Kvällen igår var...

...magisk, underbar, stundtals helt urflippad men framförallt var det riktigt jävla bra.
Strax innan halv 6, 2 timmar innan konsertens början, kom vi till Cirkus för att köa till The Mars Volta. vi befarade att det skulle vara en del kö men det var väldigt lugnt i entrén. Strax innan 19 släppte dom in oss en bit på vägen, sen efter att jag och Dennis hade sneakat oss fram till en bra plats, Karin och hennes bror tog hand om garderoben så dom kom lite efter, så släpptes vi in till själva arenan. Det var inga som helst problem att få en plats längst fram vid staketet ungefär ett par meter från scenens mitt och strax efteråt kom även Karin fram till vårat ställe.
Efter några låtar och ca en halvtimmes försening så hörde man Ennio Morricones tema till Sergio Leones film För en handfull dollar i högtalarna och 8-mannabandet entrade scenen. Sen drog dom igång min favorit-låt Roulette Dares and all hell broke loose. Alla, eller åtmisntone majoriteten av bandet, fick frispel.
Man skulle kunna dela upp dom åtta killarna i Mars Volta i fyra grupper. Längst bak har vi rytmsektionen. Thomas Pridgen som nog är det grymmaste som suttit bakom ett trummset (Enligt både Aftonbladet och Expressen var han bäst på konserten och kalldes för övermänsklig och monster). Det var underbart att se Omar's breda leende av njutning när Thomas drog igenom ett trummsolo. Tillsammans där bak har han med sig Juan Alderete på bas som öste på som fan även om han bara höll sig till sin kvadratmeter och 10talet pedaler vid sidan om trummsetet. Hans basintro/solo på Day of the Baphomet var sinnessjukt.
På ena sidan av scenen fanns "ljud"-sektionen med alltid lika lugna men ändå coola Paul Hinojos (tidigare bassist i At the Drive-in, föregångaren till Volta) som funkar som sound-manipulator och andra-gitarrist. Andra parten, organisten Isaiah Ikey Owens, är raka motsatsen. Han ser ut som en smått överviktig Ray Charles på speed.
Sen på andra sidan har vi Marcel Rodriguez-Lopez och Adrian Terrazas-Gonzales och deras lekstuga. Dom hade typ 100 instrument (diverse blåsinstrument, maraccas av alla dess sorter, chimes, bongo-trummor, cowbell för att bara nämna några) som dom turades om att använda. Man kunde inte vända blicken från dom i 5 sekunder utan att dom hade nåt annat instrument när man tittade tillbaka.
Sen längst fram, eller rättare sagt över hela scenen, eller ännu mer exakt runt om i hela cirkus, så har vi frontfigurerna: Cedric Bixler-Zavala på sång och Omar Rodriguez-Lopez på gitarr. Cedric hade ungefär den energi som hans 153 koppar kaffe under konserten borde ge honom vilket nådde sin kulmen under den säkert 30-minuter långa verisionen av Cygnus...Vismund Cygnus. Under en jam-session i låten så började Cedric först att kasta ut en trummpinne till publiken strax efter tog han nästa grej han såg, nämligen en av Thomas cymbaler, och slåg sönder lite på scenen innan även den åkte ut i publiken. Medans roddare hade fullt upp med att försöka få tillbaka den så var Cedric påväg upp till sittplats-läktaren för att hälsa på lite fans, några mer våldsamt än andra tydligen. Efter lite titt-ut-lek med ett skynke på väg tillbaka till scenen så vart det klättring på stärkare tills han slutligen fann sig på scen igen och knöt ihop låten med resten av bandet.
Omar var nästan lika far-out som Cedric men han har ju ett band att tänka på också. Det var riktigt roligt hur han ibland, med ryggen mot publiken, verkligen dirigerade bandet, när dom skulle starta/stoppa jam-sessionerna och så. Han är ett sånt musikaliskt geni så det finns ju inte.
Bästa låtarna av dom 12 som kördes under den ca 2 och en halv timme långa konserten var enligt mig Roulette Dares, Goliath, Ilyena, Tetragrammaton och framförallt Ouroborous som för tillfället tagit över platsen som min favoritlåt. Sjukt bra låt som gjorde sig riktigt jävla bra live.
Trots en ömmande bröstkorg tack vare staketet så gör jag inget annat än att längta till Queens of the Stone Age på måndag och till nästa gång Mars Volta kommer till Sverige för se dom igen måste jag bara göra.

Setlisten från gårdagen:

Roulette Dares (The Haunt Of)
Viscera Eyes
Wax Simulacra
Goliath
Ouroborous
Tetragrammaton
Agadez
Cygnus...Vismund Cygnus
Drunkship of Lanterns
Ilyena
Meccamputechture
Day of the Baphomet


Kommentarer
Postat av: Punkie - Med Skräckblandad Förtjusning

Fan vad härligt! Grymt, hoppas du får lika kickass på QOST! :D

Postat av: Remyfrida

How can a person get info. on friends and family in p.a. and thank you for having this site .

2010-02-25 @ 11:01:34
URL: http://remyfrida.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback