Reflektion på gårdagens gala

Med "gårdagens gala" menar jag förstås idrottsgalan. Årets upplaga var verkligen inte upphetsande för fem öre, jag kommer att ha glömt att den inträffade om en vecka ungefär. Det fanns dock vissa inslag som höjde tillställningen lite grann:

*Vinjettbilden på globen. Samma varje gång det är nån gala i globen (skymmning med röd himmel och allt). Tcker det är väldigt komiskt.
*Humor-inslagen. Dom var faktiskt lyckade, vilket inte hör till vanligheten när det kommer till såna här tillställningar.
*Foppa-intervjun 94 efter att modo förlorat SM-finalen. Vilket sammanhang det än gäller så lyfter det om denna lysande (egentligen helt värdelösa) intervju av Albert Svanberg visas.

Jag vill även tillägga en sak apropå galor. Mitt roligaste minne från nån tv-sänd idrottsgala är utan tvekan från Fotbollsgalan för ungefär 5-6 år sen, kommer inte ihåg exakt. Hur som helst vann Tommy Söderberg pris som årets tränare och i vanlig ordning gick pristagaren upp och höll tacktal. Har ingen aning om vad det handlade om men när han var klar och applåderna började ljuda klippte SVT (som även sände fotbollsgalan på den tiden) in en översiktsbild på publikhavet. Där kunde man tydligt se Tommy Söderberg, i egen hög person, sitta och applådera åt sitt eget tal som han avslutade knappt en sekund tidigare. "Hur är detta möjligt?" kan man ju fråga sig. Har Tommy Söderberg en identisk tvillingbror? Är Tommy Söderberg och Stålmannen samma person? Har forskare kommit på ett sätt att teleportera sig och smygprovade under denna gala? Tyvärr är inget av dessa teorier riktiga utan det var helt enkelt en bild producent som klantade sig och lade in en publikbild som fanns på lager. Så kan det när när det inte är direktsändning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback