Academy Awards

Tro det eller ej men jag var faktiskt uppe och såg hela Oscars-galan i natt. Var det värt det? Jo det var det väl. Det hände väl inget jätte-spektakulärt men det var ändå kul å se.
Galans kung (om man kan säga det om en film) blev, dock med liten marginal,
Crash. Den tog något överraskande oscar för bästa film och även för bästa originalmanus och bästa klipnning. Brokeback mountain blev väl delad etta med Crash, också den fick 3 priser för bästa regi (som nästan är samma som bästa film egentligen) bästa manus baserat på tidigare verk och bästa musik. Skådeseplar-priserna blev jämnt fördelade bland dom andra filmerna som inte fick dom stora priserna. Bästa manliga till Phillip Seymour Hoffman (Capote), bästa kvinnliga till Reese Witherspoon (Walk the Line), manliga biroll till George Clooney (Syriana, hans egna film Good night, and good luck var nominerad till bästa film och manus men George fick denna utmärkelse i stället) och kvinnliga biroll gick till Rachel Weisz (Constant Gardener). De tekniska utmärkelserna delades upp så att King Kong och En Geishas Memoarer fick 3 var. Akademin gjorde väl så att ingen skulle vara sur på efterfesten, Hip hop låten It's hard out here for a pimp från filmen Hustle & Flow fick konstigt nog en Oscar för bästa låt men akademin ville väl att dom inte skulle ställa till nåt sedan. Just det, det fanns en förlorare. Steven Spielberg som inte vann någon av dom 4 kategorier hans film Münich var nominerad i, men han ar ju redan så många så han behöver väl inga fler.
I övrigt om galan kan väl sägas att den var betydligt bättre än t ex Guldbagge-galan och trots att den varade i 3 och en halv timme så kändes det som att den gick mycket fortare. Jon Stewart var rolig som konferencier för galan. Roligaste presentatören var nog Ben Stiller i en misslyckad green-suit, jag vet dock inte om det var meningen eller om det verkligen var misslyckat, roligt blev det iaf.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback