Uefa-cup

Hammarby tog sig till uefa-cupen till slut efter 1-1 borta mot Fredrikstad och 3-2 totalt, och som dom gjorde det. I första halvlek (som stördes av ett otroligt laggande på webtv:n, man fick uppdatera sidan varje minut) så hade Fredrikstad det mesta av spelet men skapade absolut ingenting förutom några halvchanser, Hammarby gjorde inte heller särskilt mycket förutom att spela ett gediget försvarsspel. I andra försvann lagget helt och spelet vart också bättre. Hamamrby höll i bollen mycket mer och skapade även en del chanser, Rami Shabaan i Fredrikstad-målet fick göra några svettiga räddningar. Fredrikstad lyckades fortfarande inte skapa några heta chanser. Med ca 10 minuter kvar till full tid så gick Bajens målvakt Benny Lekström sönder i en inläggsituation men valde att fortsätta spela och det fick han betala 5 minuter senare. Frispark för Fredrikstad strax utanför straffområdet som spelades i sidled och sedan skott intill bortre stolpen. Lekström hade kanske nått den om han inte hade varit skadad men nu stod det 1-0 och Fredrikstad var vidare. Forsering av Hammarby inleddes och i 91:a minuten så lyckades dom få en straff efter att ett inlägg tagit på handen på norska backen. Eguren slog in den säkert och 1-1 räckte till avancemang.
Dom 5 motståndarlag som Bajen kan få möta i första omgången av Uefa-cupen är:
Ajax, Blackburn, Braga, Palermo och Rennes.

PS. måste också nämna dom norska kommentatorerna på Fredrikstads webtv. Förmodligen det sämsta jag hört, jag garanterar att alla som läser detta inlägg kan mer om fotboll än den så kallade "experten". Mer enögda personer får man leta efter, helt ok att dom håller på Fredrikstad men liksom allt som Bajen gjorde var korpen-nivå och allt som Fredrikstad gjorde var "glimmrende" enligt dom. Det var såååå kul å höra deras snopenhet efter Hammarbys kvittering