Veckans låt v.44

Veckans låt är lite tveksamt tveklöst:

Foo Fighters - Everlong

tveklöst tveksamma tvåor:

System of a Down - War
Serj Tankian - Empty Walls
At the Drive-In - Cosmonaut
The Mars Volta - Aberinkula

The City of Birches

sitter hos min syster i ume och knappar lite på deras utomordentligt sega dator (en som jag hade för en herrans massa år sen) och försöker kommunicera lite med omvärlden. åkte hit igår efter en radda helger som jag tänkt åka hit å hälsa på som inte blivit av. fester från min sida och barnafödande från deras sida har kommit ivägen (har nyligen blivit morbror för fjärde gången, denna gång till en tjej som heter Stella).
Anyways var ut på stan en sväng idag å shoppade lite, ett par cheapmonday-jeans (känns som det bara varit en tidsfråga innan jag införskaffat ett par sådana) och sen inhandlade jag en röd/svatrt-randig halsduk som var riktigt niceig.
aja back to övik imorrn igen. Blir väl kul, eller not, eller de blir väl va de blir.


P.S. Veckans låt blir försenad en dag. måste ha min winamp-playlist för att genomföra den.

Fylleblogg.malin.nu

Sitter här hos min arbetskamret malin och för-efterfestar lite.

hej å hå whatever fuck it muddafagga,

vet inte ens va fan jag ska fskriva om m,en de e huvudsaken man har roligt. Am I right? Am I right?

The Bedlam in Goliath - låtlista

Den kompletta låtlistan för The Mars Volta's kommande album The Bedlam in Goliath (som släpps den 29e januari) har kommit nu och ser ut så här:

  1. Aberinkula
  2. Metatron
  3. Ilyena
  4. Wax Simulacra
  5. Goliath
  6. Tourniquet Man
  7. Cavalettas
  8. Agadez
  9. Askepios
  10. Ouroboros
  11. Soothsayer
  12. Conjugal Burns

Utöver detta kan ju sägas att även denna gång så kommer Red Hot Chili Peppers gitarrist John Frusciante gästspela för Mars Volta. Dessutom så har det lagts upp en liten musikvideo till Wax Simulacra


Veckans Youtube v.43

Jag börjar med en liten spoiler-varning. Veckans klipp är från den underbara filmen Children of Men och det är en av dom mest underbara tagningar jag någonsin sett. Clive Owen tar sig genom diverse gator där det skjuts till höger och vänster för att komma till ett hus som han sedan ska hitta en kvinna med ett barn i. Detta tar 6 minuter och 3 sekunder och det är inte ett enda klipp under den tiden. Jag satt som förstenad under hela sekvensen när jag såg. Fullständigt breathtaking. Enjoy


Gårdagens citat

Vi kollade lite filmer som spelats in med mobil under kvällen och natten igår. Bl a en som Elin filmat där hon går omkring på gatorna och yrar för sig själv och yttrar detta citat:


Det finns inte en sportkeps på himlen, när man säger när och var man säger hur


Så kan det gå ibland.

Rock n Roll

På onsdagar kör Plattan Rock-kväll av nåt slag och 2 av dom 3 onsdagarna som det varit så har vi varit där å druckit öl å klagat på musiken. 2:a kvällen så sa ägaren (eller hur det nu är som) och tillika killen som jobbar på onsdagar att vi kunde ta me en skiva å lira. Sagt å gjort nu har jag gjort en Blandskiva med diverse rocklåtar och den ser ut så här:

1. Eagles of Death Metal - Only Want You
2. Rage Against the Machine - Testify
3. Stonesour - Come What(ever) May
4. Queens of the Stone Age - Feelgood Hit of the Summer
5. The Ghosts of Verona - The Summer of Our Discontent
6. At the Drive-in - Cosmonaut
7. The Blood Brothers - Lazer Life
8. Bullet For My Valentine - Cries in Vain
9. Foo Fighters - Erase/Replace
10. The Hives - a.k.a. I-D-I-O-T
11. Led Zeppelin - Communication Breakdown
12. Mastodon - Blood and Thunder
13. sHEAVY - What's Up Mr. Zero
14. Mark Lanegan Band - Sideways in reverse
15. Mustasch - Down in Black
16. Novadriver - Shoot the Sky
17. System of a Down - Suite-pee
18. Queens of the Stone Age - Little Sister
19. Ramones - Go Mental
20. Turbonegro - Don't Say Motherfucker, Motherfucker
21. The White Stripes - Hypnotize 
22. Monster Magnet - Powertrip
23. The Hellacopters - Toys and Flavors

Nu får vi se om man går dit å spelar sin skiva eller om det blir o'learys. Öl blir det iaf.


Vars finns Vans?

Alltså mina Vans-skor är slitna och under all kritik. Jag måste införskaffa ett par nya med andra ord, men det går ju inte i denna skolösa staden. Finns typ en miljard skoaffärer här i centrum men inte en enda har ett par vans. What's the deal with that, liksom? Jag ska upp till umeå så småningom där jag köpte mina nuvarande Vans å förhoppningsvis hittar jag ett nytt par där.

Innan jag hann publicera detta inlägg så har jag kollat lite på internet å hittat ett par as najsiga vans för 399 som jag nog ska beställa. Nu vart jag glad igen.

Pussel till 2

Igår så var vi (jag dennis simon elin) och impuls-köpte ett brädspel och ett pussel. Spelet heter Med andra ord och går ut på att man ska beskriva så många ord som möjligt för sin lagkamrat på 30 sekunder utan att använad ordet eller delar av ordet.
Det vart att vi spelade det ett gäng gånger innan vi skulle se filmen Efter Brölloppet men sen kom lasse å opa så då vart det mer spelande istället. Efter det gick alla hem till sig å jag gick och kollade Myggan hos Dennis, ett av dom bättre avsnitten så här långt i serien faktiskt, och slutligen gick jag hem runt 23.30 för att se en film eller nåt. Jag han inte ens tänka tanken innan elin hörde av sig å sa att hon inte kunde sova så jag frågade om vi skulle lägga pussel. Sagt å gjort nån minut senare satt hon jag å dennis å försökte passa ihop dom 1000 bitarna. Det gick ganska bra och 2 och en halv timme senare så hade vi kommit rätt långt, fast nu är det typ bara dom svåra partierna kvar men de e bara å kämpa på.
Nu ska vi redigera de sista på våran musikvideo som ska vara klar på fredag.

Helgens sport

Rugby-VM avslutades med finalen i lördags mellan Sydafrika och England och det vart ju en väntad och välfötjänt seger för Sydafrika med 15-6. Sydafrika var bättre laget hela matchen men England var ungefär en halv milimeter ifrån att få in ett försök, som hade gett 5 poäng plus målspark för ytterligare 2 poäng, men efter väldigt lång videogranskning så dömdes det bort för att killens vänsterfot var över sidlinjen innan han lagt bollen bakom mållinjen. 7 poäng för england där å det hade blivit skadat spännande men nu vart det en komfortabel seger för sydafrika istället. Nu är det bara 4 år kvar till nästa vm i Nya Zeeland å då ska jag vara med från gruppspelet.
Sen på söndagen så skulle ju Formel 1-VM avgöras, bakissporten nummer 1. Nu var ju sista tävlingen i Brasilien så loppet visades inte förrän 18 då baksmällan försvunnit men det spelar ju mindre roll. Kimi Räikkönen gjorde ju en riktig bragd som tog sig från en tredjeplats i VM-ställningen till att bli Världsmästare när sista loppet var över. Hamilton som ledde sammandraget innan gårdagens lopp hade tydligen nåt strul i början (jag missade inledningen på racet) som gjorde att han rasade till en 18e plats. Han lyckades köra upp sig till en 7e plats men det räckte inte när Kimi vann loppet. Nu har dock McLaren (stallet med Hamilton) lagt in en protest mot BMW och Williams som tydligen ska ha haft för hög temperatur på bränslet. Skulle protesten godtas så innebär det att Hamilton tar hem VM-titeln ändå.

Veckans låt v.43

Jag har lyckats få tag på dom 3 låtar från Mars Volta's nya skiva som läckte ut för någon dag sedan och dom är svinigt bra. Nya trummisen Thomas Pridgen är galet grym. Denna underbara händelse speglar av sig på veckans låt-listan:

The Mars Volta - Goliath

runnerups

The Mars Volta - Wax Simulacra
The Hives - a.k.a. I-D-I-O-T
Queens of the Stone Age - Song for the Dead
Arctic Monkeys - Still Take You Home

Ett hår-mysterium

En sak jag funderat på ett bra tag men aldrig blivit klok på är hårmodet hos tanter runt 60 år som börjar bli gråhårig. Har sett väldigt många i denna ålder som för det första är kortklippta och sen av någon anledning färgat luggen med först svart närmast det gråhåriga och sedan rött längst ut på luggen.

image27
Dålig Paint-teckning, men den visar typ hur de ser ut iaf


Alltså vem kom på att man skulle göra så här? När började det? (har åtminstone sett det 2-3 år) Och framförallt varför? VARFÖR?

Jag vart nästan konverterad inatt

Det vart utgång ikväll fast jag inte hade planerat det men det vart som halvlungt ikväll. Men kul var det ändå. Förfest utanför min lägenhet som vanligt med Wii som huvud-sysselsättning, så jäkla kul är det, tänker nog sälja mitt gamecube å köpa ett wii. Sen kom våran gymnasie-tjej-granne hem, en tjej som bara hejat när man hejat ibland på henne. Han var lite halvfull å glad å trevlig, spelade lite wii och försökte DJ:a på min dator men det gick typ åt hellvete.
Efter ett långt tag så kom vi oss ut på plattan, det var väl halvtrevligt där.
Efter det så drog vi oss mot max. Först red jag en sväng på simons rygg, precis när jag sa att jag skulle kunna gå själv nu så brakade vi ner i trottaren. Härlig tajming hade polisbilen som dök upp i precis samma stund, dom frågade vad som pågick, jag berättade vad som pågick samtidigt som Simon låg halvdöd kvar på backen, polisen tyckte vi skulle hjälpa honom upp vilket vi gjorde och allt var frid å fröjd.
Sen vid parken mittemot hamne så hittade vi några kristna typer som matade förbipasserande med pannkaka. Jag, och säkert någon till i gänget, fick i mig en pannkaka sen vart det religionssnack. Jag tycker det är väldigt intressant med religiösa typer och religion i allmänhet så jag vart kvar där mellan 1 och 1 ½ timme ungefär å snackade. Det vart också Opa å Dennis även fast jag sa att dom fick gå vidare till max.
Det vart snack om bibeln och jesus och hur dom två vi snackade med vart kristna m.m.
Även om dom försökte få in oss på den religiösa stigen så lyckades dom inte med mig iaf men jag tycker det fortfarande är intressant med dessa människor och avundas deras tro litegrann.
Hursomhelst så hade Max stängt när vi avlägsnat oss från kristendomen vilket betydde att vi fick dra oss till Simon och äta en muffin å leka DJ medan han satt me sin tjej han raggat upp som tydligen kännde igen mig men som jag inte alls har en aning om vem det är.

Anyhoo det var en trevlig och intressant kväll, nu är de bara å ladda om till imorrn när hellvetet brakar lös

Att 29 sekunder kan göra så mycket

Är inne på Wikipedia å kollar lite när jag tänkte kolla på The Mars Volta's kommande skiva Bedlam in Goliath på Wikipedia för å se om det kommit några news. Det hade det och jösses va nöjd jag är.
Det står att Mars Volta skickat ut ett
newsletter angående en nyårs-show i San Fransisco (hade gett mitt högra ben för att få vara där).
I detta newsletter finns även lite ny Jeff Jordan-artwork och, framförallt, en musikslinga på 29 sekunder med ett smakprov från kommande skivan.
Jag sitter nu å njuter till fullo medans slingan rullar runt om och om igen, det låter riktigt riktigt bra och nya trummisen Thomas Pridgen spelar som den romerska trummguden whatshisname. 
Hur fan ska man klara av att vänta till 29 Januari på skivan.

Veckans Youtube v.42

Franska rugby-monstret Sebastian Chabal är killen som gäller nu för tiden. Why? I'll show you why!


Fick lust å göra en lista

Av nån anledning började jag tänka på unga film-regissörer och tänkte ranka dom litegranna. Förhoppningsvis kan man hamna på denna lista själv nån dag, eller ja, drömma går ju. Anyway, here we go:

Top 10 Movie-directors-under-the-age-of-40 (filmen i fet stil är min favorit)

1.
Paul Thomas Anderson, 37
Filmer: Hard Eight, Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love
Kommentar
: En av mina absoluta favoriter all-time, alla hans fyra filmer är riktigt bra med min absoluta favoritfilm Magnolia i spetsen. Han har en förmåga att få ut maximalt av skådespelare, som t ex i Punch-Drunk Love där han får mig att verkligen gilla Adam Sandler som jag i vanliga fall inte kan med alls. Sen använder han sig oftast av två av mina favoritskådisar, John C Reily och Philip Seymour Hoffman. PTA har en ny film på gång, There Will Be Blood, som kommer i början av nästa år.

2. Christopher Nolan, 37
Filmer: Following, Memento, Insomnia, Batman Begins, The Prestige
Kommentar: Förutom Following, som jag inte sett, och Insomnia, som inte är mer än ok, så ligger Nolan bakom tre riktigt bra filmer. Memento är en av mina all time favorites, Batman Begins är en av dom bästa actionhjälte-filmerna och The Prestige är alldeles magisk (ursäkta ordvitsen). Precis som PT Anderson skriver Nolan manus själv (ibland med hjälp av brorsan) till sina filmer, bortsett från Insomnia, och han gör det nyskapande och underbart. Nästa Nolan-fil blir uppföljaren till Batman Begins, The Dark Knight som kommer nästa år.

3. Wes Anderson, 38
Filmer: Bottle Rocket, Rushmore, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic with Steve Zissou, The Darjeeling Limited
Kommentar: Med sitt säregna bildspråk och underbara, något mörka, humor så ligger Wes bakom några av den senaste tidens bästa komedier. Jag har ännu inte sett hans första film, Bottle Rocket, och hans senast, Darjeeling Limited, har inte kommit till Sverige än men därimellan har han gjort 3 topclass komedier. Han skriver ofta manus tillsammans med Owen Wilson och Owen medverkar själv i många av hans filmer. Andra återkommande skådisar i Wes filmer är Luke Wilson, Bill Murray och Anjelica Huston. Förutom den kommande Darjeeling Limited så har Wes även den animerade The Fantastic Mr. Fox på gång.

4. Edgar Wright, 33
Filmer: A Fistful of Fingers, Shaun of the Dead, Hot Fuzz
Kommentar: Första filmen Fistful of Fingers har jag inte sett så de kan jag inte säga nåt om men Shaun och Fuzz däremot kan jag säga att dom är så vansinnigt roliga båda två. Det är liksom inte bara en zombie-komedi och en polis-komedi utan det är med en jäkla twist på det hela i båda fallen. Mycket cred för filmernas greatness ska ges till Simon Pegg (som även är co-writer på båda) och Nick Frost som spelar huvudrollerna i båda filmerna på ett fullkomligt lysande sätt. Edgar ligger även bakom en del TV-serier med Spaced i spetsen, även den tillsammans med Simon och Nick, som är rakt igenom briljant.

5. Spike Jonze, 38
Filmer: Being John Malkovich, Adaptation
Kommentar: Visserligen har Spike bara gjort två långfilmer men vilka filmer sen. Två av dom mest bisarra och roliga komedierna som gjorts. Nu ska väl visserligen den mesta creden för dessa två filmer gå till manusförfattaren Charlie Kaufman men nån måste ju regissera också och det gör Spike utmärkt. Spike är på gång med sin tredje film, första gången utan Kaufman som medhjälpare, Where the Wild Things Are som är baserad på en klassisk barnbok av Maurice Sendak.

6. Guy Ritchie, 39
Filmer: Lock, Stock & Two Smoking Barrels, Snatch, Swept Away, Revolver
Kommentar
: Innan Guy gjorde den (förmodligen) usla filmen Swept Away med flickvännen Madonna så hade han gjort dom två coola och roliga filmerna Lock, Stock och Snatch. Filmer som satte standarden för "Crime-comedies". Han försökte gå tillbaka till genren i och med Revolver, jag har inte sett den men tydligen är den inte så jättebra. Han har dock ett nytt försök på gång som heter RocknRolla.

7. Richard Kelly, 32
Filmer: Donnie Darko, Southland Tales
Kommentar: Hur man som 26åring kan göra en så underbar debut-film som Donnie Darko är ett större mysterium än filmen i sig. Hans andra film, som inte släppts än, verkar inte vara lika bra, fick uruselt bemötande på Cannes festivalen och seriöst en sci-fi/thriller/drama/musikal med The Rock i huvudrollen låter inte jättelockande

8. Noah Baumbach, 38
Filmer: Kicking and Screaming, Highball, Mr. Jealousy, The Squid and the Whale, Margot at the Wedding
Kommentar
: Efter några mindre lyckade (tydligen) romantiska komedier kom den underbara The Squid and the Whale. Innan Squid hade Noah hjälpt kompisen Wes Anderson med manuset till Life Aquatic och bortsett från ett annat bildspråk så skulle Squid kunnat varit en Wes-film.

9. Sofia Coppola, 36
Filmer: The Virgin Suicides, Lost in Translation, Marie Antoinette
Kommentar: Tyvär har jag bara sett Lost in Translation men det räcker gott och väl för att hamna på denna lista.

10. Jared Hess, 27
Filmer: Napoleon Dynamite, Nacho Libre
Kommentar: Samma sak är har bara sett en film men Napoleon Dynamite är ju så otroligt rolig så Jared får sista platsen på listan.


Några andra unga regissöre som inte riktigt platsade på min lista: Jason Reitman (Thank You For Smoking), Shane Carruth (Primer), Rian Johnson (Brick), Miranda July (You and Me and Everyone We Know), Marc Forster (Stranger Than Fiction), Zach Braff (Garden State), Robert Rodriguez (Sin City), Troy Duffy (Boondock Saints)

Rugby VM

Som jag nämnde i helgen så har jag fastnat helt för den totala kickass-sporten Rugby. Det började me att jag råkade slå på TV i fyllan nån gång å de va en av kvartsfinalerna av årets Rugby-VM som spelas i Frankrike och efter det är jag fast. Semifinalerna nu i helgen som va var riktigt roliga. Frankrike - England var väl ingen höjdare spelmässigt förutom på slutet när Frankrike såg ut att vara på väg mot finalen men Englands kicker Wilkinson ville annat. Killen som slog ut Frankrike i semifinalen för 4a år sedan, och dessutom avgjorde finalen 2003, gjorde samma sak igen. 9-8 till fransoserna och 5 minuter kvar då kickade Wilkinson in två 3poängare och tog sitt lag till final.
På lördagen var det dags för andra semifinalen mellan Sydafrika och Argentina. Argentinarna var aldrig ens nära, Sydafrika krossade dom framförallt tack vare den hypersnabbe Habana som t ex kickade bollen över alla spelare för att sedan springa igenom hela högen plocka upp bollen för att sedan sätta sitt första av två tries under matchen (Tries är typ samma som Touchdown i amerikansk fotboll).
Jag ser inte riktigt nåt som kan hota Sydafrika, förutom kanske Wilkinsons fot, från att ta hem VM-titeln. Sydafrika och England möttes redan i gruppspelet, då vart england överkörda med 36-0. Finalen går på lördag kl 21 på viasatsport 1 men redan på fredagen spelas bronsmatchen mellan Frankrike och Argentina och det är sista gången man kan få en skymt av min nya hero, Sebastian Chabal, under detta VM. Förhoppningsvis kan väl Frankrike knipa bronset så kanske man får se en sån här Chabal:

image26

heldag följt av helkväll

Sitter å har företag-trams är på skolan. På förmiddagen såg vi en dokumentär av Mikael Wiström som kommer visas för första gången på svt nästa fredag (eller nåt sånt). Jag tyckte inte den var nå vidare, handlade inte om nåt å känndes allmänt onödig. Sen snackade han lite om den filmen och en film vi såg igår av samma kille.
Anyways, detta är typ första riktiga heldagen vi haft i skolan detta läsår vilket känns lite smådrygt, men vi slutar ganska snart så man ska väl inte klaga.
Hur följer man upp en heldag på skolan då? Jo med en helkväll på O'learys så klart. Bokat bord där med några klasspolare för att käka mat, dricka öl å se Sverige-Nordirland. Låter som en kanonkväll i mina öron.
Nåt som inte låter bra i öronen är det eviga företags-malandet kvinnan framme i klassrummet håller på med. Sluta snart, tack.

Veckans låt v.42

"Without further adieu"

Tool - Vicarious

2or

Mott the Hoople - All the Young Dudes
System of a Down - Suite-Pee
Hellacopters - Toys and Flavors
Mastodon - Blood and Thunder

This is blogginlägg 666...

...Destination chaos.

Ni som kan eran In Flames diskografi vet ju att detta kommer från en av deras bästa låtar Epiode 666, fast dom sjunger inte blogginlägg såklart.
Detta är alltså mitt sexhundrasextiosjätte inlägg, eftersom man lyssnat på metal hela livet typ så är de ju ett litet specielt tal
Jag hade kommit på vad jag skulle skriva i detta inlägg igår men det har jag glömt bort nu :/
Kan ju skriva att Sverige vann programenligt mot Luxemburg igår. Opa frågade vem jag trodde skulle göra första målet för sverige för han skulle tippa. Allbäck sa jag först men då tyckte han att jag va tråkig så då sa jag att Majstorovic skulle knoppa in en hörna i 16e minuten. I 18e minuten fick sverige hörna å Majsan var typ 2 decimeter från å styra in 1-0, hade ju varit grymt coolt isf. Nu räcker de me en vinst till så är sverige klart för em å skulle dom förlora hemma mot både nordirland och lettland så ska jag byta medborgarskap till vilket land som helst förutom sverige. Kanske Burma?

Tack England. Tack Frankrike

Trevlig förfest med en del Wii-spelande. Sen gick vi ut på plattan å de va ju liksom inte roligt nånstans. Shitty på alla sätt å vis egentligen.
Tur att man då fick komma hem å se semifinalen i Rugby-VM mellan Frankrike och England. England vann efter en snygg vändning på slutet, jag hejade dock på Frankrike mest tack vare Sebastian Chabal, även kallad Bola-Jesus av oss. Han e lätt coolaste idrottsmannen i världen. Anyway jag ska skriva ett längre inlägg om Rugby senare, så jävla grym sport de är.
Nu ska jag typ gråta mig till sömns istället


image25

Sebastian "Bola-Jesus" Chabal


vad hände-fylleblogg

Alltså vad hände liksom. Jag vart typ äckligt full på förfesten (kanske inte "äckligt" men "redigt" iaf). Sen vart de plattan, bara småttingar där ju, tog en swesub å hitta en 10kr-marker så tack vare de signet gick jag å lira blackjack. Ett lyckat drag visade de sig, vann nämligen 320 kr, great success. Men anyhoo fyllan dog ut på typ en sekund eller åtminstone under den tiden jag spelade blackjack. sen vart man typ less. Gjorde ett försök på danoglvet men de gick liksom inte. Sen gick vi på kebab å köpte mat men det gick knappt de heller. sen låg vi å degade, sen gick alla å nu sitter jag här å fyllebloggar i tomma intet. Funkar ju de också, barely.


Fylle-NHL 95 ftw!!

Så här gör man.

*Ladda hem en Supernintendo emulator
*Ladda hem NHL 95 spelet
*Spela spelet enligt följande regler:
    - 1 klunk vid varje avblåsning
    - 2 klunkar vid varje utvisning

    - 3 klunkar vid varje mål

*Bli full


Funkar varje gång, räcker å spela typ 3-4 matcher så har du en redig fylla.


Utzoomningen from hell

Var på skolan idag för att göra lite småjusterningar på våran musikvideo. Det va svårare än jag trodde. Skulle göra en utzoomning på en bild å de tog typ 3 timmar. Till slut fick jag till det hyffsat bra iaf och i och med de så är vi till ca 97% klar med våran video. Känns riktigt skönt, extra skönt eftersom vi lyckades fylla den drygt 3 minuter långa låten med bilder, något många var tveksamma till att vi skulle klara av. Men nu är det alltså bara några små små grejer som ska fixas till sen kan vi förhoppningsvis lägga upp den på youtube så massorna kan se den.

Veckans Youtube v.41

Barats & Bereta har lagt upp en video nyligen å den var så hillarious så den får bli veckans klipp. Varsågod, ett Mantage.



"Mmm, tastes like liberty"

Under mitt paraply-ply-ply

För ett tag sen hörde jag litegrann av denna låten på P3, sen för nån dag sen så påpekade dennis att den spelades på MTV och idag spelade vi upp den för elin. Första gången tänkte jag att de va lite lustigt, andra gången tänkte jag att fan de är ju faktiskt bra och idag insåg jag hur briljant den är.
Låten är Montt Mardié - Paraply, en annorlunda cover av Rihanna's jättehit Umbrella med svensk text å allt.


random

Häromdagen fyllde grannen Dennis år (grattis igen i efterskott) och i söndags va hans familj här å uppvaktade honom. Senare på kvällen knackade han på dörren:

Jag: Tja
Dennis: Tja
jag upptäcker en liten helikopter och fjärrkontrol i hans hand, blir något överraskad och börjar skratta lite smått
Jag: liksom, vad? (och gestikulerar mot helikoptern)
Dennis: Vill du testa?
Jag: Ja.

Sen flög vi lite radiostyrd helikopter.

Veckans låt v.41

song of the week:

At the Drive-In - Sleepwalk Capsules

almost the song of the week:

Karma To Burn - Thirty Five
Jeff Buckley - Hallelujah
Queens of the Stone Age - I Wanna Make it Wit Chu
Eagles of Death Metal - Don't Speek (I Came To Make A BANG!)

Knocked Up

Såg nyss den romantiska komedin Knocked Up av Judd Apatow med Seth Rogen och Katherine Heigl.
Storyn är ganska simpel två väldigt olika personer, Ben (Rogen), arbetslös haschrökande kille som bor med sina 4 likasinnade kompisar, och Alison (Heigl), som får en allt större roll på tv-kanalen E! träffas på krogen och det hela slutar med ett one night stand. 8 veckor senare inser Alison att hon blivit gravid, hon tar kontakt med Ben igen och bestämmer sig för att behålla barnet och dom ska testa å se om ett förhållande mellan dem båda kan funka. Självklart så går inte allt som smort under dom få månader dom försöker lära känna varandra innan barnet kommer.

Jag tyckte Knocked Up var en riktigt rolig och sweet romantisk komedi, en genre som verkligen inte är min favorit. Visst storyn e simpel å så å man vet ju på ett ungefär vad som ska hända men ändå känndes det aldrig särskilt klyschigt på nåt sätt. Även om dom skiljer sig mycket så vill jag ändå jämföra lite med Superbad (är ju typ samma gäng som ligger bakom). Superbad gav en del gapskratt, det gjorde även Knocked Up men i denna fanns det ett mer djup i filmen, det var lättare att känna för karaktärerna, man hoppades ju att det skulle gå bra för Ben å Alison. Det fanns i denna, precis som Superbad om än inte i lika stor utsräckning, en del grövre skämt som jag egentligen inte har nåt emot men det blir lätt tröttsamt i längden men i Knocked Up så var det en härlig balans mellan dom olika skämttyperna så det funkade väldigt bra.
Några små minus; skådespeleriet är väl inte precis på nån oscars-nivå men fast det är inget som stör precis. Sen kan drygt två timmar för en rom-com kännas lite i längsta laget.
Efter The Simpsons Movie och Hot Fuzz (inte sett än men reservar andra-platsen åt den) så är detta årets roligaste film så här långt iaf.


P.S. På tal om graviditets-komedier så ser jag fram emot Juno som kommer till sverige i början av nästa år. Jason "Thank you for smoking" Reitman står för regi och huvudrollerna spelas av Michael Cera och Ellen Page, med i filmen är också bl a Jennifer Garner och Jason Bateman

fylleblogg hos Opa

sitter här hos Opa a.k.a. jansryd a.k.a. Ölburks-kastarn och fyllebloggar litegrann. idag hände en rolig grej, eller egentligen inte. Så här var det, jag gick mot bankomaten för att ta ut lite pengar, från andra hållet kom mister jansryd.

"Kroffe" ropade han
"ja men tjena" eller nåt ropade jag å sekunden senare kände jag nåt som träffade mig i ansiktet. Opa hade nämligen kastat en ölburk mot mig strax efter han ropade mitt namn. Full som jag va så han jag ju knappast reagera på burk-kastningen å fick den stenhårt på läppen. Blodet flödade i en stird ström, alla skrattade framförallt jag, ¨vi gick mot kårlokalens toalett för att "fräscha till mig lite".
här sitter jag nu ett gäng timmar senare å de blöder litegrann fortfarande, man jag e inte så ledsen för det. Ett snyggt ärr e alltid ett snyggt ärr. Nu får man bara hoppas att det blir ett snyggt ärr.


Brottsplatsen, offret och vapnet

fest-helg igen

Ja det är dags för ännu en helg med festande. That's the KY-way helt enkelt. Plus att Dennis lämnar tonåren imorrn och några gamla klasskompisar kommer hem från uppsala över helgen så de är ju liksom upplagt för fest.
Men snart är det praktik-dags å då får levern antagligen återhämta sig en hel del

Wulffmorgenthaler

Har hittat en ny seriestrip på internet som är hur bra som helst. Mest bara random stupid grejer som är askul. Dom som ligger bakom heter Wulff och Morgenthaler, tillsammans blir det Wulffmorgenthaler


Veckans Youtube v.40

Veckans Youtube utgick föra veckan, glömde bort de helt enkelt när jag va nere i sthlm, men nu är den tillbaka.
Veckans klipp är ett liveframträdande av Queens of the Stone Age på Saturday Night Live. Little Sister med lite specialhjälp på Cowbell. (Ni måste egentligen se
denna sketch först så det blir ännu roligare)


Januari.....snälla?

Nu har det kommit ett nytt release-datum för The Mars Volta's nya skiva The Bedlam in Goliath:

29:e Januari.

Hoppas det stämmer iaf så inte det blir framflyttat ännu mer. Dock kan man glädja sig lite åt att första singeln från nya albumet kommer släppas 19:e November och heter Goliath. Längtar längtar

Veckans låt v.40

Veckans låt är

Tool - H.

tvåor

Rodrigo y Gabriela - Tamacun
PJ Harvey - Big Exit
Marvel - Five Smell City
The White Stripes - The Air Near My Fingers