Tema: Regi, Manus och Huvudroll

Det vart en till tema-kväll igår. Denna gång tre filmer där samma person står för manus, regi samt spelar huvudrollen. Filmerna som sågs var:

Annie Hall
En av dom roligaste relations-komedierna av och med Woody Allen. Fick oscar för bästa film, regi, manus och kvinnliga huvudroll (Diane Keaton). Roligt klippt, roligt berättad och riktigt rolig dialog mellan neurotiska Alvy (Woody) och något tankspridda Annie (Diane) vars relation går lite upp och ner. Underbara repliker som "Don't mock masturbation, it's sex with someone I love".

8/10

Primer
Sci-fi drama av och med Shane Carruth. Lite svårt att förklara storyn i denna men den handlar iaf om Aaron (Shane) och Abe (David Sullivan) som lyckas bygga en maskin som gör att dom kan göra en dubbelgångare av sig själva som gör att dom kan leva om dagar. Men när man som tittare börjar förstå vad som händer så twistar dom till det ett varv till. "Ni måste se den för att förstå" stämmer inte riktigt, mer i stil med "ni måste se den 3-4 gånger för att kanske förstå". Jag gillar den skarpt iaf, lite p g a att den gjordes för enbart 7000 dollar vilket visar att man kan göra kvalitativ film utan massa miljoner.

8/10

Me And You And Everyone We Know
Jag älskar amerikansk indie-film och denna är verkligen inget undantag. Handlar om moderna konstnären Christine (Miranda July, även manus och regi) som träffar skoförsäljaren Richard (John Hawkes) som precis gått igenom en skillsmässa. Känslor uppstår fast ingen av dom vet riktigt hur dom ska hantera dom. Samtidigt pågår lite sido-storys som involverar människor i Richards och Christines närhet. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men jag älskar verkligen filmen, den är så enkel men samtidigt helt briljant.

9/10

Kommentarer
Postat av: K

))((

Postat av: Tagehilde

I bookmarked this guestbook. Thank you for good job!

2010-04-23 @ 09:06:01
URL: http://tagehilde.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback