Del 1, Onsdag: En klämkäck busschaufför och en urtrist värdinna

Detta är första delen i en fyrdelad genomgång av min resa till Stockholm och Metallica.

Onsdagen började med att kliva upp å göra sig i ordning förr bussresan till stockholm med Y-buss (senare omdöpt till "Why-buss"). 10.40 startade vi och fram till Sundsvall hade vi en riktig godbit till chaufför. Eller nja, egentligen inte, han var riktigt löjlig och tyckte själv att han var rolig men det var det som var så roligt. Här följer några godbitar som han fick ur sig i högtalarsystemet:

angående varför folk skulle till Stockholm
"Ni kanske ska vara barnvakt eller köpa bil eller åka ner med älgkött. Älgkött är ju populärt söderut"

angående toaletten
"Toaletten är ju också en sittplats. Om en chaufför säger att bussen är full så kan ni säga att ni kan sitta på toaletten. Fast det blir ju jobbigt å sitta där hela tiden. Men ibland sitter man ju länge på toa. hehe"

angående värmen i bussen
"Vi hittade en kran som vi skruvade på så nu hoppas jag det ska vara bättre."

I kontrast till denna chaufför så var världens tråkigaste värdinna med på bussen. Det lät som hon inte bara fått lära sig informationen hon skulle säga utan även exakt hur hon skulle betona alla ord för det hela lät väldigt tråkigt och stelt. Mer om henne sen.
På bussen visades två filmer. Först Rosa Pantern (nya med Steve Martin) som jag halvsneglade på utan ljud för den verkade rätt trist. Sen Upside of Anger med Kevin Costner som inte direkt var kass men definitivt inte bra. Halvtaskigt skådespel och ett trist manus, 4/10.
8 och en halv timme senare så kom vi fram till STHLM och väl där, efter att ha ringt å bett om portkod från nattvakten, så tog vi taxi till Gamla stan och vandrarhemmet (som jag inte kommer ihåg namnet på) som vi skulle bo på. Vi bodde i en sovsal med 11 andra personer men det var inga större problem. Efter att ha fått in våra grejor så gick vi på stan och åt på Pickwick (lika god mat som roligt namn) och tog några öl och på hemvägen tog jag och Axe våran traditionella Pre-Metallica-White Russian, gjorde det i Göteborg 04 också iaf. Sen var det bara hem å sova för det skulle bli tidig morgon dagen efter.

To be continued...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback