"Why should I change? He's the one who sucks!"

Igår ville Dennis se på film "Jag har inte sett Office Space på länge" sa jag så då såg vi den. Hade ju nästan glömt hur jäkla bra den är. Så jäkla klockrent manus med underbara karaktärer.
Handlar om Peter Gibbons som under en hypnos-terapi-session kommer fram till att han inte tänker gå på sitt avskyvärda kontorsjobb längre. Samtidigt så är det nedskärningar på gång och Peters bästa kompisar Samir och Michael Bolton (som yttra rubrik-citatet på frågan varför han inte kallar sig "Mike" för att slippa referensen till smörsångaren) bli uppsagda. Michael vet dock hur man med hjälp av ett virus kan sno pengar från företaget genom att föra över alla småcent som avrundas bort vid alla överföringar till ett konto och Peter lyckas övertala honom och Samir att utföra planen.
Det gänget är roliga, framförallt Michael, deras chef, Lumbergh, är underbart överdrivet sliskig, Milton med sin röda häftapparat och gigantiskt tjocka glasögon är så söt när han går omkring och mumlar med ingen och Peters granne som mest håller utkik efter bröst på channel 9. Plus alla andra små härliga bi-karaktärer som gör denna film så underbar.
En film som bör ses, framförallt om man är lite less på sitt jobb eller "having a case of the mondays".

8/10


Kommentarer
Postat av: Pellelouise

The information found by me on this site appeared very useful! Thanks to the owner!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback