Tidernas skämt

Det vart mest Modo-Brynäs (skönt me vinst, 3a i serien nu) eller herrarnas slalom från Schladming (Byggmark är 1a, 1a, 2a på 4a dagar, grym kille och utöver de va 7 andra svenskar bland dom 30 bästa) men mitt i sport-zappandet han jag se lite Grammis-gala också. Det fanns en hel del knepiga nomineringar och det känns som juryn bara lyssnat på musik som är känd för allmänheten. T ex var Refreshments nominerad till Årets Rock och både Hammerfall och Europe var nominerad till bästa hårdrock, inte så svårt för Mando Diao respektive In Flames att plocka hem dom priserna. Kvällens stora vinnare var ju dock The Knife som fick 6 priser, men pga bojkott av galan så tackade dom via liknande videoinslag som på P3 Guld-galan dvs förvrängda ansikten och röster.
Juste det, tidernas skämt. Årets Låt-kategorin; Vinnare Martin Stenmark - sjumilakliv. Övriga nominerade; Idol-Sebastian, Idol-Agnes, Schlager-BWO och Schlager-Andreas Johnson. Den dagen någon lyckas övertyga mig att det inte gjordes en enda svensk låt år 2006 som var bättre än någon av dessa 5 låtar då kommer jag personligen åka handstående med inlines på händerna ner till stockholm, köpa dessa 5 låtar på singel och aldrig nånsin lyssna på nåt annat, därefter ska jag hasa mig hem på magen igen.

Henke i all ära...

...Bästa svenska fotbollsspelare just nu är utan tvekan Zlatan. Han är t o m en av dom bästa i världen för tillfället. Grym i söndags mot Sampdoria med ett mål å ett pass och i övrigt näst intill felfri. nu väntar Roma för Inter som mer eller mindre kan säkra scudetton i och med seger i seriefinalen och Zlatan har fortfarande inte förlorat ligan i Italien.

Här kan ni kolla på Zlatans 10 mål i Inter-tröjan. Det mot Milan är sannslöst snyggt.

Senaste helgen

Fredag: Jag har ju fredagen covered hyffsat iaf pga inlägget natten mot lördag. Det jag inte berättade då var att jag vann 600-700 :- på Black Jack. Sen fanns det ju en ganska härlig episod från förfesten som tål att förtäljas. Det började med att jag skulle gå på toaletten men istället för att jag ensam fick uträtta mina behov så var vi plötsligt 8-9 st inne på den inte allt för stora toan och sjöng Boten Anna i kör uppbackad av discolights i form av att nån tände å släckte lampan.

Lördag: Med fredagens vinst i färskt minne så var det inget problem att även festa en dag till (att jag inte va speciellt bakis hjälpte ju också till). Även denna dag vart det förfest med klassen, eller egentligen va vi bara 4 st men kul som fan va de ändå. Efter alkohol-spel, bananätande, luftmadrass-uppblåsande och andra typiska förfests-aktiviteter så va det dags att gå ut. Tyvärr vart det ganska dimmigt efter "Elins drinkskola" (ett inslag vi filmade innan vi skulle shota, "ge bartaendern 200 kr och säg lime" så löd drinkskolan). Jag kom dock ihåg att jag "snodde" en klasskompis kamera och gick på photo-spree. Jag fotade allt som rörde sig, vart säkert jättefina kort. En
Kebab-and-Singstar-efterfest fick avsluta kvällen, stackars grannar.

Söndag: Dagen efter "dagen efter" va man ganska mör men humöret var ändå hyffsat på topp, de va innan man utsattes för kylan dvs. De tre jag va me (livetpaminpinne, rikeman, elkaljunga) skulle filma en kortfilm av nån anledning, och jag hakade på vilket kändes som en ganska bra idé så länge vi filmade inomhus. när vi kom ut däremot och jag skulle hålla i en mick-bom i -53 grader (eller ja 18-19 va de iaf) då var det inte lika kul längre, plus att jag var krogklädd med bara jeans,jacka,t-shirt å vans. anyways efter några timmars filmande vart alla tillräckligt less för att bryta för dagen. resultatet? Vi kom bara halvvägs å jag tror att kvaliten inte va tillräckligt hög för att andra halvan ska spelas in. Efter detta skulle jag ta mig hem i en bilsom stått i 20 minus i typ 20 timmar. Som ni anar så gick det inge vidare. Efter diverse misslyckade försök att få igång bilen med släkt-hjälp och x antal sönderfusna fingrar lyckades vi knuffa bilen till en motorvärmare och en timme senare kunde jag burna hem i Ibizan (fast det är en Saab) och allt var frid och fröjd more or less.

crap

som utlovat så tänkte jag skriva om helgens händelser. Det gjorde jag också, långt t o m, men när jag va klar hade jag loggats ut och hela inlägget försvann. får skriva nytt imorrn kanske

Veckans låt v.5

Lite tidigt ute men låten som gäller vecka 5 är:

The Ghosts of Verona - Brainwave Regulator

runnerups
The Ghosts of Verona - Blue Eyes
Pink Floyd - Wish You Were Here

Beatles - I Am the Walrus

At The Drive-In - Ticklish




Stay tuned; 2-dagars fest och den mest hellvetiska kylan jag utsatts för på år å dar i helgen som var. Kommentarer imorrn


Halv-fylleblogg

Ja spiknykter e jag då rakt inte men jag är ju inte precis aspackad heller. Idag var nämligen bara en ända lång förfest till imorgon. Idag va de nya klassen som gällde och imorrn e de gamla klassen som gäller. Pappa kom å hämta på max ikväll iaf och han hade Beatles-skiva i bilen vilket gjorde att jag fick lite beatles-frossa, jag fick iaf lov å lyssna på I am the Walrus (en av dom bästa beatles-låtarna) och While my guitarr gently weeps (förmodligen den bästa beatles låten) när jag kom hem. Och som tur var så var denna dator som jag skrver detta på (med en del stavfel) igång vilket gjorde att jag kunde skriva detta inlägg (ja de va väl inte så nödvändigt egentligen) och jag kunde lyssna på The Gshosts Of Verona som e såååååå jävla bra. Anyhoo jag har hittat en lägenhet men mer om det imorrn eller på söndag eller nån gång i framtiden.

Världsrekord i "På måfå"

Detta är från ett inslag i radioprogrammet Mammas Nya Kille om den nya sporten På Måfå, en sport där det gäller att vara så oförutsägbar och, helt enkelt, på måfå som möjigt. Världsrekord sattes av Kataloniern Lester Hustins och gick till så här:

"Då inledde han tävlingen med att på ett otroligt oplanerat sätt bara sko sig på en liten frigolitbit ute i vattnet. Glömmer bort tid och rum och börjar läsa högt ur en instruktionsbok till 1972 års Fiat Uno. Men ändrar sig i allra sista sekund och börjar därefter planlöst vaxa in huden på fyra fornromerska statyer. Bryter, efter det, armen av sig själv och gör till sist en tulpanros av sitt eget underhudsfett"

Vilket sannslöst bra radioprogramm MNK är

The music is bad and you should feel bad (laglig nedladdning is the shit)

Som jag nämnt tidigare så ar jag upptäckt bandet The Ghosts of Verona, ett band som inte har nåt skivkontrakt men ändå lyckats släppa en skiva själv. Denna skiva var som jag också nämnde tidigare omöjlig att ladda hem, jag hittade iaf ingen som hade den. Till slut vart jag less på att bara höra några låtar på deras myspace så jag laddade hem den lagligt från iTunes för 80 spänn. Ganska soft förutom att filerna blir i ett cp-format så man måste bränna ut dom på skiva å sen spara dom på datorn för att få dom till mp3-filer. Men det var det värt för dom är jäkligt bra, framförallt de tre inledande låtarna, som även går att lyssna på deras myspace. Dessutom är det ju "coolt" att upptäcka sådana här superokända band.

PS. "The music is bad and you should feel bad" är från ett filmklipp som ligger i början av deras låt "The Monster That Ate Everybody" på myspace (inte på skivan jag köpte) och det låter som Dr. Zoidberg från Futurama, jag kan dock inte bekräfta detta.

Några tankar om P3 Guld-galan

* Varför leder inte Howlin' Pelle alla galor? My fucking hero.

*Anna Ternheim var jäkligt het

*Christian Walz och Laleh gjorde najsa uppträdanden

*Bästa prisutdelare = "Anders & Måns"-Anders

*Tur att Mando Diao vann Bästa Låt, eller tur att Basshunter inte vann Bästa Låt

*Bästa tacktal = genomgående rätt tråkiga. The Knife var mest wierd (vad trodde ni)

*Rockabilly-bandet Fatboy gjorde en härlig presentation av dom nominerade i Årets Låt. Snook's Längst Fram I Taxin vart hårdast i rockabilly-stil.

Oh come on!

Här sitter man å väntar på 3:e säsongen av Arrested Development, men det kom inget i brevlådan i dag. Går in på cdon.com å kollar orderstatus och det står att den inte ens är ivägskickad. Kollar på artikeln och det står releasedatum 2007-02-07. Uppskjutet med två veckor! Hur jag ska stå ut dom närmaste 14 dagarna är en gåta, men väntar man på nåt gott så e de ju bara härligt.

Bound to Midnight

Queens of the Stone Age ska släppa en ny skiva i år och enligt rykten så kommer den heta 'Bound to Midnight' och enligt en DJ på en radiostation i St. Louis som fått ett mail från en praktikant på Interscope, QOTSA's skivbolag, så kommer låtlistan se ut så här:

1. The Flood (Epic opener in vein of Song for the Dead and Someone's in the Wolf)
2. Get Together (First single. Very sexy Queens rock)
3. Red Rose, Black Dirt (A dark marching song, similar to Fun Machine)
4. Into the Sea (A very bluesy ballad featuring backup female vocals)
5. Insomniac (Oliveri-esque song with Josh singing)
6. Making a Cross (DS remake, Alain still singing)
7. Whatever Will you Do? (A throwback to 50's pop, Josh is in Elvis mode)
8. The Lowdown (70's funk with a robot rock twist, Regular John's successor)
9. Walls of the Empire (Pounding drums drive this tribal sludge of a song. Intense is the only word to describe it.)
10. Stitches (Catchy pop with grim, disturbing lyrics. What's not to like?)
11. The Butcher (The tipping point, a massive grueling rock freakout bordering on 10 minutes. Think Song for the Deaf on acid.)
12. 'Til Tomorrow (The quiet after the storm that is The Butcher and a sweet conclusion to a relatively harsh album.)

Jag längtar verkligen till detta album som verkar som ett ganska typiskt QOTSA-album (om det finns något sådant). Låten The Butcher verkar extra intressant. En låt har jag redan hört, Desert Sessions-låten Making a Cross som är en skön lugn låt, blir nog ännu bättre med lite QOTSA-bearbetning. Det är ju inte första gången DS-låtar görs av QOTSA; In My Head, Hangin' Tree, You think I ain't worth a dollar..., Like A Drug, Monster in a parasol och Avon är alla Desert Session-låtar. Om ni undrar vad Desert Session är så kan jag säga att det är ett av Josh Homme's projekt där han samlar ett gäng musiker i ett hus i öknen där dom improviserar fram musik, vilket har resulterat i 5 tvådelade skivor.


Källa: Letssingit.com


206 års Guldbagge

Nej det är ingen felskrivning. Däremot en felsägning av Krister Henriksson när han skulle dela ut priset till bästa film, och inte bara en gång utan två gånger. Detta, tillsammans med delar av filmparodierna och Sissela Kyle, var kvällens behållning. Eftersom svensk film inte är min tekopp så hade jag inte sett någon av filmerna som var nominerad (Zozo är den ända jag sett dom två senaste åren) och därför kan jag ju inte säga om det var rätt vinnare eller inte däremot tycker jag det är konstigt att en barn-musikal vinner mer eller mindre allt. Det har väl typ aldrig gjorts några musikaler i Sverige så det kanske va därför den fick massa priser. Dessutom är det knepigt att Farväl Falkenberg blir Sveriges Oscar-bidrag men inte får en ända Guldbagge. Utöver detta känns det lite märkligt att en filmkritiker, N-P Sundgren som för övrigt sagt att 2006 varit ett av dom sämsta svenska filmåret på länge eller nåt, får årets hedersbagge. Jag tycker det borde vara nån som håller på med film, inte bara skriver om det, som ska få ett sådant pris.
Nä man får väl hoppas att 207 blir ett bättre filmår för Sveriges del.

Veckans låt v.4

Veckans låt denna vecka är:

At The Drive-In - Initiation

nästan veckans låt är:

The Mars Volta - L'Via L'Viaques
Metallica - Shortest Straw
Tool - H.
System of a Down - Holy Mountains


Now the story of...

...a wealthy family who lost everything and the one son who had no choice but to keep them all together...

...It's Arrested Development

Har nu beställt tredje å sista säsongen på DVD från cdon och förhoppningsvis kommer den när den släpps på onsdag. Då väntar ett AD-maraton som heter duga.


Kommande vecka - rolig eller jobbig?

Snart slut på den skönt långa helgen. Man har ju varit mer hemma än på skolan så här i inledningen på terminen så man har vant sig med ledigheten. Därför känns det som om de blir lite jobbigt till veckan, iofs såg jag att vi kommer ha eget arbete onsdag & torsdag så det blir väl rätt så lugnt ändå. Det finns däremot en delsaker att se fram emot den kommande veckan. Imorgon är det första bandsläppet till Hultsfredfestivalen och jag skulle verkligen inte ha nåt emot om dom announcade att The Mars Volta kommer till Småland å lirar. Eller varför inte Metallica som det har ryktas om vilket iofs inte känns särskilt troligt men jag tackar ju inte nej om dom kommer.
På onsdag släpps tredje säsongen av världens bästa serie, Arrested Development, på DVD och det ska bli skönt att ha hela serien komplett.
Utöver dessa happenings så får man ju studiebidrag + lön på torsdag och därför lär det ju även bli utgång till helgen. Så overall blir det nog en rolig vecka.

The Insider

Märkte att jag hade en film i min samling som jag inte hade sett nämligen The Insider. Det var ett ganska bra tag sen jag köpte den faktiskt.

The Insider handlar om en forskare, Jeff Wigand (Russel Crowe), på ett stort tobaksföretag som fått sparken efter att fått reda på att cancerframkallande ämnen används i cigaretter bara för smakens skull. Han skriver under ett tystnadsplikts-avtal med företaget men CBS 60 Minutes-producenten Lowell Bergman (Al Pacino) får nyss om storyn och vill göra en intervju med Jeff. Men hot från tobaksföretaget mot både Jeff och CBS försvårar det hela. Jag tycker filmen är riktigt bra framförallt tack vare Pacino & Crowe. Michael Mann står för regi och berättar på ett mycket bra sätt hur journalisten Bergman kämpar för att få ut sin story och hur Wigand kämpar för att försöka leva ett fortsatt normalt liv. Filmen är baserad på verkliga händelser.

Betyg 8/10

Konsten att utnyttja tiden på bästa sätt

Ja det är en konst som inte jag behärskar iaf. Alttså här sitter man på en seriously big amount of spare time på vilken jag skulle kunnat spela ett antal NHL matcher, se minst en bara film, spela lite bas, fortsätta se genom Lost igen (ok det har jag hunnit med lite grann av) men nädå. Istället sitter jag typ en och en halv timme och, med hjälp av "shuffle"-funktionen på Winamp, försöker hitta en låt jag har lust att höra just den nanosekund som låten kommer upp. På slutet visste jag t o m vilken låt jag ville höra (Mars Volta - Take The Veil Cerpin Taxt) men jag orkade inte scrolla fram den så istället satt jag ett tag till å shufflade. Till slut stannad jag vid In Flames - Come Clarity och plötsöligt var klockan strax efter 2.
Har lyckats göra en bra grej idag iaf, nästan laddat hem NHL 07. Jag sa ju tidigare att jag inte behövde det spelet pga NHL 95 till SNES men efter att ha sett mål-, målvakts- och fighting-videos på Youtube och spelat lite NHL 06 så fick jag en jäkla lust att ladda hem senaste EA sports-hockey spelet.

Världens bästa band

Har lite att göra så här kommer en lista på världens fem bästa nu aktiva grupper

5. Mastodon
4. Tool
3. Metallica
2. Queens of the Stone Age
1. The Mars Volta

4-day-weekend

Våran lärare som vi skulle ha i grafisk form vart sjuk i tisdags så vi fick helg redan på onsdagen. Det är helt underbart att vakna upp som om det är söndag och nästan hinna bli less för att de är skola dagen efter innan man inser att det är fredag och helgen knappt har börjat. I och med detta så har vi varit ca 6 timmar i skolan dem senaste två veckorna efter lovet.

On another topic: Youtube's sötaste video:
Junior Hockey Fight


Departed Affairs

Såg The Departed på bio idag och, ja vad ska man säga. Den är bra men den är alldeles för lik Infernal Affairs, HongKong-filmen som Departed är en remake av. Förutom ett liten förlängning av original-slutet (en onödig ändring ska tilläggas), längre början med mer bakgrund och en inte alltför givande kärlekshistoria (I Departed var huvudpersonerna med samma kvinna i IA så har dom varsinn och det är inte så mycket kärlek i den) plus några andra små ändringar så är dom båda filmerna nästan identiska, framförallt andra halvan av filmen, och därför tycker jag att Infernal Affairs är en bättre film. Departed har en bra sak och en dålig sak som inte originalet har. Den dåliga; Mark Wahlbergs karaktär Dignam som enligt mig är en av dom most annoying charachters ever. Den bra saken; Skådespelet. Det är absolut inget fel på skådespelarinsatserna i Infernal Affairs, tvärtom, men den har ingen Jack Nicholson som är underbar i Departed, men faktum är att Leo DiCaprio är minst lika bra. Dessa två gör Departed till en riktigt bra film men Infernal Affairs är fortfarande nummer ett, fast jag kan tänka mig att dom som sett dom båda filmerna i omvänd ordning tycker tvärtom.

Betyg: 7 eller 8 av 10 har inte riktigt bestämmt än

The Ghosts of Verona

Varför finns det bra band som inte är kända? Har nyss upptäckt en ny grupp från Colorado vid namn The Ghosts of Verona som enligt allmusic.com spelar Punk Revival/Indie Rock/Post-Hardcore/Heavy Metal. Dom är influerad av bl a The Mars Volta och det var så jag upptäckte dom. Nu är det så att dom inte är så jäkla känd, dom har inte ens ett skivkontrakt. Första skivan gav dom ut själv, en skiva som verkar vara omöjlig att få tag på. Den går inte att köpa från nån svensk sajt och jag hittar ingenstans att ladda ner den så tills vidare får jag nöja mig med dom fyra låtarna dom har på sin myspace.

Veckans låt v.3

Song of the week is (drumroll):

Tool - Stinkfist

other nominees

At The Drive-In - Star Slight
TV on the Radio - Wolf Like Me
Stonesour - Monolith
...And You Will Know Us by the Trail of Dead - It Was There That I Saw You

Fotbollssverige kan andas ut

Dagen som alla fotbolsentusiaster i Sverige har väntat på i drygt 3 år har äntligen kommit. Jag har nämligen gjort comeback. Det var alltså ca 3 ½ år sen som jag la fotbollsskorna på hyllan efter att ha fått diagnosen "utslitna hälar", typ. Men jag har varit rätt sugen å börja spela igen dom senaste året och nu, tack vare Oscar the allmighty, så gjorde jag min första träning efter det långa uppehållet med Moliden (där Oscar är målvakt). Men jag måste säga att comebacken inte riktigt är ett faktum än för det var riktigt jobbigt å spela. Steget hade försvunnit totalt, bollkänslan var väl inte helt borta men inte vad den varit. Det ända som var ok var väl, överraskande nog, konditionen. Trodde jag skulle dö efter 10 minuter men inte då. Visserligen vart jag rätt illamående på slutet men förhoppningsvis hjälpte sviterna från gårdagen och bristen på frisk luft i gymnastikhallen till. Nu ska jag till att börja med försöka härda igenom morgondagens träningsvärk (som redan börjar göra sig påminnd) sen får vi väl se om jag fortsätter att spela fotboll.

En utdragen och smygande bakfylla

Skrev tidigare att jag var fri från baksmälla. Det var inte riktigt sant. Jag någon långvarig bakfylla som inte märks. Den blir bara påtaglig när jag ska äta. Så länge jag är i standby-mode så är det lugnt.

Tidernas snyggaste mål

Ok det har väl gjorts snyggare mål i fotbollshistorien men detta mål av Adriano i Inter-tröjan säsongen 03/04 är verkligen extraordinärt

Adriano mål

(Klicka på Filmen till målet som kommer i den 24 minuten i matchen Perugia - Inter 2-3. Jag tror man behöver Quicktime eller nåt.)

Den perfekta fyllan

Igår var jag ut och jag tror jag uppnådde den "perfekta fyllan". Tillräckligt full för att inte bry sig om nåt och släppa lös men inte så full så jag inte visste vad jag gjorde. Dessutom var jag inget vidare bakis idag och jag kommer ihåg allt från igår. Kan det bli så mycket bättre. Vad hände då? Förförfest hos en klasskompis, vidare till förfest hos en skolkamrat och sen ut. Rätt mycket folk men inte för mycket och väldigt många jag kände, så det var prima. Sen vart det ultimate cheese mål på max som vanligt och jag hann även med att knäcka Oscar på Mario Kart på Max. Så det var en helt O K night out


En titt tillbaka

Tillbaka på 2006 that is.

Allmänt: Kommer inte ihåg så mycket av vad som hände så här på rak arm. Det enda som man minns är väl Fotbolls VM och Vinter OS, och dom båda spektaklen har jag nog kommenterat nån gång. En till sak jag kommer ihåg är dom beryktade muhammed-bilderna från Danmark som visade att religion gör minst lika mycket ont som det gör gott.

Personligt: Vad gjorde jag i år då? ganska händelseffattigt år egentligen förutom att jag tog körkortet, började plugga, började spela bas och festade nästan varje helg. Men annars var det ett lugnt år.

Musik: 2006 var året då jag upptäckte många nya band framförallt mitt nya favoritband; The Mars Volta. Andra nya upptäckter: At The Drive-In, The Blood Brothers, Mastodon, Tool, Rush och jag började även lyssna en del på Pink Floyd.
2006 Års Skivor: The Mars Volta - Amputechture, Mastodon - Blood Mountain, Eagles of Death Metal - Death by Sexy, Tool - 10000 Days, The Blood Brothers - Young Machetes
Skivor stt se fram emot 2007 är Metallicas nya och Queens of the Stone Ages nästa album.

Film: Av dom filmer som kom 2006 som jag har sett är nog Match Point, Good Night and Good Luck och Borat dom bästa. Största besvikelserna var Walk the Line (eller den var riktigt bra men inte så bra som alla hade sagt) och The Da Vinci Code (eller den trodde jag inte skulle va bra men jag trodde inte den skulle va så dålig). När vi ändå är inne på besvikelser så kan jag nämna Crash. Visst den kom 2005 men jag såg den inte förrän 2006 och den var verkligen inte det jag hade hoppats på. Kraftigt budskap, jovisst men dom behövde inte ha med rasism-snack varenda jäkla scen. Tips: Se Magnolia i stället mycket bättre film i samma stil fast med mycket bättre skådespelare.

Jaja nu slutar vi tänka på det som har varit å går vidare istället. God fortsättning på 2007

Öviks bio gör ett rätt

The Departed går faktiskt upp på bio här i övik. Jag hade inte blivit föfrvånad om den inte hade gjort det, filmer med bra betyg brukar nämligen inte vara nåt för denna usla biograf. Anyway nu är den här, någon som vill följa med å se den. Själv har jag inte så höga förväntningar iofs trots bra betyg överallt, detta beror på att jag älskar originalet Infernal Affairs (Hong-Kong film som kom för nåt år sen som Departed är en remale av) och det lilla jag sett från trailers å så tycker jag verkar vara väldigt likt originalet. Men samtidigt är de just därför jag vill se den.

Ich bin ein konspirationsälskare

Såg alldeles nyss Oliver Stones film JFK, den sanna historien om New Orleans chefsåklagare, Jim Garrison (spelad av Kevin Costner), som märker att mordet på president John F Kennedy inte gick till som det såg ut att ha gått till. Eller rättare sagt som regeringen, FBI, CIA och alla andra authorities ville att det skulle se ut. Större delen går ut på Garrison och company jagar vittnen och ledtrådar som kan bevisa att Lee Harvey Oswald inte va den ende skytten vid attentatet. Men upplösning i rättsalen, där framgångsrike buisness-mannen Clay Shaw (spelad av Tommy Lee Jones) anklagas för att vara delaktig i konspirationen mot JFK, höjer en bra film till en jäkligt bra film. Här får verkligen Costner brilljera och slutpläderingen är, om än väldigt sentimental och patriotisk, magnifik (att Garrison nästan börjar gråta va inte me i manus utan Costner vart så starkt påverkad av vad han sa så de kom naturligt). Under rättegången nämns även dom klassiska grejerna som "the magic bullet", "the grassy knoll" och "back, and to the left". I övriga roller finns också fantastiska prestationer av bl a Joe Pesci, Kevin Bacon, Donald Sutherland. Även Wayne Knight, mest känd som Newman i Seinfeld, är med och apropå det; kolla in avsnittet från säsong 3 där Kramer och Newman blivit utsatta för en spottloska och Jerry gör en parodi på slutpläderingen från JFK.
En annan sak som gör att jag älskar filmen är att jag är en sucker för konspirationsteorier i största allmänhet. Jag är dessutom väldigt duktig på tro på dom, eller jag är dålig på att avslå dom rättare sagt, jag håller gärna dörren öppen. Exempelvis att första månlandningen var fejkad eller att USA själva låg bakom 9/11 attacken (finns en film om det på nätet, Loose Change tror jag den heter)

Betyg på JFK då?  9/10

Success, namn och designbyte

Nu har jag bytt stil på min Blogg. Jag tog den härliga svarta/grön/gråa designen och jag lyckades byta ut den hemska "dator-fonten" till den från andra designen. Gör kanske lite fler småändringar sedan.
Fick även till ett namnbyte. Trash Flavored Trash heter min blogg numera, döpt efter en låt av The Blood Brothers. Får se hur länge jag tycker det är ett någorlunda bra namn.

Världens ovanligaste fobi?

Jag har hört talas om "fobi för fobier" och "fobi för att jordnötssmör ska fastna i halsen". Men jag har en alldeles egen fobi nämligen för att se folk som borstar tänderna. Eller fobi och fobi men varje gång jag ser nån borsta tänderna, framförallt på TV, så får jag rysningar i hela kroppen och det är väldigt obehagligt att titta. Det konstiga är att när jag själv borstar tänderna så händer ingenting, å det är väl tur det.

Skolstart

Efter ca 3 veckors ledighet så började skolan idag igen. Och det var stenhårt jobb på en gång. Började kl 10 och slutade halv 11. Jag är helt slut. Killen som skulle ge oss feedback på våra manus som vi skrev under lovet var tydligen i Colombia, han skulle tydligen "fotografera" på nåt plantage, jag misstänker knarkresa. Skämt åsido, våran kursledare visste inget förrän igår iaf så vi fick göra lite utvärderingar av handledare vi hade innan jul sen va de bara å dra hemöver. Tänk om alla skoldagar varit så här

Veckans låt v.2

Veckans låt är inte helt självklart men ändå utan tvekan:

Bullet For My Valentine - Cries In Vein

2a

At The Drive-In - Star Slight
Tool - Jambi
Nine Inch Nails - Right Where It Belongs
Mark Lannegan Band - Hit The City

How do you shoot the devil in the back?

Såg nyss The Usual Suspects. Ett av filmhistoriens bästa slut någonsin, även fast jag sett filmen flera gånger och vet hur den slutar så får jag alltid the chills. I övrigt är ju filmen hur bra som helst också, en av tidernas bästa thrillers. Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio Del Toro alla är hur bra som helst

Solklar 10/10

Ännu en årskrönika

Det blir ju en del krönikor vid den här tiden på året och idag va det Sportens årskrönika. Det är bland det sämsta jag har sett. För det första så leddes den av SVT-sportens absolut sämsta reporter, Kjell Kjellman. Han tror han är rolig och witty. Han är verken eller utan bara en stor tönt som inte borde få ha nåt me TV å göra, framförallt inte program som årskrönikor. Sen skulle Jörgen Mörnbäck försöka vara rolig i några sketcher som verkligen inte behövdes. För övrigt så var väl Jörgen rätt kul på imitationer för ett tag sen men annan komik är han inget vidare, dessutom var hans imitation av Mikael "Gunvald" Persbrandt en av dom sämsta i den kategorin. Själva innehållet då? hade väl varit godkännt om dom hade skippat de tre reportagen som hade slängts under det timmes-långa programmet, för skulle dom ha med reportage kunde dom valt nåt annat än ett pojkhockeylag som tränade balett, dans-SM och schack-boxning. Känns inte precis som årets viktigaste händelser. Ända behållningen var när dom visade "roliga klipp" och dom visade nån maraton-löperska som precis skulle spräcka målsnöret som etta men halkade och ramlade en meter ifrån, jag höll på dö av skratt, reality-slapstick när det är som bäst.

PS. Min egen "årskrönika" kommer kanske snart

Nyårslöfte

Jag har faktiskt tänkt å ha ett nyårslöfte i år. Det är faktiskt samma som svenske regissören Ulf Malmros som han nämnde när han var på Filmkrönikan och det är att jag ska se 300 olika filmer i år. Än så länge har jag sett 7 st, so far so good

Sympathy for Lady Vengeance

Såg sista delen i sydkoreanen Chan-wook Parks hämndtriologi, Chinjeolhan Geumjassi (Lady Vengeance), igår. Jag har inte sett första delen, Hämnarens Resa, än (And it tears me up inside) men jag har sett "tvåan" Oldboy. Egentligen spelar det ingen roll om man sett alla för dom hör inte ihop med varann förutom att hämnd är det genomgående temat. Oldboy är en av dom bästa filmerna på senare år och Lady Vengeance är också riktigt bra men den når inte riktigt upp till samma nivå. Men det den sista delen har som Oldboy saknar är tidernas kanske sexigaste filmkaraktär, Lady vengeance själv, Geum-ja Lee. Det är inte bara att hon är väldigt vacker hennes personlighet är också helt underbar. Hon är iskall, farlig och dödlig men samtidigt väldigt godhjärtad (originaltiteln Chinjeolhan Geumjassi betyder Den godhjärtade Ms. Geum-Ja). Well ni måste se filmen för att riktigt förstå karaktären. Så här ser hon ut iaf
Geum-Ja

The boy is back in town

I'm back. Missed me? Jag har varit i umeå hos min syster ett par dagar därav frånvaron i bloggen. Det första jag gjorde när jag kom hem var att gå på Modo-HV. Va ju inte så lyckat. Modo var riktigt kassa å förlorade med 4-1 och jag var surrounded av skrikiga ungar å gubbar som inte visste nåt.
Jag hade ju halvt utlovat ett namnbyte på bloggen men det har ju obviously inte blivit av. Får se om det blir nåt.

Casino Royale

Jaha så då har man sett senaste Bond-filmen, jag hade inte kunnat tro för ett par år sen att jag skulle se Bond på bio men nu vart det så ändå. Vad tycker jag då? Som Bond-film betraktat: Förmodligen den bästa jag har sett. Som action-film: so-so, helt ok inget mer.
Casino Royale är verkligen en ny typ av Bond-film, framförallt med en ny Bond. Daniel Craig är kanske inte den som ser mest Bond-ig ut men han ser verkligen actionhjälte-ig ut och är framförallt en mycket bättre skådespelare än hans föregångare. Filmen är inte lika cheesy som dom tidigare på både gott och ont. Det var ganska härligt med glimten i ögat som dom tidigare Bond hade, men det är smatidigt skönt att slippa fåniga oneliners och andra klichéer. Bond's cachphrases var borta också, eller han fick till ett "Bond, James Bond" på slutet men inga "shaken, not stirred" men det refererades till det ganska flitigt. En annan 'wink' till dom gamla filmerna var när Bond-bruden Vesper Lynd (Eva Green) träffa James för första gången och säger "I'm the money" varpå bond svarar "Every penny of it I see", referens till sekreteraren Moneypenny i dom gamla filmerna.
Filmen är nästan två och en halv timme och den känndes stundtals rätt så seg och även om jag gillar första jakten på Madagascar så är det framförallt actionscenerna som känns både utdragna och överdivna (but hey it's Bond). Nya Bond har inga bilar med inbyggda raketvapen men han är fortfarande lika onaturlig ändå, hänger kvar på körande lastbilar med en hand och dylikt. Sen pokermatchen, som är the main event i filmen, var väl...nja. Väldigt svårt å göra flera timmars poker exciting förvisso men man fick som aldrig nån riktig ordning på vad som hände, man fick aldrig se när nån åkte ut eller så. Ett montage skulle varit på sin plats (pokerspelet i Lock Stock & Two Smoking Barrels funkar mycket bättre).
Så, som sagt, Casino Royale är en hyffsad action-film. Craig är bra i huvudrollen, Mads Mikkelsen också bra, om än en aning anonym, som skurk 
Ledmotivet You know my name av Chris Cornell (Audioslave, Soundgarden) tyckte jag var så där när jag hörde den förut men jag tycker verkligen den passade in under förtexterna.

Betyg: 5 eller 6 av 10

007

Ikväll ska jag se Casino Royale a.k.a. "Den nya Bond-filmen". Är ingen jätte fan av agenten med rätt att döda men Daniel Craig verkar bra som Bond och Mads Mikkelsen som skurk kan bli bra. Men jag berättar mer om filmen ikväll.
En sak som slår mig angående Casino Royale är att dom senaste åren verkar det vara revansch för "långa-filmserier-som-blivit-sämre-och-sämre". Think about it, det görs 20 Bond-filmer och dom första med Connery (typ Goldfinger) är väl bra men mestadelen är ju inget vidare och sen kommer den 21:a och får bra betyg överallt både från kritiker och publik. Samma sak med Batman. Först fyra filmer, 1:an bra, 2an också helt ok 3an å 4an inget vidare sen kommer Batman Begins och samma sak där hyllad från alla håll. Och nu senast är det Rocky-serien som fått ett lyft. Original-Rocky är kanon men 2-5 är väl inget vidare. Nu kommer 6an, Rocky Balboa, och den verkar bli en succé också.

För hellvete, TV4

Här sätter man sig å ska se på School of Rock (bra film btw) på fyran som börjar 14:30. Kl 14:39 är första reklam pausen. This is an outrage. Ska man visa en långfilm med reklam så ska de för fan gå minst 30-40 minuter mellan varje reklamavbrott. Det tog alltså inte så lång tid att inse varför man aldrig ser filmer på fyran längre.

Veckans låt v.1

En kompis har varit på mig en längre tid om alternative/heavy metal gruppen Tool men jag har aldrig riktigt fastnat för dom. Förrän nu och låten som gjorde det är även veckans låt:

Tool - Euology

Nya årets första 2or:

Tool - Hooker With a Penis
sHEAVY - Ultraglide
Slipknot - Skin Ticket
Rush - 2112