Årets Album 2008: # 4

Listan fortsätter:



Artist: Metallica
Album: Death Magnetic
Bästa spår: That Was Just Your Life, All Nightmare Long, My Apocalypse

Metallica? Bara fyra? Ja faktiskt, mina gamla favorit-rockare har gjort ett riktigt riktigt bra album, don't get me wrong, men det innehåller inte den genialitet som top 3 på listan och framförallt inte som deras tidi...nej jag ska inte jämföra med Master of Puppets och company.
Dom små fragmenten av skivan man fick höra på deras Mission Metallica-sida fram till releasen gav verkligen mersmak och som sagt skivan håller hög klass. Produktionsmässigt bättre än St. Anger men inte helt super. Låtmässigt ibland bättre ibland sämre än St. Anger. Metallica visar iaf att fortfarande kan skriva grymma thrash-låtar i stil med Blackened. My Apocalypse är ett lysande exempel och är tillsammans med All Nightmare Long och That Was Just Your Life, också två fartfyllda låtar, dom bästa på skivan. Däremot har skivan några svaga punkter, framförallt Unforgiven III som inte är helt usel men som för det första saknar en bra refräng och för det andra nog skulle vara bättre om referensen till dom tidigare två Unforgiven-låtarna inte gjorts utan den hetat något annat. Sen är texterna på skivan inte samma Hetfield-klass som jag är van vid, mest märkbart i Broken, Beat & Scarred som textmässigt känns lite Bullet for My Valentine/Trivium-vallpig (no offense). Sen är inte Suicide & Redemption någon Call of Ktulu precis.
Kirk är dock tillbaka med sina solon vilket är mycket välkommet, framförallt när man får spela med på Guitar Hero, och Death Magnetic är en mycket röjig skiva som är kul att lyssna på.

P.S. Bara 4 referenser till deras tidigare alster får väl ses som godkänt ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback