Har Entourage hoppat över hajen?

Till att börja med: "Jump the shark" är ett amerikansk uttryck för när en serie nåt sin peak för att sedan bara gå utför. Hemsidan jumptheshark.com (där du kan läsa mer om "fenomenet") beskriver det så här:

It's a moment. A defining moment when you know that your favorite television program has reached it's peak. That instant that you know from now on... it's all downhill. Some call it a climax. We call it jumping the shark.

Nu till Entourage-delen i inlägget. Enligt mig känns det just nu som serien just har jumped the shark. Den gjorde det i och med premiären av säsong 4. Första avsnittet, som var gjort som en behind-the-scenes till filmen Medellin, var riktigt bra men efter det så har det bara gått neråt. Detta har enligt mig huvudsakligen med Vince att göra. Huvudkaraktären i serien vars filmkarriär vi får följa gör ingenting. Han har ingen film på gång utan sitter bara å jäser. Det som drev serien framåt i dom 3 första säsongerna var just hans filmprojekt, först Queens Boulevard sen Aquaman och senast Medellin. Nu har det gått 8 avsnitt sedan 4x01 och det har som sagt bara varit downhill. Såg avsnitt 9 idag och det var förmodligen det tråkigaste ever. Vince gör som sagt inget vilket gör att E fått en lite större roll men att se honom försöka få ordning på sitt kontor är inte lika roligt. De två resterande i gänget gör inget annat än att försöka ragga tjejer vilket blir lite tröttsamt i längden när inget annat händer i serien, visst Drama får man ju alltid en del skratt av men i 4x09 var han väldigt anonym. Så här har det alltså mer eller mindre sett ut i avsnitt 2-9 och det har inneburit att Ari Gold själv har hållit serien levande, vilket han också lyckats bra med fram till senaste avsnittet där inte ens han lyckades glänsa förutom vid nåt litet tillfälle.
Nä skärpning i manus-gänget (kanske ska börja me å inte ge nytt förtroende till debutanten som skrev senaste svsnittet) om mitt intresse ska hållas vid liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback