Knocked Up

Såg nyss den romantiska komedin Knocked Up av Judd Apatow med Seth Rogen och Katherine Heigl.
Storyn är ganska simpel två väldigt olika personer, Ben (Rogen), arbetslös haschrökande kille som bor med sina 4 likasinnade kompisar, och Alison (Heigl), som får en allt större roll på tv-kanalen E! träffas på krogen och det hela slutar med ett one night stand. 8 veckor senare inser Alison att hon blivit gravid, hon tar kontakt med Ben igen och bestämmer sig för att behålla barnet och dom ska testa å se om ett förhållande mellan dem båda kan funka. Självklart så går inte allt som smort under dom få månader dom försöker lära känna varandra innan barnet kommer.

Jag tyckte Knocked Up var en riktigt rolig och sweet romantisk komedi, en genre som verkligen inte är min favorit. Visst storyn e simpel å så å man vet ju på ett ungefär vad som ska hända men ändå känndes det aldrig särskilt klyschigt på nåt sätt. Även om dom skiljer sig mycket så vill jag ändå jämföra lite med Superbad (är ju typ samma gäng som ligger bakom). Superbad gav en del gapskratt, det gjorde även Knocked Up men i denna fanns det ett mer djup i filmen, det var lättare att känna för karaktärerna, man hoppades ju att det skulle gå bra för Ben å Alison. Det fanns i denna, precis som Superbad om än inte i lika stor utsräckning, en del grövre skämt som jag egentligen inte har nåt emot men det blir lätt tröttsamt i längden men i Knocked Up så var det en härlig balans mellan dom olika skämttyperna så det funkade väldigt bra.
Några små minus; skådespeleriet är väl inte precis på nån oscars-nivå men fast det är inget som stör precis. Sen kan drygt två timmar för en rom-com kännas lite i längsta laget.
Efter The Simpsons Movie och Hot Fuzz (inte sett än men reservar andra-platsen åt den) så är detta årets roligaste film så här långt iaf.


P.S. På tal om graviditets-komedier så ser jag fram emot Juno som kommer till sverige i början av nästa år. Jason "Thank you for smoking" Reitman står för regi och huvudrollerna spelas av Michael Cera och Ellen Page, med i filmen är också bl a Jennifer Garner och Jason Bateman

Kommentarer
Postat av: Teodornathalie

Very interesting site --- quite informative


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback