Mastodon - 2000-talets Metallica?

Världens just nu tveklöst bästa Metal-band är Mastodon. Deras senaste, och tredje, skiva Blood Mountain från 2006 är grymt bra och låten Colony of Birchmen från samma skiva är utan tvekan på min top 5-lista över 2000-talets bästa låtar. Blood Mountain har fått genomgående bra kritik och varit på de flesta rock-magasinens top-20 listor över 2006 års bästa plattor, bl a 9a i Rolling Stone, 5:a i Kerrang och löjligt överlägsen 1:a bland kritikerna på Metal Hammer.
Mastodon's inledning på karriären har en hel del likheter med Metallica på 80-talet. Förutom självklara likheter som att båda har fyra bandmedlemmar och att båda spelar nyskapande metal så kan man t ex se på försäljningslistorna. Mastodons debut, Remission, kom inte in på listan, Metallica's Kill 'em All på en blygsam 120e plats. Andra Mastodon-albumet Leviathan var som bäst 139a, Metallica's Ride The Lightning var 100e. Och senast då Blood Mountain som var 32:a som bäst i USA där Metallica's motsvarighet Master of Puppets (även den liksom Blood Mountain enormt hyllad) var som bäst 29:a. Nu återstår att se om Mastodon's nästa release kan göra som ...And Justice For All och komma in på top10 i USA. Efter Master of Puppets turnerade Metallica med storheter som Ozzy Osbourne och nuförtiden turnerar Mastodon med storheter som Slayer och - Metallica.
Men man kan ju bara vänta å se hur utvecklingen för Mastodon kommer se ut men jag kan inte tänka mig nåt annat än en positiv sådan.

Speaking of Metallica, kolla in Live Earth mellan 8 och 9, det är iaf den preliminära tiden för Metallica's framträdande för att rädda våran planet

Kommentarer
Postat av: Lauritztina

Greetings from Arlington, Texas! Nice site!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback