Tema: Iñárritu

Fick en idé för ett tag sen att jag ska börja med film-maraton, eller temakvällar, där jag ser tre filmer som hör ihop. Det kan vara en triologi, tre av samma regissör eller nåt annat som knyter ihop filmerna. Tänkte ta en dag i veckan som jag utför detta. Smygbörjade ju egentligen för nån vecka sen med mitt serimördar-maraton och i söndags-måndags så var det dags för ett nytt tema nämligen Alejandro González Iñárritu's tre filmer:

Amores Perros: Min favorit av hans tre filmer. Det är, som i alla hans filmer, flera historier som vävs ihop. Först om Octavio (spelad av en favorit, Gael Garcia Bernal) som använder sin brors hund för att vinna pengar i hundfighter som han sedan ska använde för att fly med samma brors fru och barn men allt går inte som planerat. Sen är det Daniel som lämnar sin familj för att flytta ihop med modellen/skådespelerskan Valeria, men den nya relationen sätts på prov när Valeria råkar ut för en billolycka. Sist får vi följa el Chivo en gammal man försörjer sig som lönnmördare samtidigt som han försöker få kontakt med sin dotter. Efter att ha sett den nu igen så kom jag fram till att den sista historien är den bästa, men dom andra två är också mycket bra och dom vävs ihop på ett mycket bra sätt.

9/10

21 Grams: Denna handlar om Paul (Sean Penn) som behöver ett nytt hjärta, Jack (Benicio Del Toro) som efter att åkt in och ut ur fängelset nu är hängiven kristen och om Cristina (Naomi Watts) med sin man och två döttrar. Dom förs samman genom en bilolycka där Cristina mister hela sin familj, Paul får en donator i och med hennes man och Jack är den som kör ihjäl hennes familj. Inte riktigt lika bra som första filmen mest kanske för att det hoppar lite för mycket fram och tillbaka i kronologin, ibalnd funkar det bra ibland känns det nästan lite för mycket. Annars mycket bra skådespel av dom tre huvudrollerna

8/10

Babel: Den "sämsta" filmen av dom tre. Denna innehåller fyra stories; Ett Amerikanskt par (Brad Pitt, Cate Blanchett) på resa i Marocko där hon blir skjuten i axeln; En marockansk familj som köper ett gevär för att kunna skjuta schakaler men sönerna försöker träffa en buss för att se om geväret har så lång räckvidd som utlovat; Det amerikanska parets barnflicka som tar med deras två barn till sin sons bröllop i Mexiko men får problem på tillbakavägen; En döv japansk tjej som vill känna sig älskad av någon efter att hennes mamma tagit livet av sig. Den japanska storyn är den bästa enligt mig framförallt för att den är den som berör mest. Efter denna känns det som om Iñárritu borde prova på nåt nytt.

7/10


Kommentarer
Postat av: TaZty

Du bör se över din design här, bara ett tips. :P

Postat av: Kroffe

Jao den e inget vidare men har varken ork eller kunskap.

2008-01-29 @ 19:01:25
URL: http://ostn.blogg.se
Postat av: K

jag ger exakt samma betyg. dago.

2008-01-30 @ 12:36:13
URL: http://karingustafssons.blogg.se
Postat av: Volvo Cars

I visited your web so many times and I do not know why I keep going back. I guess your drawing and writing are so good, they make me think about life and God. Your work is inspiring

2009-04-27 @ 08:58:25
URL: http://volvo-cars.blog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback