Allsvensk premiär

Så har äntligen världens...um, europas....eh, nordens...hmm.....Sveriges bästa liga dragit igång. Allsvenska premiären va redan igår och inleddes med en och en halv skräll, typ. Brommapojkarna vann derbyt mot Djurgården me 1-0. Eftersom BP inte riktigt känns som ett "riktigt" Stockholms-lag så spelar det ingen roll för en Bajare som mig om dom vinner och framförallt inte om dom vinner mot Djurgården.
Trelleborg tog poäng mot Blåvitt, va väl inte så oväntat iofs Trelleborg brukar gneta till sig ett och annat poäng mot toppklubbarna på hemmaplan. Idag fortsatte Allsvenskan med seriefinal in a way. Elfsborg och Malmö tippas va dom två huvudkonkurrenterna om guldet. Oavgjort även där och det är väl som vanligt i Allsvenskans inledning, många x-matcher. Jonathan Johansson gjorde iaf mål och har redan börjat sin väg mot skytteligavinsten.
Anders, 10 år, skulle göra en överlappning till Stefan Izhisaki (stavning?) men bestämde sig för att ta bollen själv isället. Det blev ett hopslag mellan Elfsborgarna, Anders ramlade, bollen gick till inkast och jag skrattade gott.
På tisdag inleder Hammarby sitt spel i år mot GAIS borta, borde bli seger. Bajen får för första gången på flera år spela utan någon press på sig vilket jag tror kan gynna dom.
Hur går det då i årets Allsvenska, jag tippar litegrann:

Guld till: Hammarby (tippar med hjärtat) Malmö (tippar med hjärnan)
Hammarbys placering: 1:a (hjärtat) 3:a (50% hjärta 50% hjärna) 6:a (hjärna)
Skytteligavinnare: Charlie Davies (hjärtat) Jonathan Johansson (hjärnan)
Nedflyttningsplats: Örebro (hjärtat) GAIS (hjärnan) AIK (tippar med skadeglädjen)


Måste bara fräsha upp minnet för er och berätta om fjolårets snyggaste mål som faktiskt gjordes av AIK, nämligen i någon av slutomgångarna när en AIK-back i slutminuterna av matchen nickade in bollen i eget mål efter ett inkast vilket indirekt innebar att Solna-tattarna vart utan guld ifjol. Kan se det målet hur många gånger som helst, så jäkla snyggt.

EDIT: Hittade videon på målet här

Kommentarer
Postat av: Elin

hahahaha bra att du håller i vår hata-anders-svenssonkampanj!! Yeah!

Postat av: Doodlijk

Interesting site. Worth the visit!

2010-09-17 @ 12:22:56
URL: http://doodlijk.blog.ca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback