det riktigt skönt att sova men ändå. Jaja det finns nog nån baktanke.

Panik!!!!

Det är lika bra att gripas av panik nu på en gång. För om 31 år kommer en asteroid träffa jorden. Kanske. Man kunde skicka in till aftonbladet och säga vad man skulle vilja hinna med innan dess. Lite svårt att komma på vad jag skulle göra, streaka på en OS-invigning kanske. Nån hade skrivit att man ska ta vara på varje dag som om det vore den sista. Ska man göra det så ska man ju göra som Homer Simpson när han säger att han ska göra det. Vilket innebär att hade chips och se på bowlng på TV.

Lasermannen

Så var det slut på TV-serien Lasermannen. En riktigt bra drama-serie för att vara svensk med bra skådespeleri, framförallt Daniel Dencik i rollen som John Ausonius (lasermannen alltså). Bra upplägg med tillbakablickar från Ausonius liv innan han blev helt utflipapd som vävdes samman med tiden då själva skjutningarna ägde rum samt intervjuer med Ausonius i fängelset. Dom intervjuerna var egentligen det enda som var dåligt. Eller dåligt och dåligt, det var synd att det var Dencik som spelade Ausonius i dom intervjuerna för det hade varit bättre om dom använt riktiga intervjuer med Ausonius istället. Men förutom det var det en utomordentlig mini-serie

Veckans låt v.49

Denna veckas låt är

System of a Down - Lonely Day


Låtar som va nära

Quitter - Contrails (igen)
The Darkness - One Way Ticket To Hell And Back
Babylon Zoo - Spaceman
Queens of the Stone Age - Avon

PTA = Geni

Paul Thomas Anderson är min absoluta favorit regisör just nu. Det bestämmde jag efter att ha sett Punch-drunk Love igår som jag hade köpt för ett litet tag sen. Visserligen tyckte jag att han var en av dom bästa redan efter att ha sett hans två tidgare filmer Magnolia, som är en av dom absolut bästa filmer någonsin, och Boogie Nights, även den snäppet bättre än PDL, men det var nåt speciellt med Punch-Drunk Love som fick mig att tänka "fy fan va bra Paul Thomas är". En av hans stora fördelar är att han alltid får ut det bästa från skådespelarna som är med. Innan den här filmen hatade jag Adamn Sandler men nu har hatet mest blivit till att jag ogillar honom ändå spelar han en ganska typisk Sandler-roll men det blir ändå riktigt bra. Sen använder PTA oftast två av mina favorit-skådisar, Phillip Seymour Hoffman och John C Reily, och det gör ju inte hans filmer sämre. Dessutom får man alltid nåt att fundera på efter hans filmer. 
Nu ska jag bara införskaffa Boogie Nights på DVD (har sett den 2 gånger på TV) och sen vänta tills hans debutfilm Syndey kommer på DVD. Det är väl ända minuset med PTA, att han bara gjort 4 filmer men han är ju iof bara 35 år så det kommer väl flera, as a matter of fact så har han skrivit manus till en ny film som sägs ska komma nästa år.
En bonus på Punch-Drunk Love-DVDn är reklamen till Phillip Seymour Hoffmans karaktärs madrass-företags-reklam som finns som extra material. Fucking hillarious, bara den va ju värt å köpa DVDn

Salvador Dali

Kolla in hemsidan om den coolaste/bästa konstnären någonsin. Min favoritmålning är Christ of St John of the Cross från 1951

Halkbana

Jag håller ju på att ta körkortet och idag var det dags för halkbane-körning. Man har ju hört många som tyckte att det var kul. Det va väl rätt så kul också  men just när det började bli kul såva de slut. Så så jävla kul va de ändå inte, inte ens en liten pappälg fick man chans att köra på. lite besviken faktsikt. men lite kul va de iaf å sladda


Det är sant!

Man hoppades ju att det bara var ett rykte men det är alltså sant. Rocky VI ska göras. Eller Rocky Balboa som den ska heta. Första Rocky filmen är ju ett mästerverk inom sportfilms-genren men det kändes som att redan vid första uppföljaren blev det onödigt. Har inte sett resten av rocky-filmerna (bara delar) men jag tvivlar på dom är nåt att hänga i julgranen. Så det känns lite absurt att en 59-årig Stallone åter ska in i ringen. Eller blir det kanske en comeback för Sly efter några succélösa år med filmer som Driven? Själv tror jag att sista gonggongen har ljudit för Sylvester. Men det gjorde den väl egentligen i och med första Rocky-filmen


Dagens Lista

Det va ett tag sen jag gjorde en lista så här kommer en

Topp 10 Dataspel (Sportspel räknas ej, inte heller spel av Lucas Arts för Monkey Island, Grim Fandango, Day of the tentacle och dom står i en klass för sig)

10.GTA 2
9.Heroes of Might and Magic 3
8.Mafia
7.Far Cry
6.Neverwinter Nights
5.GTA Vice City
4.Fahrenheit
3.Baldur's Gate 2
2.XIII
1.Broken Sword 1 & 2

Jag kan ha glömt nåt men men


Sammanfattning

Inget inlägg på bloggen på hela helgen (nästan) så då tänkte jag sammanfatta helgen (och idag) litegrann både hur den varit för mig själv och för resten av omvärlden.

Personligt
Kom tvåa i en poker-turnering med 8 spelare, vann 100 spänn = Bra, inte mycket till vinst men det är alltid kul att gå långt i turneringar. och hundra spänn är hundra spänn.

Jobbade på lördag = Bra,  11-15 är en guldtid att jobba, behöver inte gå upp så tidigt + 3 timmars 100%-ig OB-tillägg.

Jobbade idag = Dåligt, började kl 7, riktigt jobbigt, jobbade dock bara till 15.

Drog en visdomstand = Dåligt, har ingen tandläkarskräck eller så och själva tanddragandet gick bra. Men när dom skulle bedöva mig missade dom en gång och träffade ett blodkärl i käften vilket innebär att jag får gå med en jättebula på höger kind nu.

Allmänt
Svullo död = Som jag sagt tidigare, inget fan av herr Dubois men jävligt tråkigt ändå

Gävlebocken nedbrunnen = Bra, slipper jag åka ner och fixa biffen vilket jag kännt mig skyldig att göra om ingen annan gjort det

Agnes vann Idol = Bra, har jag ju sagt tidigare

Jaja det var en liten summering av helgen i fortsättningen ska jag försöka vara lite mer produktiv.

AJAJAJ

Stackars kille

Svullo

Micke "Svullo" Dubois har dött

Inget fan av varken Svullo eller Micke Dubois själv men måste ändå säga att det känndes trist att få reda på nyheten om hans tragiska bortgång. men men....Rest in peace and all that.

Helt plötsligt känns livet meningslöst

Varför då? kan man undra. svaret hittar ni här.

Magnus slutar som programmledare för Jeopardy. Och när man inte tror det kan bli värre så är det just vad det blir. Adam fucking Alsing ska ta över. Allt känns bara fel och jag känner mig väldigt tom. Vet inte om jag orkar hämta mig efter detta så detta kanske blir mitt sista inlägg. Nä allvarligt talat jag kommer nog att fortsätta se Jeopardy trots att det känns väldigt tråkigt utan Magnus och jag ska försöka hålla gnistan uppe och leva på som vanligt.


Idol

Även om jag lyssnar mest på rock/hårdrock så känner jag att jag måste yttra mig om idol-finalen. Agnes måste ju bara vinna. Hon är så mycke bättre än Sebastian och knäckte honom totalt i finalen. Framförallt i vinnarlåten som, liksom förra året, är en väldigt tam och jobbig historia. När Sebastian sjunger den alltså. Men när Agnes sjunger så lyfter låten tack vare hennes känsla och kraft i rösten och det låter som hon menar det hon sjunger. I övrigt kan ju sägas att tittarnas val hade kunnat skippats, ett exakt likadant framträdande som gjorts en gång redan för någon vecka sen. Måste även hålla med Virtanen om en sak. Jag fattar inte heller vad alla ser i Sebastians version av Life on Mars!? Som sagt: Hoppas Agnes vinner. Nu ska jag skölja ner finalen med lite metal.


Hollywood har gjort det igen!!!

Hollywood har gjort det igen. En sötsliskig, övertydlig och stereotyp film. Million Dollar Baby (en boxningsfilm med Hillar Swank och Clint Eastwood). Filmen ger ingen cred åt tittarna, man får inte tänka nåt själv, allt är så övertydligt "den mannen är inte snäll" och "tyck synd om henne" osv.Sen är ju boxnings-scenerna det sämsta jag sett. Titelförsvararen går in i fösta ronden helt utan guard, och man ser så tydligt att det är stuntkvinnor som spelar boxare, dom överarbetar fallen så jävulskt. Nu kanske ni tror att jag sågar den här filmen totalt men den är inte helt värdelös. bra skådespeleri gör att det blir en 3:a av 5 möjliga till slut.

Filmstudion

Ikväll är det filmstudion igen. Dagens film: Million Dollar Baby. Borde har sett den tidigare men det har inte blivit. Recension kommer sen.

 Om ni undrar vad filmstudion är så är det en klubb som visar film (nästan) varje torsdag för sina medlemmar. Det finns lite öveallt i Sverige så det är inget öviks-fenomen (hade väl ingen trott heller). Det kostar 120 spänn för ungom och 200 för vuxna för en säsong (höst och vår). Under den perioden visas ungefär 10 filmer. Mestadels är det utländska (icke engelskspråkiga) filmer och amerikanska som inte går på bio (inte här i övik iaf) och dom brukar smyga in en gammal klassiker varje säsong också. Så mitt tips är; kolla upp om det finns någon sådan här filmstudio där ni bor och skaffa medlemsskap till  våren 06.

Veckans låt v.48

Ok, jag vet att Virtanen har "dagens låt" på sin blogg. Men det förbjuder väl inte mig att köra veckans låt. Tänkte utnämna veckans låt på onsdagar så här kommer den första:

Quitter - Liberation Day


Nästan veckans låt: Quitter - Contrails
                                     Queens of the stone age - Better Living Through Chemistry
                                     System of a Down - Lonely Day                     

Dagens Lista: Holy Grail

Här kommer en lista: De 5 roligaste scenerna i den roligaste filmen genom tiderna; Monty Python and the Holy Grail. Observera att denna lista inte ger så mycket om man inte sett filmen.

5.Tim The Enchanter (So, brave knights, if you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth.)
4.The Black Knight (What are you going to do? Bleed on me?)
3.The Insulting French (Your Mother was a hamster and your father smelt of elderberries)
2.The Knights who say Ni (Then you must cut the mightiest tree with.....a herring)
1.The "Burn the Witch!"-scene

Sir Bedevere: There are ways of telling whether she is a witch.
Peasant 1: Are there? Oh well, tell us.
Sir Bedevere: Tell me. What do you do with witches?
Peasant 1: Burn them.
Sir Bedevere: And what do you burn, apart from witches?
Peasant 1: More witches.
Peasant 2: Wood.
Sir Bedevere: Good. Now, why do witches burn?
Peasant 3: ...because they're made of... wood?
Sir Bedevere: Good. So how do you tell whether she is made of wood?
Peasant 1: Build a bridge out of her.
Sir Bedevere: But can you not also build bridges out of stone?
Peasant 1: Oh yeah.
Sir Bedevere: Does wood sink in water?
Peasant 1: No, no, it floats!... It floats! Throw her into the pond!
Sir Bedevere: No, no. What else floats in water?
Peasant 1: Bread.
Peasant 2: Apples.
Peasant 3: Very small rocks.
Peasant 1: Cider.
Peasant 2: Gravy.
Peasant 3: Cherries.
Peasant 1: Mud.
Peasant 2: Churches.
Peasant 3: Lead! Lead!
King Arthur: A Duck.
Sir Bedevere: ...Exactly. So, logically...
Peasant 1: If she weighed the same as a duck... she's made of wood.
Sir Bedevere: And therefore...
Peasant 2: ...A witch!