A Headbangers Journey

Såg dokumentären Metal: A Headbangers Journey från 2006 som kort å gott handlar om Heavy Metal. 30 årige Sam Dunn som varit hårdrockare sedan han var 12 år åker runt i världen för att ta reda på varför hårdrocken och hårdrockare har så dåligt rykte. Han går igenom olika ämnen som hårdrockens bakgrund, genrer, fans m m och han träffar bl a Ronny James Dio, Bruce Dickinson Tony Iommi.
Jag tycker det är en väldigt omfattande dokumentär som innehåller det mesta man kan önska sig bortsett från en sak. Vart är Metallica? Dom nämns visserligen i förbifarten lite här å där och det finns säkert diverse orsaker till varför ingen bandmedlem intervjuades men nog borde ett av hårdrockens (åtminstone) 5 viktigaste band fått en större del i en dokumentär om just hårdrock. Deras låt Master of Puppets som spelas under eftertexterna väger dock upp en del. På tal om soundtracket så är det ju riktigt omfattande.
Dokumentären är ju egentligen som ett långt försvarstal för hårdrocken/hårdrockare och jag tror att funkar som en visning av vad metal egentligen är och handlar om för dom som är rätt anti musikstilen och dess anhängare. Dessutom funkar den utmärkt som ren njutning för hårdrockare som mig själv.

7,5/10

Kommentarer
Postat av: Jay

Glömmer man Metallica ska man rövknullas med en elvisp!

2007-06-07 @ 11:01:10
Postat av: Ostn

Det var ju inte så att dom glömde Metallica. More like "ja just det också finns Metallica". Men det finns nog någon vettig förklaring till varför det blev så. Bra dokumentär i övrigt som sagt, du borde se den.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback