I'm Batman

Jag och Dennis kör en Batman-vecka just nu. Började i Tisdags med att vi såg Batman från 1966 med Adam West som Läderlappen. Som stort fan av TV-serien såg jag framemot denna film och den var lika grymt dålig/rolig som serien. Roligaste scenerna var hajattacken i början där en, något plastig, haj hängde i Batmans ben samtidigt som Batman hängde i en "Batladder" som ledde till hans "Batcopter". Sen när Batman och Robin skulle fundera vem som låg bakom attacken kom dom bl a fram till att Jokern måste vara inblandad eftersom hajen "was pulling Batman's leg". Sen scenen när Batman likt typ Kalle Anka, eller Mr Bean eller vad som helst försöker bli av med en stor rund bomb som håller på å explodera. Han springer omkring på en kaj å flaxar men jämt när han ska kasta den i vattnet står nån människa i vägen så han fortsätter springa hur länge som helst. Fruktansvärt roligt blir det iaf.
Igår såg vi Batman från 89 som är rätt bra, dock är Michael Keaton rätt trist som Batman men det vägs upp av Jack Nicholson's performance som Jokern.
Och idag såg vi Batman Returns, som precis som förra är regisserad av Tim Burton. Returns känns mer Burton-sk än första Batman vilket gör att jag gillar den lite mer. Återigen är Michael Keaton en trist Batman, dock känns denna film inte så inriktad på just Batman utan känns som den mer handlar om the Penguin i första hand och Catwoman i andra hand och Batman liksom bara flyter omkring men det funkar rätt bra faktiskt.

Nu har vi dom två dåliga Joel Schumacher filmerna (Batman Forever, Batman & Robin) och den bästa, Batman Begins, kvar. Sen är det bara att börja vänta till Dark Knight som kommer till sommarn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback