Helgens sport

Rugby-VM avslutades med finalen i lördags mellan Sydafrika och England och det vart ju en väntad och välfötjänt seger för Sydafrika med 15-6. Sydafrika var bättre laget hela matchen men England var ungefär en halv milimeter ifrån att få in ett försök, som hade gett 5 poäng plus målspark för ytterligare 2 poäng, men efter väldigt lång videogranskning så dömdes det bort för att killens vänsterfot var över sidlinjen innan han lagt bollen bakom mållinjen. 7 poäng för england där å det hade blivit skadat spännande men nu vart det en komfortabel seger för sydafrika istället. Nu är det bara 4 år kvar till nästa vm i Nya Zeeland å då ska jag vara med från gruppspelet.
Sen på söndagen så skulle ju Formel 1-VM avgöras, bakissporten nummer 1. Nu var ju sista tävlingen i Brasilien så loppet visades inte förrän 18 då baksmällan försvunnit men det spelar ju mindre roll. Kimi Räikkönen gjorde ju en riktig bragd som tog sig från en tredjeplats i VM-ställningen till att bli Världsmästare när sista loppet var över. Hamilton som ledde sammandraget innan gårdagens lopp hade tydligen nåt strul i början (jag missade inledningen på racet) som gjorde att han rasade till en 18e plats. Han lyckades köra upp sig till en 7e plats men det räckte inte när Kimi vann loppet. Nu har dock McLaren (stallet med Hamilton) lagt in en protest mot BMW och Williams som tydligen ska ha haft för hög temperatur på bränslet. Skulle protesten godtas så innebär det att Hamilton tar hem VM-titeln ändå.