Sup å svälj, Simon Helg

Oj vilken underbar match som fick avsluta Allsvenska vårsäsongen. Hammarby - Gefle på Söderstadion.
Första halvlek var lite småtråkig, Hammarby hade mest boll å bäst spel men Gefle hade bästa chanserna, Shabaan visade dock stor klass å rädda bajen några gånger. I 40e minuten så kunde han visserligen inte stå emot längre. Gefles Johan Oremo drogs ner av Monteiro i straffområdet. Straff, utvisning och 1-0 till Gefle, det såg ut att bli en tråkig kväll.
Så i andra kom bajen ut och jagade kvittering, framförallt Charlie Davies som skapade många chanser men som vanligt sumpade lika många. Det var inte förrän i 80e minuten som Hammarby lyckades göra 1-1 och det var ingen mindre än Davies som stog för en snygg nedtagning och vändning i straffområdet vilket ledde till kvittering. Men dom grönvita var inte nöjda med det, trots en man mindre så jagade dom 3 poäng. Claudio Dadomo och Simon Helg (en favorit-spelare som är född 1990!!) byttes in och en av Helg's många dribblingsräder ledde till ett inkast. Ett inkast som han kastade till Petter Andersson som i sin tur drog sig mot kortlinjen och lyckades spela bollen snett inåt bakåt till Dadomo, som för övrigt inte gjort nåt rätt under sin tid i bajen, som tryckte in bollen direkt i bortre krysset i 93e minuten. 2-1 var ett faktum och Bajen får sommarlov med ett härligt läge inför höstsäsongen.