Intervju med Kirk

Metallica's Kirk Hammett har gjort en intervju med en österrikisk tidning och det snackas bl a om nya skivan om vilken Kirk säger så här:

I think it's the best album we've put out in, say, fifteen years.
[...]
it's super raw! There are some songs on that album that are so fast, that James and I kinda look at each other and go, "Ouch! Our wrist are gonna fall off."
[...]
This time, we tuned the guitars back up to what they originally were for the first five albums. Because we've done that, James' voice sounds more like it did in the '80s than it did in the '90s. There's a lot of changes that we've made, but I believe that they are all for the better.

[...]
But there definitely are some songs that are in some ways slower and melodic ? but they do get heavy at some point during the song.


För hela intervjun kolla
här


Rikskändis

Igår var det en seg dag på praktiken på Mittnytt fram till eftermiddagen då vi gjorde en synk (intervju) me vice kommunordförande angående att Övik eventuelltska söka om ett EU-möte när Sverige blir ordförandeland år 2009. Detta inslag visades inte bara på Mittnytt utan även riksnyheterna Aktuellt ville ha med det i ett större inslag om dom olika kommunerna som är tänkbara i sin 21-sändning. Och så blev det. Det går att kolla på inslaget på aktuellts hemsida (klicka vidare på svt.se)

Shaun of the Dead

Såg Shaun of the Dead från 2004 av Edgar Wright & Simon Pegg

A romantic comedy. With zombies.
Den "taglinen" summerar brittiska komedin Shaun of the Dead väldigt bra, en regular story med en ovanlig set-up. Handlingen är simpel: Shaun (Simon Pegg) är en looser som bor tillsammans med sin bäste vän Ed (Nick Frost), som är en ännu större looser. En dag tröttnar Shaun's flickvän Liz (Kate Ashfield) på hans attityd och gör slut och det skulle inte kunna bli värre för Shaun. Tills han upptäcker att hela London har förvandlats till zombies. Nu måste han bevisa att han kan lyckas med nånting och rädda sina nära å kära.
Shaun of the Dead är stundtals fullkomligt brilliant med sin typiskt brittiska humor, och större delen av resten av filmen är också väldigt rolig. Ibland är det bara härlig slapstick-humor och ibland sitter man bara och beundrar hur clever den är gjord, som när Shaun först upptäcker om zombie-attackerna när han zappar på TV:n mellan nyhetsprogram och vanliga program, nyhtesuppläsaren säger "religious groups call it Judgement Day. There's..."(shaun byter kanal till VH1 där Smiths låt Panic spelas) "...Panic on the streets of London..." osv. Fullkomligt lysande. Eller som när huvudpersonerna går loss på en zombie med biljardköer i takt med Queen's Don't Stop Me Now som spelas i baren dom tagit skydd i. Återigen lysande.
Manuset är hillarious, Simon Pegg och Nick Frost är ett klockrent komiskt par, och som sagt väldigt typisk brittisk humor som i många fall är så sannslöst roligt (The Office är ju en av mina favoritserier). Jag tycker nog Shaun of the Dead är 2000-talets roligaste film (jag får kanske ångra det uttalandet när jag kom på nån film jag glömt nu) och jag rekommenderar alla att se den.

9/10

Veckans låt v.22

Dagen till är så blir veckans låt:

Queens of the Stone Age - Into the Hollow

dom som inte riktigt nådde ända fram:

Blood Brothers - Trash Flavored Trash
The White Stripes - Ball and Biscuit
Queens of the Stone Age - River in the Road
Turbonegro - The Age of Pamparius

Happy birthday to me

Förra helgen beställde jag lite födelsedagspresenter till mig själv som kom extremt lägligt i brevlådan idag. Så klart beställde jag några dvd-filmer:

Shaun of the Dead
Dark City
och Akira Kurosawa-box nummer 3 med filmerna Dodes'Ka-Den, Ikiru och Revolvern.


En lite creepy incident

När jag jobbade på Ica i lördags hände en rätt kuslig grej. Medans jag satt i kassan med en knapp timme kvar till stängning så kom jag av nån outgundlig anledning att tänka på en tjej jag kände när jag var liten (våra föräldrar var bekanta typ). jag har inte träffat henne på mer än 10 år men gissa vem som dyker upp ungefär en kvart senare, ja hon såklart. Jag vet inte om hon kände igen mig och jag var mest freaked out så det vart bara regular employe ->customer-snack. Kusligt var ordet iaf.


VeryTasteful is back

efter VeryTasteful lade upp videon Wiki-Man på youtube så har det varit tyst fram till nu. Nu har Billy Reid (killen som gör musikvideorna) kommit med sin  senaste musikvideo till sin låt Lip Syncing to the Song. Enjoy.

Pre-Birthday

Firades lite smått idag av mor och far och ena systern med familj. Fick bl a 3 filmer: Serpico, A Bittersweet Life och Hämnarens Resa, det var bra.

not nrealyt dryuink enough to be a fylle blogg men ädnå

ojdå snygg rubrik :D

men jag känner migh inte sä'srskilt full egentligen men jag orkar tydlkeigne inte vara säsrklit noga med astavningen.
Huvdaksen man har jroligt som man brukar säga. jag åå deniis drack lite öl iaf å sen gick vi ut men de var inte särskilt muckte roliftgt/välkänntt folk ute sådtte var inte så jävla skoj egentligen
jag vann iaf 200 spänn p å balack jagck. det var ju alltid vnpåt
Dmen dettta var egentlinge bara en typ uippvärmning till nästa helgs tvådagaras(?) .
Hur som helst så skaj ag få presenter immorn för att jag fyller falktistkt år på måndag.
hade så jävla bra ni som läser detta nu inatt. Ni andra kan ju dra å t hellvete eller jagemnaar ju inte det. I love each and every one of you.

Partyfixare

Var på ICA där jag jobbar å handlade lite. När jag hade betalat å var på väg ut igen så kom chefen å sa att han ville snacka lite. Man blir alltid lika rädd för honom när han säger så så man går så snabbt som möjligt genom hjärnan för att försöka komma på vad man kan ha gjort för fel. Jag kom inte på nåt under tiden han medarbetare till mig. Som tur var så var det inge allvarligt utan bara det att vi två skulle anordna en sommarpersonal-fest sponsrad av affärn. Några av oss som jobbade förra sommaren drog ihop en liten fest då också men den gången vart vi sponsrad av en kund. Det var nämligen så att det var nån som glömde en hel låda vin i kassan. Den stog där halva sommaren och till slut kunde vi ju inte göra annat än att anordna en fest när vi ändå fått drickat gratis.
Och i år får man alltså agera Bindefeld igen alltså. Kommer bli kul, hoppas bara det är lite röjigt folk som ska jobba i sommar, jag vet att min co-festfixare är det iaf.

Possibly the best day in my life (ERA FUCKING VULGARIS)

Dagen började med att sitta å slöa på mittnytt litegrann för att sedan få göra helg vid lunch. När jag kommer hem kollar jag på en helt underbar säsongsavslutning av Lost. Sen sitter man å slöar till typ 11 när man upptäcker att man inte behöver betala någon hyra för dom två kommande månaderna. Hittar efter det någon att festa med på lördag. Detta skulle ju greja vilken top 10 bästa dagar-lista som helst men det är inte nog med det. Surfar in på Piratebay en sväng och hittar till min obeskrivliga glädje en torrent innehållande ERA VULGARIS. OCH DEN ÄR INTE FAKE!!! Jag fattar inte hur jag kan lyckas sitta å skriva detta när jag sitter (ibland hoppar omkring) i ett fullständigt QOTSA-rus. återkommer med fler kommentarer

8 months is to freaking long

Jaha då var säsong 3 av Lost slut nu måste man bara vänta till februari innan säsong 4. Och hur man ska klara av den långa tiden med tanke på allt som hände i sista avsnittet är en riktigt svår nöt att knäcka. Avsnitt 22-23 var ett av dom bästa i Lost's historia innan sista minuten då det var det största WTF-moment nånsin. Jag har inte riktigt bestämmt vad jag tycker om den avslutningen än men skapade huvudbry gjorde den.
Nu under det långa uppehållet ska man kanske börja följa nån annan serie. Såg bara början av Heroes kanske ska ta upp den igen. Elelr fortsätta med säsong 2 på Prison Break. Sen har jag ju Entourage och My Name is Earl som jag tankat första säsongerna av men inte sett än plus att det alltid går att ta fram nån box med Simpsons, Arrested Development eller dylikt så jag kommer nog se en hel del tv-serier under sommaren och hösten tills det är dags för Lost igen


Diskutera gärna på
Lost-forum.se där bl a yours truly håller ordning å reda

come on down to south park and meet some friends of mine

Jag har faktiskt varit med som karaktär i South Park. Så här såg jag ut.

image10


Nämen seriously: gör era egna South Park-gubbar
här

Ny kabel, ny låt och, ja, snart ny skiva

Var och köpte en ny bas-kabel idag eftersom den gamla, som var rätt glapp när jag fick den, hade pajat för ett tag sen och jag tyckte att grannarna kommit lindrigt undan ett tag. Största anledningen till att jag köpte den nu var att jag igår lärde mig en ny låt på bas nämligen 3's & 7's av Queens of the Stone Age, riktigt enkel men också riktigt rolig att spela. Framförallt så är den ju på kommande QotSA-skiva Era Vulgaris, bara 21 dagar kvar.

Veckans låt v.21

Veckans låt är:

Queens of the Stone Age - 3's & 7's

Några som inte är veckans låt är:

Fugazi - Styrofoam (skulle vara förra veckans låt men glömde den)
The Mars Volta - Day of the Baphomets
Unida - Dwarf It
Mastodon - Colony of Birchmen

23 dagar kvar till Era Vulgaris

Era Vulgaris release kommer allt närmare. Tänkte posta en länk till en en youtube-användare som lagt upp en kort konsert som Queens of the Stone Age spelade igår.

http://www.youtube.com/profile_videos?user=skyvalley1957&p=r

Han har även videon till den första singeln från kommande skivan:

Sick, Sick, Sick


Ännu en plattmatch

Var nyss "hemma" å såg Gefle - Bajen och det vart som förra helgen en riktig skräpmatch av Hammarby. Denna gången kunde inte ens Juliusson komma in och förgylla dagen. totalt 3 forwards spelade under matchen och dom lyckades bara skapa en hyffsat bra nick (Davies) det är på tok för dåligt. Eguren spelade bäst och borde gjort ett mål.
In other news så kom jag hem från min syster i umeå igår. Med mig hem fick jag en brun jacka från Carlings, en svart piké och en grå kofta, båda från MQ. Riktigt nöjd med jackan faktiskt.
Utöver detta så kan jag ju påpeka att jag fyller år nästa måndag så ni kan ju planera era gratulationer redan nu :P


kort rapport från Umeå

Är på besök hos min syster i Umeå över helgen, åtminstone till lördag för då blir det väl fest!? Igår var vi iaf på stan en sväng och på Wayne's coffe fikade vi mittemot inga mindre än Sahara Hotnights. Kan ju bara säga att sångerskan är snyggare i verkligheten än när man sett henne på TV, undrar om hon inte spanade in mig lite :P jag får lägga in stöten sen nån gång :D. Anyway snart ska jag, syrran och hennes 3årige son Fabian ut på stan igen, jag tänkte försöka hitta en jacka eller ett par skor.

Era Vulgaris bokad!

Så här med 27 dagar kvar till QOTSA's Era Vulgaris så tog jag tillfället i akt och förhandsbokade skivan på Ginza så nu återstår bara en låång väntan tills brevet dimper ner i brevlådan.
Utöver detta kan ju sägas att QOTSA har lagt upp en
intervju med Josh Homme och Joey Castillo om Era Vulgaris och annat stuff på youtube. Josh är så hillarious.
Dessutom kan jag ju visa hur Era Vulgaris kommer se ut.

35226-9


Rätt cheezy/bisarr/fult/whatever men man kan ändå inte annat än älska omslaget


Michel Gondry strikes again (Science of Sleep)

Såg nyss Science of Sleep från 2006 skriven & regisserad av Michel Gondry

Efter den hyggliga Human Nature och underbara Eternal Sunshine of the Spotless Mind (top 5 bland filmer på 2000-talet enligt mig) kom franske regissören Michel Gondry's tredje film, Science of Sleep i slutet av förra året. Tidigare två nämnda filmer var efter manus av den briljante Charlie Kaufman men Science of Sleep skrev Gondry själv.
Filmen handlar om Stephane (Gael Garcia Bernal) som flyttar från Mexico, efter hans faders död, till Frankrike där hans franska mamma bor. Hon fixar ett jobb åt honom på ett kalender-tryckeri men Stephane tycker det är ett långtråkigt arbete och faller allt oftare in i sina dagdrömmar. Han faller också för Stephanie som bor i lägenheten mittemot men hans svårigheter att skilja sina drömmar från verklighet försvårar deras relation.
Jag tycker Science of Sleep är en riktigt bra film om drömmar och en underbar film om kärlek. Till en början var jag lite tveksam till alla drömsekvenser, som visserligen var mycket läckra och roliga, men ju mer kärlekshistorien mellan Stephane och Stephanie trappades upp så funkade drömmarna bättre och bättre. Samtidigt som filmen är helt skruvad och väldigt komisk så är den stillsam och vacker. Gael Garcia Bernal är som vanligt riktigt bra. Michel Gondry's sätt att iscensätta och berätta Stephane's drömmar är helt underbart. Till alla som älskade Eternal Sunshine of the Spotless Mind så kan jag verkligen rekommendera Science of Sleep. I Eternal Sunshine utforskade Gondry människans hjärna och tankar och i Science of Sleep får han göra det igen fast denna gång helt utan gränser men med ännu ett lysnade resultat.

9/10

Everything is Illuminated

Såg nyss Everything is Illuminated från 2005 skriven och regisserad av Liev Schreiber

Judiske Jonathan Safran Foer (Elijah Wood) samlar på familjeminnen. När han får ett fotografi av sin farmor på hennes dödsbädd som föreställer hans ukrainske farfar och en mystisk kvinna bestämmer han sig för att ta reda på vem denna kvinna var, som tydligen räddade hans farfar från 2a världskriget, och reser till Ukraina för att hitta svar. Där stöter han på Alex (Eugene Hutz), en blandning av Borat och Ali G typ, som tillsammans med sin farfar, som också heter Alex, hjälper amerikanska judar att hitta sina förfäder. Så tillsammans med Alex d.y. som tolk och Alex d.ä. som chaufför, fastän han själv säger att han är blind, och led-hunden Sammy Davies Jr. Jr. begär sig Jonathan, eller som Alex säger Jonfen, på en resa genom Ukraina.
Först börjar Everything is Illuminated som en whacky, kulturkrocks-komedi med diverse rätt simpla, om än roliga, storstad-möter-landsbygd-skämt och översättningsproblem. Men ju längre bilfärden går genom Ukraina så får historien ett större djup som när dom kommer in på nazisternas brutalitet under kriget. Jag tycker det funkar bra i kontrast till den komiska inledningen. Det märks att det är Liev Schreiber's debut-manus då det inte är perfekt vid alla tillfällen men överlag så är det ok (manuset bygger för övrigt på en bok av den riktige Jonathan Foer). Överlag bra skådespelarinsatser.

8/10

Veckans låt v.20

Nästan lika svårt att välja som förra veckan men till slut så blev veckans låt:


Nine Inch Nails - Right Where It Belongs

runner ups

Queens of the Stone Age - Into the Hollow
Stone Sour - Through Glass
Nirvana - Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle
Arctic Monkeys - A Certain Romance


Självplågeri, Domsjö -> Övik

Kom nyss hem efter att ha varit "hemma" i Domsjö och sett Hammarby - Örebro (Skräpmatch egentligen men ett sent 1-0 av Juliusson förgyller ju vilken söndageftermiddag som helst). När jag skulle åka hem så blev det som så att jag tog cykeln, även fast min mor förmodligen bara var ett phone call away. Efter lite problem med att pumpa upp däcken, med en pump som lät så fasansfullt att jag väntade att lokaltidningen skulle knacka på dörren i hopp om ett scoop om djurplågeri, så kom jag iväg, fastän framdäcket verkade rätt kasst för luften verkade fara ut.
Med tanke på min oerhört begränsade träningstid dom senaste åren så visste jag att det inte skulle bli en enbart njutbar resa men jag tänkte att glädjen från Bajens 1-0 kunde ta mig hela vägen hem. Det gjorde den ett tag också, iaf i början när det bara var utför men när jag kom till den första av tre enormt dryga uppförskörningar började jag känna värken i benen och en viss yrsel trängde sig på som förvisso försvann lika snabbt. En fjärdedel avklarad och redan slut i benen alltså, läg därtill sadeln från hellvetet som man får ont i röven av att bara titta på och mardrömmsresan var ett faktum. Att dessutom lyssna på en gnisslande cykel-kedja, under denna sataniska cykeltur, istället för mp3 gjorde ju inte saken bättre. Det ända som riktigt kept me going var tanken på detta blogginlägg jag skulle skriva när jag kom fram.
När jag väl kom fram till stan så tyckte jag att jag förtjänade nåt drickbart så jag stannade till vid Hemköp. Efter att ha stapplat på ett par för tillfället försvagade ben genom affären så insåg jag att jag inte hade något kort/pengar med mig så det var bara att vända om och hiva sig upp på cykeln för att trampa dom sista hundra metrarna eller nåt till lägenheten och ja som ni kanske förstått så har jag nu kommit hem i någorlunda fin form iaf

30 dagar kvar...

..kvar till Era Vulgaris så klart (Queens of the Stone Age's kommande album...ja ni börjar väl kunna det nu). I och med det så tänkte jag bidra med två qotsa-videos:

Misfit Love - låt från Era Vulgaris som spelades på engelsk radio

3's & 7's - live spelning av denna underbara låt med utmärkt kvalité


lite nyktrare fylleblogg....kanske?

har varit hos en arbetskamrats border och nyktrat till lite fast jag drack ilte mer där också så de jämnade kanske ut sig. Nu är jag mest seg iaf.
Ark kom 18 e eller nåt fan va kasse. Serbien vann. Lika jävla kassse. YEayeah nu blire nog lite simpsons innan man lämnar in för dagen.

genuin fylleblogg

jaha då är man här igen, full som en kastrull och skoj har det varit ller whatever. Fiock en jätte-snygg väst av anna & emma iaf den var riktigt najs. Väntar på efterfest nu iaf får se om de blir nå¨t-

Jobb -> Hockey -> Fest

Ska strax försöka orka ta mig ur sängen för att börja jobba om typ en kvart på mitt kär ICA. Jag älskar att jobba lördagar 13-16, OB is the shit. Efter det blir de förförfest me VM-semifinalen och öl och efter det blir det förfest hos en kompis som har varit i sydamerika, jamaica and what not under en längre tid med en annan kompis. Det ska bli muchos roligt. Med lite tur så blir det fylleblogg inatt, håll utkik.

Era Vulgaris Live

Idag hittade jag en användare på Youtube.com som lagt upp 6 låtar från kommande skivan (en månad kvar imorrn) Era Vulgaris som dom spelade live i England för ett tag sen. Låtarna som finns är Sick, Sick, Sick, 3's & 7's, Into the Hollow, Battery Acid, Turning on the Screw, I'm Designer. Into the Hollow och 3's & 7's är mina favoriter från nästa album så här långt.
Länk till användaren kanske vore på sin plats:
http://www.youtube.com/profile?user=NoCredZed


Modern Film-Noir (Brick)

Såg nyss filmen Brick från 2005 skriven och regisserad av Rian Johnson.

High school-studenten Brendan (spelad av Joseph Gordon-Levitt som även spelade yngsta killen i 3:e Klotet från Solen) får ett samtal från sin ex-flickvän Emily (Emilie De Ravin, Claire i Lost) som säger att hon behöver hjälp. Brendan försöker hitta henne men det slutar med att han bara hittar hennes lik. Nån måste ligga bakom detta, men vem? För att Brendan ska få några svar försöker han bli tjenis med skolans knarkkung The Pin (Lukas Haas), som ständigt följs av den våldsamme Tugger (Noah Fleiss). Samtidigt som han blir mer å mer involverad i knarkaffärerna försöker Brendan och hans kompis Brain (Matt O'Leary) luska fram vad som egentligen hände med Emily.
Jag älskade verkligen stilen och känslan i denna film. Det märks att den är influerad av gamla Film-Noir filmer samtidigt har den liksom en fräsch style of it's own. Manuset är helt ok med en bra story, man vill veta lika mycket som Brendan vill veta vad som hände med Emily. Joseph Gordon-Levitt är mycket bra i huvudrollen.
Ett minus för Brick är att man som tittare inte får så mycket att fundera på när det är slut, allt blir klart som korvspad i slutet vilket är lite synd tycker jag när jag gillar filmer som ger mig något att tänka på efter jag sett den. Men så länge den varade så gillade jag den

Betyg: 8/10

Snart bara en månad kvar

Nedräkningen till Queens of the Stone Age's kommande album, Era Vulgaris är i full gång. Bara lite drygt en månad kvar tills den 12e juni då den släpps. Nu har även hela Sick, Sick, Sick lagts upp på QOTSA's egna hemsida

Matchframe för Higgins

Upplösningen är nära i Snooker-VM och Higgins kickar Selby's röv. Med 30 av 35 frames avklarade så leder Higgins med 17-13 vilket innebär att han blir världsmästare om han grejar nästa frame. Nu börjar iaf frame #31, kanske det avslutande

Veckans låt v.19

Varit ovanligt svårt att bara välja 5 låtar till denna "Veckans låt" men så här blev dock resultatet:

The Moody Blues - Nights In White Satin

Second place:

The Black Keys - Your Touch
The White Stripes - Fell In Love With A Girl
Fugazi - Furniture
The Beatles - Something

Higgins vs. Selby

Märkte att VM-finalen i Snooker precis dragit igång på Eurosport, den går mellan Higgins och Selby. Higgins tog första framet av 35 och det är alltså först till 18 vunna frames som vinner.
Man måste ju bara älska snooker, gentlemanna-andan, snobbigheten, domaren med vita handskar,
Kim Hartman's underbara kommentarer (och tystnad) för oss TV-tittare och dessutom spelarnas skicklighet.
I nån av semifinalerna sa Kim att Selby (tror jag) kunde bli första "rebellen" att vinna VM. På vilket sätt är han rebell? Jo han spelar utan fluga. (standard-snooker-munderingen är ju skjorta väst och fluga) Bara en sån sak.

DVD-fynd

Fyndade en hel del DVD idag när jag va på stan en sväng:

Good Bye Lenin - Tysk film som utspelas 1990 i vilken Alex, med hjälp av sin kompis, måste övertyga sin mor att Tyskland fortfarande är uppdelat i öst och väst. Modern låg nämligen i koma medans Tyskland enades och nu när hon vaknat upp kan en chock, som att hennes älskade öst-tyskland slagits ihop med väst-tyskland, ta ihjäl henne.

Casablanca - Classic från 1942 i en 2-dis Special-utgåva

John Cassavets-Box med filmerna Skuggor på Manhattan, Faces, En kvinna under påverkan, Mordet på en kinesisk bookmaker och Premiärkvällen. John Cassavetes är en skådespelare och regissör som verkade framförallt på 60 och 70 talet och anses vara en pionjär inom amerikansk indiependent-film

Vad kostade det här kalaset då. 159 kr. That's right 159 kr för totalt 7 filmer. Good Bye Lenin hittade jag för 59 på Clas Ohlson, Casablanca fanns på Åhléns för 50 kr och likaså Cassavetes-boxen som var nedsatt från 799 till 398 till 50 kr. Jag känner mig jäkligt nöjd faktiskt


IQ-test

Gjorde ett IQ-test och vart Bright Mastermind. Rätt nöjd ju.

35226-8



Gör testet  själv här:
http://www.testriffic.com/iq/

ååå heja Hammarby I F

SM-guld Sm-guld Sm-guld. Hammarby är svenska mästare i handboll. Och för andra året i rad dessutom. Inför ett fullsatt globen utklassade Bajen Skövde i finalen. Och Staffan Olsson som guldtränare är ju pricken över i:et. Det är alltid lika underbart när Bajen vinner

The Moody Blues - Nights In White Satin

Det var väl igår nån gång, mitt i natten, som jag kom på vilken som är all tiders bästa låt (ok kanske inte men den är såå jävla bra):

The Moody Blues - Nights In White Satin

Nights in white satin, never reaching the end
Letters I've written, never meaning to send
Beauty I've always missed, with these eyes before
Just what the truth is, I can't say anymore
'Cause I love you, yes I love you, oh, how I love you

Gazing at people, some hand in hand
Just what I'm going through, they can't understand
Some try to tell me, thoughts they cannot defend
Just what you want to be, you will be in the end
And I love you, yes I love you
Oh, how I love you, oh, how I love you

Nights in white satin, never reaching the end
Letters I've written, never meaning to send
Beauty I've always missed, with these eyes before
Just what the truth is, I can't say anymore
'Cause I love you, yes I love you
Oh, how I love you, oh, how I love you

'Cause I love you, yes I love you
Oh, how I love you, oh, how I love you

Back @ the PC

Nu har jag äntligen fått bredband till lägenheten efter att ha "snott" trådlöst i en månad av någon i huset. Det känns ju skönt att kunna surfa "på riktigt" nu, framförallt att kunna ladda hem saker. Och snabbt går det också, iaf om man jämför med vad jag hade hemma.


Dagens metafor signerad Henrik Strömblad

Under Champions League-matchen Milan - Man Utd så beskrev han en spelare som omarkerad fick nicka under en hörna (eller nåt sånt, såg inte riktigt)

"Han kom smygande som Hiawata vid lägerelden"

McDonalds-burgarens 3 stadier

När man (läs: jag) äter en hamburgare (vanligtvis en QP) från McDonalds så går man genom 3 faser. Under första tredjedelen av burgaren tänker man "Jäklar vad goda burgers dom har här ändå". Under andra tredjedeln tänker man "Max har fan så mycket godare burgers, men jag är ju hungrig så spela roll". Under den avslutande tredjedelen tänker man mest "Why, McDonalds, Why? Satan vad den här burgarn smakar illa". I detta avslutande skede gäller det att man verkligen är hungrig för att kunna få i sig resten av köttbiten. Idag slapp jag den sista fasen, jag slutade sent och orkade inte laga mat så de blev ett besök på Mickey D, jag antar att jag var så pass hungrig så jag inte han tänka på dom olika faserna.

TV-serier på DVD är den nya Boken

Åtminstone för mig är det så. Jag har blivit väldigt dålig på att läsa böcker dom senaste åren mycket tack vare/på grund av "Den nya teknologin" och då framförallt DVD och i synnerhet TV-serie-boxar. Förut så brukade jag oftast läsa lite ur en bok innan jag somnade på kvällarna men nu för tiden så blir det istället ett par tre avsnitt av t ex The Simpsons.
Men. Igår fick jag lust att börja läsa diverse klassiska böcker så idag under lunchen (som för dagen sträcker sig från nyss till kl 15) tog jag en sväng förbi biblioteket. Jag tänkte börja lite lätt så jag lånade hem Processen av Franz Kafka så nu får vi se om jag lyckas börja läsa lite böcker igen

2 x Jack White

Jag har nämnt tidigare att The White Stripes kommer att släppa nytt album den 18:e Juni (lär komma i skymundan för min del så där 6 dagar efter QOTSA's Era Vulgaris) som kommer heta Icky Thump men ena hälften av White Stripes får inte nog av det. Jag läste på Expressen att Jack White's andra band Raconteurs, som han bildade med gamla kompisen Brendan Benson (kolla in Benson's soloalbum), är igång och ska släppa uppföljaren till debuten Broken Boy Soldiers (som innehöll den underbara låten Steady As She Goes). På den kommande skivan kommer även Howlin' Pelle från The Hives göra ett guest appearence

Jag tänkte även uppdatera låtlistan till White Stripes Icky Thump

1. Icky Thump
2. You Don't Know What Love Is ( You Just Do As You're Told
3. 300 M.P.H. Torrential Outpour Blues
4. Conquest
5. Bone Broke
6. Prickly Thorn, But Sweetly Worn
7. St. Andrew (This Battle Is In The Air)
8. Little Cream Soda
9. Rag And Bone
10. I'm Slowly Turning Into You
11. A Martyr For My Love For You
12. Catch Hell Blues
13. Effect And Cause

Sviterna från huvudstaden

Jag kom ju hem från mitt besök hos mina klasskompisar i Stockholm i förrgår. Det var en riktigt rolig helg trots att jag upptäckte på flyget ner att Roger Waters från Pink Floyd hade en konsert på Globen på fredagen som jag missade (han spelade hela Dark Side of the Moon skivan, gissa om de hade varit grymt å se) och dessutom gick det inget sent plan hem på fredagen så jag kunde inte se Bajen-BP heller (2 drömmål av Petter A och 4-0 till Bajen, gissa om de hade varit grymt å se). Men som sagt trots detta en riktigt rolig helg med en härlig fest på lördag-kvällen där vi gick från bar till bar hela kvällen.
Men. Nu börjar jag få betala tillbaka för mitt besök. Som jag nämnt tidigare så levde vi under väldigt spartanska förhållanden vilket bl a innebar att jag sovde på en ca 4 cm tunn och 50 cm bred luftmadrass/liggunderlag och pga att jag är en ligga-på-sidan-människa så har jag nu duktigt ont i högra axeln. men men smakar det så kostar det eller nåt.